Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

@Focus ευχαριστώ!

@tmjuju κοστίζει όσο ένα βουβάλι+στάδιο εξόδου. Και επειδή το δοκίμασα μπορώ να σου πω, πως καλύτερα να αφήσεις το βουβάλι και να επενδύσεις σε φιφο. Η διαφόρα ακουστική και μετρήσιμη είναι τόσο μεγάλη που περνάς σε άλλο επίπεδο. Βέβαια έχει και τα μειονεκτήματα του. Γίνεται το σύστημα ευαίσθητο μέχρι αηδίας. Για αυτό και χρησιμοποιώ μετασχηματιστές στην έξοδο, οπτική στην είσοδο και μπαταρίες για τροφοδοσία.

@supersonic ένα μακρόστενο κουτί είναι με συρταροτό καπάκι, για ραφτικά, κρασιά και τέτοια...

Δεν το βρίσκω πια στο σάιτ του ΙΚΕΑ, ίσως το σταμάτησαν. Μοιάζει πάρα πολύ με αυτό: http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/30021096/
Φαντάσου το μισό φάρδος και με συρταροτό καπάκι. Εγώ για καπάκι έκοψα κομμάτι πλεξιγκλας. Εχω καμιά 20 λεντάκια μέσα και τα 'χω αδυναμία...Σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο το έκανα :D

Είναι το ιταλικό σάιτ, στο ολλανδίκο δεν υπάρχει τίποτα από όλη τη σειρά.....

Δείτε και αυτό μοιάζει ενδιαφέρον...Θα το πα´ρψ για δοκιμή την επόμενη φορά που θα κατηφορίσω προς τα εκεί http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/30198028/

Αυτά πάντως που ακούω για ασάφειες σε μερικές υλοποιήσεις,στο mambo δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια...
Στο δικό μου σεταπ,σε πάει μόνο του στην θέση σου,η σκηνή είναι ακλόνητη και η στερεοφωνική εικόνα τέλεια.
Βεβαίως εγώ έχω κάνει κι έναν κόπο να μετρήσω και να ρυθμίσω ακριβώς τα κανάλια μου,με το κρος,κλπ..
Αν λοιπόν έτρεχε το παραμικρό θα φώναζε...

Όποιος δεν πιστεύει ας περάσει να ακούσει.
Κι αν δεν είναι όπως το λέω,να βγει εδώ και να το πει.

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μας απειλείς ρε?

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Αυτά πάντως που ακούω για ασάφειες σε μερικές υλοποιήσεις,στο mambo δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια...
Στο δικό μου σεταπ,σε πάει μόνο του στην θέση σου,η σκηνή είναι ακλόνητη και η στερεοφωνική εικόνα τέλεια.
Βεβαίως εγώ έχω κάνει κι έναν κόπο να μετρήσω και να ρυθμίσω ακριβώς τα κανάλια μου,με το κρος,κλπ..
Αν λοιπόν έτρεχε το παραμικρό θα φώναζε...

Τι κρος εννοείς; έχεις dsp στην αρχή ;H το παθητικό των ηχείων εννοείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Τι κρος εννοείς; έχεις dsp στην αρχή ;H το παθητικό των ηχείων εννοείς;

Οχι,τίποτα από τα δύο,παίζω με ενεργή διενίσχυση.
Εδώ είναι το σύστημα μου,για να καταλάβεις.
(Τώρα έχω ένα Marchand επάνω για κρος.)

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Πωπω ναι άσε το είδα παλιότερα......Ψιλοζήλεψα.....ψιλό.....

Βρε τι ζήλεψες,σιγά...όλα στο χέρι είναι...:flipout:
Απλώς με αφήνει να παίζω και να το τζολεύω,εκεί είναι το καλό του...
(Να ,σαι καλά.)

Μπιλ αυτος μας κανει? Ειναι στα 6.3v και εχει αυτον στα 24va και εναν στα 48va. Δεν χωραει ΕΙ μεγαλος στο κουτι, αλλιως παμε για μινιατουρα ΕΙ, τοροειδη ή κινεζικο r-core

edit ακυρο :twoguns:

ΝΑΙ εντάξει είναι .....

τον μπέρδεψα με ταμούρα που δοκίμασα και δεν , αυτός είναι οκ

ευχαριστω, θα παω για τα 24va γιατι παλευω με τα χιλιοστα στο υψος στο κουτι

να ρωτήσω κάτι σχετικά με το led? εχουμε 3 pins, το μεσαίο (2) ειναι γη, το 3 ανάβει πχ το πράσινο ενώ το 1 αναβει πχ το κόκκινο led. Στο δικό μου mambo το πράσινο είναι μονίμως αναμμένο, έτσι προβλέπεται? Το κόκκινο ανάβει (χωρίς να σβήσει το πράσινο) οταν το spdif δεν εχει κλειδώσει. Ειναι normal αυτο (το ότι δηλαδή δεν σβηνει το πρασινο όταν αναβει το κόκκινο) ?

Για να φέρουμε το led στην πρόσοψη του κουτιού με τί led μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ήδη υπάρχον; Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί κάποιο πιό μεγάλο σε μεγεθος, οπωσδήποτε δίχρωμο (πράσινο - κόκκινο).

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Για να φέρουμε το led στην πρόσοψη του κουτιού με τί led μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ήδη υπάρχον; Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί κάποιο πιό μεγάλο σε μεγεθος, οπωσδήποτε δίχρωμο (πράσινο - κόκκινο).

Γιατί πιο μεγάλο;
Το ίδιο βάλε,φωτίζει ακριβώς όσο πρέπει,το παραπάνω θα είναι πολύ ενοχλητικό,δοκίμασα και είδα.
Εγώ δεν έκατσα καν να κολλήσω,έβαλα μια έτοιμη φiσα από υπολογιστή,το κάρφωσα επάνω και τέλος.
Κοίτα πόσο φέγγει...(post# 247,κάτω αριστερά με την ξύλινη πρόσοψη.)
Κοίταξε δίπλα και το μεγάλο μπλε να δεις πόσο πολύ φωτίζει,είναι παράταιρο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Γιατί πιο μεγάλο;
Το ίδιο βάλε,φωτίζει ακριβώς όσο πρέπει,το παραπάνω θα είναι πολύ ενοχλητικό,δοκίμασα και είδα.

Μπορεί το κουτί να έχει ήδη τρύπα για 5mm led. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίχρωμο ή τριχρωμο diffused common cathode led που δεν φέγγει τόσο δυνατά όσο τα διάφανα.

πχ
http://www.aliexpress.com/item/20pc...on-Cathode-LED-Red-Green-Blue/1637824438.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μπορεί το κουτί να έχει ήδη τρύπα για 5mm led. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίχρωμο ή τριχρωμο diffused common cathode led που δεν φέγγει τόσο δυνατά όσο τα διάφανα.

Σωστό κι αυτό...
Απλώς είναι και λίγο μόδα τα μικρά (έως ψείρες θα έλεγα).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

εγώ ανοίγω μια τρύπα 2mm και από την μέσα μεριά κάνω μια πατούρα 5mm (αναλόγως πόσο το επιτρέπει το πάχος της πρόσοψης) και στερεώνω από μέσα το led χωρίς αυτό να έρχεται πρόσωπο ή να προεξέχει. Διακριτικό, αρκει να μην σου φύγει το τρυπάνι και κάνεις την πρόσοψη σκ#@#

αλλη μια λύση είναι τα 3mm flat head leds, κάνεις αντιστοιχη τρύπα και τα φέρνεις πρόσωπο. Και με μεγαλη αντισταση για να μην φεγγοβολουν πολύ.