Sam. PS64D8000 64" ή Pan.Vt30 65" ?

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Ειμαι ένα κλικ πριν καταλήξω σε μια από τις δυο τηλεοράσεις αλλα εχω κάποιους ενδοιασμούς .
Μιλω για την vt30 65” και την PS D8000 64”
Η απόσταση θέασης είναι μολις τρια μετρα ( ισως και λιγο λιγοτερο ) και η χρήση θα είναι φυσικα για ταινίες σε υψηλή αναλυση και τηλεοπτικό υλικο .
Παιχνιδια δεν παιζω και αν και μεχρι χτες χρησιμοποιούσα την 55αρα lcd και για μονιτορ υπολογιστή εχω αποφασίσει να μην το ξανακάνω για να μην εχω τιποτα απρόοπτα στο πανελ .
Μεχρι τωρα εχω καταφέρει να δω μονο την vt30 στις 42’’ και 50” και οι πρωτες εντυπώσεις ηταν θετικές σε ότι αφορα την αντίθεση ( οσο μπορεις να υπολογίσεις από την θέαση σε ένα καταστημα) και σε ότι εχει σχεση με το προσωρινό αποτύπωμα που δεν παρατήρησα κατι ενοχλητικό.
Αυτό που με προβλημάτισε ηταν το μυρμήγκιασμα το λεγόμενο pwm noise που ηταν εύκολα θεατο από 1,5 – 2 μετρα ανάλογα το χρωμα .
Δυστυχώς δεν είναι ευκολο να βρεθει πανασονικ των 65’’ ώστε να δω αν το ιδιο φαινόμενο είναι θεατό και από τα 3 μετρα.
Από την άλλη η samsoung εχει χαμηλότερη τιμη αλλα μην έχοντας δει πουθενα καποιο εκθεσιακό κομμάτι δεν μπορω να ξερω ούτε κατά προσέγγιση την συμπεριφορά σε ότι αφορα την αντίθεση ( το on – off που με ενδιαφέρει πολύ) αλλα και σε τι βαθμό βρίσκεται το μυρμήγκιασμα σε σύγκριση με την vt30.

Η οποιαδήποτε ( και οσο το δυνατόν) αντικειμενική συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Mέχρι πριν δύο εβδομάδες, είχε μία 64D8000 στα MM Λάρισας, Ανδρέα, στη Θεσσαλονίκη δεν την έχουν σε κανένα από τα καταστήματα της αλυσίδας;

Δυστυχώς, την είδα μόνο σε 3D mode, οπότε δε μπορώ να μιλήσω αξιόπιστα για το dithering, μιας και σε αυτή την περίπτωση το βλέπεις στον μεγαλύτερο βαθμό...

Η VT30 έχει καλύτερα επίπεδα λευκού όπως και μαύρου.Βέβαια η samsung από την άλλη έχει πολύ καλύτερο media player όπως και τις δυνατότητες smart tv.Εάν θέλεις την καλύτερη δυνατή εικόνα πας προς την VT30,εάν βέβαια μπορείς να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά την εικόνα,η D8000 θα σε καλύψει και με το παραπάνω.

Αν και ειναι δελεαστικό το πακετο της sam δεν νομιζω πως αυτο αρκει αφου ετσι και αλλιως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τον ενσωματωμένο madia player ( εχω το dune για αυτο)
Αν δεν με ειχε φοβίσει το θεμα με το μυρμήγκιασμα της vt30 θα την ειχα κλείσει απο χτες.

H περσινη Ps63c7000,που εχω, εχει pwm noise, αλλα προσωπικα δεν με ενοχλει ιδιαιτερα (μπροστα στο μετριο line bleeding που εχει) στα 3 μετρα.Βεβαια την φετινη την εχουν βελτιωσει σε πολλα σημεια οποτε μην σε παρω στο λαιμο μου.Το "ξεφλουδισμα" το εχουν λυσει γιατι στις πρωτες παρτιδες γινοταν "χαμος" (στην αμερικη κυριως) στις επιστροφες.Παντως προσωπικα και μονο "ψυχολογικα" δεν θα ρισκαρα να παρω μια τηλεοραση με μεγαλη πιθανοτητα βλαβης (γιατι κατα τα αλλα, ειναι-αν κρινω απο την δικια μου-εξαιρετικη για το μεγεθος και τα λεφτα της).

Last edited:
δεν ξέρω ποιά από τις 2. απότι βλέπω έχουν μια διαφορά τιμής γύρω στα 700 ευρώ που δεν είναι αμελητέα. από reviews που έχω δεί - και αν φυσικά τα πιστέψουμε - η vt30 έχει καλύτερο μαύρο ενώ η d8000 έχει μια σημαντική αύξηση του μαύρου όταν είναι ενεργοποιημένο το lce (local contrast enchancer) που αν δεν κάνω λάθος έχει μόνο αυτή από όλη τη σειρά των πλάσμα.

σε σχέση με το μυρμηγκιασμα.
αν μιλάς για την 50άρα σε απόσταση (1.50-2) παίρνω 1.75 έχει γωνία θέασης 35 μοιρών ενώ η 65vt40 στα 3m έχει 27. δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα. βέβαια βασίζομαι μόνο στην οριζόντια γωνία θέασης και αμελώ τη διαφορά στην επιφάνεια. πχ διπλάσιες ιντσες δεν είναι διπλάσια επιφάνεια αλλά τριπλάσια. δηλαδή η 65άρα έχει 69% περισσότερη επιφάνεια από την 50άρα.

τέλος για το ξεφλούδισμα. βεβαιώσου 100% οτι έχει λυθεί το πρόβλημα. δεν τίθεται θέμα μη αντικατάστασης από την αντιπροσωπεία αλλά το μέγεθος της τιβι κάνουν μια ενδεχόμενη τετοια διαδικασία δύσκολη. δεν είναι 27άρι μονιτορ που το παίρνεις αγκαλιά και το πάς στο μαγαζί / αντιπροσωπεία.

Αυτό το local contrast enchancer μου κανει σε βοηθητικό τερτίπι που χρησιμοποιούν φθηνες lcd.
Και δεν ξερω γιατι αλλα κατι μου λεει πως θα ξεσκίζει το gamma στα χαμηλα Ire και πιθανόν μεχρι τα 100 .
Στην δευτερη παράγραφο δεν μπορω να σε παρακολουθήσω…
Τι σχεση εχει το μυρμήγκιασμα με την γωνια θεασης;
Και ένα στοιχειο παρακαλώ σε ότι εχει σχεση με το ξεφλούδισμα;;

Re: Απάντηση: Sam. PS64D8000 64" ή Pan.Vt30 65" ?

Αυτό το local contrast enchancer μου κανει σε βοηθητικό τερτίπι που χρησιμοποιούν φθηνες lcd.
Και δεν ξερω γιατι αλλα κατι μου λεει πως θα ξεσκίζει το gamma στα χαμηλα Ire και πιθανόν μεχρι τα 100 .
Στην δευτερη παράγραφο δεν μπορω να σε παρακολουθήσω…
Τι σχεση εχει το μυρμήγκιασμα με την γωνια θεασης;
Και ένα στοιχειο παρακαλώ σε ότι εχει σχεση με το ξεφλούδισμα;;

δεν έχει σχέση??? - δηλαδή αν πάς στα 2.5 -3 μετρα στην vt30 που το είδες θα το ξαναβλέπεις??? ερώτηση κάνω γιατί ίσως δεν κατάλαβα???? και υπονοώ ότι μπορεί να μην το βλέπεις στην 65άρα από την απόσταση αυτή.

όσον αφορά για το ξεφλούδισμα έχει να κάνει με το φίλτρο που χρησιμοποιείται μόνο στις d8000 και το οποίο μάλλον λόγω θερμοκρασίας ξεφλούδιζε στις αρχικές??? παρτίδες και οδήγησε πολλούς χρήστες στην αμερική κυρίως σε επιστροφή.

δές εδώ όπου συζητείται το θέμα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=71740&page=40

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sam. PS64D8000 64" ή Pan.Vt30 65" ?

δεν έχει σχέση??? - δηλαδή αν πάς στα 2.5 -3 μετρα στην vt30 που το είδες θα το ξαναβλέπεις??? ερώτηση κάνω γιατί ίσως δεν κατάλαβα???? και υπονοώ ότι μπορεί να μην το βλέπεις στην 65άρα από την απόσταση αυτή.

Αν κατάλαβα καλα μου λες πως στη vt30 το μυρμήγκιασμα υπο γωνια δεν φαίνεται;
Εγω πχ στην 50αρα το βλεπω απο 1.5 - 2 μετρα.Αν κοιταξω υπο γωνια θα το βλεπω λιγοτερο η καθολου;
Αυτο με την γωνια δεν το ειχα προσεξει και αν ισχύει πρωτη φορα το διαβάζω.
Στην 65 αρα δεν φοβαμαι αν το βλεπω απο τα 2 μετρα αλλα φοβαμαι λογο μεγαλύτερου πανελ μηπως το βλεπω απο τα τρια μετρα που ειναι και η θεση θεασης μου ( καθετα σε αυτη και οχι υπο γωνια)

οχι μιλάω για την γωνία θέασης σε σχέση με την απόσταση από την τιβί.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

αν βάλεις απόσταση 1.75 και στη διαγώνιο 127 cm (50αρα) 16:9 βγάζει γωνία θέασης 35 μοίρες.

αν βαλεις απόσταση 3 και στη διαγώνιο 165cm (65άρα) 16:9 βγάζει γωνία θέασης 27 μοίρες.

αυτό εννοώ - τώρα μπορεί ο συλλογισμός αυτός να είναι λάθος. αν δεν την δείς στην απόσταση θέασης σου δεν μπορείς να ξέρεις.

φιλε jl και τωρα στο mm larisas υπαρχει στα 3300.Απο Λαρισα εισαι;

Όχι, αλλά έχω ζήσει αρκετά χρόνια εκεί και την επισκέπτομαι που και που... :D

O γάτος στο avatar, Λαρισαίος είναι... :flipout:

Bασίλη αν κατάλαβα καλά τι λες (μεγάλη γωνία θέασης- λιγότερο pwm noise/βράσιμο/μυρμήγκιασμα/χορός των pixels) δεν ισχύει.
Αυτό που έχει σημασία είναι η απόσταση και η καλή όραση του θεατή (πχ. αυτό που είδε ο Ανδρέας στα 2 μ εγώ το έβλεπα έως περίπου το 1,5μ)

Βασικά όσες pαnasonic plasma έχω δει τα τελευταία 3 χρόνια το είχαν, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με την vt30... για παράδειγμα η v10 και vt20 έχω την εντύπωση ότι είχαν λιγότερο έντονο...

Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο και η επιλογή pixel orbiter - δεν μου έκοψε να τσεκάρω αν ήταν ενεργοποιημένο...

+++
Ανδρέα επειδή είμαι και εγώ σε διαδικασία αγοράς έχω ψάξει λίγο το θέμα και κατέληξα σε vt30 (50 ή 55 στα 2,7μ για hd υλικό και συνθήκες συσκότισης)

Κυρίως γιατί όλες οι μετρήσεις και τα review την αναδεικνύουν ως την καλύτερη τηλεόραση σε μαύρο, αντίθεση, χρώματα, κίνηση αλλά και κατασκευαστικά δείχνει ποιοτικότερη από τις samsung και έχει και την παράδοση με το μέρος της...

Ο μόνοι λόγοι που θα κοίταζα προς samsung είναι:
- η θέαση κυρίως τηλεοπτικού υλικού sd,
- η εμφάνιση (η βάση είναι θέμα γούστου! προσωπικά δεν...)
- η τιμή (η εποχή δεν είναι καλή γενικώς)

το pwm noise δεν θα το σκεφτόμουν στα 2,5μ και πάνω...
Φυσικά καλό είναι να το τσεκάρεις ότι σίγουρα δεν το βλέπεις στην απόσταση αυτή, γιατί στην πραγματικότητα υπάρχει! Μου φαίνεται απίθανο να είναι περισσότερο στην 65άρα... στις 42 και 50 είναι το ίδιο στα μάτια μου...

φιλος που πηρε την d8000 εχει προβλημα με το ξεφλουδισμα.

Νομιζω πως θα ειναι ορατο στην vt30 το μπιμπικιασμα. Εδω στις 50'' φαινεται

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Bασίλη αν κατάλαβα καλά τι λες (μεγάλη γωνία θέασης- λιγότερο pwm noise/βράσιμο/μυρμήγκιασμα/χορός των pixels) δεν ισχύει.
Αυτό που έχει σημασία είναι η απόσταση και η καλή όραση του θεατή (πχ. αυτό που είδε ο Ανδρέας στα 2 μ εγώ το έβλεπα έως περίπου το 1,5μ)

Βασικά όσες pαnasonic plasma έχω δει τα τελευταία 3 χρόνια το είχαν, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με την vt30... για παράδειγμα η v10 και vt20 έχω την εντύπωση ότι είχαν λιγότερο έντονο...

Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο και η επιλογή pixel orbiter - δεν μου έκοψε να τσεκάρω αν ήταν ενεργοποιημένο...

τεσπα είναι λίγο αυθαιρετη η σκέψη μου αλλά μιλάω για το εύρος του οπτικού πεδίου που καλύπτει η τηλεόραση και έχει σχέση με την απόσταση θεάσης όταν ο θεατής κάθεται στο κέντρο. δεν μιλάω για την γωνία θέασης σε σχέση με την τηλεόραση πλάγια κλπ. με υπολογισμούς από το παραπάνω σαιτ προκύπτει ότι η 50άρα στα 2.3 καλύπτει το ίδιο οπτικό πεδίο του θεατή κατά την οριζόντια διεύθυνση με την 65αρα στα 3. δηλαδή λέω τι είναι πιο μεγάλη στο μάτι 42άρα στο 1μ ή 50 στα 2 πχ.

την έκανα την δοκιμή με το pixel orbiter στην s30 γιατί σε κάτι καρτέλες χρωμάτων είδα (από 40-50 πόντους) ότι το πράσινο είχε πολύ περισσότερο μυρμηγκιασμα από τα άλλα 2 - (κόκκινο μπλε). το απενεργοποίησα αλλά δεν είδα διαφορά.

επίσης ανδρέα τσεκαρε τις ρυθμίσεις που έπαιζαν οι vt που είδες. μήπως ήταν δυναμική. στο public που την είδα για πρώτη φορά την περίμενα να στηθεί και αμέσως την έβαλαν σε δυναμική για να φαίνεται κάτω από τις λάμπες.

επίσης στη δική μου 42άρα - βλέπω από το 1.80-2m μόλις βάλω δυναμική όχι μυρμήγκια βλέπω αλλά πετάγονται σάβρες και φίδια. βράζει όλο το πανελ.

Καταλαβαίνω τι λες Βασίλη, το βλέπεις αναλογικά με την υψηλή ανάλυση και το οπτικό πεδίο που καλύπτει, δηλ ουσιαστικά την γωνία θέασης.

Aυτό όμως θα ίσχυε αν τα κελιά στην 65 ήταν αναλόγως μεγαλύτερα από την 50άρα. Το μάτι καλείται να δει την κίνηση pixels ίδιου μεγέθους οπότε όσο μακρύτερα τόσο πιο δύσκολο.

Όταν δει το θέμα η λαρισινή μαυρόγατα θα μας το εξηγήσει... :D

Για το θέμα τη ρύθμισης ισχύει αυτό που λες. Το δοκίμασα προσωπικά (ζήτησα το remote) και η θέαση του pwm noise στο 1-1,5μ απο μένα ηταν με ΤΗΧ ρύθμιση. Σε 3D δε, ήταν ακόμα πιο δυσδιάκριτο περίπου στο μισό μέτρο και με προσπάθεια το έβλεπα.

οχι μιλάω για την γωνία θέασης σε σχέση με την απόσταση από την τιβί.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

αν βάλεις απόσταση 1.75 και στη διαγώνιο 127 cm (50αρα) 16:9 βγάζει γωνία θέασης 35 μοίρες.

αν βαλεις απόσταση 3 και στη διαγώνιο 165cm (65άρα) 16:9 βγάζει γωνία θέασης 27 μοίρες.

αυτό εννοώ - τώρα μπορεί ο συλλογισμός αυτός να είναι λάθος. αν δεν την δείς στην απόσταση θέασης σου δεν μπορείς να ξέρεις.

Oρθός ο συλλογισμός σου vas... :SFGSFGSF:

Η 65άρα από τα 3 μέτρα θα φαίνεται όπως μια 50άρα από τα 2,3 μέτρα (~27 μοίρες άνοιγμα οπτικού πεδίου και στις 2 περιπτώσεις), οπότε, αν η 65άρα έχει το ίδιο dithering με την 50άρα, δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για τον Ανδρέα, σε αυτή την απόσταση θέασης... ;)

Aυτό όμως θα ίσχυε αν τα κελιά στην 65 ήταν αναλόγως μεγαλύτερα από την 50άρα. Το μάτι καλείται να δει την κίνηση pixels ίδιου μεγέθους οπότε όσο μακρύτερα τόσο πιο δύσκολο.

Από τη στιγμή που η 65άρα έχει την ίδια ανάλυση και ίδιες αναλογίες οθόνης με την 50άρα, θα είναι και τα κελιά της αναλόγως μεγαλύτερα, Νίκο... -bye-

Άρα έχει δίκιο ο Βασίλης :a0210:
(δηλαδή μια 42άρα έχει σχεδόν διπλάσιο PPI από μια 55άρα???)

Αυτό όμως είναι πρόβλημα για όσους προτιμούν πολλές ίντσες σε μικρή απόσταση και έχουν αετίσιο μάτι... δεν είναι?

Άσε μην απαντάς... θα πάρω την 50άρα που είναι και φθηνότερη... :flipout:

:grinning-smiley-043-bye-

Αν σκοπεύεις να κάθεσαι όχι μακρύτερα από 2 μέτρα, πάρε 50άρα... :p