Πράγματι, αλλά η πλειοψηφία τους είναι hybrid.Μιχάλη υπάρχουν και single layer SACD only δισκάκια. Παράδειγμα το stormy weather των weather report.
Πράγματι, αλλά η πλειοψηφία τους είναι hybrid.Μιχάλη υπάρχουν και single layer SACD only δισκάκια. Παράδειγμα το stormy weather των weather report.
Heavy weather....
Σίγουρα στο μέλλον θα κλωνοποιήσουν τα αναλογικά master σε φλασάκια. Επίσης στο μέλλον ο Αμαζόνιος δεν θα υφίσταται και οι πάγοι θα λιώσουν…
Αχ αυτό το μέλλον, τι ανασφάλεια ρε παιδί μου…! Δλδ τι φοβάστε μην έρθει το XR-BLU-SUPER-ΑμέσουΚοπής100Αντιγράφων-DVD και αναιρέσει τα προηγούμενα?
Ακόμη και τότε το υπάρχον αναλογικό δεν θα χειροτερεύσει. Τουλάχιστον εμένα τα μειονεκτήματα βυνιλίου δε με έδιωξαν από αυτό.
Και το μόνο που πρόσφερε η ψηφιοποίηση του μέσου είναι πως σαν demo ακρόαση αλλά και σαν κανονική δισκοθήκη για αρκετούς, έδωσε ένα γερό χτύπημα στους προαγωγούς της τέχνης και εκεί του βγάζω το καπέλο.
Δε γνωριζω σε τι συναυλιες εχεις παει, αλλα σε Ελλαδα και Αγγλια που εχω δει live τα τελευταια 16 χρονια, παντα left - right ηταν στημενα τα ηχεια του PA. Ο ηχος δεν ερχεται απο παντου, ερχεται απο μπροστα και οπως και στο σπιτι καλο ειναι να βρισκεσαι στη μεση, οχι αριστερα οχι δεξια. Επισης καλο ειναι να μην εισαι πρωτη σειρα, μου εχει τυχει και ακουγα τα monitors της μπαντας, οχι τo PA. Συνηθως οι συναυλιες δεν εχουν "τρελο" ηχο (ειδικα σε ανοιχτους χωρους), αλλα υπαρχει το live feeling και η παρακολουθηση της μπαντας που μας εξιταρει. Ο ηχος μεταβαλεται με την αλλαγη της θεσης μας γι' αυτο για τη ιδια συναυλια ακους καλα & κακα σχολια περι ηχου. Παντως αν υπαρχουν συναυλιες που γινονται με 5.1 θα με ενδιεφερε να παρακολουθησω για την εμπειρια.
Μα σαν live αναφορας δεν περνουμε νομιζω τις συναυλιες που παιζουν και αυτες με ηχεια και ενυσχυτες αλλα την ζωντανη ορχηστρα που παιζουν μονο οργανα χωρις ενισχυση εξωτερικη. Βεβαια και σε αυτην την περιπτωση η ορχηστρα ειναι μπροστα σου και οχι γυρω-γυρω οποτε η αναπαρασταση πρεπει να γινει δικαναλα.
Ρε συ Δημητρη πραγματι πιστευεις οτι ενα DVD των 30 ευρω παιζει καλυτερα απο ενα WADIA?
To πολυ HI TECH κανει κακο στην υγεια φιλε!
Οσο για τις φοβερες αναλυσεις θα ηθελα να ξερω ποιος απο τους λατρεις της υπεραναλυσης εχει το αυτι που θα ακουσει εστω και τα 18 KHZ (μερικες γυναικες μπορει),οχι τα 20 KHZ των κλασσικων CD η τα 60 KHZ των SACD,πραγματι θα ηθελα να τον γνωρισω.
Και κατι αλλο υποδειξτε μου σας παρακαλω κυριοι ενα μουσικο οργανο που, η αποκριση συχνοτητας του ειναι πανω απο τα 17 KHZ,καντε μου την χαρη μηπως εχω μεινει πολυ πισω!
Ρε συ Δημητρη πραγματι πιστευεις οτι ενα DVD των 30 ευρω παιζει καλυτερα απο ενα WADIA?
Οσο για τις φοβερες αναλυσεις θα ηθελα να ξερω ποιος απο τους λατρεις της υπεραναλυσης εχει το αυτι που θα ακουσει εστω και τα 18 KHZ (μερικες γυναικες μπορει),οχι τα 20 KHZ των κλασσικων CD η τα 60 KHZ των SACD,πραγματι θα ηθελα να τον γνωρισω.
Και κατι αλλο υποδειξτε μου σας παρακαλω κυριοι ενα μουσικο οργανο που, η αποκριση συχνοτητας του ειναι πανω απο τα 17 KHZ,καντε μου την χαρη μηπως εχω μεινει πολυ πισω!
Γιώργη (δεν ξέρω αν όντως αναφέρεσαι σε μένα - αλλά παίρνω την ευκαιρία)...
όχι μιλάω γιά πολύ καλό universal τελικής τιμής μετρητοίς 1100.
Δεν είναι καλύτερο εννοείται απο wadia σε cd αναπαραγωγή.
αλλά το dvd audio σε δικάναλο 24/96 ίδια κόπια παίζει καλυτερα από το δικάναλο 16/44.1 σε sony 50es...
Ρε Μήτσο, διάβαζε τι λέω...
το δικάναλο υψηλής ανάλυσης του 757 ακούστηκε καλύτερα στα αυτιά μου από τις ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ εκδόσεις σε pcm δικάναλο στο σονυ με τα Κ1000 οδηγούμενα από τον μπερυ ή από τον arcam.
Δεν πρόκειται περι αριθμολαγνείας....
περί ακουστικών εντυπώσεων πρόκειται....
...δεν νομιζω οτι διαβασα κατι λαθος.
Απο την αλλη πλευρα, δεν πιστευω οτι μπορεις ν ακουσεις σωστα με ακουστικα.
Στη στερεοφωνια, και τα δυο αυτια ακουν και τα δυο καναλια. Με τα ακουστικα το καθε αυτι ακουει ενα καναλι. Ειναι σωστο αυτο?
Τωρα βεβαια με ακουστικα δεν ακουω ποτε (και ουτε θελω) και δεν μπορω να επεκταθω περισσοτερο στο θεμα. Πιθανολογω παντως, οτι χρησημοποιεις την εκφραση για ενα φορματ ή για ενα μηχανημα "παιζει καλυτερα", ενω θα επρεπε να γραψεις δινει την αισθηση "παροχης περισσοτερης πληροφοριας - αναλυσης-λεπτομεριας" κλπ.
Εχω δικιο?
Πάντως Δημήτρη μην υποτιμάς τα ακουστικά. Και τα δικά μου HD600 είναι εξαιρετικά ακόμα και από την κάρτα ήχου. Μπορεί να μην έχουν στερεοφωνική εικόνα αλλά όλα τα άλλα τα έχουν και με το παραπάνω. Είναι απλά υπέροχα!:award:
Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι το Sacd είναι ψεύτικο. Στο σύστημά μου, χωρίς τα μπέρια, αντιστοιχεί με μισό κλικ καλύτερα ηχεία. Αν είχα ιδανικό χώρο και δεν χρειαζόμουν τα ψηφιακά βοηθήματα θα άκουγα σίγουρα από αυτό.
Όπως όμως είπα και παραπάνω, περισσότερη σημασία έχει η ίδια ή ηχογράφηση, η μεταφορά της σε 16bit pcm ή το remaster της από το ίδιο το μέσο. και όλα αυτά φυσικά στα αυτιά μου τα οποία ακούνε από το σύστημά μου που είναι στημένο στον χώρο μου.....
:ernaehrung004:
.... Πιστευω πολυ ΚΑΙ στο αναλογικο τμημα των players. Οπες, πυκνωτες, τροφοδοτικα κλπ κλπ κλπ
Καταλαβαινεις λοιπον, οτι μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ενας κακος τελεστικος ή ενα φτηνοτροφοδοτικο δεν θ ακουστει.
Φυσικα, μπορει να κανω και λαθος......
BTW, εκεινο το 1710Dac το θυμασε? ξαναπαιζει τωρα, αρκετα τροποποιημενο, με αλλο τροφοδοτικο, παρεα με ενα 717 παιονιρ για τρανσπορτ ....
![]()
![]()
![]()
Αυτό το τρανσπόρτι έχω κι εγώ. Μου έδεσε πολύ καλά με ότι ντακ και να το έβαλα.
Το μόνο μου παράπονο είναι ότι μου ακούγεται λιγάκι πιο λεπτόηχο σε μερικές περιπτώσεις στη μεσαία περιοχή.
Σε αυτό τον τομέα το Quad CDP 99 που έχω είναι απλά ασύλληπτο! (σαν ολοκληρωμένο Player).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.