Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Τα λεντ τα μετρησες η εβαλες πχ 3επι τοσο αναλογα με το χρωμα;

Floating ground είναι; Έχει κανονικό probe; Ρωτάω γιατί κυμάτωση (ripple 100Ηz) δύσκολο. Μήν είναι καμία υψήσυχνη ταλάντωση ή βρόγχος 50Hz. Τί συχνότητα λέει;

Το είδα λίγο καλύτερα σήμερα.

Δεν το 'χω πολύ με τον παλμογράφο, οπότε μπορεί κάλλιστα να λέω βλακείες.

Παίρνω αυτό:

5.25V salas MKT (Pan).jpg

Μήπως είναι απλά θόρυβος του παλμογράφου; Δεν καταφέρνει να λοκάρει / μετρήσει συχνότητα..

Δημήτρη ως θόρυβο το αντιλαμβάνω, αλλά δεν ξέρω το ψηφιακό του πράγματος τι άλλο παρεμβάλει.
Είναι μέτρηση με τεχνητό φορτίο πάνω στο ρεγκ ή πάνω στο πραγματικό κύκλωμα;
Εάν έχεις δύο probe για βάλε τις δύο γειώσεις μαζί και επανέλαβε τη μέτρηση.

Σόρυ που θα πω κάτι άσχετο σχετικά, αλλά ρε παιδιά, ήταν να βάλω τα σάλας στο βουβάλι μου και λέω, δε δοκιμάζω πρώτα να τα βάλω για πλάκα στο κρος των ορίων που είχε ένα κλάσσικό τροφοδοτικό του κ0λου, να δω (είχα δοκιμάσει με πλάσιντ αλλά δεν είχε και καμιά φοβερή διαφορά, λίγα πράγματα). Ε, βάζω το ένα δοκιμαστικά χθες και μένω ψιλομ@λάκας, σήμερα λέω θα κάνω σωστή δουλειά, τα απομονώνω και τροφοδοτώ ένα ανά κανάλι...
Τί να πω...τέτοιο βάθος σκηνής, εστιασμό και αέρα μεταξύ των οργάνων, δυναμισμό στον ήχο, ανάλυση και μικροδυναμικά δεν έχω ξανακούσει....respect στον Νίκο για τον σχεδιασμό, Νίκο ευχαριστώ φίλε και για τα άλλα, ξέρεις εσύ!!

DSCF2453.jpg

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Δημήτρη ως θόρυβο το αντιλαμβάνω, αλλά δεν ξέρω το ψηφιακό του πράγματος τι άλλο παρεμβάλει.
Είναι μέτρηση με τεχνητό φορτίο πάνω στο ρεγκ ή πάνω στο πραγματικό κύκλωμα;
Εάν έχεις δύο probe για βάλε τις δύο γειώσεις μαζί και επανέλαβε τη μέτρηση.

Είναι ακόμα με τεχνητό φορτίο.

Δυο probes έχω, εννοείς να μετρήσω τα ίδια πράγματα και με τα δυο probes? Αρκεί οι γειώσεις να συνδέονται στο ίδιο σημείο;

Από τήν εικόνα όλα εντάξει. Δέν υπάρχει συχνότητα. Τά DSO ειδικά τά απλά έχουν παχιές γραμμές. Άν έχει καμιά λειτουργία average λεπταίνουν κάπως. Μέ αναλογικό είναι πιό καλές οί γραμμές γιά θόρυβο γενικά.

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Γιά μονιμότερο μού φαίνεται στά Orion. Τά ψηφιακά αλλάζουν συχνότερα από τά ηχεία πού μάς κάνουν. Enjoy.

Nαι δε φεύγουν αυτά από εκεί, τέλος. Απλά τώρα πρέπει να φτιάξω για το βουβάλι τα 1.2...θενκς!!!

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Από τήν εικόνα όλα εντάξει. Δέν υπάρχει συχνότητα. Τά DSO ειδικά τά απλά έχουν παχιές γραμμές. Άν έχει καμιά λειτουργία average λεπταίνουν κάπως. Μέ αναλογικό είναι πιό καλές οί γραμμές γιά θόρυβο γενικά.

Ευχαριστώ! :smile:

Τώρα μου προέκυψε ένα άλλο θέμα..

Διαπίστωσα ότι λείπουν τα mosfet από το αρνητικό minikit, δηλαδή τα IRF610 & IRF530.

Έχω βρει στην τοπική αγορά (Ν. Ιωνία) IRF640 & IRF540. Θα παίξουν;
Προσπαθώ να αποφύγω τη βόλτα στο κέντρο (που χρόνος..).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

Είναι ακόμα με τεχνητό φορτίο.

Δυο probes έχω, εννοείς να μετρήσω τα ίδια πράγματα και με τα δυο probes? Αρκεί οι γειώσεις να συνδέονται στο ίδιο σημείο;

Εννοούσα, να βάλεις ταυτόγχρονα και τα δύο probe (τις γειώσεις) στο σημείο γείωσης και το ένα μόνο (Live) του ενός probe. Στον δικό μου έχω παρατηρήσει κατά αυτόν τον τρόπο μείωση τέτοιων φαινομένων, αλλά φυσικά μπορεί να είναι κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα του δικού μου παλμογράφου.

Φυσικά όπως σου είπε και ο Νίκος δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά έτσι για τη γνώση μας το αναφέρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

Διαπίστωσα ότι λείπουν τα mosfet από το αρνητικό minikit, δηλαδή τα IRF610 & IRF530.

Ψάξε για τα δικά του, μη τα μπερδεύεις...

Μολις επεστρεψα απο ακροαση στου Τσακωνα οπου ακουσαμε το ζωο του Πετρου.
Με 5 σαλας ...
Κυριολεκτικα αποκαλυψη.

Ανυπομονω να ερθουν υλικα.
Πολλα μπραβο στον αορατο φιλο μας Σαββα Χ για την αρτια υλοποιηση...

Θά παίξουν αλλά μήν τά βάλεις γιατί θά είναι ποιό αργό σημαντικά. Βάλτα μόνο πρόχειρα γιά τέστ.
*Για αναφορά πώς μετράει: Eικόνες από τό πώς έδειχνε στόν παλμογράφο τό πρωτοτυπό μου, σέ ποιές κλίμακες τά κουμπιά, καί ή μέτρηση τής πραγματικής αντίστασης εξόδου σέ σύστημα Audio Precision από έναν Αμερικανό τεχνικό. Δέν είναι από χοτ-ρόντ ή μέτρηση, από χλιαρή θερμοκρασιακά υλοποίηση.

Attachments

• DSCF2650.jpg
    DSCF2650.jpg
    59.2 KB · Views: 70
  • DSCF2654.jpg
    DSCF2654.jpg
    89.2 KB · Views: 69
  • Z_1_1_Jack_settings.gif
    Z_1_1_Jack_settings.gif
    18 KB · Views: 69
Last edited: