Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Σε ποια ακριβώς σημεία χάνει;
(Για να ξέρουμε τι θα τζολέψουμε,χε χε...)

Ακριβώς τα ίδια στην ανάποδη όμως αποκομίσμαμε μετα απο πολλές κόντρες με το 9018 , πιό πλαδαρό με μικρό προβλήμα στην εστίαση και στο έλενχο του χαμηλού ,

μέχρι στιγμής δεν βρήκα στάδιο εξόδου να ανταγωνίζεται το μικρό ,

τι στάδιο έξόδου είχατε ?

{ καμία διάθεση κόντρας και flame , απλά μου κάνει εντύπωση το χάνω απο τα αποδυτήρια }

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ανάλογη κόντρα με το Wyred for sound (9018 δεν είναι αυτό; ),εδώ στο σπίτι μου.
(Καλά,θα δοκιμάσουμε κι έναν Mactone στην προενίσχυση αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία,προς Θεού όχι κόντρα με τον D..:flipout:)
Για να δούμε τι θα ακούσουμε..
(Για όποιον ενδιαφέρεται,άλλοι τρεις χωράμε πιστεύω...η μέρα θα ανακοινωθεί,οπότε κανονίστε μεταξύ σας οι ενδιαφερόμενοι από κει και πέρα.)

Last edited:
Γιά να μην ψαρώνεται πάντως απ τι σημαίνει μεγάλο και μκρό , είναι το ιδίο core ακριβώς , το ένα πάει για σινεμάδοσυστήματα 8 core + dsp , spdif , το άλλο πάει για στέρεο εφαρμογές 2 cores + opamp στεγνό , εάν θελήσεις να κάνεις το μικρό σινεφίλ θα κοστίσει πιο πολλά εντέλει

αυτά

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Ακριβώς τα ίδια στην ανάποδη όμως αποκομίσμαμε μετα απο πολλές κόντρες με το 9018 , πιό πλαδαρό με μικρό προβλήμα στην εστίαση και στο έλενχο του χαμηλού ,

μέχρι στιγμής δεν βρήκα στάδιο εξόδου να ανταγωνίζεται το μικρό ,

τι στάδιο έξόδου είχατε ?

{ καμία διάθεση κόντρας και flame , απλά μου κάνει εντύπωση το χάνω απο τα αποδυτήρια }

Το στάδιο εξόδου ηταν το ivy 3 πού εστελνε τό σήμα μέσα απο τούς πυκνωτές[ρωσίδες] πού ήδη είχα στό βουβάλι

Υπ όψιν τά συμπεράσματα ήταν κοινά καί από τούς 3 ακροατές

Last edited:
Ελπίζω μέσα στίς επόμενες μέρες νά δοκιμασθεί μιά αλλη υλοποιήση 9023 πού θά τροφοδοτείται από Σάλας.Είναι σχεδόν όλα έτοιμα ,θά ενημερώσω σχετικά

Ας μην είμαστε απόλυτοι, ας δεχόμαστε τη γνώμη που διαφέρει από εμάς.
Άλλωστε σε diy υλοποιήσεις είναι συχνό φαινόμενο, ίδιες υλοποιήσεις (θεωρητικά) να ακούγονται τελείως διαφορετικά.
Το 9023 επειδή κυρίως υλοποιείται εσωτερικά, έχει μικρή παραμετροποίηση εξωτερικά (κυρίως φίλτρο και ρολόι) που μπορούν να προσδώσουν κάτι ελαφρώς διαφορετικό.
Επίσης μια ελάχιστη διαφοροποίηση μπορείς να έχεις με την αρχική τροφοδοσία όταν η κυρίως πλακέτα βασίζεται στη χρήση των λιλιπούτειων OnBoard regs.

Στο 9018 τα πράγματα είναι διαφορετικά και η μεγάλη αστάθμητη παράμετρος είναι το στάδιο εξόδου, όταν χρησιμοποιηθεί η έξοδος ως i/v.
Ξέρουμε ομως ότι ακόμη και στο βουβάλι του expander, το οποίο είναι πρώτης γενιάς με ένα κάρο τροποποιήσεις σε τροφοδοσίες Salas, η ακρόαση δεν έδωσε σαφή προβάδισμα του 9018. Μάλιστα και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε ότι σε κάποια σημεία το μικρό κάνει και καλύτερη δουλειά.

Η γνώμη του μέλους "Πέτρος Νικολαΐδης" μπορεί σαφώς να ξενεύει με τη φράση "χάνει από τα αποδυτήρια" αλλά δεν μας ανέφερε τι στάδιο εξόδου χρησιμοποιήθηκε, όπως επίσης ποια υλοποίηση του 9023 άκουσε.

Οί προσωπικές -υποκειμενικές εντυπώσεις από το 9023 είναι ότι σίγουρα είναι άριστη επιλογή καί πιθανόν μονόδρομος γιά ένα αξιοπρεπές dac χαμηλού κόστους.Πιστεύω ότι στά χρήματα πού κοστίζει η πλήρης υλοποιήση του δέν υπάρχει ανταγωνισμός.Από κεί καί έπειτα συγκρινόμενο με το 9018 τού αχλαδάκια μέ Σαλας , απλά χάνει από τά αποδυτήρια
Η ακρόαση έγινε μέσω ομοαξονικής καί όχι μέσω i2s,πού πρός τό παρόν δέν είναι διαθέσιμη

Πέτρο τελικά μήπως η τροφοδοσία με Σάλας αντί της Twisted Pears κάνει τόσο μεγάλη διαφορά?
Για βάλτε στο παιγνίδι και το δικό μου βουβάλι (με τα placid και το ivy), το οποίο συνολικά έπαιξε αν όχι χειρότερα, στο ίδιο επίπεδο με το mambo μου.
Κατάλαβες νομίζω γιατί ρωτάω Να κοιτάζαμε και την τροφοδοσία ίσως ;-)

Aπο την άλλη όμως, το δικό σου έπαιξε με legato ή με το ivy?
Αλλά και πάλι, τσεκάραμε το mambo και με το βουβάλι/legato φίλου και μόνο απο τα αποδυτήρια δεν χάνει!

Τo mambo το ματσάρατε με καλώδιο ρεύματος όπως είπαμε?
Επίσης δοκιμάστε και κάποιον ακόμα μτσ αν υπάρχει διαθέσιμος.

Last edited:
Ας μην είμαστε απόλυτοι, ας δεχόμαστε τη γνώμη που διαφέρει από εμάς.
Άλλωστε σε diy υλοποιήσεις είναι συχνό φαινόμενο, ίδιες υλοποιήσεις (θεωρητικά) να ακούγονται τελείως διαφορετικά.
Το 9023 επειδή κυρίως υλοποιείται εσωτερικά, έχει μικρή παραμετροποίηση εξωτερικά (κυρίως φίλτρο και ρολόι) που μπορούν να προσδώσουν κάτι ελαφρώς διαφορετικό.
Επίσης μια ελάχιστη διαφοροποίηση μπορείς να έχεις με την αρχική τροφοδοσία όταν η κυρίως πλακέτα βασίζεται στη χρήση των λιλιπούτειων OnBoard regs.

Στο 9018 τα πράγματα είναι διαφορετικά και η μεγάλη αστάθμητη παράμετρος είναι το στάδιο εξόδου, όταν χρησιμοποιηθεί η έξοδος ως i/v.
Ξέρουμε ομως ότι ακόμη και στο βουβάλι του expander, το οποίο είναι πρώτης γενιάς με ένα κάρο τροποποιήσεις σε τροφοδοσίες Salas, η ακρόαση δεν έδωσε σαφή προβάδισμα του 9018. Μάλιστα και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε ότι σε κάποια σημεία το μικρό κάνει και καλύτερη δουλειά.

Η γνώμη του μέλους "Πέτρος Νικολαΐδης" μπορεί σαφώς να ξενεύει με τη φράση "χάνει από τα αποδυτήρια" αλλά δεν μας ανέφερε τι στάδιο εξόδου χρησιμοποιήθηκε, όπως επίσης ποια υλοποίηση του 9023 άκουσε.

Το στάδιο εξόδου τό ανέφερα
Καί έγραψα επίσης ότι το 9023 αποτελεί μονόδρομο γιά μιά λογικού κόστους υλοποιήση .Είναι ενα dac πού θά τό ακούς επί ώρες ευχάριστα

Πέτρο τελικά μήπως η τροφοδοσία με Σάλας αντί της Twisted Pears κάνει τόσο μεγάλη διαφορά?
Για βάλτε στο παιγνίδι και το δικό μου βουβάλι (με τα placid και το ivy), το οποίο συνολικά έπαιξε αν όχι χειρότερα, στο ίδιο επίπεδο με το mambo μου.
Κατάλαβες νομίζω γιατί ρωτάω Να κοιτάζαμε και την τροφοδοσία ίσως ;-)

Aπο την άλλη όμως, το δικό σου έπαιξε με legato ή με το ivy?
Αλλά και πάλι, τσεκάραμε το mambo και με το βουβάλι/legato φίλου και μόνο απο τα αποδυτήρια δεν χάνει!

Τo mambo το ματσάρατε με καλώδιο ρεύματος όπως είπαμε?
Επίσης δοκιμάστε και κάποιον ακόμα μτσ αν υπάρχει διαθέσιμος.

Νίκο οπως έγραψα πρίν, τό στάδιο εξόδου στό δικό μου το βουβάλι προερχόταν από τό δικό σου 9018 .Στο δικό μου όλες οι τροφοδοσίες είναι Σάλας .
Αυτά ακούσαμε ,αυτά γράφω με καλή διάθεση

Βρε Πέτρο αλίμονο,,,, εννοείται με καλή διάθεση δεν υπάρχει αμφιβολία.

Απλώς το συζητάμε γιατί το mambo είναι ευαισθητούλι στη τροφοδοσία και θέλει τη φροντίδα του και στον μτσ και στο καλώδιο ρεύματος (οι διαφορές στα αυτιά μου είναι μεγάλες)

Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα.
Το Σαββάτο ακούσαμε στον Panman (maggies και γενικά πολύ καλό / φροντισμένο σύστημα) το mambo μου και το βουβάλι του (και τα δύο με spdif) και πάλι το βουβάλι κέρδισε με ευκολία (ιδιαίτερα στη σκηνή και στην έκταση των υψηλών). Όμως το mambo μου θα έχανε το ίδιο εύκολα και από την προηγούμενη version που είχα χαλαρά!
Όπως λέει και ο Μάνος στα diy χωράει πολύ συζήτηση.

Επίσης πρέπει να δοκιμάσετε την usb to i2s. μόλις βάλω την παραγγελία για το sidecar να κάνετε άλλη μια σύγκριση (αλλά,,, το ξανατονίζω... τσεκάρετε τα της τροφοδοσίας του mambo!)
Η δική σου τροφοδοσία είναι ψαγμένη και έχει περάσει απο 1000 κύματα, κοστίζει δε ίσως πιο πολλά και από το mambo ολοκληρωμένο. Τσεκάρετε και την τροφοδοσία του λοιπόν!

Να παίζει και καμιά συνέργεια με pre? δεν ξέρω.
Έτσι κι αλλιώς σε κάθε σύστημα όλες οι πηγές παίζουν αλλιώς, όπως φαίνεται.
άλλα τόσο εύκολη "ήττα" δεν μου κάθεται. Κάτι άλλο συμβαίνει.

:ernaehrung004:

Last edited:
θα είχα την περιέργεια παντως να ακούσω το πιο παλίο τσιπάκι να παίζει πιο συγκροτημένα απο το νεούδι , σε ότι εφαρμογή και να το ακουσα ,, κάπου τραβάει ένα ζόρι παράξενο το μεγάλο ,, σαν χαλάρή εικόνα και ατονα στα μεσαία ..
και δυστηχώς η ευτυχώς ,, έχω συναμορλογήσεί περί τα 15 κομάτια απο το βουβάλι , σε διάφορες μορφές

τέσπα ,,

έτσι και αλέως , το 9023 για μια σοβαρόυτσικη εφαρμογή δεν είναι πλέον τόσο φτηνό και αυτό όσο φαντάζει ,,

όσοι ολοίγοι πήραμε γέυση απο την συγκεκριμένη υλοποιηση ... πήραμε ..

το σενάριο φτάνει στο τέλος του , με αυτην την μορφή ..

Το στάδιο εξόδου ηταν το ivy 3 πού εστελνε τό σήμα μέσα απο τούς πυκνωτές[ρωσίδες] πού ήδη είχα στό βουβάλι

Υπ όψιν τά συμπεράσματα ήταν κοινά καί από τούς 3 ακροατές

Το στάδιο εξόδου τό ανέφερα
Καί έγραψα επίσης ότι το 9023 αποτελεί μονόδρομο γιά μιά λογικού κόστους υλοποιήση .Είναι ενα dac πού θά τό ακούς επί ώρες ευχάριστα

Κανείς δεν μπορεί να αντιτάξει επιχειρήματα ότι λανθάνατε ακουστικά, συνάμα 3 ακροατές στο ίδιο έργο.
Αυτό που ακούσατε, αυτό μεταφέρετε και καλά κάνετε.

Απάντηση είχες δώσει για το τελικό στάδιο, απλά γράφαμε σε κοντινή στιγμή και δεν είχε γίνει ανανέωση της σελίδας για να το δω.
Η ερώτησή μου ποια έκδοση 9023 ακούσατε, μάλλον απαντήθηκε έμμεσα από την απάντηση του Νίκου (Dalanik) που αναφέρεται στο Mambo.
Επειδή τα πάντα ρει και είχαμε μία άλλη περίπτωση όπου στην συνακρόαση το mambo έπαιξε καλά από την έξοδο φίλτρου και απαράδεκτα από την αφιλτράριστη (χωρίς αυτό να είναι κανόνας...στο σπίτι μου, διαφορά δεν εντοπίσαμε στο mambo του Νίκου), μήπως ελοχεύει αυτή η περίπτωση και σε εσάς;

Εικασίες κάνουμε μήπως και βρούμε το αίτιο, δίχως να αποκλείουμε και τη μη συνέργεια στο σύστημά σας.
Για παράδειγμα το βουβάλι του Νίκου που έχετε στα χέρια σας, θα μπορούσα να πω ότι στο δικό μου σύστημα χάνει χαλαρά και με διαφορά από το mambo.

Να επιβεβαιώσω τον Μάνο μιας και μαζί ακούσαμε και τα δύο (buffalo III/ivyIII και mambo σε χειρότερη έκδοση απο την original!)
Bέβαια να επισημάνουμε ότι ακούσαμε το mambo απο usb to i2s, ενώ το βουβάλι spdif και ότι πέρασε καιρός, αλλά για μένα ήταν σαφής η διαφορά. Το ίδιο και από το 9023 του Μάνου!

Απλά έγραψα αυτό πού ακούσαμε -σε συγκεκριμένο σύστημα- 3 μέλη τού φόρουμ πού έχουν 3 τελείως διαφορετικές επιλογές στά συστήματα ακροάσεων τους.
Αν μέ ρωτήσετε αν θά αγόραζα το mambo ,θά απαντούσα ναί γιά ακούω τή μουσική μου
Τό βουβάλι είναι ένα μόνιμο πεδίο δοκιμών-αλλαγών πού γίνονται εδώ καί 3 χρόνια καί συνεχίζονται ακόμη καί σήμερα στό αναλογικό του στάδιο[μας περιμένουν 2 αναλογικά στάδια γιά ακρόαση]

Να επιβεβαιώσω τον Μάνο μιας και μαζί ακούσαμε και τα δύο (buffalo III/ivyIII και mambo σε χειρότερη έκδοση απο την original!)
Bέβαια να επισημάνουμε ότι ακούσαμε το mambo απο usb to i2s, ενώ το βουβάλι spdif και ότι πέρασε καιρός, αλλά για μένα ήταν σαφής η διαφορά. Το ίδιο και από το 9023 του Μάνου!

Νίκο ποτέ δέν αμφισβήτησα τό αποτέλεσμα τών ακροάσεων σας ,προφανώς <οι συνθήκες πιέσεως καί θερμοκρασίας δέν είναι ίδιες>,κάποια στιγμή ίσως βρούμε τή γενεσιουργό αιτία τών διαφορετικών αποτελεσμάτων

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα.
Το Σαββάτο ακούσαμε στον Panman (maggies και γενικά πολύ καλό / φροντισμένο σύστημα) το mambo μου και το βουβάλι του (και τα δύο με spdif) και πάλι το βουβάλι κέρδισε με ευκολία (ιδιαίτερα στη σκηνή και στην έκταση των υψηλών). Όμως το mambo μου θα έχανε το ίδιο εύκολα και από την προηγούμενη version που είχα χαλαρά!
Όπως λέει και ο Μάνος στα diy χωράει πολύ συζήτηση.

καλά, ο πανμαν δεν είχε πει απεταξάμην για τα βουβάλια?
τώρα παίζουν?

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

καλά, ο πανμαν δεν είχε πει απεταξάμην για τα βουβάλια?
τώρα παίζουν?
Παιζει πως δεν παιζει. Απλα δεν παιζει σαν το 1704. Με το sony κερδιζει σε αναλυση ειδικα χαμηλα,χανει σε σαφηνεια σκηνης. Μετα το βουβαλι μου για να σταθει ηχητικα εχει υποστει φοβερα upgrades και στο ψηφιακο και στο αναλογικο. Μιλαμε για τρελά shunt, discrete αναλογικα ultra hi end και γενικα της κολασεως μπας και καταφερουμε να ακουσουμε κατι...Το δε κοστος εφτασε πολυ ψηλα. Πιστευω πως δεν εχει σχεση με οτιδηποτε αλλο (σε βουβαλι παντα) Ακουσα και ενα με πειραγμενο Ivy με 627, εφαγε και εκεινο στα αυτια. Παρολα αυτα περιοριζεται απο τον "κακο" ηχο του chip....

Last edited:
Το δικό του πάντως μια χαρά έπαιζε. Μάλλον έστρωσε.
Απ'ότι μου είπε θέλει κανα μισάωρο να έρθει στα ίσια του λόγω πολλών φετ.