Χιούστον
Supreme Member
Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;
H καλύτερη επένδυση σε πηγή είναι ένα DAC 24/192 και ένας υπολογιστής!
H καλύτερη επένδυση σε πηγή είναι ένα DAC 24/192 και ένας υπολογιστής!
Ti να το κάνω στό HDMI εγώ θέλω να οδηγήσω εξωτερικό DAC 24/96 μπορώ.
Οχι φυσικά γιατί το έχουν κλειδώσει.
Kαι ότι κλειδώνουν επειδή η κατσίκα δεν μασάει ταραμά θα το βάλουν στο κ... τους.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο διότι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας AV ενισχυτής που έχει κλειδώσει μέσω HDMI και παίζει με τα δικά του ενσωματωμένα DACs θα παίζει καλύτερα από έναν στερεοφωνικό Hi-Fi ενισχυτή με ένα εξωτερικό DAC π.χ. Benchmark....
Οπότε ας το βάλουν στον κ.... τους. :AFADF0:
Είπαμε, η υπάρχει η λύση του Oppo. Και αντίστοιχα μπορούν να μετατραπούν όλα τα player που κάνουν εσωτερική μετάφραση του DSD σε PCM πριν το DAC.
Δεν θα εκπλαγώ αν εμφανιστούν DAC με είσοδο HDMI σύντομα. Υπάρχει ήδη το CLUX 11SA που επίσης μετατρέπεται για να βγάλει 3xS/PDIF.
DAC που να δέχονται DSD (μέσω Firewire) υπάρχουν, αλλά είναι πανάκριβα (βλέπε Esoteric και Meitner).
Όσο για μετατροπείς DSD σε PCM, είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούν μόλις οι δισκογραφικές αποφασίσουν να καταργήσουν τα SACD.
Εγώ προσωπικά επέλεξα πριν λίγο καιρό.....αγόρασα 2ο χέρι ένα Esoteric DV50 κ ένας από τους λόγους που το πήρα ήταν κ για πολύ καλή αναπαραγωγή sacd δίσκων.:a0210:Καλή πηγή... εδώ ερχόμαστε στο αδύναμο σημείο του SACD...
Με δεδομένο ότι δεν έχουμε ψηφιακή έξοδο και δεν μπορούμε να αναβαθμίσουμε την πηγή μας με ένα καλό εξωτερικό DAC οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε από τα DAC του player...
Ποιά θα θεωρούσαμε καλή πηγή;
Αν αφήσουμε στην άκρη το Accuphase DP-700 που κάνει όσο ένα αυτοκίνητο και τα SA-10, X-05 και X-03SE της Esoteric που επίσης κάνουν μια μικρή περιουσία ποιό player θα μπορούσε να θεωρηθεί καλό αλλά με πιο "γήινη" τιμή;
Πέρα από το Sony SCD-XA9000ES που κι αυτό δεν είναι φθηνό, δεν μπορώ να βρω κάποιο άλλο...
Τι έχεις να προτείνεις;
Γενικα αρεσκομαι στα παλια.Ριξε μια ματια στο Πικ-απ της φωτο κατω απο το geovar.Εχεις τον παππού ε;
Ο παλιός είναι αλλοιώς...
Το transport μας άφησε χρόνους. Υπολογιστής και DAC!
Το transport μας άφησε χρόνους. Υπολογιστής και DAC!
Το καλύτερο transport είναι ένας υπολογιστής. Αυτό είναι λογικό.
Από κει και πέρα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Για μένα όποιος δεν βαριέται να ασχολείται με υπολογιστές και ότι αυτό συνεπάγεται και αγοράζει ολοκληρωμένο είναι κορόιδο. Τι να κάνουμε δηλαδή...
Γεια σου ρε Μιχαλιό!![]()
δε θα διαφωνησω οτι ειναι καλο να προτιμαται ο συνδυασμος transport-DAC αυτο τον καιρο γιατι εχεις τη δυνατοτητα να ακους και αρχεια απο τον υπολογιστη που ειναι σημαντικο.
Δεν ξερω ομως με βεβαιοτητα εαν σε περιπτωση που θελω να παιξω ενα κλασικο δισκακι θα ακουσω καλυτερα εαν το transport ειναι υπολογιστης η ενα Philips CD Pro2 modified με ενα Tentlabs Clock για παραδειγμα. Μαλλον το δευτερο ειναι πιο πιθανο να παιζει καλυτερα αφου εχει σαφως καλυτερο μηχανισμο αναγνωσης...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.