Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

434x322-images-stories-micron20-3a_05.jpg

εδώ γίνεται η μανούρα

αμα κανουμε ρεφενέ .και μαζεψουμε κανα πάκο πολλά χιλίαρικα το παίρνουμε

:bigcry:

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Πολύ σύντομα τελειώνω ένεν επιλογέα μέχρι 8 εισόδων spdif με χειρισμό από Arduino. Δυστυχώς δεν είμαι οργανωμένος να φτειάχνω πλακέτες και δουλεύω με τις ετοιμες διάτρητες. Το ερώτημα είναι με τί καλώδιο να μεταφέρω το σήμα TTL στον multiplexer. Χρειάζεται κάποιου είδους θωράκιση ή απλό σύρμα. Η απόσταση είναι περίπου 8 cm. Σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Μάλλον δεν ήμουν σαφής. Μιλώ για σύνδεση από τα 7404 στο 74251, κι αυτό επειδή πρέπει να γίνει κάποια γεφύρωση. (Η πλακέτες είναι οι έτοιμες διάτρητες).

Attachments

• IMAG0006.jpg
    IMAG0006.jpg
    113.7 KB · Views: 259
  • selector1.jpg
    selector1.jpg
    124.6 KB · Views: 256
Last edited:
Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μερικές ακόμη φωτογραφίς από την συνέχει. Σχεδόν έχει τελειώσει ο επιλογέας. Μένει να ολοκληρωθεί το σταδιο εξοδου και θα μπορει να δοκιμαστεί χωρίς το arduino. Το arduino και η οθόνη, καθώς και ο κώδικας θα γίνουν μετά. Δυστυχώσ οι έτοιμες πλακέτες δεν έχουν μεγάλες αντοχές.

Attachments

• IMAG0011.jpg
    IMAG0011.jpg
    110.2 KB · Views: 206
  • IMAG0007.jpg
    IMAG0007.jpg
    113.9 KB · Views: 206
Ερώτηση περί μετασχηματιστή τροφοδοσίας. Από ότι διάβασα προτιμάμε ΕΙ αντι για τοροειδή και συνιστώμενη τάση είναι 6V. Μηπως οι τοροειδείς που δοκιμάστηκαν δεν ήταν τυχόν αξιόλογοι ή το πρόβλημα εστιάζεται γενικά στην φύση των τοροειδών για την συγκεκριμένη εφαρμογή?

Αν δώσω 9V τί γίνεται ? Ρωτάω γιατί εχω στο συρτάρι τον παρακάτω:

http://uk.farnell.com/multicomp/mcfe050-09/transformer-50va-2-x-9v/dp/9531769

http://www.farnell.com/datasheets/1520830.pdf

πώς τον βλέπετε, να τον δοκιμάσω ή να το ξεχάσω και να αγοράσω ΕΙ 6V? και πόσα VA ?

ΘΑ πάιξει δεν υπάρχει πρόβλημα , απλά το πρώτο regulator είναι 5 volt , o μ/τ είναι 9 volt που πρακτικά θα βγάλει κοντά στα 10 , οπότε πάμε μετα την ανόρθωση περίπου 13-14 bolt dc πάνω στα ποδαράκια του 7805 ,

τα regulator γενικά δείχνουν καλά χαρακτηριστικά ¨δεν ζορίζονται¨ όσο πιο κοντά είναι στην ονομαστική drop out , που στην δική μας είναι τα 6.8 βολτ ,όσο ανεβένει η τάση μετα απο εκεί τόσο χειροτερέυει η απόδοση του ολοκληρωμένου , αυτο πρακτικά μεταφράζεται σε πιό τραχύ νευρικό και φουσκωμένο κατα περιπτωση ήχο ,

παίξε μπάλα με αυτόν για αρχή και πιό μετα βρίσκεις ένα 6 βολτο και βάζεις ,,

αυτά ..

Τέλειωσε σε πρώτη φάση η συναρμολόγηση του επιλογέα. Αύριο, αφού στεγνώσει από το πλύσιμο, θα γίνει η δοκιμή χωρίς μικροελεγκτή, απλά δίνοντας τάσεις ή γειώνοντα τους τέσσερις ακίδες που θα συνδέεται μελλοντικά ο ελεγκτής. Οι τελευταίες φωτό.

IMAG0016.jpgIMAG0015.jpg

ερώτηση 1: εστω ότι βάζουμε έναν διακόπτη για επιλογή πηγής στην θέση του JP1. H αλλαγή πηγής πρέπει να γίνεται με κλειστή τροφοδοσία ή παίζει και on the fly ?

ερώτηση 2: αν και έχει ήδη απαντηθεί από τον Βασίλη, με 6.6V ac στο δευτερεύον (EI amarad 2x6V 10VA - δεν βρήκα μεγαλύτερο), μετράω στην είσοδο του 7805 7.4V dc. Λίγα δεν είναι? Από ότι βλεπω στο datasheet της ΟΝ (οπως και όλα όσα 7805 κοίταξα), λέει 10V minimum input voltage. Ολοι παίζετε με 6V ac τελικά?

επίσης κατανάλωση μετράω 185mA ac και στην έξοδο -2.7mV dc στο αριστερό, +2.7mV dc στο δεξί. Καλά δεν είμαι ?

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

ερώτηση 1: εστω ότι βάζουμε έναν διακόπτη για επιλογή πηγής στην θέση του JP1. H αλλαγή πηγής πρέπει να γίνεται με κλειστή τροφοδοσία ή παίζει και on the fly ?

ερώτηση 2: αν και έχει ήδη απαντηθεί από τον Βασίλη, με 6.6V ac στο δευτερεύον (EI amarad 2x6V 10VA - δεν βρήκα μεγαλύτερο), μετράω στην είσοδο του 7805 7.4V dc. Λίγα δεν είναι? Από ότι βλεπω στο datasheet της ΟΝ (οπως και όλα όσα 7805 κοίταξα), λέει 10V minimum input voltage. Ολοι παίζετε με 6V ac τελικά?

Εγώ άλλαξα από 9άρη τοροειδή σε ΕΙ 6άρη.
Να σου πω κάτι;Μάλλον είναι θέμα γούστου.
Ο 9άρης μου έβγαζε λίγη ενέργεια παραπάνω,με τον 6άρη γλύκαινε η δουλειά.
Φυσικά άφησα επάνω τον δεύτερο.

Dropout Voltage (IO = 1.0 A, TJ = 25C)
VI − VO

2.0

2 volt αέρα και πάνω θέλει απο την ζητουμενη τάση εξόδου ,

ναι η αλαγή των πηγών γίνεται on the fly , αλλιως θα ηταν ποντιακό DAC , :flipout:

και ναι όλλες οι μετρήσεις σου ειναι οκ .

Η παρακάτω παράθεση προέρχεται από συζήτηση στο diyaudio forum (http://www.diyaudio.com/forums/digi...g-new-ess-vout-dac-es9022-23.html#post2861198).
Προήλθε, μετά από την παροχή ενός δοκιμαστικού dac πάνω σε ES9022 (θυμίζω ότι είναι το ίδιο με το 9023) του μέλους EUVL στον Joachim Gerhard (κάπου εκεί αρχές του 12).
Τα έντονα και υπογραμμισμένα είναι δικές μου παρεμβάσεις για έμφαση στα όσα αποκαλυπτικά γράφει.

I got Euvl's ES9022 board and had some listen. The sound is very wide band with very good extension in the bass and good extension in the treble. Tonal balance is neutral, this is no smoothed over candy sound and no fake "magic". Image focus is outstanding, so is depth perspective so micro detailing must be very good. What really surprised me is the bass performance especially considering that i used simple 9V blocks to supply it and there are no huge capacitors or regulators on this tiny boards. It goes as deep as i heard it, has slam and power and is precisely structured and rhythmic. After i had digested the first shock i was able to find small remaining problems, namely a little more artifice and less liquidity and naturalness then my 30.000,- Forsell rig. This are minor problems and may be solved by buffering the output. The Forsell also has one of my time domain buffers at the output. The Forsell alone without my buffer has a rather soft treble and compared to that the Euvl board is a huge bargain. I call that progress.

Αν και δεν είμαι σε θέση να καταλάβω το τι εννοεί με τη φράση Forsell rig, μάλλον αγνοώ το σύνολο του υλικού, φαίνεται εύκολα ότι έπαθε ένα "μικρό σοκ" για αυτό που άκουσε από αυτό το λιλιπούτειο σκατό. Τόσο μικρό για να είναι αληθινό, μάλλον διερωτήθηκε και δεν είχε άδικο.
Νομίζω ότι το 9023 επάξια μπορεί να φέρει τον τίτλο του the best of value of money της τελευταίας πενταετίας στο χώρο των dac. Αν πριν από δύο χρόνια, αρκετοί είχαμε αναρωτηθεί τι εστί βουβάλι και πως πλαισιώνεται ανάμεσα σε γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας...εδώ πρέπει να αναφωνίσουμε το Ωσαννά, Ωσαννά!

Οί προσωπικές -υποκειμενικές εντυπώσεις από το 9023 είναι ότι σίγουρα είναι άριστη επιλογή καί πιθανόν μονόδρομος γιά ένα αξιοπρεπές dac χαμηλού κόστους.Πιστεύω ότι στά χρήματα πού κοστίζει η πλήρης υλοποιήση του δέν υπάρχει ανταγωνισμός.Από κεί καί έπειτα συγκρινόμενο με το 9018 τού αχλαδάκια μέ Σαλας , απλά χάνει από τά αποδυτήρια
Η ακρόαση έγινε μέσω ομοαξονικής καί όχι μέσω i2s,πού πρός τό παρόν δέν είναι διαθέσιμη