Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

ίσως στο θέμα του τροφοδοτικού να οφείλεται και η διάφορα με το BURSON όποτε περιμένουμε νεα για τις μετατροπές αν υπάρχουν

για το καλώδιο του ρεύματος πάλι είμαι ακόμα αρνητικός δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα μέτρο καλώδιο θα εξάλειψη οτι βρωμιά υπάρχει πριν από αυτό άποψη μου βεβαία και μόνο

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

για το καλώδιο του ρεύματος πάλι είμαι ακόμα αρνητικός δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα μέτρο καλώδιο θα εξάλειψη οτι βρωμιά υπάρχει πριν από αυτό άποψη μου βεβαία και μόνο

Πιο αρνητικός από εμένα αποκλείεται να είσαι.Κατεβατά έχω γράψει.
Αλλά ακούγεται διαφορετικό,όσο κι αν δεν θέλω να το παραδεχτώ παναθεμα το...

Εγω ακομη προσπαθω να κοψω τα παρασιτα που περνανε απο την USB του PC...
Ακουω επεξεργαστες, ανεμιστηρακια, ενα λαμπατερ στο διπλα δωματιο, και φυσικα λαμπες LED δεν διανοουμαι να ανοιξω σπιτι... εχουν περασει με ενταση στο ηχοσυστημα...
Θα το πεταξω το PC... δεν την γλιτωνει!

Εγω ακομη προσπαθω να κοψω τα παρασιτα που περνανε απο την USB του PC...
Ακουω επεξεργαστες, ανεμιστηρακια, ενα λαμπατερ στο διπλα δωματιο, και φυσικα λαμπες LED δεν διανοουμαι να ανοιξω σπιτι... εχουν περασει με ενταση στο ηχοσυστημα...
Θα το πεταξω το PC... δεν την γλιτωνει!

Δοκίμασες το γνωστό κολπάκι με την διακοπή της τροφοδοσίας;
Κόψιμο η τροφοδοσία του PC,ένα πακάκι ενδιάμεσα και καθάρισες...(Εκτός αν τρέχει τίποτα άλλο.)

Δοκίμασες το γνωστό κολπάκι με την διακοπή της τροφοδοσίας;
Κόψιμο η τροφοδοσία του PC,ένα πακάκι ενδιάμεσα και καθάρισες...(Εκτός αν τρέχει τίποτα άλλο.)

Επειδη ειμαι μουσικος και οχι ηλεκτρονικος, αν καταλαβα καλα...
Μου προτεινεις να κοψω την τροφοδοσια της καρτας USB to i2s απο το PC και να βαλω "τι?" ενδιαμεσα?

Μπορείς να το κάνεις με πολλούς τρόπους.
Ο πιο εύκολος είναι να επέμβεις στο καλώδιο.
Κόβεις από εκεί την τροφοδοσία που έρχεται από το πισι,παρεμβάλεις ενδιάμεσα ένα απλό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 5V,και είσαι έτοιμος.
Κοστίζει περίπου 8-10 ευρώ.Βεβαίως δεν εγγυάται θαύματα,δεν είναι γαλβανική απομόνωση αλλά πολύς κόσμος έχει καθαρίσει με αυτό τον τρόπο.
Κάπου υπάρχει κι ένα νήμα με εικόνες πως και τι,αν το βρω.....

Επειδή δεν το βρίσκω,κοίταξε την φώτο.
Γδύνεις το καλώδιο (χρησιμοποίησε ένα φτηνό) και κόβεις το κόκκινο και μαύρο που έχει μέσα.
Τα υπόλοιπα δεν τα πειράζεις,ούτε την θωράκιση κόβεις (τα σύρματα που έχει απ' έξω.)
Απομονώνεις λοιπόν το κόκκινο και το μαύρο που έρχονται από το πισι,και στο κόκκινο και το μαύρο που πάει στο ντακ συνδέεις το τροφοδοτικό(από τον Φανό,μάλλον έχει βαρεθεί να πουλάει τέτοια) το συν(+) στο κόκκινο και το ground στο μαύρο.Κι έτοιμος.

USB-cable-wiring.png

ΔΕΝ κόβεις το μαύρο! Αυτό χρειάζεται στη μεταφορά σήματος από το pc στο dac!
Απλά συνδέεις στο μαύρο το (-) του εξ. τροφοδοτικού. Λεπτομέρειες υπάρχουν στο diy νήμα του ODAC/Salas.

ΔΕΝ κόβεις το μαύρο! Αυτό χρειάζεται στη μεταφορά σήματος από το pc στο dac!
Απλά συνδέεις στο μαύρο το (-) του εξ. τροφοδοτικού. Λεπτομέρειες υπάρχουν στο diy νήμα του ODAC/Salas.

Δεν είχα ιδέα...εγώ πάντως το έχω κόψει και η EMU δουλεύει μια χαρά...
Να το ξανασυνδέσω λες;Πάνω από ένα χρόνο δουλεύει έτσι,στο computer audiophile είχα δει την μόντα...

Από ότι κοιτάω,ground και θωράκιση είναι κοινά,οπότε το ίδιο είναι,γι´αυτό δουλεύει..(Τα έχασα προς στιγμήν.)

Last edited:
ΩΠΑ! Δουλεύει μόνο με πράσινο - λευκό (D+, D-) αλλά ΘΑ έχεις διακοπές στην αναπαραγωγή.
Έχεις παρατηρήσει τέτοια προβλήματα?

ΩΠΑ! Δουλεύει μόνο με πράσινο - λευκό (D+, D-) αλλά ΘΑ έχεις διακοπές στην αναπαραγωγή.
Έχεις παρατηρήσει τέτοια προβλήματα?

Ποτέ των ποτών,ένα χρόνο τώρα,ίσια-ίσα...
Βέβαια εμένα δεν είχε πρόβλημα θορύβων ούτε πριν την μόντα,ψυχολογικά πιο πολύ το έκανα.
Update:Δουλεύει και ΧΩΡΙΣ την θωράκιση,απλώς βγάζει τρελό θόρυβο,το έχω μπροστά μου τώρα και το τζολεύω.

Κατά πάσα πιθανότητα δουλεύει γιατί δεν έχει κόψει την θωράκιση όπου πλην και γείωση είναι το ίδιο.

Το είπα και παραπάνω,αλλά δεν είναι παντού ακριβώς έτσι.
Καλό θα ήταν να έχουμε μια απολύτως τεχνική γνώμη.
Περιμένουμε λοιπόν.

Η μεταφορά δεδομένων είναι τύπου balanced, με θετική (+) και αρνητική (-) φάση. Στον usb δέκτη ότι είναι κοινό μεταξύ των δύο σημάτων (π.χ. θόρυβος) αντίθετης φάσης προστίθεται και αλληλοαναιρείται. Αν όμως ένας από τους 2 αγωγούς μαζέψει θόρυβο, τότε αυτός περνάει προς τα κυκλώματα μετατροπής. Ο ρόλος της γείωσης (μπλεντάζ) είναι να προστατεύει το ζεύγος (D+, D-) από εξωτερικό θόρυβο, ώστε η ισορροπημένη σύνδεση να είναι αποτελεσματική. Για να δουλέψει όμως σωστά η μετάδοση δεδομένων, θα πρέπει να υπάρχει κοινή αναφορά, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η γείωση του σήματος (μαύρο καλώδιο). Κοινή πρακτική είναι η σύνδεση της πλέξης (θωράκισης) του καλωδίου usb στη μία άκρη (π.χ. pc) και όχι στις δύο άκρες του.

Το floating ground είναι διαδεδομένη πρακτική,οκ.
Οπότε καταλήγουμε πως στα καλώδια που έχω δοκιμάσει εγώ,δεν υπάρχει floating ground και συνδέονται και στις δυο άκρες τους.
Λογικό.