Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

επίσης....
τώρα το βουβάλι του δίνω 5.5 με 30VA 2Χ9 μετασχηματιστή.

αυτός βλέπω δίνει 1.67Α ρεύμα στο δευτερεύον.
Δεν θα μπορούσα να τον κρατήσω για να μην αλλάζω μετασχηματιστές ?
το βουβάλι υποτίθεται θέλει 360 και άντε άλλα 140 να πάω στα 500...
πρέπει σώνει και καλά να πάω στα 10Volt και 50 VA ?

επίσης
αυτές οι MUR 820
τις βρίσκω σε 10άδες και χρειάζομαι 12...
υπάρχει κάποια πηγή όπου να μπορώ να πάρω όσες θέλω ναμη φορτωθώ 20 ?

Last edited:
Άν ή ΔΕΗ στήν περιοχή σου δέν πέφτει κάτω από 5% στά χειροτερά της, κράτα τον.

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Είναι θέμα σταθερότητας. Αν το φορτίο είναι "περίεργο" (π.χ. περίεργες χωρητικότητες στην τροφοδοσία) με ΜΚΤ μπορεί να ταλαντώνει το regulator. Τότε βάζουμε ηλ/κο.

Θέλεις βέβαια παλμογράφο για να διαπιστώσεις κατά πόσο ταλαντώνεις.

Άν ή ΔΕΗ στήν περιοχή σου δέν πέφτει κάτω από 5% στά χειροτερά της, κράτα τον.

ok THANKS

αν δεν σου κάνει κόπο ρίχνεις μια ματιά και στα προηγούμενα ερωτήματά μου που δυστυχώς λόγω αργίας....συσσωρεύτηκαν...

επίσης:
λέει το μανιουαλ
για ρεύματα μέχρι 200mA βάλτε 4700 στον C105.
για παραπάνω 10000.

με δεδομένο ότι είναι σχεδιασμένο απο100mA έως 1.5Α
και μιά και εγώ θα έχω γύρω στα 500mA το πολύ...
μου φαίνεται ότι θα βολευόμουν με μιά τιμή μεταξύ του 4700 και 10000 και πιό κοντά στο 4700 παρά στο 10000....

μήπως με 10000 κάνω λίγο overkill?

5% στα 230 είναι 12 volt....
δηλαδή να πάει 218...
πέφτει τόσο πολύ δηλαδή σε κάποιους?
σε μένα από όσο θυμάμαι κάτω από 220 δεν έπεσε. Πχ τώρα είναι 224...

Αυτά τά ρέγκ τά έχουν φτιάξει από Αυστραλία μέχρι Καναδά, όλο καί κάποιος κάπου θά πιάνει καί -5%. Οί προδιαγραφές είναι συντηρητικές. 220 έιναι αμέσως -4.5% π.χ.
10mF έχω δεί καί στούς Αμερικάνους όπου βάλανε 500mA. Μήν ξεχνάμε, τό ρεζερβουάρ αδειάζει DC. Αυτά τά ερωτήματα βέβαια είναι υποκειμενικά τής εφαρμογής, συμβουλέψου συναδέλφους Buffalo χρήστες. Τεχνικά δέν υπάρχει σοβαρό ζήτημα άν τό ripple current πού αναφέρει κάποιος τύπος & τιμή πυκνωτή είναι επαρκές. Σέ ψηφιακό παρόμοια τροφοδοτικά (1.0) έχω ακούσει μόνο μέ vintage Analog Devices άφιλτρο καί λαμπάτο Ι/V μέ SSHV1. Καλό ήταν. Αλλά τό πικάπ μέ τό ίδιο άλμπουμ ήταν πιό καλό.

Last edited:
ποιά θα είναι η επίπτωση δηλαδή, αν για μισή ώρα πέσει στα 215?
λέμε τώρα?
θα ακουστεί κάπως ή θα το πάρουμε στο χέρι?

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

ντάξ,....δεν ακούμε πικάπ μ αυτό....
του πικάπ έχει καλύτερο τροφοδοτικό....:Banane0:

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

μέτρημα εννοώ για να υπολογίσω καλύτερα την R101

Supersonic, Ακόμα να παραγγείλεις αντιστάσεις ?
Έτσι κι αλλιώς μια δυο αντιστάσεις πάνω κάτω από το υπολογισμένο θα τις χρειαστείς πρόχειρες καθώς και ένα τρίμερ εστω για αρχή
Όσο καλά και να θες να υπολογίσεις μια αντίσταση κοντά στα 3 – 5 Ω
Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες λ.χ. 3.0, 3.3, 3.6, 3.9 το να υπολογίσεις με ακρίβεια τρίτου δεκαδικού δε κάνει διαφορά.

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Supersonic, Ακόμα να παραγγείλεις αντιστάσεις ?
Έτσι κι αλλιώς μια δυο αντιστάσεις πάνω κάτω από το υπολογισμένο θα τις χρειαστείς πρόχειρες καθώς και ένα τρίμερ εστω για αρχή
Όσο καλά και να θες να υπολογίσεις μια αντίσταση κοντά στα 3 – 5 Ω
Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες λ.χ. 3.0, 3.3, 3.6, 3.9 το να υπολογίσεις με ακρίβεια τρίτου δεκαδικού δε κάνει διαφορά.

παραπάνω θέλω...
Γύρω στα 8-9
Δεν έχω παραγγείλει τίποτα ακόμα, κάνω ΒΟΜ
πρέπει να συνεννοηθώ και με τον Τσάκωνα...

Όντως. Εγώ θα έλεγα να βάλεις trimmer, να ρυθμίσεις με αυτό, μετά να το ξεκολλήσεις, μετρήσεις, και τότε να βρεις αντιστάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στη μετρημένη τιμή του trimmer.

όλα γίνονται.
Αν και νομίζω έχω καταλήξει στις τιμές

όλα γίνονται.
Αν και νομίζω έχω καταλήξει στις τιμές

πχ είχα ένα θέμα, αν θα βάλω trident.
Το σκέφτηκα καλά και το ξέχασα.
Αρα έχω πέσει αρκετά σε ρεύμα.
Επίσης να σκεφτώ πόσο οριακά μπορώ να ζήσω με τους υπάρχοντες ΜΤΣ. (που σημαίνει ξεχνάμε τα πολύ hot rod και πάμε σε lukewarm rod....)
Δεν υπάρχει κανένας λόγος όταν έχεις ήδη ΜΤΣ να μαζεύεις και άλλα παλιοσίδερα (και καλά ας βρίσκονται μπας και κάνεις κάτι μελλοντικά).
Ήδη από προηγούμενα βουβάλια και σχετικά περιμένει στην άκρη υλικό που μαζεύει σκόνη.

Και φυσικά να βρεθούν όσο το δυνατόν λιγότερες πηγές για συγκέντρωση υλικών.
(και για ταχύτητα και για ταχυδρομικό κόστος)

Καταλαβαίνεις πως στο λέω - δεν είναι εύκολο να υπολογίσεις τα πάντα με ακρίβεια πριν αν συνδέσεις τα πραγματικά φορτία.
Καθώς προβλέπω να παραγγέλλεις από διάφορους προμηθευτές, βάλε μέσα και καμία έξτρα ένσταση πάνω – κάτω από τα νούμερα που υπολογίζεις γιατί μετά θες μια αντίσταση και θα πρέπει να πληρώνεις μεταφορικά.

εντάξει...
μην τρελλαθούμε κι όλας.
Αντιστάσεις βρίσκουμε και εδώ.
Και απ όλα.
Μόνο κάτι γουστόζικα ζορίζουν.
Αλλά ψιλογουστάρουμε (δυστυχώς)

Εδώ και λίγη ώρα έχω ολοκληρώσει την πλακέτα των +5.25V και την έχω και στρώνει:

IMG_5255_resize.JPG

Κάποια εξαρτήματα έχουν μπει προσωρινά (π.χ. ο 220μF και ο ΜΚΤ) μέχρι να παραλάβω τα "καλά".

Ξεκίνησα από τα 5,24V και τώρα μετά από σχεδόν τρία τέταρτα έχει σταθεροποιηθεί στα ~5.22V.

Βλέπω κυμάτωση γύρω στα 3mV. Καλά είναι;