--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Μεγεια

Οι Samsung φετος εβγαλε πολυ "δυνατα" μοντελα.-bye-

Εχω παθει μεγαλο προβλημα με την B7000 , την βλεπω στον υπνο μου...:flipout:

offtopic

ασε κ εγώ την βλέπω στον ύπνο μου μέσα στην aston martin dbs να την πηγαίνω στο σπίτι!!! διπλό το όνειρο δηλαδή!!

Καλοθέατη φίλε sousis -bye- !!!

Λογικό μου ακούγεται να μην έχεις clouding, αλλά δεν μπορώ να σου πω το γιατί... :p

Περιμένουμε πλήρη αναφορά και - γιατί όχι; - άνοιξε ένα καινούριο νήμα αν θες και δώσε μας και φωτό (τι, μόνο οι ΡΧολόγοι θα σκοράρουν; :D ).

Τελικά τα πράγματα έχουν ως εξής. Αυτό που είδα και στεναχωρήθηκα (για 5 λεπτά) ήταν ότι δεν το γλίτωσα το clouding. Βρήκα χθες το βράδυ 2 εστίες πάνω και κάτω (πηγάζουν από το πλαίσιο της οθόνης) στο κέντρο του δεξιά μισού του πάνελ. Σε μέγεθος πρέπει να είναι περίπου 5 ίντσες το κάθε κομμάτι.

Αλλά μου πέρασε, αφού έκανα διάφορα τεστ και είδα ότι φαίνεται μόνο όταν επικρατεί το απόλυτο μαύρο σε όλη την οθόνη, πράγμα σχετικά αδύνατο σε οποιαδήποτε θέαση νομίζω. Το παρατήρησα βράδυ, με σβηστά φώτα, με το δαχτυλο κολλημένο στο πλήκτρο αλλαγής καναλιών. Μόνο εκεί το κατάλαβα αφού η οθόνη ήταν απλά αναμμένη και μαύρη, αλλά όπου και να δοκίμασα να το δω σε ταινίες, DivX, PS3 δεν τα κατάφερα. Οπότε μικρό το κακό. Καμία σχέση με αυτό που διάβασα από τον άτυχο με την 55άρα που ήταν λες και είχε μια παρέα φαντασμάτων παντού στο πάνελ του.

Τώρα συνεχίζουμε για τα καλύτερα. Η τηλεόραση απλά είναι εκπληκτική. Απίστευτες δυνατότητες, έχω τρελαθεί με την εικόνα της και στα πιο απλά πράγματα, όπως τα απλά κανάλια.

Αυτά για τωρα, θα τα ξαναπούμε

Το θεμα δεν ειναι αν υπαρχει λιγο clouding , το θεμα ειναι να μην σε ενοχλει σε πραγματικες συνθηκες θεασης. Αν δεν συμβαινει αυτο δεν εχεις λογο να στεναχωριεσαι.-bye-

Παιδιά υπάρχει περίπτωση η 55Β650 να μην έχει S-PVA panel??? Από ότι ξέρω η 46αρα έχει οπότε λίγο κουλό μου ακούγετε :blink:

Φίλοι και συνοδοιπόροι. Σόρι για την καθυστέρηση, αλλά λίγο οι γιορτές και περισσότερο η 46Β750 που χρόνος για να γράψω...

Λοιπόν. Είμαι τρελά ικανοποιημένος με την αγορά μου. Νομίζω ότι δεν μπορούσα να κάνω καλύτερη κίνηση. Η τηλεόραση αυτή είναι το απόλυτο εργαλείο multimedia.

Εκπληκτική εικόνα και απίστευτη λήψη απλών SD καναλιών. Για τα ψηφιακά δεν το συζητάω. Είδα το φως το αληθινό. Εξαιρετικά χρώματα. Τρελός φωτισμός και σούπερ μαύρα. Κανένα παράπονο. Μόνο λίγο clouding σε δύο σημεία, αλλά μόνο στο απόλυτο καραμαύρο, τίποτα που να με ενοχλεί σε θεάσεις ή παιχνίδια. Κανένας άλλος από τα 15 άτομα που την είδαν να παίζει δεν πρόσεξε τίποτα.

Και μιας και λέω παιχνίδια: Playstation 3 και 46Β750, είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Τι απόλαυση, τι θείο δώρο, τι να πω. Εκπληκτικά πράγματα, εικόνα από άλλο πλανήτη, θα μου πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσω τη λεπτομέρεια που δεν είχα δει ποτέ μου με τη CRT. Δεν μπορώ να βρω τα λόγια να σας πως το τι βλέπουν τα μάτια μου και τα συναισθήματά μου. Πραγματικά πρωτόγνωρη αίσθηση. Και χωρίς πρόβλημα lag...

Multimedia: Εβαλα την οθόνη σε δίκτυο Ethernet και έχει ίντερνετ και σύνδεση με το PC που λειτουργεί σαν media center. Στο πρώτο κομμάτι δεν έχω πολλά να πω, είναι λίγες οι λειτουργίες και σίγουρα σηκώνει βελτιώσεις. Αναβάθμιση λογισμικού και υπηρεσιών.
Στο δεύτερο κομμάτι έπαθα πλάκα. Καταρχάς να πω ότι έχω PC τουλάχιστον τριετίας και δεν πίστευα ότι μπορούσα να το λειτουργήσω DLNA. Ομως με το πρόγραμμα της Samsung έχω πλέον στην TV τα πάντα, σε απίστευτη ταχύτητα. Απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ναι, σίγουρα είναι λίγο σπαστική η διαδικασία "indexing"-καταλόγου που σκανάρει το PC για τα αρχεία. Και βέβαια σηκώνει βελτίωση, την οποία νομίζω ότι θα τη δούμε κάποια στιγμή.
Αλλά... όλα στο χέρι σου. Φωτό, μουσική και χιλιάδες βίντεο που είχα φορτωμένα παίζουν άνετα. Δεν μιλάω απλά για βελτιωμένη εικόνα ακόμη και στα Divx. Μιλάω για mkv που παίζουν "live", κατευθείαν όπως τα στέλνει το PC και τα παίζει η τηλεόραση. Κανένα σπάσιμο, γρήγορη απόκριση, παράλογη ποιότητα εικόνας, σχεδόν τρισδιάστατη. Σχεδόν δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το πραγματικό Blu-ray. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το μενού είναι πολύ εύχρηστο και οι ρυθμίσεις της TV παίρνουν... ρύθμιση μέχρι που να βαρεθείς.

Εκπληκτικό πάνελ, φανταστική δουλειά από τους engineers της Samsung. Χαίρομαι που περίμενα 1,5 χρόνο να κάνω την κίνησή μου και χαίρομαι διπλά που επέλεξα αυτό το μοντέλο και ας ήμουν κολλημένος με τη Sony. Σίγουρα η καλύτερη αγορά που έχω κάνει την τελευταία δεκαετία, μαζί με το PS3.

Αυτά για πρώτη ενημέρωση. Κάτι άλλο;

........ Μας τρέλανες........ θέλει και άλλο??
(απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις που θα έκανα σε έναν χρήστη της τηλεόρασης)...
-bye--bye--bye--bye-

Μπορεις να κανεις μια συγκριση με την crt σου σε σχεση με το Input lag ή ζηταω πολλα?

Μπορεις να κανεις μια συγκριση με την crt σου σε σχεση με το Input lag ή ζηταω πολλα?

Νομίζω ότι στην CRT (έχει ήδη αποσυρθεί στην αποθήκη) δεν είχε ίχνος lag. Στην 46Β750 υπάρχει ένα ίχνος, αμελητέο (ειλικρινά το λέω) της τάξης των 15-35 ms (δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, το έχω διαβάσει κάπου) και όντως ένοιωσα την αίσθηση του απειροελάχιστου leg. Επαιξα WipeOut HD και μάλιστα όχι σε game mode, αλλά τυπική ρύθμιση για απλή TV, και δεν είχα πρόβλημα. Δεν έχανε κάπου σε απόκριση το παιχνίδι ώστε να πω ότι δεν παίζεται, ότι μου χαλάει το παιχνίδι, ότι χάνω σε χρόνο, ότι τέλος πάντων μου καταστρέφει το παιχνίδι και να πω τι ήταν αυτό που με βρήκε, για πέταμα η TV, χρειάζεται αλλαγή για να μπορώ να παίξω.

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο «επίσημο» εργαλείο για να δω τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά από τη στιγμή που δεν με εμποδίζει ή προβληματίζει στα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει (εκτός του WipeOut είδα τα CoD4, Valkyria Chronicles, C&C Red Alert 3 - πάντα σε PS3) πιστεύω ότι είναι πραγματικά αμελητέο, ανάξιο λόγου.

Αν κάποιος έχει εργαλεία να το τεστάρει πραγματικά, περιμένω και εγώ τα επίσημα αποτελέσματα

αυριο θα παω με laptop και matroskes να τσεκαρω την b650 ,b7000, panasonic g10 μεσω hdmi.

Πειτε μου ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω σε laptop/tv για να παρω οσο το δυνατον πιο ασφαλη συμπερασματα...θα σας κρατησω ενημερους

για b7000 μπες στο cnet, για b650 και g10 στο avforums στα reviews (για b650 ακολούθησε το λινκ από πάνω σου)

Απάντηση: Re: --- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

αυριο θα παω με laptop και matroskes να τσεκαρω την b650 ,b7000, panasonic g10 μεσω hdmi.

Πειτε μου ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω σε laptop/tv για να παρω οσο το δυνατον πιο ασφαλη συμπερασματα...θα σας κρατησω ενημερους

Θα κάνεις την καλύτερη κίνηση, η αλήθεια είναι ότι με τον φωτισμό που υπάρχει στα μαγαζιά δεν θα έχεις τις ίδιες συνθήκες που θα έχεις στο σαλόνι σου, αλλά και πάλι είναι μια πολύ καλή σκέψη για να διαμορφώσεις άποψη σύμφωνα με τα γούστα σου.

Για το laptop δεν ξέρω, αλλά στις τηλεοράσεις να προτιμήσεις την default ρύθμιση Cinema ή κινηματογραφική ή όπως αλλιώς αναφέρεται από τον κατασκευαστή, με ρύθμιση λευκού Θερμό, Warm κλπ...

...καλή επιτυχία και περιμένουμε τα αποτελέσματα από το mini test..:a0210:

Είδα την Β7000 χθες στο Πλαίσιο, απλά καταπληκτική ποιότητα εικόνας.
Επιτέλους καλές γωνίες θέασης, φανταστική απόδοση στις σταθερές εικόνες, μαύρο σούπερ και ντιζάιν από άλλο πλανήτη.

Η πρώτη τβ που χάζεψα εδώ και καιρό, κρατώ επιφύλαξη για την απόδοση σε κίνηση. Αν δείχνει έτσι και κάποιο φθηνότερο μοντέλο έστω με συμβιβασμό στο ντιζάιν είναι best buy.

Ακριβως τα ιδια ελεγα και εγω πριν λιγες ημερες.

Η B650 πλησιαζει πολυ την B7000 σε εικονα κατα την γνωμη μου , εχει "κοινο" design αλλα και αρκετα χαμηλοτερη τιμη.