Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Εγώ προτείνω V4H ή ΚΧ.
Έχω φτιάξει τον peeceebee τον μικρό και είναι καλύτερος από F5 και μάλλον και από Aleph J. Και με μικρότερες απαιτήσεις σε ψύξη και τροφοδοσία.
Έχω και έναν V4H που θέλει μόνο συναρμολόγηση στο κουτί του, δεν τον έχω ακούσει ακόμη αλλά λένε πως παίζει καλύτερα από τον μικρό.

Πολύ ωραία κατασκευή !!
Πότε τον έφτιαξες ;;
Το κουτί και οι πλακέτες ήταν σχεδόν έτοιμες από το 2020 όπως και η μετασχηματιστές.
Η συναρμολόγηση έγινε το Φεβρουάριο φέτος.
Οι δύο αλλαγές που έγιναν με δοκιμές σε σχέση με τα αρχικά υλικά του Sala είναι οι πυκνωτές c6 c7 μπήκαν polymer και ο opamp OPA1656 όπου και έκαναν ακουστή διάφορα.

• Like
Reactions: vlad66 and takis
Το κουτί και οι πλακέτες ήταν σχεδόν έτοιμες από το 2020 όπως και η μετασχηματιστές.
Η συναρμολόγηση έγινε το Φεβρουάριο φέτος.
Οι δύο αλλαγές που έγιναν με δοκιμές σε σχέση με τα αρχικά υλικά του Sala είναι οι πυκνωτές c6 c7 μπήκαν polymer και ο opamp OPA1656 όπου και έκαναν ακουστή διάφορα.

Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή...

Βλέπω ότι έχεις βάλει όλα τα τρανζίστορ "πλάτη" σε αλουμινένιες πλάκες όπως έκανα στο τροφοδοτικό του Salas για το Dino

IMG_20260606_221118.jpg

Βλέπω επίσης ότι έχεις βιδώσει τους μετασχηματιστές με αλλενόβιδες από πάνω προς τα κάτω..
Έχεις κόντρα παξιμάδι κάτω από το σασί ή έβαλες παχιά πλάκα στην οποία πέρασες σπείρωμα;;

(Όπως έκανα στην δική μου κατασκευή) ;;

IMG_20260606_221159.jpg

Η "κοιλιά" του μηχανήματος είναι "καθαρή" ή έχει/φαίνονται βίδες;;

Τι εννοώ "καθαρή κοιλιά" :

IMG_20260606_221441.jpg

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις (και για τις φωτογραφίες της δικής μου κατασκευής) αλλά είμαι περίεργος και πάντα πρόθυμος να "κλέψω" ιδέα....