Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις ιδέες. Όντως πολύ καλές. Πάντως η ένταση του φωτισμού μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με την αντίσταση. Προτιμώ το led να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια, γιατί αυτά που βάζουν με μικρή διάμετρο τα βάζουν να φωτίζουν πολύ δυνατά για να είναι ορατά. Το ερώτημα είναι άν το ρεύμα που δίνει η πλακέτα είναι αρκετό για 5mm led. Άλωστε στο άλλο dac με τις πολλές εισόδους που έχω ετοιμάσει πιθανόν το arduino να βγάζει στην οθόνη εκτός από την επιλεγμένη είσοδο και το κλείδωμα στην συχνότητα.

Last edited:
Το ερώτημα είναι άν το ρεύμα που δίνει η πλακέτα είναι αρκετό για 5mm led. .

είναι. Χθες έβαλα 5mm led. Δεν είναι αρκετό όμως για να οδηγήσει 2 led σε σειρά, προφανώς τροφοδοτείται μέσω αντιστασης απο τα 5V (υποθέτω δηλαδή, ο Βασίλης ειναι αρμόδιος) και 5V δεν επαρκούν για δύο Vf drops. Δεν θα το χρειαστεις αυτό βέβαια, εγώ το χρειάστηκα γιατι έχω κουτί όπου γύρω από το on-off κουμπί υπάρχει διάφανος δακτύλιος μέσα από τον οποίο βάζεις το led και για να φέγγει συμμετρικά ήθελα να βάλω δύο. Δεν ήθελα να τραβήξω από την έισοδο του 7805 βέβαια και βολεύτηκα με το 1 led. Στο μελλον ούτως ή άλλως θα μπει και δευτερη τροφοδοσία οπότε θα παίξω μπαλα όπως θέλω, γιατι σκευτομαι να αναβω και ξεχωριστό led αναλογα με το ποιά εισοδο έχω ενεργή (διπλός διακόπτης όπου το ένα σετ επαφών θα επιλέγει spdif/i2s ενώ το άλλο set επαφών θα ανάβει το σχετικό led (ή θα αλλάζει χρώμα στο power led) -- εν τω μεταξύ δεν έχω ενισχυτή ¨( :( :(

Λογικά αφού ο Βασίλης λέει ότι ανάβουν και τα δυο χρώματα όταν δεν έχει κλειδώσει, τότε το ρεύμα επαρκεί για δυο led αρκεί να πάρεις ρεύμα και από τα δύο + της πλακέτας.

Το ένα πίν είναι σε σειρά με μια 1khom με τα 4.7 βολτ του ρεγουλατόρου που δίνει στον muxer , και είναι το ενδεικτικό power on , το άλλο πινάκι είναι συνδεδεμένο με το wolfson στην flag έξοδο lock 3.3 βολτ , πρακτικά φτάνει για λεντάκι μέχρι 5mm ,
λίγο προσοχή εκεί στις συνδέσεις μην γίνει κανα βραχυκύκλώμα η κάνα μπέρδεμα με τιε τάσεις γιατί είναι αρκετά ευαισθητο το κύκλωμα απο πίσω του , οπότε εάν δεν ανάβει κάτι ,, POWER OFF με την μία ///

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

είναι. Χθες έβαλα 5mm led. Δεν είναι αρκετό όμως για να οδηγήσει 2 led σε σειρά, προφανώς τροφοδοτείται μέσω αντιστασης απο τα 5V (υποθέτω δηλαδή, ο Βασίλης ειναι αρμόδιος) και 5V δεν επαρκούν για δύο Vf drops. Δεν θα το χρειαστεις αυτό βέβαια, εγώ το χρειάστηκα γιατι έχω κουτί όπου γύρω από το on-off κουμπί υπάρχει διάφανος δακτύλιος μέσα από τον οποίο βάζεις το led και για να φέγγει συμμετρικά ήθελα να βάλω δύο. Δεν ήθελα να τραβήξω από την έισοδο του 7805 βέβαια και βολεύτηκα με το 1 led. Στο μελλον ούτως ή άλλως θα μπει και δευτερη τροφοδοσία οπότε θα παίξω μπαλα όπως θέλω, γιατι σκευτομαι να αναβω και ξεχωριστό led αναλογα με το ποιά εισοδο έχω ενεργή (διπλός διακόπτης όπου το ένα σετ επαφών θα επιλέγει spdif/i2s ενώ το άλλο set επαφών θα ανάβει το σχετικό led (ή θα αλλάζει χρώμα στο power led) -- εν τω μεταξύ δεν έχω ενισχυτή ¨( :( :(

Και 'γώ αναγκάστηκα να βάλω δεύτερη τροφοδοσία,μόνο και μόνο για το εσωτερικό μπλέ led του στρογγυλού διακόπτη (Power).

Το ένα πίν είναι σε σειρά με μια 1khom με τα 4.7 βολτ του ρεγουλατόρου που δίνει στον muxer , και είναι το ενδεικτικό power on , το άλλο πινάκι είναι συνδεδεμένο με το wolfson στην flag έξοδο lock 3.3 βολτ , πρακτικά φτάνει για λεντάκι μέχρι 5mm ,
λίγο προσοχή εκεί στις συνδέσεις μην γίνει κανα βραχυκύκλώμα η κάνα μπέρδεμα με τιε τάσεις γιατί είναι αρκετά ευαισθητο το κύκλωμα απο πίσω του , οπότε εάν δεν ανάβει κάτι ,, POWER OFF με την μία ///

ααα γι αυτο βεγγοβολάει πιο δυνατά το κόκκινο.. θα του βάλω μερικες δεκάδες Ω σε σειρά μην εχουμε τιποτα ατυχήματα.. δεν πιστεύω να αλλάξει ο ήχος ε? :earmuffs:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

εγώ ανοίγω μια τρύπα 2mm και από την μέσα μεριά κάνω μια πατούρα 5mm (αναλόγως πόσο το επιτρέπει το πάχος της πρόσοψης) και στερεώνω από μέσα το led χωρίς αυτό να έρχεται πρόσωπο ή να προεξέχει. Διακριτικό, αρκει να μην σου φύγει το τρυπάνι και κάνεις την πρόσοψη σκ#@#

+1
Αυτός είναι ο πιο όμορφος τρόπος.
Μην σου πω και 1mm....
(Δεν χρειάζεται να φύγει το τρυπάνι,για όποιον δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο τρύπημα,υπάρχει ο οδηγός του,μην τον τρώει το κουτί.:borg:)

UPDATE

Σέ κάποια συστήματα λειπει λίγο σώμα ,

λεπόν χωρίς να χάσουμε χροιές λεπτομέρεις κτλ .. και καταντήσει βουβάλι με 7 στάδια παραμόρφωσης πληροφορίας μετα τον dac ,

απλά βάλτε απο ένα 4700pf στις κλέμες της εξόδου , μεταξύ line ground . δλδ ..

η απλά βγάλτε τα τζαμπεράκια στο lpf και παίξτε μπάλα με διάφορες χωρητικότητες και πχιότιτες μέχρι τα 10 20 nf

φιλιά στα μουστάκια

:Banane0:

εάν δεν τραβάτε ζόρι βεβαια μην το ακουμπάτε απλά

δεν εχω δει το σχηματικό αλλά να υποθέσω ότι στην εξοδο υπάρχει ενα RC low pass και το jumper είναι σε σειρά με τον πυκνωτή?

Δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να προστεθεί κάποιος πυκνωτής στην έξοδο. Η προσθετη χωρητικότητα μόνο προβλήματα θα προκαλέσει.
Δεν γίνεται ένα σύστημα που παίζει σαν κουδουνίστρα να βελτιιωθεί με τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Το Mambo είναι εντελώς flat μέχρι τα 20KHz και απολύτως ουδέτερο από ακουστικής πλευράς , υπό την προυπόθεση να τροφοδοτείται με το σωστό τροφοδοτικό.

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

υπό την προυπόθεση να τροφοδοτείται με το σωστό τροφοδοτικό.

Τι εννοεις? Μιλας για μετασχηματιστη?Γιατι κατα τα λεγομενα η τροφοδοσια του ντακ ειναι επαρκεστατη

Ακόμα και η επιλογή του μετασχηματιστή παίζει ρόλο, όπως επίσης και η μονή /διπλή τάση στο δευτερεύον του ΜΣ.
Ορισμένοι χρησιμοποιούν και εξωτερική DC τροφοδοσία με διαφορετικά αποτελέσματα.

Μόλις τέλειωσα την κατασκευή του δικού μου DAC και ιδού μερικές φωτο. Ο ήχος του είναι άψογος (και είναι "φρέσκο" ακόμη). Ο Μ/Σ είναι πακτωμένος, θωρακισμένος, με ηλεκτροστατική θωράκιση ανάμεσα στα τυλίγματα, τα βύσματα είναι κάτι παλιά WBT (όχι τα χάλκινα) και της Canare (BNC). Σύντομα θα περάσω και το LED στην πρόσοψη. Το κουτί είναι από 10άρι MDF και είναι καλλημένο (κόστος 2 ευρώ).MamboDACinside1.jpgMamboDACrear.jpg

Α ναι, τα καλώδια (αναλογικά) είναι μονόκλωνο ασήμι (Descadel) και το ψηφιακό Illuminati Ohm-Aha! που είχα από πολύ παλιά...

Ωραίος! Θέλουμε αναλυτικές εντυπώσεις και σύγκριση με... ένα έτοιμο προϊόν. ή ακόμα καλύτερα με ποιά κατηγορία τιμής θα μπορούσε να τα "βάλει" ο ήχος του.

Ωραίος! Θέλουμε αναλυτικές εντυπώσεις και σύγκριση με... ένα έτοιμο προϊόν. ή ακόμα καλύτερα με ποιά κατηγορία τιμής θα μπορούσε να τα "βάλει" ο ήχος του.

Να περάσει μερικές μέρες στο ρεύμα (δεν έχει κλείσει καν 24ωρο) και μετά όλα θα γίνουν... Πάντως είναι πολυυυύ καλό ακόμη κι έτσι!

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Α ναι, τα καλώδια (αναλογικά) είναι μονόκλωνο ασήμι (Descadel) και το ψηφιακό Illuminati Ohm-Aha! που είχα από πολύ παλιά...

Μ' αρέσει!
Απλό,καθαρό και τακτοποιημένο.
Θέλουμε ριβιού παρακαλώ.
Ειδικά από σένα μετράει.

Ωραία συμμαζεμένη δουλειά :)

O μετασχηματιστής τι είναι?
Ά και μήπως τον έχεις πιάσει ανάποδα? Το ανοιχτό στο πάτωμα δεν πάει για να λειτουργεί η θωράκιση?