Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

να και το βουβάλι όπου έβαλα τρεις παράλληλα.
Οι δυό στο κάτω ...πάτωμα...

Attachments

• P1010650s.JPG
    P1010650s.JPG
    70.7 KB · Views: 133
Αυτά τά πράσινα Molex από Ελλάδα τά βρίσκεις;

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Αυτά τά πράσινα Molex από Ελλάδα τά βρίσκεις;

Ναι αλλα δε βολεψαν πολυ
Αν αποσπασεις το μισο ζοριζεις τις κολλησεις
Και μακραινουν

Εδώ και λίγη ώρα παίζουν και τα 3.....
λίγο στριμωγμένα στο κουτί...αλλά......
ΑΛΛΑ......

δεν έχει ακουστεί έτσι το βουβάλι.
Και μάλιστα από την SE έξοδο.

Salas......ό,τι και να πω λίγο θάναι !
Μπράβο Νίκο!

βέβαια με το στριμωξίδι και τις μικρές ψύκτρες που έχω για την ώρα ζεσταίνονται....αλλά μπρος στα κάλλη.....

Σιγά σιγά θα βάλω τις νορμα πάνω....
Αλλά θέλει να μονώσω....
τώρα είναι χαλαρά γυμνά με ανεξάρτητες ψύκτρες.

τα Qx06 δεν χαμπαριάζουν.
αλλά τα Qx01.....
ζόρι....

για λόγους ζέστης και χώρου, ακόμα είναι όλα ξεβίδωτα, και φυσικά το λαμπάτο στάδιο εκτός.

και αν έρθει ο κοινός μτς που βγάζει κανα 1-2 βόλτ παραπάνω ανά περίπτωση......
άστα να πάνε...

btw τι θερμοκρασία επιτρέπεται πάνω στα τρανζίστορ?
Οι ψύκτρες δεν ζεματάνε, αλλά θα τις ήθελα πιό δροσερές, και ακόμα έχω και το καπάκι ανοιχτό και έχω 25 βαθμούς στη σοφίτα

Άμα τά κρατήσεις 50-60C καλά είναι. Οί ψύκτρες πού έχεις τώρα είναι πολύ μικρές γιά όποιο κάνει τήν κυρίως κατανάλωση. Δοκίμασε καί πάτωμα αντί γιά ψύκτρα.

Το πατωμα ειναι σκετη λαμαρινα...
Θα κανει δουλεια;
ασε που θελει τρυπες και γενικο ξεσπιτωμα ολα

ΔΔ τα πλαινα πως τα τρυπησες να κρατανε βιδα
Εκανες πασα;

Το ίδιο ακριβώς είχα κάνει και εγώ. Διάλεξε τη σωστή πλευρά του πλαϊνού αλουμινίου για μέσα όψη όπως το έχει και ο dimdim.

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Το πατωμα ειναι σκετη λαμαρινα...
Θα κανει δουλεια;
ασε που θελει τρυπες και γενικο ξεσπιτωμα ολα

ΔΔ τα πλαινα πως τα τρυπησες να κρατανε βιδα
Εκανες πασα;

Κάθε βολική μέθοδος πρέπει νά έχει ένα τελικό κριτήριο. Νά κρατάτε τήν θερμοκρασία τής επαφής τού τσίπ σιλικόνης κάτω από 100C πού είναι αρκετά ασφαλές. Φαντάσου ένα μικρό κόκκινο πυρήνα μέσα στό κάθε Μόσφετ ή τρανζίστορ κλπ πού είναι ή καρδιά τής ζέστης. Αυτό απλώνεται στήν θήκη (ΤΟ-220 πού πιάνεις στά χέρια σου), από εκεί στήν ψύκτρα, καί τελικά στόν αέρα. Τό 9610 έχει RtθJC=6.4C/W. Δηλαδή ή διαφορά τού θερμού πυρήνα από τήν θήκη πού μπορείς νά μετρήσεις θερμοκρασία επάνω της, είναι +6.4 βαθμούς Κελσίου ανά Βάτ πού καταναλώνεται. Άς πούμε έχεις 10V in-out στό ρεγκιουλέϊτορ καί 0.5Α CCS. Αυτό κάνει 5W. Άν μετράς μέ ένα θερμοπρόμπ ή πιστόλι λέιζερ θερμόμετρο 50C πάνω στό Μόσφετ, τότε έχει +32C στόν θερμό πυρήνα γιά 5W κατανάλωση.

να κάνω μια ερώτηση μιά και στις επόμενες μέρες θα ασχοληθώ με την τελική χωροθέτηση, ψύξη, γειτνιάσεις κλπ.
Ενδεχομένως να το βάλω και στον παλμογράφο.
(αν και το φοβάμαι μη βγάλει κανα φασούλι πού τώρα δεν ακούω κάν)

για το θέμα της μόνωσης των τρανζίστορ στις ψύκτρες.
ακριβώς τι πρόβλημα έχουμε?

να μην ακουμπάνε οι ψύκτρες στο σασί?
οι πλάτες των τρανζίστορ να μην ακουμπάνε μεταξύ τους ή με το gnd?
και...επιτρέπεται κάποιο ενδεχομένως να ακουμπάει gnd?

Νά μήν ακουμπάνε οί πλάτες τους καί οί βίδες τους ψύκτρες συγκοινωνούσες. Γιά νά μήν ζαπαριστούν μεταξύ τους. Τό εξόδου πάει ηλεκτρικά GND έτσι καί αλλιώς.

μιά στιγμή να καταλάβω.
το εξόδου είναι το QX06 ή το QX01?

από τις σημειώσεις βλέπω ότι το Χ06 είναι το εξόδου.
ενώ το Χ01 είναι της ρύθμισης. Αν τα λέω καλά.

διότι πχ θέλω να ξέρω αν μπορώ αυτό που ζεσταίνεται περισσότερο να το βάλω γυμνό πάνω σε γειωμένη επιφάνεια. (το Χ01)
Το άλλο το βολεύω με μικρή ψύκτρα.

Δεν ξέρω αν ακούγεται ....κάπως, όμως έχω την εντύπωση ότι γυμνό χωρίς μικα θα δουλέψει καλύτερα.

Επίσης ....σε τί θερμοκρασία πρέπει να είναι?
υπάρχει αυτό που λέμε....cruising speed?
δηλαδή μια θερμοκρασία που πρέπει να διατηρηθεί για σωστή απόδοση.
μήπως δηλαδή το ψύξουμε πολύ και δεν αποδώσει?

Last edited:
06 είναι εξόδου, 01 είναι εισόδου. Όχι γυμνό τό 01, θά βραχυκυκλώσει μέ γή καί θά καεί. Κανένα γυμνό. 50C-60C πάνω στό κέλυφος είναι καλά γιά max όπως έγγραψα πρίν. Λιγότερο δέν είναι πρόβλημα, αλλά εκεί γύρω στά 30-35C+ στό κέλυφος μπουστάρει ή διαγωγιμότητα. Μέ μία κατανάλωση 4W-5W ή επαφή στή σιλικόνη θά έχει τσιμπίσει στούς 60.

Attachments

• gfs.gif
    gfs.gif
    21.4 KB · Views: 82
Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

διότι πχ θέλω να ξέρω αν μπορώ αυτό που ζεσταίνεται περισσότερο να το βάλω γυμνό πάνω σε γειωμένη επιφάνεια. (το Χ01)
Το άλλο το βολεύω με μικρή ψύκτρα.

Δεν ξέρω αν ακούγεται ....κάπως, όμως έχω την εντύπωση ότι γυμνό χωρίς μικα θα δουλέψει καλύτερα.

Σκέτο καί απομονωμένο είναι ρίσκο, γειωμένη επιφάνεια μέ τίποτα. Ένα πρόμπ, μία μηχανική αλλαγή, καί τέλος. Σκέτο ή μέ πάντ βάλε λίγη καλή grease γιά CPU. Όσο ένα κόκο ρύζι. Προσοχή όχι αγώγιμη.

Για να εχω το κεφαλι μου ησυχο τα περασα πρωτα σε μια αλουμινογωνια και μετα με βιδες απο τις εσοχες στα πλαινα του κουτιου. Μπορει να μπει και θερμαγωγιμη μεταξυ τους.

καποιες φωτο του τι εννοω εδω http://www.avclub.gr/forum/showthre...roller?p=1056137338&viewfull=1#post1056137338

edit: αναφερομαι στο ποστ του Δημητρακουδη

Last edited: