Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Το ένα ακροδέκτη του πολύμετρου τον ακουμπάς σε κάποιο σημείο του σασί που είναι άβαφο,και το άλλο άκρο πάνω στην γείωση του ρευματοδότη απ' όπου παίρνεις ρεύμα η του πολύπριζου χωρίς να είναι γειωμένο το σασί.
Μήπως κάτι δεν κάνεις σωστά;

Έτσι ακριβώς το έκανα.
Και για να είμαι σίγουρος εκτός από την επιφάνεια του σασί,μέτρησα και σε τρύπες πρόσφατες που κάνει καλή επαφή.Και επάνω στην βίδα της γείωσης του Mambo.
Ακόμα και τις γειώσεις τσεκάρισα στην πρίζα,ακόμα και την μόνωση στην γείωση μετά,για να είμαι σίγουρος.

Έτσι ακριβώς το έκανα.
Και για να είμαι σίγουρος εκτός από την επιφάνεια του σασί,μέτρησα και σε τρύπες πρόσφατες που κάνει καλή επαφή.Και επάνω στην βίδα της γείωσης του Mambo.
Ακόμα και τις γειώσεις τσεκάρισα στην πρίζα,ακόμα και την μόνωση στην γείωση μετά,για να είμαι σίγουρος.

Για κάνε τον κόπο και πάρε τις αντίστοιχες μετρήσεις σε ένα άλλο μηχάνημα σου,έτσι για περιέργεια να δούμε τι θα σου δείξει.

Με το ίδιο τρόπο;
Το κροκοδειλάκι του ενός probe πιασμένο από την γείωση της πρίζας το άλλο probe στο σασί;
Και την γείωση του φις μονωμένη;
Θα μετρήσω το κρος μου που είναι ακόμα υπό δοκιμήν λοιπόν και το έχω τέντα.
Τελευταία μέτρηση όμως,μετά πάω για μαμ.
Μισό.

Οκ λοιπόν.
1,2 V στα ίσια 3,3V με την φάση ανάποδα.
Καλή σας όρεξη.

Last edited:
Στη διαδικασία με τη διαφορά της επαγωγικής τάσης, ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι κατά τη δοκιμασία πρέπει να είναι μόνο η υπό δοκιμή συσκευή και καμία άλλη στην παροχή, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος της λούπας από τις γειώσεις και οι μετρήσεις να είναι αλλού για αλλού.

Εάν δοκιμάσετε όλες τις συσκευές της αλυσίδας σας και βρείτε τη σωστή φάση, συνδέστε τις στη μπρίζα μέσω του πολύμπριζου ή οποιαδήποτε άλλου συστήματος που έχετε υιοθετήσει για τη σύνδεσή τους.

Επίσης κάντε και μία μέτρηση συνέχειας μεταξύ εξωτερικού μέρους rca και σασί σε άβαφη περιοχή, κατά τη γνώμη μου στο dac σας δεν θα πρέπει να έχετε συνέχεια γιατί και πάλι κινδυνεύετε από λούπες της γείωσης μέσω των rca.

Βρε παιδιά το φόρουμ δεν είναι ντροπή...όλοι μας ως εντελώς αρχάριοι ξεκινήσαμε.

Τα γράφω με αφορμή π.μ που έλαβα για το πως πρέπει στο πολύμετρο να μετρηθεί η επαγωγική τάση. Με ac ασφαλώς.
Επίσης όταν βάζετε Μ/Τ πριν καλά-καλά τους συνδέσετε κάνετε τη μέτρηση με τη γείωσή τους και τη γείωση της μπρίζας, έναν προς έναν και σημαδεύεται το καλώδιο που πρέπει να καταλήξει στη φάση. Έτσι και στο μέλλον να χρειαστείτε κάποια αλλαγή το καλώδιο της φάσης θα είναι ήδη συνδεδεμένο για σωστή τοποθέτηση.
Ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση που έχετε εσωτερικά αρκετούς Μ/Τ σε κοινή κλέμα και ενδεχομένως κάποιος από αυτούς να έχει ανάποδη τοποθέτηση.

Τρεις Μ/Τ που έχω από Γιατρά και οι τρεις τους είχαν τη φάση στο καφέ καλώδιο όπως θα έπρεπε...τυχαίο δεν ξέρω, αλλά τους σωστούς έλληνες να τους επαινούμε!
Σε αντίθεση άλλος Μ/Τ από Amplimo παρακαλώ, είχαν τα καλώδια της τροφοδοσίας στο ίδιο χρώμα, οπότε για αυτούς δεν τίθεται το θέμα της σωστής φάσης!

Για τους περισσότερους κατασκευαστές δεν τίθεται θέμα φάσης, είναι σε αφασία.
Να, κάτι τύποι σαν και εσάς χαλάνε την πιάτσα. Ερε τα παλιά καλά χρόνια, τσιμουδιά.
Τι να πει όμως κανείς, νεολαία, όλα δικά τους τα θέλουν...

Και μιας και τα λέμε ρε παιδιά, ξέρετε που βρίσκουμε τίποτα όμορφα κουτάκια για να βάλουμε την κατασκευή;έχω βαρεθεί τις τετραγωνισμένες ψευτοκατασκευές των κινέζων...

Εγω θα σου ελεγα να δοκιμασεις (μιας και ειμαστε και στην DIY) να φτιαξεις κατι μονος σου :a0210:

Και ας σου παρει περισσοτερο χρονο.

Τα υλικα που μπορεις να συνδιασεις ειναι πολλα, ξυλο, αλουμινιο, πλεξι... the sky is the limit!

+1
no pain no gain

απλά θα πρέπει είτε να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στην κατασκευή για να έχεις καλό αποτέλεσμα (να προσθέσω και τα κατάλληλα εργαλεία) είτε να βρεις τον κατάλληλο μάστορα
Τώρα που το σκέφτομαι, απορώ πως εκεί κάτω δεν έχεται αποφασίσει να κάνετε μια ομαδική παραγγελία

Έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση, αλλά απο τη μία ο καθένας μας έχει άλλα γούστα και απο την άλλη οι αλουμινάδες εδώ ζητάνε το πατέρα τους και τη μάνα τους.

Παντως η κατασκευη ενος κουτιου ειναι πραγματικα το πιο ευκολο πραγμα.

Αυτο που χρειαζεται ειναι ορεξη και φαντασια. Και φυσικα υπομονη.

Θυμαμαι μια κουβεντα περι ακριβων κουτιων κατασκευης στο audiocarma και ενα ποστ τα ειπε ολα...

"why are diy chassis so expensive?"

Because you were going down the buy-it-yourself path rather than the do-it-yourself one.

Pretty much anything that can hold parts in alignment can be a chassis.

Instead of buying a pre-made one, buy tools that let you craft anything you want. "

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Θυμαμαι μια κουβεντα περι ακριβων κουτιων κατασκευης στο audiocarma και ενα ποστ τα ειπε ολα...

+1000
Αν βάλουν 2-3 άτομα ρεφενε για 2-3 σωστά εργαλεία,λιγότερο θα τους έρθει και θα το φτιάξουν στα μέτρα και το γούστο τους.

Το ποιο εύκολο πράγμα μπορεί να μην είναι, τουλάχιστον για την περίπτωση χοντρού αλουμινίου (στράντζα, κοπτικό, άνοιγμα και διάταξη τρυπών, βαφή κτλ) αλλά σίγουρα αξίζει, μιας και το φτιάχνεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και με ότι υλικά θέλεις.

προσωπικά έχω κλείσει αλουμινά, το πιστεύω σαν project.

(Έχω ετοιμάσει διάφορα σχέδια και επίκειται άμεσα η κατασκευή ενός. Μόλις τελειώσω θα ανοίξω θέμα για περισσότερα στοιχεία, εφόσον παρουσιάζει ενδιαφέρον το πράγμα)

Εξαρτάται ποιες είναι οι απαιτήσεις του καθενός..

Κάποιος είναι ικανοποιημένος με κουτί από ξύλο, αρκεί να έχει καλό φινίρισμα.. άλλος θέλει αλουμίνιο με ανοδίωση και τρύπες από CNC.

Ο πρώτος πρέπει να επενδύσει κανα κατοστάρικο σε εργαλεία.. ο δεύτερος πρέπει να πουλήσει οικόπεδο.

Ναι ρε συ Δημητρη, ενοειται.

Το ωραιο στην κατασκευη, σε καθε κατασκευη, ειναι οτι στυβεις το μυαλο σου να βρεις κατι που να σου αρεσει και παραλληλα να ειναι εφικτο με της δεξιοτητες που εχεις. Δεν ειναι απαραιτητα ευκολο και χρειαζεται πολυ υπομονη για να φτασεις, αλλά αυτο δεν ειναι και το νοημα;

Διαφορετικα μετα παει στο "you were going down the buy-it-yourself path rather than the do-it-yourself one..." και με το οποιο κοστος.

Ψεκαστε σκουπιστε τελειωσατε

Ακριβώς … και τα κουτιά του ιταλου, για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες τα παίρνουμε τελικά
Αν και είναι αντιοικονομικά σίγουρα ειδικά για μικρές κινέζικες κατασκευές
Ενώ μετά από 3-4 κουτιά ίδιου τύπου καταλήγεις να έχει και ‛ανταλλακτικά’ έχω έτοιμες τρυπημένες πλάτες για προενησχητές, ενισχυτές κ.ο.κ., που σε δύο λεπτά της αλλάζω κουτί. Modular δηλαδή κατά κάποιο τρόπο.

Έχω κάνει και κουτιά σε στράτζα, φθηνό είναι ένα ταψί και όψεις, αλλά για μικρά κουτιά δεν αξίζει και τόσο. Περισσότερο αξίζει για τελικούς.

Ξύλα κ.ο.κ. προσόψεις όλα γίνονται, όπως και πλεξιγκλας φθηνά

Αλλά η ευκολία του έτοιμου για βίδωμα κουτιού είναι μεγάλη.

Για πιο φουτουριστική κατασκευή πάντως,υπάρχει κι άλλος τρόπος.
Ένα απλό κουτί για βάση και απομόνωση κι από κει και πέρα πολυεστερική κατασκευή αν θέλει κούρμπες,περίεργες γωνίες,φουσκώματα και λοιπά.
θα είναι τελείως ξεχωριστό κι ανάλογα το βάψιμο αποκτά και την υφή που θέλει ο καθένας.
Πολύ χρονοβόρο βέβαια,ίσως κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά ανάλογα την φαντασία του καθενός μπορεί να γίνει εντελώς μοναδικό.