Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Ναι ρε συ Δημητρη, ενοειται.

Το ωραιο στην κατασκευη, σε καθε κατασκευη, ειναι οτι στυβεις το μυαλο σου να βρεις κατι που να σου αρεσει και παραλληλα να ειναι εφικτο με της δεξιοτητες που εχεις. Δεν ειναι απαραιτητα ευκολο και χρειαζεται πολυ υπομονη για να φτασεις, αλλά αυτο δεν ειναι και το νοημα;

Διαφορετικα μετα παει στο "you were going down the buy-it-yourself path rather than the do-it-yourself one..." και με το οποιο κοστος.

Ψεκαστε σκουπιστε τελειωσατε

Ναι, αλλά όταν θέτεις περιορισμούς του στυλ "τα υπόλοιπα μηχανήματα στο rack μου έχουν μπροστά ανοδιωμένο μαύρο αλουμίνιο, οπότε και τα DIY μου πρέπει να ταιριάζουν" αρχίζει και γίνεται μονόδρομος.. ;)

Αν τα έχεις βέβαια όλα DIY και έχεις πάει εξαρχής σε "εύκολη" κατασκευή (όπως ορίζεται το "εύκολη" για τον καθέναν μας), τα πράγματα είναι απλά..

Εγώ έχω πάει στον γνωστό Ιταλό (που λέει και ο tmjuju) οπότε έχω για την ώρα 3 ίδιας σειράς κουτιά του στο rack μου. Η μόνη δυσκολία είναι η επεξεργασία της πρόσοψης, στην οποία αν θέλεις μεγάλες τρύπες / κοπές αρχίζει και γίνεται δύσκολο με το αλουμίνιο των 10mm. Για την πιο πρόσφατη κατασκευή μου (το γνωστό βουβάλι) απευθύνθηκα σε επαγγελματία, ο οποίος δεν έκανε 100% άψογη δουλειά αλλά είναι αποδεκτή..:

IMG_6533_resize.JPG

Όπως είπε και ο tmjuju, την ευκολία σαφώς την πληρώνεις, αλλά το αποτέλεσμα τελικά δεν θυμίζει πολύ DIY, κάτι που προσωπικά αποζητώ στις κατασκευές μου. Τις έχω και φάτσα-κάρτα στο σαλόνι.

Κατηραμένο σαλόνι.

Σε τέτοια περίπτωση και αν υπάρχει και έλλειψη κατάλληλων εργαλείων, θα τα άφηνα να κάνει και την πρόσοψη ο Ιταλός από το να τα δώσω σε μάστορα που δεν θα κάνει την δουλειά όπως πρέπει.

Πρότεινα να κάνετε κουτί ομαδικά γιατί είναι πιο εύκολο να βρεθεί ο σωστός μάστορας που δεν θα κάνει αγγαρεία και το κόστος θα είναι σαφέστατα προσιτό.

Όποιος θέλει να φτιάξει μόνος του κάτι αλουμινένιο πάντως,ας προσέξει τις βίδες.
Σιδερόβιδες και αλουμίνιο δεν πάνε ποτέ μαζί.
Οι παλιοί μαστόροι έλεγαν πως το ένα τρώει το άλλο.

Παντως η κατασκευη ενος κουτιου ειναι πραγματικα το πιο ευκολο πραγμα.

Αυτο που χρειαζεται ειναι ορεξη και φαντασια. Και φυσικα υπομονη.

Θυμαμαι μια κουβεντα περι ακριβων κουτιων κατασκευης στο audiocarma και ενα ποστ τα ειπε ολα...

:2thumb22sup::SFGSFGSF::ernaehrung004::grinning-smiley-043

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Για να τα πω πάντως κι από την μεριά αυτών που ασχολούνται με αλουμίνια,CΝC,κλπ,μιας και μπλέκομαι όλη την ώρα στα πόδια τους.
Καμιά φορά τους ζητάμε μια τέτοια κατασκευή και γκρινιάζουν.Κι έχουν δίκιο και γκρινιάζουν,όταν κάποιος έχει επενδύσει ένα ΠΟΛΥ σεβαστό ποσό σε τέτοιο εξοπλισμό κι έχει κάποιες φθορές και κάποιες καταναλώσεις το θεωρεί χάσιμο χρόνου και στην ουσία δεν κερδίζει κάτι.

Από την άλλη όμως,αν 10-15 άτομα μπορούσαν να συνεννοηθούν σε κάποιο σχέδιο και κατασκευή,ίσως και να άξιζε τον κόπο.
Και το κόστος θα ήταν πολύ μειωμένο και η κατασκευή θα ήταν απλώς άψογη.(Μόνο τα ρετάλια που πετάνε στην άκρη σοβαρά μαγαζιά να δείτε,θα καταλάβετε.
Μπορεί λοιπόν και να αξίζει να το ψάξετε.

Hello~
I need DAC18,20 or 24bit (Power DC12V,Optical in,Coax in and RCA 6V Preout (Front + Rear + Subwoofer) in car.
Can you help me?
I forgot to say (RCA Preout (Front + Rear + Subwoofer) should have a separate sound volume control knob, and can PULL LINE into the driver's seat.

άντε απάντα ,,,

ρε δεν μας χε ,,

για να μη νομίζεται δλδ ότι μονο εμεις τραβάμε μούρλια ,,

:HTEHETH63:

Σκέφτομαι πως να τροφοδοτήσω το ντακ, πόσα βολτ μέγιστο δέχεται από AC; Επίσης έχω κάτι μπαταρίες στα 6βολτ, κάνουν, ώστε να παρακάμψω τον μετασχηματιστή, γέφυρα, φίλτρο;

6 βολτ ac να βάλεις , κατα κανόνα θα βρείς ενα κάρο 6.3 που ειναι για νήματα , οπότε τσίμπα ένα τετράγωνο και είσαι οκ , η τοροιδή σοβαρή μάρκα ..

και οι μπαταρίες κάνουν , μπορείς να βάλεις 5-9 dc στην είσοδο που υπάρχει για dc , η επιλογή γίνεται με τζαμπεράκι internal external ,

Βασίλη έχεις καμία φωτογραφία του inteface να δούμε τι γίνεται;
Επίσης, το fifo δίνει i2s τα παρακάτω: MCLK, SCK, WS, SD
Μπορείς να μου πεις την αντιστοιχία στο Μάμπο μην κάνω καμιά πατάτα και τρέχω.....

όπως είχα πει θα έκανα δυο συγκριτικά τεστ ένα με το σαβρακι του Βασίλη σε σχέση με το BURSON HA-160D και ένα με το trivista musical fidelity

το Σάββατο που μας πέρασε έγινε το πρώτο με το BURSON και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά για το σαβρακι το βάλαμε να παίξει πρώτο και μετά από λίγο ήρθε η ανάγκη να παίξει σε σύγκριση με το burson μιας και ακούγονταν πάρα πολύ καλά τόσο ώστε να μην βλέπεις διάφορα από το γνωστό ως εκείνη την ώρα άκουσμα του busron

στο συγκριτικό τώρα τα πράγματα έχουν ως εξής
το busron έχει περισσότερο όγκο στα όργανα και στην φωνή και φέρνει το ήχο λίγο ποιο μπροστά το σαβρακι υστερεί στο σώμα όπως είπα άλλα ελάχιστα και με την φωνή και όλο το στήσιμο τις μουσικής σκηνής λίγο ποιο πίσω σε σχέση με το burson

και για να μην λέμε πολλά η εντύπωση που άφησε το συγκριτικό είναι αυτό που είπε ο φίλος που έχει το Βurson ότι αν είχε το σαβρακι δεν θα χρειάζονταν να πάρει το BURSON για τόσο μικρή διάφορα μιλάμε στα δυο μηχανήματα και σκεφτείτε οτι το ένα έχει γύρω 150 ευρώ μαζί με το μ/τ και το άλλο 950ευρω
όποτε μέχρι τώρα value for maney το σαβρακι
να πω και κάτι ακόμα ότι αφού τελείωσε το τεστ τότε θυμήθηκα ότι έχει και ένα jumper για το βαθυπερατο φίλτρο αν δεν κάνω λάθος ίσως να έχει κάποια διαφορά προς το καλύτερο αλλάζοντας θέση στο jumper άλλα είναι κάτι που δεν έγινε και ίσως αδικείτε το μηχάνημα με την μη χρήση του στο άλλο συγκριτικό θα γίνει οπωσδήποτε η αλλαγή

τα μηχανήματα που συνόδεψαν τα dac ήταν

BA-2 NELSON PASS
Conrad Johnson Premier Fourteen
Audio spectrum ERMEIS
SONY S9000ES

ένα μεγάλο μπράβο στο Βασίλη λοιπόν

σύντομα θα έρθει και το άλλο συγκριτικό και μετά θα μπει και σε κουτί βεβαίως

Να δουμε βεβαια ποτε καποιος φιλος θα του κουμπωσει καποια πιο dedicated τροφοδοσια κανα salas πχ
Δειχνει να σηκωνει τιουναρισμα αρκετο.Κατα τη γνωμη μου η μαγια υπαρχει οποτε και νανεβει το κοστος πιστευω τ αξιζει

ίσως να υπάρχει διάφορα άλλα και έτσι παίζει πάρα πολύ καλά όπως βλέπεις κοντραρι και με το παραπάνω μηχανήματα του χιλιάρικου μέχρι να γίνει και το άλλο τεστ

Εγώ πάντως δοκίμασα διάφορα (μέχρι μπαταρία) αλλά την μεγαλύτερη διαφορά την πήρα με το καλώδιο ρεύματος (ποιος να μου το έλεγε πως θα παραδεχόμουν κάτι τέτοιο:furious3:).
Με το (γνωστό από το νήμα) diy καλώδιο με βύσματα της προκοπής και floating ground,πήρα πολύ περισσότερη πληροφορία χωρίς να κουράζει όμως.

Σε παρόμοια - ίσως πιο απλοϊκή - σχεδίαση usb (ODAC), ένα Salas έφερε.... την άνοιξη.
Μετά από τόσο καιρό, είμαι τόσο ευχαριστημένος από την απόδοσή του - πρώτη φορά - που δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο.
Με εξιτάρει όμως το mambo λόγω spdif (σύνδεση με Sony es50).

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Σε παρόμοια - ίσως πιο απλοϊκή - σχεδίαση usb (ODAC), ένα Salas έφερε.... την άνοιξη.
Μετά από τόσο καιρό, είμαι τόσο ευχαριστημένος από την απόδοσή του - πρώτη φορά - που δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο.
Με εξιτάρει όμως το mambo λόγω spdif (σύνδεση με Sony es50).

Αφού σου αρέσει το odac,δοκίμασε το οπωσδήποτε.
(Και σαν τρανσπορτ πετάει,αλλά κι από το πισι,τα πάει όλα αέρα,μέχρι 24/192.)

Παιδιά για να πάει το ντάκ ένα βήμα παραπάνω ( δλδ πολύ παραπάνω ) πάμε για exreme κατάσταση , θέλει μια πλειάδα συγκεκριμένους πυκνωτές σαν κύρια τροφοδοσία , και εξωτερικό ρολόι με δικό του τροφοδοτικό ,, κανα 100 Ε δλδ σαν ντιουκο προτζεκτάκι , το κάναν κάτι Γερμανοί ..

θα σας πώ πως και τι ,, κάτσε να πάρω κανα ινφο ακόμα ..