Sab Ultimate HD

Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Παιδιά, εσείς που έχετε τον SAB 8000 ή τον Alligator, όταν πηγαίνετε στο μενού NETWORK, βλέπετε την εικόνα να "χοροπηδάει" κάπως?
Ή η εικόνα είναι σταθερότατη?

Re: SAΒ ultimate hd

δεν εχω δοκιμάσει ακόμα να δω εάν παίζει dvix με ελληνικούς υπότιτλους ,τις επόμενες μέρες θα ξέρω όμως. Όσο για το εάν "παίζει" ή τρέμει η εικόνα που ρώτησε ο φίλος σε μένα είναι κανονικά όλα.

Νέα αναβάθμιση για τον sab 8000, μόλις την περάσω θα γράψω εντυπώσεις. Για μερικές μέρες δάνεισα τον δέκτη σε έναν φίλο για δοκιμή.

Οι εντύπωσεις για τον sab 8000,που έχει ένας φίλος και είδα χτες, σε σχέση με τον SAΒ ultimate hd που έχω είναι ότι :
Είναι ίδιοι εξωτερικά ,έχουν όμως κάποιες διαφορές στο μενού.
Τα μηνύματα που βγάζουν όταν ανοίγουν οι δυο δέκτες, είναι διαφορετικά.

Του έκανα αναβάθμιση (στον sab 8000),έκανε πάρα πολύ ώρα για να κάνει την αναβαθμίση,σε σημείο που νόμιζα ότι έχει κολλήσει ο δέκτης.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν προγράμματα για μετατροπή του sab 8000 με πέρασμα firmware από κλώνους τύπου manhatan 1920 και SkyGate Plus HD. Έχει ακούσει κανείς κάτι;Άραγε να εξίζει κάτι τέτοιο;

Εδώ και μερικές μέρες έχω και εγώ στην κατοχή μου τον Alligator. Πολύ θετικά τα πράγματα σε όλους τους τομείς.
Τον έχω συνδέσει με Scart στην 29" Philips CRT 4:3. Η εικόνα του είναι καλή αλλά σε σχέση με τον Edision Mini,
ο Edision φαίνεται να έχει καλύτερη εικόνα. Θα επανέλθω στην εικόνα όταν κάνω περισσότερες δοκιμές.

Στην ταχύτητα είναι αρκετά γρήγορος, ειδικά όταν τα κανάλια είναι στην ίδια συχνότητα αλλάζει σε λιγότερο από 1"
και ανάλογα την συχνότητα ακόμα και μισό δευτερόλεπτο.
Είναι πιο αργός κυρίως όταν γίνεται αλλαγή από κανάλια που είναι μεταξύ διαφορετικών συχνοτήτων.
Και εδώ η ταχύτητα κυμαίνεται στα 1"-2" και σε κάποιες περιπτώσεις περαπάνω.

Έχει εύχρηστο τηλεκοντρόλ αλλά θέλει λίγο συνήθεια στο χέρι, καθώς μπερδεύει κάπως
επειδή στα βέλη LEFT-RIGHT έχει δίπλα ακόμα δύο πλήκτρα, που πολλές φορές άλλο θέλεις να πατήσεις και άλλο πατάς.

Γράφει 3 κανάλια από τον ίδιο αναμεταδότη ταυτόχρονα!
Δεν έχει PIP. Δεν έχει 0/12 volt έξοδo. Δεν υποστηρίζει S-VIDEO ούτε μέσω Scart ούτε μέσω ξεχωριστού βύσματος.

Από αναβάθμιση "κλώνου", κατάφερα και πέρασα του Evolution Infinity Plus.
Έχει τα μενού του SAB 8000 που ήθελα!!! αλλά κάποια πραγματάκια δεν μου φαίνονται σωστά... θα δούμε... πάντως και έτσι δουλεύει περίφημα.

Φιλικά... Σάκης! -bye-

Απάντηση: Re: SAΒ ultimate hd

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν προγράμματα για μετατροπή του sab 8000 με πέρασμα firmware από κλώνους τύπου manhatan 1920 και SkyGate Plus HD. Έχει ακούσει κανείς κάτι;Άραγε να εξίζει κάτι τέτοιο;
Επειδή τα ξέρω τα μενού των παραπάνω δεκτών, όχι δεν αξίζει. Εγώ αν καταφέρω να τον κάνω τον Αlligator > SAB 8000,
δεν πρόκειται να τον κάνω κάτι άλλο, εκτός και αν κάποια από αυτές τις εταιρίες "ξεφύγει" και δώσει δυνατότητες που οι άλλες εταιρίες δεν έχουν.

Τι μέγεθος σκληρού δίσκου έχετε βάλει στον SAΒ ultimate hd ή sab 8000, όσοι χρησιμοποιείτε σκληρό;

Πήγα να δοκιμάσω έναν σκληρό 1,5 terra στον SAΒ και είχα κάποια προβλήματα.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σκληρό δίσκο άλλα ήθελα να σε ρωτήσω πως τον σύνδεσες, με usb ή sata;Ρωτάω για να ξέρω στο μέλλον.

Τις εγγραφές τις έκανα με τον Kathrein UFS 910 ,στον οποιίο είχα δοκιμάσει τους δίσκους μου (τέσσερις ,όλοι είναι από 1,5 terra) και δούλευε χωρίς προβλήματα.

Στον SAΒ είχα στκάκια των 16gb.
Έχω έναν eSATA,είναι όμως σε NTFS και δεν μπορώ να τον δοκιμάσω.

Αυτόν που δοκίμασα χτες, τον σύνδεσα με usb.
Ο δίσκος αυτός ήταν σε exFAT στην πρώτη δοκιμή που έκανα στον SAΒ, μερικές δοκιμαστικές εγγραφές, δούλεψε κανονικά .
Όταν τον πήγα στον υπολογιστή τον δίσκο μετά, δεν τον αναγνώριζε ο υπολογιστής.

Τον έκανα format σε FAT32 και ξαναδοκίμασα ,κατα την αναπαραγωγή των εγγραφών κολλούσε ο δέκτης.

Μπορεί να είναι και πρόβλημα του δισκου.

Μπορεί του δίσκου αλλά μπορεί και του firmware του δέκτη, δεν ξέρω εαν αξίζει να περάσεις κάποια άλλη στον sab για δοκιμή.Το λέω αυτό γιατί στον δικό μου δέκτη με την προτελευταία αναβάθμιση είχα πρόβλημα με το τηλεκοντρολ.Τώρα του έχω λίγο παλαιότερη για άλλους λόγους όμως. Το πρόβλημα με το τηλεκοντρολ όμως λυθηκε. Θέλοντας να βελτιώσουν ή να προσθέσουν κάτι στο firmware δημιουργούνται ασυμβατότητες σε κάποια στοιχεια.

Καλησπέρα σε όλους, νέα αναβάθμιση για τον sab 8000 20.54 3-12-10
παρατήρησα λίγο καλύτερη εικόνα να έχει. Κατά την έναρξη άλλαξε η εικόνα με το όνομα του δέκτη. Περισσότερες λεπτομέριες αυριο θα μπορώ να πω

Έβαλα σε ένα στικάκι μερικά avi για να δω άν τα παίζει ο sab 8000 ,που έχει ένα φίλος.
Ενω "βλέπει" τους φακέλους από τις ταινίες δεν "βλέπει" μέσα στους φακέλους τίποτα.

Ακόμα πήγα να κάνω μια δοκιμαστική εγγραφή,φάνηκε ότι την έκανε κανονικά.
Όταν πήγαμε να δούμε τι γράψαμε δεν βρήκα το αρχείο της εγγραφής.

Τον τίτλο ultimedia κατά την γνωμη μου,ακόμα δεν μπορεί να τον δικαιολογήσει.Θέλω να πιστεύω (γιατί έτσι με βολεύει:smile:) ότι θα είναι το επόμενο τμήμα ανάπτυξης του.
Πάντως η νέα firmware που πέρασα είναι καλύτερη. Πιο γρήγορη αλλαγή καναλιού, αναβαθμισμένο cccam (δεν το δοκίμασα) έτσι όμως γράφουν σε ξένο φόρουμ και καλύτερη εικόνα στα sd κανάλια.

Έχει βγει εδώ και λίγες μέρες(με ημερομηνία 3/12) νέα αναβάθμιση στο dvbstand.com για τον SAB Ultimate HD Super Plus .

νομιζα οτι τον ειχαν εγκαταλείψει τον δεκτη , ευχαριστα εκπλήσσομαι .
αυτο που λεει περι multicas αραγε ειναι κατα καποιο τροπο συμβατο με το αντιστοιχο του azbox ?