SACD

Σίγουρα στο μέλλον θα κλωνοποιήσουν τα αναλογικά master σε φλασάκια. Επίσης στο μέλλον ο Αμαζόνιος δεν θα υφίσταται και οι πάγοι θα λιώσουν…
Αχ αυτό το μέλλον, τι ανασφάλεια ρε παιδί μου…! Δλδ τι φοβάστε μην έρθει το XR-BLU-SUPER-ΑμέσουΚοπής100Αντιγράφων-DVD και αναιρέσει τα προηγούμενα?
Ακόμη και τότε το υπάρχον αναλογικό δεν θα χειροτερεύσει. Τουλάχιστον εμένα τα μειονεκτήματα βυνιλίου δε με έδιωξαν από αυτό.
Και το μόνο που πρόσφερε η ψηφιοποίηση του μέσου είναι πως σαν demo ακρόαση αλλά και σαν κανονική δισκοθήκη για αρκετούς, έδωσε ένα γερό χτύπημα στους προαγωγούς της τέχνης και εκεί του βγάζω το καπέλο.

Βρε ποιος Αμαζόνιος και ποιοι πάγοι, εδώ λέμε ότι υπάρχει η τεχνολογία σήμερα! USB, φλασάκια κλπ. Πόσο θα απλοποιηθεί η διαδικασία χωρίς μηχανικά μέρη και ποσο θα φτηνήνει επίσης; Ένα φλασάκι 4Gb και φορτώνεις από το pc ένα ολοκληρο dvdaudio ή sacd και τέρμα τα δίφραγκα.

Και γιατί η μουσική να μην πουλειέται και σε αρχεία wav? Mα για να μην μπορεί να αντιγράφεται απλά!... Δεν είναι η πρώτη φορά που τα συμφέροντα των βιομήχανων φρενάρουν την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Όσο για τα βινύλια, καλά και χρυσά είναι. Αλλά εγώ αλλάζω σπίτι κάθε δύο χρόνια και δεν μπορώ να κουβαλάω βαριά πλατώ και δεκάδες κούτες βινύλια ευαίσθητα στο κουβάλημα. Και ούτε μπορώ να έχω άπειρο αποθηκευτικό χώρο. Θέλω όλη την μουσική μου σε ενα-δύο σκληρούς χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και τέρμα!

Όσο για την ποιότητα ήχου του βινυλίου απλά να πώ ότι ελάχιστα συστήματα ακόμα και σήμερα έχουν ξεπεράσει τα όρια του απλού ταπεινού CD. Η πηγή ή ο τύπος της, είναι το λιγότερο σε ένα σύστημα όταν το "σόφτγουερ" είναι καλογραμμένο.

Και φυσικά ότι είναι μόνο τσιπάκια γίνεται όλο και πιο εύκολα και φτηνά. Ρολόγια ακριβείας και πολύμπιτα dac δεν είναι πρόβλημα. Τράνσπορτ ποιότητας όμως είναι κάτι πολύ πιο δύσκολο και ακριβό στην κατασκευή....

Last edited:
To προβλημα με τα sacd-dvd audio ειναι οτι δεν επεισαν τον πολυ κοσμο για την αξια τους (οχι απο τεχνικης πλευρας που δεν χωρα συζητηση).
Παραδειγμα βαζω τον εαυτο μου και εξηγουμε: Πριν απο 3 χρονια διαβαζα στον ειδικο τυπο για την ανωτερωτητα του sacd με σχολια εως και υπερβολικα (αντιστοιχα με αυτα που ακουμε σημερα για τα blueray-hddvd), οταν τοτε πηγα να αγορασω dvd player σαν προυποθεση ειχα βαλει να ειναι universal για να ακουσω και εγω την μαγεια που περιγραφανε.Αγορασα το player πηγα να αγορασω και δισκακια και πρωτη εκπληξη οτι δεν ευρισκα τιποτα (δεν ακουω κλασικη μουσικη), βρηκα ενα του sting μετα απο ψαξιμο και το βαζω να το ακουσω στο καινουριο player των 350 ευρω τον ενισχυτη των 600 ευρω και τα ηχεια των 700 ευρω, το αποτελεσμα το καταλαβαινετε απο το κοστος των μηχανηματων μου. Οσο και αν προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου οτι ακουω κατι διαφορετικο δεν τα καταφερα. Οποτε κατι που απευθυνεται σε λιγους (με συστηματα αναφορας και αυτια αναφορας) οι οποιοι ουτε αυτοι το αποδεχτηκαν πληρως πως θα πετυχει???
(Ελπιζω με το HD στην εικονα να δω διαφορα γιατι ακομα δεν εχω πειστει οτι κατι θα αλλαξει τοσο δραματικα και πραγματικα θελω να δω καποια στιγμη εξαιρετικη εικονα σπιτι μου)

Δε γνωριζω σε τι συναυλιες εχεις παει, αλλα σε Ελλαδα και Αγγλια που εχω δει live τα τελευταια 16 χρονια, παντα left - right ηταν στημενα τα ηχεια του PA. Ο ηχος δεν ερχεται απο παντου, ερχεται απο μπροστα και οπως και στο σπιτι καλο ειναι να βρισκεσαι στη μεση, οχι αριστερα οχι δεξια. Επισης καλο ειναι να μην εισαι πρωτη σειρα, μου εχει τυχει και ακουγα τα monitors της μπαντας, οχι τo PA. Συνηθως οι συναυλιες δεν εχουν "τρελο" ηχο (ειδικα σε ανοιχτους χωρους), αλλα υπαρχει το live feeling και η παρακολουθηση της μπαντας που μας εξιταρει. Ο ηχος μεταβαλεται με την αλλαγη της θεσης μας γι' αυτο για τη ιδια συναυλια ακους καλα & κακα σχολια περι ηχου. Παντως αν υπαρχουν συναυλιες που γινονται με 5.1 θα με ενδιεφερε να παρακολουθησω για την εμπειρια.

Μα σαν live αναφορας δεν περνουμε νομιζω τις συναυλιες που παιζουν και αυτες με ηχεια και ενυσχυτες αλλα την ζωντανη ορχηστρα που παιζουν μονο οργανα χωρις ενισχυση εξωτερικη. Βεβαια και σε αυτην την περιπτωση η ορχηστρα ειναι μπροστα σου και οχι γυρω-γυρω οποτε η αναπαρασταση πρεπει να γινει δικαναλα.

Ρε συ Δημητρη πραγματι πιστευεις οτι ενα DVD των 30 ευρω παιζει καλυτερα απο ενα WADIA?
To πολυ HI TECH κανει κακο στην υγεια φιλε!
Οσο για τις φοβερες αναλυσεις θα ηθελα να ξερω ποιος απο τους λατρεις της υπεραναλυσης εχει το αυτι που θα ακουσει εστω και τα 18 KHZ (μερικες γυναικες μπορει),οχι τα 20 KHZ των κλασσικων CD η τα 60 KHZ των SACD,πραγματι θα ηθελα να τον γνωρισω.
Και κατι αλλο υποδειξτε μου σας παρακαλω κυριοι ενα μουσικο οργανο που, η αποκριση συχνοτητας του ειναι πανω απο τα 17 KHZ,καντε μου την χαρη μηπως εχω μεινει πολυ πισω!

Απάντηση: Re: SACD

Ρε συ Δημητρη πραγματι πιστευεις οτι ενα DVD των 30 ευρω παιζει καλυτερα απο ενα WADIA?
Οσο για τις φοβερες αναλυσεις θα ηθελα να ξερω ποιος απο τους λατρεις της υπεραναλυσης εχει το αυτι που θα ακουσει εστω και τα 18 KHZ (μερικες γυναικες μπορει),οχι τα 20 KHZ των κλασσικων CD η τα 60 KHZ των SACD,πραγματι θα ηθελα να τον γνωρισω.
Και κατι αλλο υποδειξτε μου σας παρακαλω κυριοι ενα μουσικο οργανο που, η αποκριση συχνοτητας του ειναι πανω απο τα 17 KHZ,καντε μου την χαρη μηπως εχω μεινει πολυ πισω!

Οι μεγάλες αναλύσεις (δειγματοληψίες) δεν έχουν να κάνουν με την απόκριση συχνότητας. Αυτό είναι το λιγότερο κερδος. Το ουσιαστικό είναι ότι έχουμε περισσότερα δείγματα ήχου ανα μονάδα χρόνου και άρα περισσότερη "αλήθεια"

Ο λόγος της πιθανής αποτυχίας των νέων φορμά υψηλής ανάλυσης είναι ότι ο κόσμος πραγματικά δεν τα χρειάζεται, όπως γράφει και ο φίλος soulis παραπάνω. Ο μέσος ακροατής δεν θα καταλάβει ποτέ τις διαφορές Ακόμα και αρκετοί από μας τους "ψαγμένους" δεν είμαστε σε θέση λόγω κυρίως συστημάτων να την αντιληφθούμε. Το CD έχει ήδη αρκετή πληροφορία ωστε να στείλει αδιάβαστα πολλά συστήματα.

Εγώ έχω Sacd player αλλά ακούω τα sacd που αγοράζω απο το cd layer του δίσκου. Αυτό γιατί έχω dac και ισοσταθμιστή που δουλέουν σε ψηφιακό επίπεδο (τα γνωστά της Behringer...). O ήχος του sacd είναι ελάχιστα καλύτερος από αυτόν του cd. Αλλά όταν το cd περνάει μεσα από τα μπέρυ ακούγεται συνολικά καλύτερα γιατί διορθώνονται πολλά προβλήματα χώρου που είναι πολύ σοβαρότερα από την μικρή υπεροχή του sacd από μόνη της.

Κάποιες παλιότερες παραγωγές που βγήκαν ξανά σε sacd ακούγονται καλύτερα και στο cd layer λόγω καλύτερης μεταφοράς από την αρχική και καλύτερου remaster. Αυτός είναι βασικά ο λόγος που αγοράζω sacd.

Και θα καταλήξω με το τροπάρι μου: Η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να γίνει ηχητικά είναι η παράκαμψη των μηχανικών οδηγών (τράνσπορτ) και η ανάγνωση της πληροφορίας από συσκευές μνήμες ή έστω σκληρούς δίσκους. Απλό, πρακτικό,εύκολο! Τι κρίμα όμως, δεν αφήνει κέρδη στους βιομήχανους, κλαψ!...

Ρε συ Γιωργο παρεξηγησες. Αυτο ειπα και γω ΑΝ παμε, με την λογικη των αριθμων ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ τα πιο πολλα νουμερα να παιζουν καλυτερα απο τα λιγοτερα. Αυτη ειναι η λογικη του μπακαλη και ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στο Audio. To Hitech το εχω κραξει προσωπικα πολλες φορες οπως και τα υπολιπα περιοδικα του "ειδικου" τυπου. Το σιγκεκριμενο κανει απλως για καλοχαρτο και τιποτα περισσοτερο. Με προσβαλεις αμα πιστευεις οτι διαβαζω τετοιες σαβουρες.Τα νεα φορματ ακριβως οπως λες και συ, στηριζονται στον εντυπωσιασμο, ενω στην ουσια ειναι "αδεια" και "λεπτοηχα". Μουσικη, δεν παιζουν με τιποτα....

Γιώργη (δεν ξέρω αν όντως αναφέρεσαι σε μένα - αλλά παίρνω την ευκαιρία)...
όχι μιλάω γιά πολύ καλό universal τελικής τιμής μετρητοίς 1100.
Δεν είναι καλύτερο εννοείται απο wadia σε cd αναπαραγωγή.
αλλά το dvd audio σε δικάναλο 24/96 ίδια κόπια παίζει καλυτερα από το δικάναλο 16/44.1 σε sony 50es...

Δυστυχώς ή ευτυχώς ακούω οριακά μέχρι 18-19 khz (δυστυχώς γιατί τις περισσότερες φορές όπως μου είπε ο γιατρός ακούω την ίδια την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία...), αλλά και πάλι δεν ξέρω αν κερδίζω κάτι.

αλλά μην το βάζεις σ αυτή τη συλλογιστική γιατί υποτίθεται 35-40 Khz παίζουν και οι οι κεφαλές. Αυτές ποιός τις ακούει? γιατί ΚΑΠΟΙΟΣ τις πληρώνει επίσης...

Και τέλος αυτά περί SACD είναι διαπίστωση.
Δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω ή ότι με ενδιαφέρει τι θα γίνει.
Απλά ήταν ένα άλλο φορμά στην πλάτη μου ως καταναλωτή.
Και πόσα ακόμα έχουμε να δούμε....
(και θυμίσου, το cd είναι ακόμα εδώ γιατί ΑΥΤΟΙ θέλουν έτσι...)

Γιώργη (δεν ξέρω αν όντως αναφέρεσαι σε μένα - αλλά παίρνω την ευκαιρία)...
όχι μιλάω γιά πολύ καλό universal τελικής τιμής μετρητοίς 1100.
Δεν είναι καλύτερο εννοείται απο wadia σε cd αναπαραγωγή.
αλλά το dvd audio σε δικάναλο 24/96 ίδια κόπια παίζει καλυτερα από το δικάναλο 16/44.1 σε sony 50es...

Δυσκολευομαι Μητσο να πιστεψω οτι το πιονερακι με το παλμοτροφοδοτικο της πλακας (εχω και γω ενα τετοιο 757 universal ) υπαρχει περιπτωση να ακουστει καλυτερα απο το 50αρι, με το αριστα υλοποιημενο τροφοδοτικο. Διοτι εκτος απο τα σουπερ ντακς, το καυμενο το σηματακι θα περασει απο τα ρημαδο2114 τα οποια θα το **#$%!#σουν. Καλη η αριθμολαγνεια, αλλα στην πραξη τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα ......

Ρε Μήτσο, διάβαζε τι λέω...
το δικάναλο υψηλής ανάλυσης του 757 ακούστηκε καλύτερα στα αυτιά μου από τις ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ εκδόσεις σε pcm δικάναλο στο σονυ με τα Κ1000 οδηγούμενα από τον μπερυ ή από τον arcam.

Δεν πρόκειται περι αριθμολαγνείας....
περί ακουστικών εντυπώσεων πρόκειται....

Ρε Μήτσο, διάβαζε τι λέω...
το δικάναλο υψηλής ανάλυσης του 757 ακούστηκε καλύτερα στα αυτιά μου από τις ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ εκδόσεις σε pcm δικάναλο στο σονυ με τα Κ1000 οδηγούμενα από τον μπερυ ή από τον arcam.

Δεν πρόκειται περι αριθμολαγνείας....
περί ακουστικών εντυπώσεων πρόκειται....

...δεν νομιζω οτι διαβασα κατι λαθος.
Απο την αλλη πλευρα, δεν πιστευω οτι μπορεις ν ακουσεις σωστα με ακουστικα.
Στη στερεοφωνια, και τα δυο αυτια ακουν και τα δυο καναλια. Με τα ακουστικα το καθε αυτι ακουει ενα καναλι. Ειναι σωστο αυτο?
Τωρα βεβαια με ακουστικα δεν ακουω ποτε (και ουτε θελω) και δεν μπορω να επεκταθω περισσοτερο στο θεμα. Πιθανολογω παντως, οτι χρησημοποιεις την εκφραση για ενα φορματ ή για ενα μηχανημα "παιζει καλυτερα", ενω θα επρεπε να γραψεις δινει την αισθηση "παροχης περισσοτερης πληροφοριας - αναλυσης-λεπτομεριας" κλπ.
Εχω δικιο?

Στα Κ1000 το κάθε αυτί ακούει και το άλλο κανάλι.
Δεν έχω ακούσει πουθενά καλύτερη μουσική (με ό,τι σημαίνει αυτό) από τα Κ1000, ανεξαρτήτως τιμής.

Γιά τα άλλα έχεις δίκιο.
Απλά ήθελα να είμαι λιτός.

Απάντηση: Re: SACD

...δεν νομιζω οτι διαβασα κατι λαθος.
Απο την αλλη πλευρα, δεν πιστευω οτι μπορεις ν ακουσεις σωστα με ακουστικα.
Στη στερεοφωνια, και τα δυο αυτια ακουν και τα δυο καναλια. Με τα ακουστικα το καθε αυτι ακουει ενα καναλι. Ειναι σωστο αυτο?
Τωρα βεβαια με ακουστικα δεν ακουω ποτε (και ουτε θελω) και δεν μπορω να επεκταθω περισσοτερο στο θεμα. Πιθανολογω παντως, οτι χρησημοποιεις την εκφραση για ενα φορματ ή για ενα μηχανημα "παιζει καλυτερα", ενω θα επρεπε να γραψεις δινει την αισθηση "παροχης περισσοτερης πληροφοριας - αναλυσης-λεπτομεριας" κλπ.
Εχω δικιο?

Πάντως Δημήτρη μην υποτιμάς τα ακουστικά. Και τα δικά μου HD600 είναι εξαιρετικά ακόμα και από την κάρτα ήχου. Μπορεί να μην έχουν στερεοφωνική εικόνα αλλά όλα τα άλλα τα έχουν και με το παραπάνω. Είναι απλά υπέροχα!:award:

Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι το Sacd είναι ψεύτικο. Στο σύστημά μου, χωρίς τα μπέρια, αντιστοιχεί με μισό κλικ καλύτερα ηχεία. Αν είχα ιδανικό χώρο και δεν χρειαζόμουν τα ψηφιακά βοηθήματα θα άκουγα σίγουρα από αυτό.

Όπως όμως είπα και παραπάνω, περισσότερη σημασία έχει η ίδια ή ηχογράφηση, η μεταφορά της σε 16bit pcm ή το remaster της από το ίδιο το μέσο. και όλα αυτά φυσικά στα αυτιά μου τα οποία ακούνε από το σύστημά μου που είναι στημένο στον χώρο μου.....
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: SACD

Πάντως Δημήτρη μην υποτιμάς τα ακουστικά. Και τα δικά μου HD600 είναι εξαιρετικά ακόμα και από την κάρτα ήχου. Μπορεί να μην έχουν στερεοφωνική εικόνα αλλά όλα τα άλλα τα έχουν και με το παραπάνω. Είναι απλά υπέροχα!:award:

Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι το Sacd είναι ψεύτικο. Στο σύστημά μου, χωρίς τα μπέρια, αντιστοιχεί με μισό κλικ καλύτερα ηχεία. Αν είχα ιδανικό χώρο και δεν χρειαζόμουν τα ψηφιακά βοηθήματα θα άκουγα σίγουρα από αυτό.

Όπως όμως είπα και παραπάνω, περισσότερη σημασία έχει η ίδια ή ηχογράφηση, η μεταφορά της σε 16bit pcm ή το remaster της από το ίδιο το μέσο. και όλα αυτά φυσικά στα αυτιά μου τα οποία ακούνε από το σύστημά μου που είναι στημένο στον χώρο μου.....
:ernaehrung004:

Ευαγγελε, δεν υποτιμω τιποτα και κανενα. Κουβεντα κανουμε. Τα ακουστικα ομολογω οτι δεν εχω εμπειρια. Και οχι βεβαια λογω αποδοσης ηχητικης, αλλα επειδη πιστευω οτι η μακροχρονια χρηση τους μπορει να ειναι επιβλαβης.
Πιθανον να ειμαι υπερβολικος λιγο. Παντως βρε Βαγγελη μου δεν μπορω να καταλαβω πως ενα μηχανημα audio, δεν εχει καθολου στερεοφωνικη εικονα, αλλα παιζει υπεροχα. Νομιζω οτι πρεπει να συζητησουμε ορισμενες λεπτομεριες σχετικα με το τι εννουμε οτι ενα συστημα παιζει καλα. Αλλο πραγμα η μεταφορα πληροφοριας, και αλλο το παιξιμο της μουσικης. στην πρωτη περιπτωση ενα συστημα υψιλης αναλυσης πιθανον να δωσει την ψευδευαισθηση της παραπανω καθαροτητας - μεγαλης λεπτομεριας αλλα ενα πραγματικα "μουσικο" συστημα θα δωσει αναγλυφα τοποθετιμενα οργανα στο χωρο, με μεγαλα σωματα και με χροιες που θα μοιαζουν με αυτες των πραγματικων οργανων.Να ειναι ξεκουραστο σε μακροσκελεις ακροασεις, κυριως οχι σε δισκους "αναφορας" αλλα σε "κακες " παραγωγες που ειναι και η σιντριπτικη πλειοψηφια σε μεγαλες δισκοθηκες. Αποψη μου , μπορει να κανω και λαθος-ειμαι ετοιμος ν ακουσω τον αντιλογο........

Τωρα σχετικα με το SACD, θα το επαναλαβω ακομα μια φορα. Πιστευω πολυ ΚΑΙ στο αναλογικο τμημα των players. Οπες, πυκνωτες, τροφοδοτικα κλπ κλπ κλπ
Καταλαβαινεις λοιπον, οτι μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ενας κακος τελεστικος ή ενα φτηνοτροφοδοτικο δεν θ ακουστει.
Φυσικα, μπορει να κανω και λαθος......

BTW, εκεινο το 1710Dac το θυμασε? ξαναπαιζει τωρα, αρκετα τροποποιημενο, με αλλο τροφοδοτικο, παρεα με ενα 717 παιονιρ για τρανσπορτ ....

-bye- -bye- -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SACD

.... Πιστευω πολυ ΚΑΙ στο αναλογικο τμημα των players. Οπες, πυκνωτες, τροφοδοτικα κλπ κλπ κλπ
Καταλαβαινεις λοιπον, οτι μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ενας κακος τελεστικος ή ενα φτηνοτροφοδοτικο δεν θ ακουστει
.
Φυσικα, μπορει να κανω και λαθος......

:music-smiley-005:
Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Και με ένα απλό τρανσπορτ, (οχι dvdrom από pc), αλλά με σωστή ανάρτηση μπορεί να παίξει πολύ καλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SACD

BTW, εκεινο το 1710Dac το θυμασε? ξαναπαιζει τωρα, αρκετα τροποποιημενο, με αλλο τροφοδοτικο, παρεα με ενα 717 παιονιρ για τρανσπορτ ....

-bye- -bye- -bye-

Αυτό το τρανσπόρτι έχω κι εγώ. Μου έδεσε πολύ καλά με ότι ντακ και να το έβαλα.
Το μόνο μου παράπονο είναι ότι μου ακούγεται λιγάκι πιο λεπτόηχο σε μερικές περιπτώσεις στη μεσαία περιοχή.
Σε αυτό τον τομέα το Quad CDP 99 που έχω είναι απλά ασύλληπτο! (σαν ολοκληρωμένο Player).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SACD

Αυτό το τρανσπόρτι έχω κι εγώ. Μου έδεσε πολύ καλά με ότι ντακ και να το έβαλα.
Το μόνο μου παράπονο είναι ότι μου ακούγεται λιγάκι πιο λεπτόηχο σε μερικές περιπτώσεις στη μεσαία περιοχή.
Σε αυτό τον τομέα το Quad CDP 99 που έχω είναι απλά ασύλληπτο! (σαν ολοκληρωμένο Player).

Η αληθεια ειναι οτι σε συκγριση με το αλλο το παιονιρ το γιουνιβερσαλ, που το ακουσα, και μενα μου φανηκε καλυτερο σαν τρανσπορτ. Τωρα για τα μεσαια που λες, ενταξη, δεν μπορεις να περιμενεις περιοσοτερα απο ενα μηχανημα αυτης της κατηγοριας τιμης. Ισως αν ειχε ενα καλυτερο τροφοδοτικο - ποιος ξερει ???
Για τα λεφτα του παντως ειναι καλεμπουρι.
(Το δικο μου το πηρα περισυ 120 ευρα χερατα, εντελως τυχαια απο τη βιτρινα ενος μαγαζιου αλυσιδας που εκλεινε). Φυσικα, βλεπω και ταινιες μ αυτο:grinning-smiley-043

Καλησπέρα και απο μένα σε όλους τους συμφορουμίτες!
Είχα πολύ καιρό να γράψω απάντηση σε κάποιο θέμα του forum αλλά σ' αυτή την περίπτωση λέω να πώ κι' εγώ τη γνώμη μου!

Νωμίζω πως τα πράγματα με το SACD είναι σαφή και ΞΕΚΑΘΑΡΑ!
Όπως και να το δεις είναι σκάλες ανώτερο το SACD απο το CDάκι που όλοι
ξέρουμε! (Ας μήν αναφερθώ στο βυνίλιο και όλα τα κατά που έχει απέναντι σε
CD και SACD τι να πώ για τα χράτσα χρούτσα μόλις ακουμπίσει η βελόνα στο δίσκο; τους διάφορους υπόηχους που σου κάνουν τα γούφερ να πηγαίνουν μια στην κόλαση και μια στα άστρα; ή που δεν φτάνει ούτε το 10% της ταχύτητας ανόδου ενός CD,τέλος πάντων ότι αφορά το βυνίλιο αυτή είναι η γνώμη μου και δέν θα αλλάξει με τίποτα!)

Λοιπόν ας πούμε πάλι σε ότι αφορά το SACD είναι όπως προείπα (μάλον προέγραψα) ότι είναι ανώτερο κατα πολύ από ένα CD χωρίς φυσηκά να θέλω
να πώ σε καμία περίπτωση οτι το CD είναι για πέταμα ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ.

Το SACD σε ένα καλοστημένο σύστημα αν κάνεις μια καλή ακρόαση (βάζωντας στην άκρη τους ενθουσιασμούς και όλα τα σχετικά) διαπιστώνεις άμεσα οτι
υπερέχει πολύ σε ανάλυση σε όλο το ακουστικό φάσμα, και δεν βγάζει μόνο
συχνώτητες απλά όπως περιγράφει κάποιος φίλος συμφορουμίτης , και εντάξει μωρέ υπάρχουν πλέον συσκευές αναπαραγωγής SACD που κοστίζουν 150
ευρά ε τώρα αν μιλάμε για τέτοια μηχανάκια καλύτερα άστο!
Επίσης έχει κάτι δυναμικά το SACD τα οποία πιστέυω οτι ένα CD δέν θα τα δεί
ούτε στον ύπνο του!
Kαι το εννοώ αυτό τώρα θες αυτό να είναι θέμα εγγραφής (DSD)
ή κάτι άλλο αυτό για να πώ και την αλήθεια ε! δεν με νοιάζει απλά με
ενδιαφέρειτο ακουστικό αποτέλεσμα!

Τώρα ας έρθουμε στο θέμα αν υπάρχουν τίτλοι η όχι !
Αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα και είναι μεγάλο δεν υπάρχουν και πολλά
SACD δισκάκια αν κάνεις κάνεις έρευνα αγοράς! Και ναί σίγουρα είναι πόλεμος συμφερώντων και ναί με κάθε νέο format ήχου και εικόνας μας βάζουν σε
άλλο και άλλο λούκι! Και εμείς πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι τους, αλλά όταν κάτι αξίζει καλά είναι να το λέμε άσχετα αν το SACD δεν (έπιασε) αν και η
γνώμη μου είναι πως έχουν τελειώσει ακόμα όλα!

Μερικές φορές άκουσα απο κάποιους ανίδεους με τον ήχο που δέν έχουν δει
ποτέ ή ακούσει ένα καλό ηχοσύστημα, ότι το mp3 φτάνει σε ήχο ένα CD.
(διευκρυνίζω ότι αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM και αυτό για να μην παρεξηγούμεθα!)
Και τότε μου γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα...........................................
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ 'ΠΙΑΣΕΙ' ΤΟ SACD ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

Αυτά προς το παρόν ελπίζω να μη σασς κούρασα καλή σας νύχτα αύριο πάλι
εδώ είμαστε!