SACD Players

Καλησπέρα σε όλους...
δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το Oppo 95 είναι ελβετικός σουγιάς εξαιρετικής ποιότητας...κάνει τα πάντα και-απ´όσο γράφετε παντού-και τα κάνει πολύ καλά....
η ένστασή μου σε σχέση με το Sony 5400 είναι ότι αφενός έχει κατώτερη ποιότητα κατασκευής από το Sony...το Sony είναι πραγματικό φρούριο....το Oppo είναι αξιοπρεπές....και αφετέρου όσον αφορά τον ήχο, εγώ θέλω ένα dedicated μηχάνημα για ήχο(μόνο για ήχο..τίποτ' άλλο)....και το Oppo είναι μια απ´όλα....ακόμα και σε αυτό το νήμα-που αφορά τον δικάναλο- γράφουμε τι αρχεία εικόνας αναπαράγει....επίσης η τιμολογιακή πολιτική της Oppo στην Ευρώπη με έχει ξινίσει πολύ(αλλά αυτά έχουν γραφτεί στην κατηγορία του πολυκάναλου...)...πιθανώς να ήταν το επόμενο BD player μου...αλλά όχι το sacd/cd player μου...
πάντως... ούτως ή άλλως αδίκως μιλάμε γιατί το Sony είναι εξαφανισμένο....άντε βρέστο....

Καλησπέρα σε όλους...
δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το Oppo 95 είναι ελβετικός σουγιάς εξαιρετικής ποιότητας...κάνει τα πάντα και-απ´όσο γράφετε παντού-και τα κάνει πολύ καλά....
η ένστασή μου σε σχέση με το Sony 5400 είναι ότι αφενός έχει κατώτερη ποιότητα κατασκευής από το Sony...το Sony είναι πραγματικό φρούριο....το Oppo είναι αξιοπρεπές....και αφετέρου όσον αφορά τον ήχο, εγώ θέλω ένα dedicated μηχάνημα για ήχο(μόνο για ήχο..τίποτ' άλλο)....και το Oppo είναι μια απ´όλα....ακόμα και σε αυτό το νήμα-που αφορά τον δικάναλο- γράφουμε τι αρχεία εικόνας αναπαράγει....επίσης η τιμολογιακή πολιτική της Oppo στην Ευρώπη με έχει ξινίσει πολύ(αλλά αυτά έχουν γραφτεί στην κατηγορία του πολυκάναλου...)...πιθανώς να ήταν το επόμενο BD player μου...αλλά όχι το sacd/cd player μου...
πάντως... ούτως ή άλλως αδίκως μιλάμε γιατί το Sony είναι εξαφανισμένο....άντε βρέστο....

Νάσο το "φθηνιάρικο" δεν τεκμηριώνεται με τίποτα. Συμφωνώ σε όλα τα άλλα... μπορεί να μην σου κάνει στο μάτι κοκ...

Επίσης αυτό που δεν μου κάθεται καλά είναι η απόρριψη του ακόμα και αν παίζει καλύτερα.
Δεν λέω ότι παίζει καλύτερα. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του και σύμφωνα με τα γούστα του...
Αλλά το απορρίπτω γιατί θέλω δύο διαφορετικές / dedicated πηγές για ήχο και εικόνα... μου κάθεται κάπως ρε φίλε...

Σεβαστή πάντως η γνώμη σου.

:ernaehrung004:

@Νάσο Μανιάτη. Δε γνωρίζω το ΟΡΡΟ 95, μόνο το 93 που άνετα υπερισχύει σε σύγκριση με dedicated SACDplayer ίσης αξίας (όπως το δικό μου ΜΑRANTΖ SA-7001). Νομίζω ότι άδικα το υποτιμάς το 95, δώστου μιά ευκαιρία και πιστεύω ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα. Στην τελική, αν σε ενοχλούν τα κυκλώματα εικόνας μπορείς να το έχεις μόνιμα σε pure audio mode.

Μερικές ακόμη φωτογραφίες εδώ απο το νήμα το 95 στο πολυκάναλο...

Επειδή το έχω "χαϊδέψει" είναι και όμορφο και σαν κατασκευή δείχνει στιβαρό.

Α ξέχασα.....

Βρέθηκε oppo95 για δοκιμή... αναμένω απάντηση για το yamaha s2000 και αν ισχύει ακόμα η πρόταση του Σπύρου, πιστεύω σύντομα να τα έχουμε μαζί με το sony στον ίδιο χώρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την χαλαρή ακρόαση σε λίγες ημέρες μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους κατόχους και τον οικοδεσπότη φυσικά!

παιδιά, όμορφο το oppo και σίγουρα πολλές οι δυνατότητές του και του βγάζουμε το καπέλο στα οπτικά.
Όμως καλό είναι να μην προσκυνάμε ό,τι έχει μιά σάβρα μέσα.

η ίδια η υλοποίηση γύρω από το τσιπ είναι ...απλά τα απολύτως απαραίτητα,η δε τροφοδοσία (με κοινό μτσ για όλα όσα κάνει- και σκληρός !) ανεπαρκέστατη.
Θα εκπλαγώ ευχάριστα αν παίζει πραγματικά μουσική...

Δεν προσκυνάμε τίποτα ρε συ... συζήτηση κάνουμε... και απ' ότι φαίνεται θα τα τεστάρουμε δίπλα δίπλα και με το βουβάλι...

Όρεξη να έχουμε και θα αξιολογηθούν όλα όπως πρέπει!

Re: Απάντηση: SACD Players

Δεν προσκυνάμε τίποτα ρε συ... συζήτηση κάνουμε... και απ' ότι φαίνεται θα τα τεστάρουμε δίπλα δίπλα και με το βουβάλι...

Όρεξη να έχουμε και θα αξιολογηθούν όλα όπως πρέπει!

δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση...με τέτοια εικόνα...
σήμερα (εντελώς συμπτωματικά) τουλάχιστον ένα εξαιρετικά σεβαστό player πολλαπλασίου κόστους έχασε από το βουβάλι,ας πούμε στα σημεία.
ονόματα δεν αναφέρονται....to protect the innocent...

Εγώ πάντως εντόπισα 2 σημεία που το 95 μου ακούστηκε καλύτερο απο το βουβάλι (το έχω ακούσει και με "ακριβό" και με "φθηνό" transport).....

Bέβαια όρκο δε παίρνω! Το άκουσα σε άλλο σύστημα και άλλο χώρο.

Θα δούμε. Το πιθανότερο είναι ότι συνολικά θα υστερεί.

Να ακούσουμε και τα υπόλοιπα... ακούγονται τα καλύτερα, τόσο στα review όσο και από τους κατόχους.

Προσωπικά δεν περιμένω συνταρακτικές διαφορές.......

Ένας καλός κύριος (χορτοφάγος) διέθεσε το Yamaha S2000, μόλις πριν λίγο....

Αν όλα πάνε καλά, αύριο ανοίγουμε νήμα για την ακρόαση στο ίδιο σύστημα των:
- Sony 5400ES
- Οppo ΒD95
- Yamaha S2000
- buffalo dac + transport (έως 500Ε).......

Nα βρίσκαμε και το audiolab...

....ξέρω ξέρω πλεονέκτης και άπληστος.... :ADFADF1:

Re: Απάντηση: SACD Players

- Sony 5400ES
- Οppo ΒD95
- Yamaha S2000

Και παρτάκιας!!!! ΑΛΛΑ δεν θα σε αφήσω μόνο σου. Θα μαι και εγώ εκεί :flipout:

Απάντηση: Re: SACD Players

να το δω αυτό το οντιολαμπ και ....τί στον κόσμο....

έλα ντε... το κρύβουν? τι το κάνουν? Ή δε πούλησε τίποτα? :p

Και παρτάκιας!!!! ΑΛΛΑ δεν θα σε αφήσω μόνο σου. Θα μαι και εγώ εκεί :flipout:

Τι παρτάκιας ρε? Λες και θα το κάνουμε σπίτι μου....
Όταν ανοίξει νέο νήμα για την ακρόαση, πιάσε στο γλύψιμο τον οικοδεσπότη (μια μποτίλια "εμφιαλωμένο" θα το εκτιμούσε πιστεύω), μετανόησε για τα symphonic metal (ή ότι άλλο ήταν αυτό που ακούσαμε χτες :smash:) και δήλωσε συμμετοχή...

Κάντε το κοντά στις 17 Δεκέμβρη βρε, που θα είμαι έτσι κι αλλιώς Αθήνα!

Ν' ακούσω κι εγώ...

Η ημερομηνία προφανώς θα αποφασιστεί απο τους κατόχους και τον οικοδεσπότη.

Κάντε λίγο υπομονή για να μην χαλάμε και το συγκεκριμένο νήμα... που νομίζω ότι εγώ το χάλασα πάλι... οπότε να ζητήσω συγνώμη, αλλά ήταν για καλό σκοπό.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε νέα... :music-smiley-005:

over and out!

Απάντηση: Re: SACD Players

Νάσο, εσύ πού το είχες πετύχει;

Έχει κάνει κανείς άμεση σύγκριση του Sony με το Yamaha?

Στέργιε καλησπέρα...

το 5400ES εγώ το αγόρασα πριν από 11 μήνες με την βοήθεια του ichaltou και του Νίκου του Κρυωνά...με βοήθησαν και βρέθηκε το τελευταίο (κυριολεκτικά) σφραγισμένο κομμάτι-ξεχασμένο-στην κεντρική αποθήκη του Κωτσόβολου στην Μαγούλα Ελευσίνας...τι να λέμε τώρα...

- Sony 5400ES
- Οppo ΒD95
- Yamaha S2000

πάρα πολύ ευχάριστα νέα...θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το συγκριτικό....

Νάσο το "φθηνιάρικο" δεν τεκμηριώνεται με τίποτα. Συμφωνώ σε όλα τα άλλα... μπορεί να μην σου κάνει στο μάτι κοκ...

Επίσης αυτό που δεν μου κάθεται καλά είναι η απόρριψη του ακόμα και αν παίζει καλύτερα.
Δεν λέω ότι παίζει καλύτερα. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του και σύμφωνα με τα γούστα του...
Αλλά το απορρίπτω γιατί θέλω δύο διαφορετικές / dedicated πηγές για ήχο και εικόνα... μου κάθεται κάπως ρε φίλε...

Σεβαστή πάντως η γνώμη σου.

Φίλτατε Dalanik άντε το φτηνιάρικο να το δεχθώ...οκ δεν είναι....αλλά η άποψη των dedicated συσκευών-και ιδιαίτερα-στον ήχο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής (χωρίς κατ´ανάγκη να σημαίνει κάτι...) και εγώ τουλάχιστον την ασπάζομαι...