Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Kαλά τα πληκτρολόγια ,,

αλλά ένας καφές απο κοντά θα ρίξει παντελώς την ταλάντωση και θα πετύχει το ιδανικό esr ...
( να υποκλέψω γνώσεις .... χεχεχεεχεεχεχχε )

Ειδικά άν ό καφές χυθεί πάνω στά κυκλώματα σίγουρα θά τά αποσβέσει απολύτως.

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Αρα c101 στο βουβάλι ηλεκτρολυτικό. Στο βουβάλι στο c103 ? πάλι ηλεκτρολυτικό ή ΜΚΤ και μόνο στο συντονισμό να το γυρίσουμε σε ηλεκτρολυτικό?

Στο αναλογικό στάδιο c101 MKT. ΟΚ
c103? πάλι ΜΚΤ και πάλι αν έχουμε εκεί συντονισμό ηλεκτρολυτικό?

(πού θα πάει θα μάθω....)

επειδή είμαι με το χέρι πάνω στο add to cart.....:ADFADF1:

καφέ πίνετε και μετά....:ears:

o mouser σ αυτό που δείχνει το καλάθι με τα μεταφορικά μαζί, στο τέλος προσθέτει και ΦΠΑ?

έχει δυνατότητα ο mouser να σώζει το καλάθι κάνοντας Logout , ώστε να κάνεις λίγο window shopping σε άλλα μαγαζιά και όταν επίστρέψεις να το βρεις όπως ήταν ?

Ναι, έχει τέτοια επιλογή.. Αλλά γιατί να κλείσεις το παράθυρό του; Άνοιξε ένα νέο παράθυρο και κάνε ότι γουστάρεις στα άλλα μαγαζιά.. Δεν τρέχει τίποτα.

Εκτός αν σκοπεύεις τελικά να βάλεις την παραγγελία από άλλο υπολογιστή.

να το πω απλά....
υπάρχουν δυό δρόμοι....
ο ψιλοχαιεντικός μέσω audiophonics (με λίγο δάγκωμα παραπάνω).
και ο αμερικάνικος (Mouser) με πιό γήινα υλικά.
Απλά στον γάλλο δεν βρίσκω τριμεράκια. Δε λέει να μπώ στον mouser μόνο για τριμεράκια.
Κατι ψιλοαντιστάσεις επίσης δεν τις έχει ο γάλλος.
Τα mur 820 τα έχουμε πάρει ήδη από εδώ. Φρόντισε ο Τσάκωνας.
τερμιναλς και πατούμενα και ψύκτρες μάλλον θα βολευτούμε από εδώ.

εσύ ΜΚΤ τί έβαλες?
τίποτα εξωγήινο?
ή evox?

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Από όσο γνωρίζω, ο tmjuju είναι άριστος γνώστης της παγκόσμιας retail αγοράς ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.. Απλά, εντυπωσιακός.. :p

Εγώ συνήθως περιορίζομαι στα γνωστά.

Όχι ρε φίλε, το ότι έχω πληρώσει ένα κάρο μεταφορικά για να κάνω παραγγελίες από ένα σορό μαγαζιά δε με κάνει γνώστη.
Νομίζω ένα βραδύ είχαμε κάτσει στο pc σου και σου είχα δώσει 6 διαφορετικούς προμηθευτές από όπου είχα πάρει υλικά για τα τροφοδοτικά/κουτι μου αλλά παράλληλα έφτιαχνα και δυο τρία αλλά κουτιά/projects όποτε χρειαζόμουν διάφορα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω ότι οι συνήθεις ύποπτοι ο audiophinics hificollective.co.uk ούτε ο http://hifituning24.de/ canford.co.uk http://www.banzaimusic.com/ και φυσικά ebay δεν είναι λύση ‛όλα σε ένα’. Όποτε θα κοίταζα όπως και εσείς μπας και κάνω μια συνολική παραγγελία από mouser, και μονό ότι ελάχιστο περισσέψει άντε να έβρισκα και δεύτερο προμηθευτή.

να το πω απλά....
υπάρχουν δυό δρόμοι....
Απλά στον γάλλο δεν βρίσκω τριμεράκια. Δε λέει να μπώ στον mouser μόνο για τριμεράκια.

εσύ ΜΚΤ τί έβαλες?
τίποτα εξωγήινο?
ή evox?

Τριμεράκια έχει ο γερμανός http://hifituning24.de/passive_bauelemente/trimmer/index.php και το banzai http://www.banzaimusic.com/Trimpots/ δες μήπως σε βολέψει να πάρεις και τίποτε άλλο από αυτούς. Αλλά θεωρώ πιθανό να βρεις και στη λιανική.

Ασε που επι 2 μήνες προσπαθώ να καταλάβω το i2s πρωτόκολλο και το μυαλό μου έχει γίνει πουρες ,,,

πίσω στα δικά σας .... offtopik off ..

Δε είναι κάτι ρε φίλε,
Θα πλακωθούμε κάνα βράδυ στις ρακές
Άδειο σφηνάκι – 0
Γεμάτο σφηνάκι – 1
:D

να το πω απλά....
υπάρχουν δυό δρόμοι....

εσύ ΜΚΤ τί έβαλες?
τίποτα εξωγήινο?
ή evox?

Πάντα υπάρχουν αυτοί οι δυο δρόμοι.. :p

Αν το θέμα σου είναι τα trimmers, λογικά θα τα βρεις και στην τοπική αγορά. Πολύστροφα 5Κ είχα στοκ οπότε δεν έψαξα, αλλά στο παρελθόν ότι έχω χρειαστεί το έχω βρει εύκολα. Εξάλλου δεν είναι κρίσιμα τα values. Και 2Κ να βάλεις αντί για 5Κ, το "φέρνεις" με μια αντίσταση. Βάζεις συμβατικό, ρυθμίζεις, αποκολλείς, μετράς, και βάζεις ισοδύναμο συνδυασμό αντίστασης + πολύστροφου.

Ο Mouser είναι κορυφή από ποικιλία σε αντιστάσεις. Βρήκα ακριβώς τα values που υπολόγισα ότι χρειάζομαι και σε λογικές τιμές (Dale των 3.75W), οπότε παίρνει "πόντο".

Από MKT πήρα EVOX από ebay. Τελικά τους κατάφερα και χώρεσαν κιόλας.. :p

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Όχι ρε φίλε, το ότι έχω πληρώσει ένα κάρο μεταφορικά για να κάνω παραγγελίες από ένα σορό μαγαζιά δε με κάνει γνώστη.

Ακριβώς αυτό είναι που σε κάνει γνώστη.. :p

Πάντα υπάρχουν αυτοί οι δυο δρόμοι.. :p

Αν το θέμα σου είναι τα trimmers, λογικά θα τα βρεις και στην τοπική αγορά. Πολύστροφα 5Κ είχα στοκ οπότε δεν έψαξα, αλλά στο παρελθόν ότι έχω χρειαστεί το έχω βρει εύκολα. Εξάλλου δεν είναι κρίσιμα τα values. Και 2Κ να βάλεις αντί για 5Κ, το "φέρνεις" με μια αντίσταση. Βάζεις συμβατικό, ρυθμίζεις, αποκολλείς, μετράς, και βάζεις ισοδύναμο συνδυασμό αντίστασης + πολύστροφου.

Ο Mouser είναι κορυφή από ποικιλία σε αντιστάσεις. Βρήκα ακριβώς τα values που υπολόγισα ότι χρειάζομαι και σε λογικές τιμές (Dale των 3.75W), οπότε παίρνει "πόντο".

Από MKT πήρα EVOX από ebay. Τελικά τους κατάφερα και χώρεσαν κιόλας.. :p

μέχρι στιγμής δεν κατάφερα τρίμερς.
Δε λέει τώρα για 4 τριμεράκια των 10 ευρώ σύνολο να δώσω άλλα 20 μεταφορικά.
Επίσης αυτό που σε τρώει στις παραγγελιές αυτές, ιδίως από τον Mouser είναι ότι λες, πάρε κι αυτό , πάρε κι αυτό μήπως δεν έρθει να το φέρω ακριβώς με εναλλακτική, πάρε και εκείνο για μπάς και πετάξω το τρίμερ....και μέχρι να τα σκεφτείς όλα αυτά και να γλυτώσεις το δεύτερο 20άρι μιας άλλης παραγγελιάς, έρχεται το καλοκαίρι.

Λοιπόν, από τη δικιά μου μέχρι τώρα εμπειρία με τα Salas μια συμβουλή έχω να δώσω: Πάρε ότι εξαρτήματα λέει το build guide και οι πράξεις και μην ανησυχείς. Θα παίξει. Υπάρχουν (σχεδιαστικά) ανοχές.

Τα υπόλοιπα είναι HiEndικές ανησυχίες.

μέχρι στιγμής δεν κατάφερα τρίμερς.
Δε λέει τώρα για 4 τριμεράκια των 10 ευρώ σύνολο να δώσω άλλα 20 μεταφορικά.
Επίσης αυτό που σε τρώει στις παραγγελιές αυτές, ιδίως από τον Mouser είναι ότι λες, πάρε κι αυτό , πάρε κι αυτό μήπως δεν έρθει να το φέρω ακριβώς με εναλλακτική, πάρε και εκείνο για μπάς και πετάξω το τρίμερ....και μέχρι να τα σκεφτείς όλα αυτά και να γλυτώσεις το δεύτερο 20άρι μιας άλλης παραγγελιάς, έρχεται το καλοκαίρι.

Έφτασε το καλοκαίρι!
Σφάχτο επιτέλους να σου φύγουν οι απορίες.
Δε τρέχει και τίποτα να ξεκολλήσεις ένα πυκνωτή μετά από δυο μήνες για ένα καλύτερο.
Στην τελική έτσι θα αποκτήσεις και άποψη :D

Για να πιάσουμε λίγο το ουσιαστικό του θέματος, χτες που έκανα τις δοκιμές μου παρατήρησα κάτι που μου φάνηκε ενδιαφέρον (αν και τελικά μάλλον εξηγείται πολύ απλά..).

Μιλώντας για το τροφοδοτικό των 5.25V, εδώ και μέρες το είχα ρυθμίσει στα 5.25V και το είχα να στρώνει με φορτίο τουβλάκια κολλημένα απ' ευθείας πάνω στην πλακέτα (για την ακρίβεια με ελάχιστα εκατοστά σύρματος):

IMG_5255_resize.JPG

Χτες έβγαλα τα τουβλάκια και συνέδεσα το τελικό καλώδιο στο απαιτούμενο μήκος (~20-25cm). Αντίστοιχα συνέδεσα και ίδιου μήκους sense wire (πολύ ψιλό μονόκλωνο καλώδιο). Πριν το συνδέσω με το βουβάλι είπα να κάνω μια τελευταία δοκιμή με το εικονικό φορτίο, οπότε συνέδεσα στην άκρη των καλωδίων τα τουβλάκια με τη βοήθεια κροκοδειλακίων. Το αποτέλεσμα ήταν να μετράω πλέον πάνω στο τουβλάκι τάση ~4.70V.

Είπα να μην αλλάξω τη ρύθμιση και να το συνδέσω πάνω στο τελικό φορτίο, δηλαδή το βουβάλι. Σε αυτή την περίπτωση μέτρησα ~5V.

Είναι λογικό αυτό; Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το μήκος του καλωδίου;