SACD Players: Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Δεν μπορώ να καταλάβω τί σημαίνει "να κάτσουν τα καλώδια". Έχετε δει κανένα καλώδιο όρθιο; :p

Αμέ!
Έχεις δοκιμάσει να βάλεις αυτό...

m5000small.jpg

στο bluesky? Το απόλυτο αντικραδασμικό! Μόνο που πρέπει να προσέξεις να μην στο φέρει κάθετα!

εχουν βγαλει και βραβευσει κατι π@π@ρ@κια που τα βαζεις απο κατω απο το καλωδιο αυτο "καθεται" επανω τους και το μαγνητικο πεδιο παει ολουθε ολουθε και ειναι καλυτερα.

Τέλος πάντων, για να επιστρέψω στο θέμα, η καλύτερη πηγή είναι αυτή που σου δίνει τη μέγιστη ευελιξία μαζί με τη μέγιστη ποιότητα, και επομένως ΔΕΝ είναι το Super Audio CD, αλλά ένας σκληρός δίσκος συνδεδεμένος κατάλληλα με έναν ποιοτικό DAC υψηλής ανάλυσης, αναλόγως του βαλαντίου. Η Sony επέλεξε να κρατήσει το SACD κλειστό, και κακό του κεφαλιού της. Η ίδια σκάβει το λάκκο του και το θάβει.

Όσον αφορά τα ψηφιακά +1 με τον Κώστα...
Για να μην πω +πολλά.

Αυτό βέβαια που έχω παρατηρήσει είναι ότι όσο ανεβαίνει το rate και η δειγματοληψία γίνεται όλο και πιο "κουραστικός" ο ήχος για το αυτί μου...

για αυτο και εγω εχω μεινει στο nonos dac μου και ακουω σιντακια ολημερις και οληνυχτις (που λεει ο λογος δηλ...)

Τέλος πάντων, για να επιστρέψω στο θέμα, η καλύτερη πηγή είναι αυτή που σου δίνει τη μέγιστη ευελιξία μαζί με τη μέγιστη ποιότητα, και επομένως ΔΕΝ είναι το Super Audio CD, αλλά ένας σκληρός δίσκος συνδεδεμένος κατάλληλα με έναν ποιοτικό DAC υψηλής ανάλυσης.......

Για εξήγα μας τα bolds λιγάκι περισσότερο...

(Ωραία τα 'σίδερα' αλλά χριάζονται και software για να παίξουν και drivers και boot_αρίσματα και παιχτήρια και άδειες και αναβαθμίσεις...
Οπότε...
Αφιερωμένο παιχτήρι η καλύτερη και σοφότερη λύση...Ένα ποιοτικό ολοκληρωμένο ή combo(transport-dac) player...)

για αυτο και εγω εχω μεινει στο nonos dac μου και ακουω σιντακια ολημερις και οληνυχτις (που λεει ο λογος δηλ...)

Ααααααααχχχχχχ, και πού να δεις τί ωραία παίζει ο PW σε 286 και DOS 3.30. Άλλη αίσθηση δακτυλογράφησης!! Εκείνο το Wordperfect ποτέ δεν το χώνεψα... :p

Για εξήγα μας τα bolds λιγάκι περισσότερο...

(Ωραία τα 'σίδερα' αλλά χριάζονται και software για να παίξουν και drivers και boot_αρίσματα και παιχτήρια και άδειες και αναβαθμίσεις...
Οπότε...
Αφιερωμένο παιχτήρι η καλύτερη και σοφότερη λύση...Ένα ποιοτικό ολοκληρωμένο ή combo(transport-dac) player...)

Το CD player είναι κάτι που επινοήθηκε σε μια εποχή που δεν υπήρχε κάτι άλλο παρόμοιο με αυτό. Σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, και υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορεί να περιέχουν ήχο, και τα οποία δεν αναγνωρίζονται από κανένα CD player, ενώ αρκετά από αυτά έχουν ποιότητα καλύτερη του CD, και όλα -πλην του SACD- μπορούν να αποθηκευθούν σε ένα σκληρό δίσκο και να οδηγηθούν σε έναν DAC μέσα από όποιο πρωτόκολλο αρέσει σε κάποιον, ακόμα και ασύρματα.

Δεν υπονοώ τίποτα το εξωτικό ή δύσκολο. Ένα laptop των 600 μπορεί να συνδεθεί με κάποιον DAC και όλα είναι ΟΚ. Και χωρίς να χρειάζεται μπουτάρισμα κάθε φορά. To laptop μπορεί να ρυθμισθεί κατάλληλα ώστε κάθε φορά που του ανοίγεις το καπάκι να μπαίνει στο σύστημα πολύ γρήγορα, χωρίς boot.

Απάντηση: Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Τέλος πάντων, για να επιστρέψω στο θέμα, η καλύτερη πηγή είναι αυτή που σου δίνει τη μέγιστη ευελιξία μαζί με τη μέγιστη ποιότητα, και επομένως ΔΕΝ είναι το Super Audio CD, αλλά ένας σκληρός δίσκος συνδεδεμένος κατάλληλα με έναν ποιοτικό DAC υψηλής ανάλυσης, αναλόγως του βαλαντίου. Η Sony επέλεξε να κρατήσει το SACD κλειστό, και κακό του κεφαλιού της. Η ίδια σκάβει το λάκκο του και το θάβει.

+1. Συμφωνώ και εγώ απόλυτα. Φανταστείτε να είχαμε όλοι, όλα αυτά Flac ή WAV αρχεία με υψηλή ποιότητα σε CD ή Βινύλιο. Ένα σπίτι για αυτό το σκοπό θα χρειαζόταν για αποθηκευτικό χώρο. Και μου αρέσουν που πληθαίνουν τα ποιοτικά Media Players.

και επι της ουσιας....
στο redbook ο συνδυασμος λαπτοπ dac ξεκιναει απο τα 1500 (benchmark λαπτοπ) και ουσιαστικα γινεται ικανοποιητικος στα 3400 (Minerva firewire laptop).
αντιπαλοι?
απο marantz και esoteric κλπ κλπ κλπ...
αρα εαν μεινουμε σε redbook o μονος λογος ειναι η ευκολια ενος σκληρου δισκου (μουσικ σερβερ).
εαν μαλιστα εχουμε και ενα απο τα παλια καλα nonos dacs (χιχι) αφηνουμε την ευκολια στην παντα και παμε για τρανσπορτ που γυρναει δισκακια...
αρα σωστα λεει ο κωστας για την ευκολια του σκληρου-dac αλλα η αποδωση σε 44/16 απαιτει εξοδα...
αντε να βγει κανα buffalo να μας σωσει..

α π ο δ Ο σ η

Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Φίλε komhst μήπως μπορείς να ποστάρεις το συγκριτικό;

:call2:

Τώρα να πούμε και επί της ουσίας! (Όχι που δεν θα λέγαμε!)

Τα προϊόντα αυτών των δύο κατασκευαστών πάντα με έφερναν σε δύσκολη θέση! Έχουν οξύτατο ανταγωνισμό μεταξύ τους και άλλοτε υπερέχει ο ένας και άλλοτε ο άλλος με "βραχεία κεφαλή"!

Όμως εδώ πραγματικά η επιλογή είναι δύσκολη! Κατ´ αρχήν πιστεύω ότι όπως πολλές φορές τελευταία, (αλλά και παλαιότερα), ο "ΗΧΟΣ" έχει κάνει ατόπημα: έπρεπε να συγκρίνει το ΥΑΜΑΗΑ το S2000 και όχι το S1000 επειδή ΑΥΤΟ αντιστοιχεί στο SONY το xa5400 και από την άποψη της τιμής αλλά και τεχνικά επειδή είναι balanced όπως το SONY! Και όσο και αν λέει σε παλαιότερη παρουσίαση ότι το YAMAHA 2000 δεν έχει βελτίωση του ήχου από τις balanced εξόδους, το SONY αναφέρεται παντού ότι ΕΧΕΙ! Άρα σίγουρα θα ανέβαινε, (το SONY), βαθμολογικά εάν γινόταν από εκεί η σύγκριση, γιατί τώρα προφανώς έχει γίνει από τις unbalanced εξόδους, αφού το 1000 δεν διαθέτει balanced! Άλλωστε μην ξεχνάμε την άποψη των ειδικών που επιγραμματικά έχει διατυπώσει ο κ. Κόγιας:"τα balanced μηχανήματα ανήκουν σε μια ανώτερη ράτσα!"

Το μόνο που έχω ακόμα να προσθέσω είναι πως κάνοντας googling διαβάζω ότι το ΥΑΜΑΗΑ 1000/2000 είναι απλώς ένα πολύ καλό player στην κατηγορία έως τα 1500 , ενώ το SONY 5400 είναι μηχάνημα που θα μείνει λέει κλασσικό στην ιστορία του sacd/cd, ξεπερνώντας σε απόδοση ότι μέχρι τώρα έχει κατασκευάσει η SONY, (!), αλλά και μηχανήματα hi end κατασκευαστών! Τώρα ποιός έχει δίκιο; Ας δώσει καθένας την απάντηση που μπορεί.

:smile:

Εκείνο πάλι που μου αρέσει στο ΥΑΜΑΗΑ 1000/2000, είναι ότι είναι 15 kgr, άρα κατά 1/3 βαρύτερο του SONY! Μήπως αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αναισθησία στους κραδασμούς;

:hmmmm2:

Τελικά γιατί το κατήργησε το 5400 η SONY δεν το κατάλαβα.
Αφού έγινε το καλύτερο μοντέλο της.