Samsung 2014 : 40H6200,40H6400,40H6500

Αν θελεις να δεις πως ειναι να βλεπεις τηλεοπτικο σημα σε τεραστια τηλεοραση πηγαινε σε ενα προπατζιδικο, παρε μια τυροπιτα και ενα φραπε και κατσε πρωτη σειρα.

Αν θελεις να δεις πως ειναι να βλεπεις τηλεοπτικο σημα σε τεραστια τηλεοραση πηγαινε σε ενα προπατζιδικο, παρε μια τυροπιτα και ενα φραπε και κατσε πρωτη σειρα.

Επειδή έχω παρακολουθησει αρκετες συζητησεις μεσα στο φορουμ για την επιλογη τηλεορασης ,πολλες φορες εχει τεθει το θεμα με τις ιντσες και το μεγεθος . Δηλαδη ρωταει καποιος για ένα μοντέλο κ πρώτη παρατηρηση που κανουν ειναι να πανε σε μεγαλυτερο μεγεθος.Εμεις σαν νεοι που είμαστε εχουμε την αντοχη και τη συνηθεια να βλεπουμε σε πολλες διαφορες οθονες, μεγαλυτερα ατομα ομως σε ηλικια με παθησεις στα ματια μια τηλεοραση μεγαλη σε μεγεθος και σε τηλεοπτικο σημα ενοχλει. Σε μερικα χρονια ισως το νιωσουμε και εμεις. Αρα δεν πρεπει να κοιταμε μονο σε ενα σπιτι το HD ,TO 3d, και το bluray. Εκτος και αν το φορουμ απευθυνεται μονο σε εργενηδες.Γνρριζω ατομο ηλικιας 55 χρονων με ευπαθεια στα ματια και ειδικα στο εντονο φως που δεν μπορει να δει τηλεοραση στο σπιτι των παιδιων του γιατι εχουν 46 στα λιγοτερο απο τρια μετρα με τηλεοπτικο σημα . Προφανως αυτο θα εννοουσε ο φιλος χρηστης mezzzine

Σωστα. Οι ιντσες δεν πανε ανάλογα την απόσταση μόνο, όπως υποστηρίζουν πολλοί εδώ μεσα. Κάποιος είπε πως 40αρα ειναι μόνο για γραφείο υπολογιστη πχ.
Για μένα αυτο ακούγεται τουλαχιστον αστείο!

Σωστα. Οι ιντσες δεν πανε ανάλογα την απόσταση μόνο, όπως υποστηρίζουν πολλοί εδώ μεσα. Κάποιος είπε πως 40αρα ειναι μόνο για γραφείο υπολογιστη πχ.
Για μένα αυτο ακούγεται τουλαχιστον αστείο!
Μια 40-42 ειναι ιδανικη για ενα μεσο σπιτι και για μια οικογενεια που εχει παιδια και ενηλικες και πιθανον μεσηλικες . Ουτε ενας ηλικιωμενος μπορει να βλεπει τη φωτεινοτητας μιας led 46 στα δυο μετρα. Ουτε ενα μικρο παιδι μεχρι 6 χρονων επιτρεπεται να βλεπει 3d. Οπως ειπα και παραπανω οι περισσοτεροι στο φορουμ ειναι εργενηδες και φοιτητες και για αυτο προτεινουν μεγαλα μεγεθη και καλα κανουν. Παντως ας μην ξεφευγουμε αποτο θεμα της συγκεκριμενης ενοτητας που ειναι τα τρια νεα μοντελα 40'' .

Αυτό που προσπαθω να πώ είναι οτι στα 2.5 μέτρα ο ΟΤΕ και η NOVA φαίνονται καλύτερα σε 40άρα. Οι τεράστιες τηλεοράσεις δεν είναι κάτι που το αντέχουν όλοι 3-4 ώρες την ημέρα.

Συμφωνω φιλε μου μαζι σου. Απορω πως νιωθει καποιος που βλεπει ή παιζει τρεις ωρες συνεχομενα σε 46 στα 2,5 μετρα με κλειστο φως. Τα ματια γινονται κοκκινα με ολες τις συνεπειες μετα απο χρονια

Επιμένεις να γράφεις τα ίδια πράγματα , αν θέλει να βλέπει κάποιος HD και 3D επιβάλλεται να αγοράσει όσο μεγαλύτερη τηλεόραση μπορεί γιατί αλλιώς δεν επωφελείται από την αυξημένη ανάλυση. Η κούραση είναι μεγαλύτερη σε μια μικρότερη οθόνη όταν πχ. προσπαθείς να διακρίνεις λεπτομέρειες ή να διαβάσεις υπότιτλους. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά επιστήμονες και γιατροί.

Εννοείται ότι δεν θα βάλεις να δεις στο "δυναμικό" αλλά θα κάνεις τις αντίστοιχες ρυθμίσεις , δεν είναι και τόσο δύσκολο να ρίξεις την φωτεινότητα στα 100-120 nits που είναι το προτεινόμενο....

Αν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα SD τότε βεβαίως και 40-42" επαρκεί από τα 2.5 μέτρα. Άλλωστε τα Τουρκικά σήριαλ και το Κάτω Παρτάλι δεν χρειάζονται μεγάλο μέγεθος.

Υποτίθεται όμως ότι σε ένα forum σαν το avclub δεν μπαίνει ο άλλος να ρωτήσει τι τηλεόραση θα πάρει για να βλέπει πχ. ANT1 γιατί μπορεί να αγοράσει ένα φτηνό μοντέλο 40" των 350 ευρώ και να κάνει άνετα την δουλειά του αλλά το βάρος πέφτει σε ποιοτικό υλικό και είναι αστείο πχ. να βάλεις να δεις το Gravity σε 1080p/3D σε 40" από τα 2.5 μέτρα γιατί όντως μοιάζει σαν να βλέπεις με μόνιτορ PC όπως έγραψα νωρίτερα αστειευόμενος.

Last edited:
Οι προτάσεις που γίνονται στην αγορά τηλεόρασης βασίζονται στην απόσταση που πρέπει να έχει ο θεατής για να διακρίνει την full hd ανάλυση και θεωρείται ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν "κινηματογραφικό μέσο" προβολής για ταινίες σειρές και ενδεχομένως hd δορυφορικό συνδυαζόμενη παράλληλα με ένα home cinema. Αν ανατρέξει κάποιος σε παλαιότερα νήματα αγοράς θα δεί δεκάδες συζητήσεις για μέγεθος vs ποιότητα και μέγεθος vs απόσταση θέασης (όπου υπάρχει και ένα σχετικό διάγραμμα). Από εκεί και πέρα κάθε μέλος που ρωτάει για αγορά τηλεόρασης θα πρέπει να βάζει τις δικές του προτεραιότητες και πολλές φορές να κάνει συμβιβασμούς που έχουν σχέση με το budget του. Καλό θα είναι να κάνει και μια βόλτα στα καταστήματα να δεί τις τηλεόράσεις που προτείνονται και να κάτσει απέναντι τους με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. Πρόκειται στην ουσία για ένα έπιπλο που τις περισσότερες φορές μπαίνει στο σαλόνι του και υπάρχουν και οι αισθητικοί παράγοντες όπου το μέγεθος στην περίπτωση αυτή παίζει πολύ κρίσιμο ρόλο. Σαφώς και η μεγάλη τηλεόραση δεν είναι μονόδρομος και ούτε μπορεί ο καθένας να έχει ένα σαλόνι που στην μια πλευρά να έχει μια τζαμαρία 50 και 55 ιντσών.

Σε σχέση με το θέμα της κόπωσης κατά την ταπεινή μου γνώμη κουράζει η υπερβολική φωτεινότητα και όχι το υπερβολικό μέγεθος. H φωτεινότητα μπορεί να πέσει με το κατάλληλο ρυθμιστικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί videophiles προτιμούσαν πλάσμα λόγω μειωμένης φωτεινότητας και καλύτερου μαύρου.

ΥΓ. Χμμ να ξαναγύριζα την ζωή μου πίσω 30 χρόνια πίσω και να διάλεγα εργένης ή φοιτητής. Στανταράκι φοιτητής λόγω wife acceptance factor και ας μην πω περισσότερα :flipout:

Τι μου θύμησες τώρα, φοιτητής να κουβαλάω την 55άρα από δω κι από κει... :BDGBGDB55:

Επιμένεις να γράφεις τα ίδια πράγματα , αν θέλει να βλέπει κάποιος HD και 3D επιβάλλεται να αγοράσει όσο μεγαλύτερη τηλεόραση μπορεί γιατί αλλιώς δεν επωφελείται από την αυξημένη ανάλυση.

Νομίζω δεν επέμεινα απλως ειπα την γνώμη μου.

Δεν ξέρω αν κάνει κακό στα μάτια η στον εγκέφαλο αλλα όπως και να το κάνεις δεν φτιαχτήκαμε για να βλέπουμε 4 ώρες την ημέρα μια τηλεόραση "τζαμαρία" όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος παραπάνω.

Η χρήση που κάνω είναι θέαση ταινιών και σειρών σε υψηλή ευκρίνεια (συχνά και κανένα ματσάκι του NBA) και σίγουρα όχι 4 ώρες ημερησίως. Μέχρι 2 ώρες το βράδυ.

Αν η δική σου χρήση είναι 4 ώρες την ημέρα ANT1 τότε όπως έγραψα και πριν δεν χρειάζεσαι μεγάλη τηλεόραση , και μια Philips matchline 100 Hz είναι αρκετή.

Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός.

Η χρήση που κάνω είναι θέαση ταινιών και σειρών σε υψηλή ευκρίνεια (συχνά και κανένα ματσάκι του NBA) και σίγουρα όχι 4 ώρες ημερησίως. Μέχρι 2 ώρες το βράδυ.

Αν η δική σου χρήση είναι 4 ώρες την ημέρα ANT1 τότε όπως έγραψα και πριν δεν χρειάζεσαι μεγάλη τηλεόραση , και μια Philips matchline 100 Hz είναι αρκετή.

Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός.

Και μπραβο σου.
Εγω αναφερομουν γενικως σε χρηση που γινεται σε μια τηλεοραση σε καθιστικο απο μια οικογενεια καθημερινα.

και ολη μερα με τηλεοπτικο να σαι χαμηλωνεις οπισθιο αντιθεση και φωτεινοτητα σε 46 εστω, παρα οταν βαλεις να δεις μια ταινια και εχεις 40αρα να μεινεις με 36 χωρταστικες ιντσες

εγω εχω κατασταλαξει σε 40' . Να παω να αγορασω την 40H6400 ? TΑ Χαρακτηριστικα της H6500 (δορυφορικος δεκτης,διπλος ) δεν μου χρειαζονται. Μπορει κανας φιλος απο εδω να αντλησει καμμια πληροφορια ?

Και μπραβο σου.
Εγω αναφερομουν γενικως σε χρηση που γινεται σε μια τηλεοραση σε καθιστικο απο μια οικογενεια καθημερινα.

Μπα και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν συνηθίσει τώρα σε 50"+ και μόλις βλέπουν καμία 40άρα τους φαίνεται πολύ μικρή.

λοιπον μόλις ειδα στον κοτσοβολο οτι η διαφορα αναμεσα σε Η6400 και Η6410 ειναι οτι η μεν δευτερη εχει δορυφορικο δεκτη και αλλη βαση και 100 ευρω διαφορα τιμης

Μπα και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν συνηθίσει τώρα σε 50"+ και μόλις βλέπουν καμία 40άρα τους φαίνεται πολύ μικρή.

και εμενα το ιδιο...τωρα δεν δεχεται μικροτερη απο 55 ιντσες..δεν θελει λεει να ειναι μια σταλια!!:2thumb22sup:

Πάντως ξεκινώντας από μια 21 ιντσών στα 2.8 μέτρα ,το σοκ ήταν η 42αρα που την αντικατέστησε.... μετά η σταδιακή μετάβαση στις 46,52 και 63 ήταν υπόθεση μια δυο ημερών. Τώρα σε 2 χρόνια με καμμια 4Κ ...πρώτα ο Θεός.