--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Ακομη και τα λευκα LED εχουν μεγαλυτερο gamut απο τον συμβατικο φωτισμο CCFL.

113444-2201p094-1b.jpg

Eπισης η B7000 μπορει να μην εχει local dimming αλλα πιανει εξαιρετικες τιμες μαυρου και contrast.

Περα απο τα νουμερα παντως η εικονα σε HD ειναι εξαιρετικη και μαλλον η καλυτερη που εχω δει ποτε απο τηλεοραση εκτος βεβαια απο Kuro σειρα 9 και X4500. Η B650 την πλησιαζει πολυ κοντα αλλα δεν την φτανει προφανως γιατι τα LED κανουν την διαφορα στα χρωματα.

Ακομη και η γωνια θεασης δεν ηταν κακη. Θα ελεγα τουλαχιστον 90 μοιρες δεξια-αριστερα.

Last edited:
Samsung Electronics, affiliate to set up LED venture

South Korean electronics giant Samsung Electronics Co. is reportedly setting up a 50-50 joint venture with its affiliate Samsung Electro-Mechanics to jointly produce LEDs. It’s disclosed the veture is tentatively named Samsung LED.

LEDs are known to have many advantages to traditional light sources, such as low energy consumption, longer lifetime, which are increasingly used in products from mobile phones to flat-screen televisions.

Leading players in the LED business include Philips, Toshiba Corp and Siemens' unit Osram. In South Korea, LG Group's LG Innotek is also expanding its LED business.

Samsung said the global LED market was expected to grow by about 20% annually over the next five years, from $5.2 billion in 2009 to $12.7 billion in 2013.

Samsung Electro-Mechanics, which runs an LED business that focuses more on LEDs used in mobile phones, said the venture would grow the business in the area of lighting and backlight units used in displays. As the manufacturing process for LEDs is similar to that of semiconductors, the joint venture would benefit from Samsung Electro-Mechanics' LED technology and Samsung Electronics' chip making capabilities, the company said. In addition, the cooperation would also help Samsung Electronics' drive in LED TVs.

http://www.ledinside.com/Samsung_Electronics_affiliate_to_set_up_LED_venture_20090219

Ακομη και τα λευκα LED εχουν μεγαλυτερο gamut απο τον συμβατικο φωτισμο CCFL.

Εξαρτάται τα LED, και τους ημιαγωγούς που τα έχουν κατασκευάσει... Όπως και στις λάμπες, εξαρτάται από τα αέρια και το φθορίζον υλικό. Δύσκολη η σύγκριση... Πάντως είχαμε και wide colour gamut και με λάμπες, έτσι; Πόσο πιο wide άραγε μπορεί να γίνει (και πόσο χρειάζεται);
[Άντε να έρθει και η σειρά 9000 να δούμε και εκεί τι παίζει...]

Σε σχέση με την Α786, οι Β6000 και Β7000 είναι καλύτερες ή χειρότερες? Οι 786 είχαν local dimming ή μόνο η σειρά 9 της Samsung?

Σε σχέση με την Α786, οι Β6000 και Β7000 είναι καλύτερες ή χειρότερες? Οι 786 είχαν local dimming ή μόνο η σειρά 9 της Samsung?

Aν και δεν εχει local dimming η B7000 μου φανηκε στο καταστημα να εχει ισαξια εως καλυτερη εικονα απο την 786. Μαλλον παιζουν ρολο το καινουργιο κυκλωμα εικονας που εχει η πρωτη η οι ρυθμισεις.

Re: Απάντηση: --- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Παρολα αυτα με 4/5 αστερια ισοφαρισε την επιδοση της Panasonic 42G10.

Στο Αγγλικο CNET η Β7000 πηρε καλυτερη βαθμολογια...

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49301639,00.htm

Γιάννη για να είμαι ειλικρινής τις βαθμολογίες ούτε που τις κοιτάω. Θεωρώ πως είναι αδύνατο να βαθμολογήσει κάποιος μια συσκευή αντικειμενικά, αφού υπάρχουν πολλοί τομείς (εικόνα, συνδεσιμότητα, ευκολίες, ρυθμισιμότητα, ήχος, design κλπ) στους οποίους ο καθένας μας δίνει διαφορετική βαρύτητα.

Βλέπω να γράφονται διθυραμβικά σχόλια για την 7000, αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί πως έχει κάτι παραπάνω να δώσει σε θέμα εικόνας από την 650. Πέρασα σήμερα από Electroworld και είχε δίπλα δίπλα μια 7000 και μια Β651, αλλά με τις default ρυθμίσεις δεν βγαίνουν συμπεράσματα.

Για την σύγκριση που ρωτάς δεν έχω ιδέα, αλλά οι 786 έχουν local dimming.

Πραγματικα απιστευτη τηλεοραση και σε εικονα και σε design. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι την ειχαν στημενη σε ολα τα μαγαζια που πηγα !!! Ουτε την B650 δεν την ειδα τοσο συχνα.

Σήμερα μου επέστρεψαν ένα hitech που είχα δανείσει, και είδα ότι είχε παρουσίαση της Β7000. Της είχαν βάλει απίστευτα υψηλή βαθμολογία. Τόσο καλή είναι;

Γενικά η κατάταξη από τους πίνακες είναι (βάση ποιότητας εικόνας):
  1. Sharp LC-65XS1E - 9,9 [Και 13.500 μόνο]
  2. Pioneer ΚRP-500Α - 9,8
  3. Pioneer PDP-LX5090H - 9,7
  4. Sony KDL-46Z4500 - 9,7
  5. Panasonic TH-PZ85 - 9,6
  6. Pioneer PDP-5090 - 9,6
  7. Samsung LE55A956D1M - 9,6
  8. Sony KDL-X4500 - 9,6

Στην Β7000 έβαλαν 9,6...

Σήμερα μου επέστρεψαν ένα hitech που είχα δανείσει, και είδα ότι είχε παρουσίαση της Β7000. Της είχαν βάλει απίστευτα υψηλή βαθμολογία. Τόσο καλή είναι;

Γενικά η κατάταξη από τους πίνακες είναι (βάση ποιότητας εικόνας):
  1. Sharp LC-65XS1E - 9,9 [Και 13.500 μόνο]
  2. Pioneer ΚRP-500Α - 9,8
  3. Pioneer PDP-LX5090H - 9,7
  4. Sony KDL-46Z4500 - 9,7
  5. Panasonic TH-PZ85 - 9,6
  6. Pioneer PDP-5090 - 9,6
  7. Samsung LE55A956D1M - 9,6
  8. Sony KDL-X4500 - 9,6
Στην Β7000 έβαλαν 9,6...

Γιατί αυτή η διαφορα?

Από εδώ το πας ... από εκεί το πας ...

... αλλά ο υπέρτατος στόχος σου είναι να κάνεις τον Γιάννη να συμφωνήσει με το HiTech έστω και μια φορά:flipout:

Περιμένω να δω την philips με SPVA και LED (ακόμα ελπίζω :flipout:), και τις νέες LED με local dimming της samsung. Μετά θα αποφασίσω... :a0210:
[Δεν έχει καμιά διπλό δέκτη, ε;;; :bigcry:]

Ο Γιάννης κατεξοχήν συμφωνεί με το hitech, απλά δεν το ξέρει... :flipout:
Μην του το πούμε όμως, μπορεί να στεναχωρηθεί... :flipout:

Γιατί αυτή η διαφορα?

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς, αλλά η θέση του hitech από την μέρα που βγήκε η Η είναι ότι παίζει καλύτερα, και δεν ήταν η μόνη τους διαφορά ο δορυφορικός δέκτης. Στις μετρήσεις έχουν διαφορετικές φωτεινότητας και αντίθεσης. Επίσης, θεωρούν ότι και η Α παίζει καλύτερα...

Κάτι που παρατήρησα στα specs των UE46Β6000 και Β7000. Η 6000 δεν έχει PIP ενώ η 7000 λέει 1tuner PIP. Νόμιζα ότι η διαφορά τους ήταν μόνο στo usb media και το dlna...

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς, αλλά η θέση του hitech από την μέρα που βγήκε η Η είναι ότι παίζει καλύτερα, και δεν ήταν η μόνη τους διαφορά ο δορυφορικός δέκτης. Στις μετρήσεις έχουν διαφορετικές φωτεινότητας και αντίθεσης. Επίσης, θεωρούν ότι και η Α παίζει καλύτερα...

Το ότι η A παίζει καλύτερα είναι σίγουρο αλλα ότι η 5090Η παίζει καλύτερα από την 5090 δεν το ήξερα!
Πολύ περίεργες μου φαίνονται αυτές η βαθμολογίες, για παράδειγμα δίνει στην PZ85 το ίδιο βαθμό με την 5090!

ποσο γυαλιστερη ειναι η επιφανεια στην 650 ξερει κανεις?