SACD Players: Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

26 οι Genesis από Γερμανία; Να γιατί δεν πιάσανε τελικά τα SACD...

αυτός είναι ο λόγος λες? Και κάτι γιαπωνέζικα σιντί από κρύσταλλο βοημίας με μάστερ που έχει γίνει από τυφλούς μοναχούς ζεν που διαλογίζονται δύο ώρες πάνω από γάργαρα ρυάκια πριν ακουμπίσουν την κονσόλα, αυτά δικαίως κάνουν 30 ή 40 ευρά?Πάντως αν θυμάμαι καλά στη Γερμανία κάπου τόσο, 20-25 ευρώ κάναν τα καλά σιντί.

Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

'Εχει προσφορές sacd και με 7 . Κάπου είδα διαφήμιση. (Μην με βάλετε να ψάχνω το link!).

Κάτι άλλο ενδιαφέρον είναι πως το μηχάνημα της SONY που με ενδιαφέρει είναι δυσεύρετο σε όλο τον κόσμο και αυτό γιατί φαίνεται πως σταμάτησε η παραγωγή του μόνο λίγους μήνες αφού ξεκίνησε! Κάτι συζητιέται για ΜΚ ΙΙ έκδοση λέει! Περιμένω νέα από Ελλάδα αύριο να δω τι γίνεται! :bang:

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Ναι περίμενε...
Και η SONY μετά από δέκα χρόνια κατάλαβε ότι το SACD είναι πεθαμένο και τώρα ρίχνει όλο το βάρος της στο BlueRay.
Oσο για διαθεσιμότητα του SACD το πράγμα είναι φανερό αν πας πχ στα Metropolis και το ζητήσεις.
Θα σε κοιτάνε σαν ούφο !
Στα 7 ευρώ ήταν κάτι μαϊμού που είχε φέρει το mediamarkt και ήταν μετατροπή από pcm :tdown:

... και όμως.... στο αγγλικό άμαζον, στο mdt.co.uk και σε άλλα on line stores η πλειονότης των sacd (κυρίως κλασσικής μουσικής) στοιχίζει πλέον κάτω από 10 ευρώκαι τα ακριβότερα μέχρι 15 ....

Εγώ πάντως έχω γύρω στους 30 τίτλους sacd σε jazz, blues, rock, pop κ όταν τους ακούω, τους χαίρομαι πολύ.
Ακούς διαφορά, ακόμα κ στους δίσκους που έχουν γίνει remaster σε dsd.
Κ οι δίσκοι που βρίσκω δεν είναι των 20+ ευρώ, κοστίζουν όσο οι απλοί δίσκοι, είτε από Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό.
Πρόσφατο παράδειγμα όπου στο Metropolis των Αθηνών είχε 7 ευρώ πολλούς δίσκους sacd σε jazz.

Αν ακούς κλασσική βρίσκεις πολλές νέες ηχογραφήσεις σε SACD. Για άλλα είδη μουσικής, χλωμό.

Απάντηση: Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Αν ακούς κλασσική βρίσκεις πολλές νέες ηχογραφήσεις σε SACD. Για άλλα είδη μουσικής, χλωμό.

Eπί πλέον, λένε στο SA-CD.net για το οποίο έχω δώσει link παραπάνω, υπάρχουν κάποιες νέες δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν ΜΟΝΟ SACD!

Ακόμα φαίνεται πως υπάρχει πράγματι ένας ψυχοθεραπευτικός παράγων: έχεις σταθερά και χωρίς να πρέπει να είσαι σπεσιαλίστας στα PC, software κτλπ., ΥΨΗΛΗ ΕΩΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ αναπαραγωγής! :smile:

Επικροτώ την επιλογή σου-το έχω κάνει κι εγώ.

Ωστόσο τέτοιες ηχογραφήσεις και το συγκεκριμένο πολύ καλό μηχάνημα,θα σε βάλουν σε μπελάδες.Θα σου αποκαλύψουν αδυναμίες στο σύστημά σου,που μέχρι τώρα δεν μπορούσες να εντοπίσεις,πολύ πιό καθαρά...

Ειδικά τα ηχεία άν δεν είναι σε θέση,να μεταδώσουν την "αναλογικότητα", την φυσικότητα και την ανάλυση αυτών των εγγραφών,βράσε όρυζα...

Ωστόσο τέτοιες ηχογραφήσεις και το συγκεκριμένο πολύ καλό μηχάνημα,θα σε βάλουν σε μπελάδες.Θα σου αποκαλύψουν αδυναμίες στο σύστημά σου,που μέχρι τώρα δεν μπορούσες να εντοπίσεις,πολύ πιό καθαρά...

Ειδικά τα ηχεία άν δεν είναι σε θέση,να μεταδώσουν την
"αναλογικότητα", την φυσικότητα και την ανάλυση αυτών των εγγραφών,βράσε όρυζα...

Αυτά να μην έγραφες ρε Διονύση :flipout::flipout::flipout:

Ειδικά τα ηχεία άν δεν είναι σε θέση,να μεταδώσουν την "αναλογικότητα", την φυσικότητα και την ανάλυση αυτών των εγγραφών,βράσε όρυζα...

To σύστημά μου, (και δεν λέω ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο γιατί δεν έχω όρεξη για τους γνωστούς, ατέρμονους, διαξιφισμούς), είναι σχεδιασμένο, θα έλεγε κανείς, για SACD, με την απόκριση ηχείων-ενισχυτή να ξεπερνάει τα 40.000 Ηz και άλλα πολλά...

Ευχαριστώ για τους ενθαρρυντικούς σου λόγους!

:smile:

Re: Απάντηση: Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Eπί πλέον, λένε στο SA-CD.net για το οποίο έχω δώσει link παραπάνω, υπάρχουν κάποιες νέες δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν ΜΟΝΟ SACD!

Ακόμα φαίνεται πως υπάρχει πράγματι ένας ψυχοθεραπευτικός παράγων: έχεις σταθερά και χωρίς να πρέπει να είσαι σπεσιαλίστας στα PC, software κτλπ., ΥΨΗΛΗ ΕΩΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ αναπαραγωγής! :smile:

Eπιμένεις χωρίς να θέλεις να καταλάβεις ότι το SACD έχει οριστικά πεθάνει.
Και την κηδεία του την έχει κάνει η ίδια η μαμά του...
Και για του λόγου το αληθές δές αν η SONY έχει κάνει καινούργια ηχογράφηση σε DSD τα τελευταία δύο χρόνια.

Είμαστε πολλοί οι νεκρόφιλοι:flipout:

Αλλοι προτιμούν...μούμιες(βινύλιο):AFADF0:

Είμαστε πολλοί οι νεκρόφιλοι:flipout:

Αλλοι προτιμούν...μούμιες(βινύλιο):AFADF0:

Tώρα γιατί με κολάζεις (όχι ότι δεν θέλω βέβαια) αφού ξέρεις ότι όποιος τα βγάζει εύκολα από τα πετρέλαια εύκολα τα ρίχνει στα βινύλια :flipout:

"H καλή μέρα από την αρχή φαίνεται!"

Να τι έγραφε ο "ΉΧΟΣ" τον Μάϊο του 1999 στην πρώτη παρουσίαση του SACD, ενώ ακόμα τα πάντα εξεταζόντουσαν καθαρά από τεχνική σκοπιά και χωρίς την μεσολάβηση "δεύτερων" σκέψεων: :party:

Attachments

Last edited:

Κάτι άλλο ενδιαφέρον είναι πως το μηχάνημα της SONY που με ενδιαφέρει είναι δυσεύρετο σε όλο τον κόσμο και αυτό γιατί φαίνεται πως σταμάτησε η παραγωγή του μόνο λίγους μήνες αφού ξεκίνησε! Κάτι συζητιέται για ΜΚ ΙΙ έκδοση λέει! Περιμένω νέα από Ελλάδα αύριο να δω τι γίνεται! :bang:

Δεν υπάρχει πουθενά, (xa5400es), ανά τας Ελλάδας και τας Ευρώπας! Μάλλον η SONY το έκανε "discontinued" μετά από μόνο έξη μήνες! To μόνο που κατάφερα να εκμαιεύσω από εδώ συνεργάτη της εταιρείας ότι υπάρχει πρόβλημα "ασυμβατότητας"! Περισσότερα περιμένω Δευτέρα που θα μιλήσω με τεχνικό διευθυντή, γιατί ψάχνω και το θέμα και το "εργαλείο".

Αμα δεν θέλουν να πουλήσουν στην Sony,υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...Κυκλοφορούν μεταχειρισμένα Esoteric γύρω στα 2000-2500 αλλά και τα φθηνότερα της ίδιας εταιρείας ξεκινούν κάπου στα 2000+.

"H καλή μέρα από την αρχή φαίνεται!"

Να τι έγραφε ο "ΉΧΟΣ" τον Μάϊο του 1999 στην πρώτη παρουσίαση του SACD, ενώ ακόμα τα πάντα εξεταζόντουσαν καθαρά από τεχνική σκοπιά και χωρίς την μεσολάβηση "δεύτερων" σκέψεων: :party:

Τι να πείς πλέον εδώ μιλάμε για "κόλλημα".
Την αναφορά δεν την κάνω για εσένα αλλά για να μην πάρεις και άλλους στο λαιμό σου.

Εδώ σας έχω άλλη μια ενθουσιώδη κριτική για το "SONY xa5400es" στους "AUDIOGON",

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?rdgtl&1234500400&read

και λέει τα εξής:

Review: Sony SCD-XA5400ES CD Player

I love natural recordings that capture the full acoustic envelope of the performances. The Shostakovich Sonatas performed by Ax and YYMa comes to mind...the Sony portrays the entire event in such an unforced and natural manner that it triggers ones acoustic memory into believing it is real. A player that offers no tone color or openness would be my worst nightmare. I replaced my BAT VK D5 24 bit CDP and was amazed at how much resolution and color was lost on the older design. The Sony re-creates the space, music and acoustic tones with overtones so completely that you start to smile and realize that you have been given a great gift...a peak into the performance as it occured at the recording session. My opinion of the Sony applies as much for the redbook section as it does for the SACD section. This player will become a classic product for digital playback....much better it does not get! It's a keeper at any price,,,for $1500 USD it is a freakin steal. This is Sony's best effort to date and manages to break new ground in the digital domain:)

(Δείτε τα συνοδά στο link να μην τρώμε χώρο).

02-12-09

Last edited: