Samsung 32B6000 για monitor + gaming ?

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Χρειαζομαι ενα ωραιο και μεγαλουτσικο monitor, και εχω βρει ενα που μου κανει (IPS tech) στις 23" (nec ea231wmi) αλλα δε τρελενομαι με την τιμη του (360), που για δεδομενα moinitors ειναι καλη (με βαση το Panel) αλλα συγκρινομενο με lcd-tvs ειναι πολλα για μολις 23" και ειναι και σχετικα μικρουλι, ισως δε με καλυψει, γιατι θα ειναι υποβαθμηση απο το 24" που εχω συνηθισει ηδη.
Χρειαζομαι αυστηρα 16:9 1080p το οποιο σε monitors μου περιοριζει πολυ τις επιλογες που να εχουν και καλο panel και γενικα δεν υπαρχει κατι φτηνοτερο/καλυτερο απο αυτο στον χωρο των monitors.

Ψαχνοντας τις lcd-tv, αναγκαστικα παμε σε 32" για να εχει καλο panel (και να μην ειναι monitor-ΤΝ που το κανανε τηλεοραση) που ειναι καλο μεγεθος και με 1080p πιστευω θα ειναι επαρκης η ευκρινεια. Σε 27" 1080p δεν ειχα προβλημα, ελπιζω οτι 5" ακομα με την ιδια αναλυση δε θα το κανουν "χαλια" ξαφνικα.

Κοιταζω κυριως σε Samsung επειδη μου αρεσει το ultra clear panel που ειναι αλλο ενα κινητρο να παω σε lcd-tv αφου τα καλα Monitors δεν εχουν ποτε γυαλιστερη επιστρωση επειδη απευθυνονται σε επαγγελματιες. Και κοιταζω τα απερχομενα μοντελα για να πετυχουμε καμια συμπαθητικη τιμη...

Για ultra clear panel βλεπω λοιπον τις :
32B650
32B6000

H μονη διαφορα που να με αφορα ειναι το LED ουσιαστικα της δευτερης (και μικρο Bonus η εμφανηση).
Επειδη η διαφορα τους ειναι περι τα 100 ευρω με δελεαζει αρκετα η 6000, η καλυτερη τιμη που εχω δει ειναι στο public κατω απο τα 600 ευρω

http://www.public.gr/prod/sound-and...e32b6000-32"-led-tv-fullhd-100hz/prod85816pp/

Input lag εχω διαβασει οτι σε game mode εχει περι τα 40ms σε σχεση με CRT. Καλο δε το λες, αλλα οχι και απαγορευτικο, το μονο παιχνιδι που θα επαιζα competitively online ειναι κανα strategy (starcraft2) και δε νομιζω οτι επηρεαζει...

Τι λετε, αξιζει? Αν περιμενω θα πεσει αραγε και αλλο η τιμη? Ισως καλυτερα την 32B650? Δεν ειναι και λιγα τα 600 για 32αρα....σκεφτομαι οτι με 500 παιρνεις και 42αρα...αλλα για monitor θελω 32 αυτη τη στιγμη, οποτε μονη εναλλακτικη αν παω σε φτηνοτερη 32αρα....αλλα δε νομιζω οτι υπαρχει κατι πιο κατω απο την 32Β650 που να εχει γυαλιστερη επιστρωση, και ειναι κατι που με ενδιαφερει αρκετα...

τη σκεφτομαι και την 32C650 αλλα ανεβαινουμε αρκετα σε τιμη.... Δηλαδη ενταξει για νεο μοντελο εχει καλη τιμη, απλα ξεκινησα να δωσω κανα 500ρικο, πηγα στα 550 με την 32B650 , πηγα στα 600 με την 32B6000 και τωρα παω στα 675 για την 32C650? Νομιζω οτι η B6000 ειναι μια καλη χρυση τομη δεδομενου και του LED (που γνωριζω οτι δεν κανει παπαδες, δεν ειναι καν με local dimming αλλα νομιζω μια ζοηραδα στα χρωματα τη δινει κατι που μου αρεσει πολυ, εξου και κοιταζω αυτες με glossy panel μονο...).

Πηρε το ματι μου φωτογραφια της sony 32NX500 και μου φανηκε glossy , ειναι και στην πραξη? Θελω οπωσδηποτε glossy, και αν μπορεσω να διευρυνω τις επιλογες μονο καλο ειναι...

Το χρωματικο ευρος δεν εχει διαφορα σε μια τηλεοραση με λευκα LED σε σχεση με μια κλασσικη CCFL , μονο στις RGB LED που υπαρχει ξεχωριστο LED για καθε χρωμα γινεται αυτο...

Παντων μαλλον εχεις δικιο οτι η B650 αφου ειναι φθηνοτερη συμφερει παραπανω απο την C650...

Ολο το απογευμα ψαχνω στο internet την sony 32NX500 και φαινεται λιγο περιεργη περιπτωση...
Πρωτον, φαινεται να μπηκε τελευταια στιγμη στην παραγωγη.... σε ολες τις παρουσιασεις της 2010 lineup απλα δεν υπαρχει, ενω και στο αμερικανικο site της sony δεν υπαρχει... Μονο στο αγγλικο εχω εντοπισει το εκει μοντελο που ειναι 32NX503 επειδη διαφερει στο tuner. Αρα δυστυχως οι πληροφοριες ειναι λιγες...

Αποκει και περα τα χοντρα που βλεπω ειναι οτι δεν εχει 100HZ και ισως εχει bravia engine 2 αντι 3. Λεω ισως γιατι στο αγγλικο site τη δινει σαν 3 , αλλα σε πολλα μαγαζια την δηλωνουν σαν 2....(ενω μετα αρκετα απο αυτα βαζουν απο κατω logo ΒΕ3 οποτε τρεχα γυρευε τι ισχυει...).

Προσωπικα δε με ενδιαφερει κατι απο αυτα...μαλλιστα ισως ειναι και θετικο οτι δεν εχει 100HZ γιατι αλλου διαβασα πως στις 32" απο τα panel που χρησιμοποιει η sony, μονο τα AUO (A-MVA) εχουν πιστοποιηση για 100hz και τα 32" s-pva της samsung οχι (ταιριαζει κιολας αν σκεφτει κανεις οτι η 32Α656 που ειχε s-pva ηταν η μονη της σειρας 6 τοτε που δεν ειχε 100hz, ενω την επομενη χρονια η 32B650 που ειχε 100hz, της ειχανε αλλαξει Panel σε AUO).
Ωστοσο το s-pva θεωρειται καλυτερο ποιοτικα....αρα θετικα το βλεπω.

Επισης ενδιαφερον εχει αν το τζαμι της sony ειναι απλα ενα τζαμι ή βελτιωνει και το contrast...γιατι τελικα στην τιμη ειναι ελαχιστα φτηνοτερη απο την 32C650 που εχει και ολα τα "καλουδια" ασχετα αν δε τα χρειαζομαι, και χτιζει πανω στην ηδη πετυχημενη 32B650...

Στις φετινες Sony εχουμε πολλες αλλαγες σε σειρες , design , πανελ (και Sharp πλεον) κτλ.

Με την λογικη αυτη μια C650 που αποτελει απλως μια βελτιωμενη Β650 (που ηταν η καλυτερη LCD περυσι στην τιμη της) εχει πολυ λιγοτερο ρισκο...

θα παω αυριο να δω απο κοντα.... Παντως η B650 φαινεται η συμφεροτερη λυση, αν δε πεσει και αλλο η τιμη της σε καμια προσφορα μια που καταργειται, δε το συζηταμε καν...

Ενδιαφερον προκαλει και η 40" εκδοση της NX500....εχει προκλητικη τιμη στο φτηνοτερο μαγαζι του skroutz χωρις να φαινεται κατι υποπτο (το μαγαζι ειναι στην Αθηνα, εγγυηση αντιπροσωπιας...) αλλα την εχει μονο 699 , στην τιμη περιπου των 32αρων που συζηταμε εδω...

προταση μου ειναι η 32ΕΧ500 που επισης δεν εχει ρισκο,ενω η ΝΧ500 εχει διοτι ειναι μοντελο σχεδιασης με BE2(το αγγλικο μοντελο εχει 3 αλλα ειναι ΝΧ503 και εχει και αλλα διαφορετικα χαρακτηριστικα εκτος tuner)..

η 32ΕΧ500 εχει και αυτη 100Hz αλλα σαν αποδοση ειναι και καλυτερη απο την ΝΧ500 απλα ειναι υποδεεστερη σε σχεδιαση

προταση μου ειναι η 32ΕΧ500 που επισης δεν εχει ρισκο,ενω η ΝΧ500 εχει διοτι ειναι μοντελο σχεδιασης με BE2(το αγγλικο μοντελο εχει 3 αλλα ειναι ΝΧ503 και εχει και αλλα διαφορετικα χαρακτηριστικα εκτος tuner)..

η 32ΕΧ500 εχει και αυτη 100Hz αλλα σαν αποδοση ειναι και καλυτερη απο την ΝΧ500 απλα ειναι υποδεεστερη σε σχεδιαση

Ωστοσο το video processing ειναι το τελευταιο πραγμα που με ενδιαφερει, και τα 100hz το προτελευταιο...
Η τηλεοραση δε θα παιξει SD ουτε 3% του χρονου χρησης της. Θα λειτουργει 80% σαν pc monitor στα 1080p60 , και 20% για gaming σε xbox360.

Οποτε το καλυτερο processing, οχι μονο ειναι αχρηστο αλλα ισως και ζημιογονο αν αυξανει το input lag. Το ιδιο και τα 100hz.

Το glossy απο την αλλη με ενδιαφερει αρκετα, γιατι ειναι ενα βασικο πλεονεκτημα της lcd-tv σε σχεση με το απλο Monitor, οπου δε μπορω να βρω καλο panel με γυαλιστερη επιστρωση.

Θα παω αυριο να δω απο κοντα, και βαζω στο παιχνιδι και την panasonic 32U10 γιατι εχει IPS και το λιγοτερο input lag που υπαρχει σε lcd-tv (αλλα ΔΕΝ ειναι glossy, και διαβαζω οτι δεν κανει 1:1 pixel mapping :( ). Θελω να μαθω ποσο input lag εχει και η 32B650 γιατι ειναι αρκετα σημαντικο για desktop pc usage....για την 32NX500 δε τρεφω ελπιδες να βρω νουμερο γιατι ειναι πολυ καινουρια.

α τοτε αλλαζουν τα πραγματα!εχει παντως και η 32Β650 input lag ενω ολες οι BE2 τιβι εχουν σχεδον μηδενικο(+οτι το πανελ της 32Β650 ειναι AUO)

Οντως το Bravia Engine 2 παραμενει η πιο γρηγορη επεξεργασια εικονας που ειχε ποτε η Sony , τουλαχιστον 50 ms λιγοτερο lag απο BE3 συμφωνα με τις μετρησεις του HDTVtest....

Απο αυτο που μου λετε, αν εχουν "ριξει" την 32NX500 σε ΒΕ2 ισως ειναι ιδανικο...αρκει να εχει και τα απαραιτητα game modes Κλπ και να μην χαντακωνεται απο αλλου στο θεμα.
Θυμαμαι και εγω οτι οι sony τηε επιχης W4000 πχ, ειχαν πολυ λιγο input lag...εκεινες ηταν BE2 πχ?

Το πανελ στην B650 το ξερω οτι ειναι AUO, αλλα αφενος ειναι αρκετα καλο (φετος ακουσα κιολας οτι η samsung τα παρατησε τα pva και βαζει σε σχεδον ολες AMVA, αφου τα AMVA3 πλεον ειναι πολυ καλα) και αφετερου, για την sony δεν ξερουμε καν τι panel φοραει....(με αρκετα πιθανο το spva βεβαια γιατι με τη συλλογιστικη που ειπα σε προηγουμενο post ειναι αρκετα περιεργο οτι δεν εχει 100Hz ενω ειναι μεγαλυτερη και ακριβοτερη σειρα απο την EX500 που εχει...)

H W4000 που εχω (με BE2) δεν εχει καν game mode γιατι και στο normal ηταν η ταχυτερη τηλεοραση που εχει μετρησει ποτε το HDTVtest...

We measured the input lag on the Sony KDL40W4000 to be 30ms better/ faster than our resident Samsung F96 reference, meaning that it's probably on par with a CRT (as good as it gets). Now we know why Sony didn't bother including a [Game Mode] in the user menu... there's simply no need. The gaming response on the latest Sony Bravia KDL40W5500 did not come close to this, probably due to more complicated video processing.

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Picture-Quality/

H W4000 που εχω (με BE2) δεν εχει καν game mode γιατι και στο normal ηταν η ταχυτερη τηλεοραση που εχει μετρησει ποτε το HDTVtest...

We measured the input lag on the Sony KDL40W4000 to be 30ms better/ faster than our resident Samsung F96 reference, meaning that it's probably on par with a CRT (as good as it gets). Now we know why Sony didn't bother including a [Game Mode] in the user menu... there's simply no need. The gaming response on the latest Sony Bravia KDL40W5500 did not come close to this, probably due to more complicated video processing.

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Picture-Quality/

Αυτο το review ειχα και εγω υποψην μου....
Αρα με BE2 και χωρις 100hz υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσε να την καθυστερει? εχει καμια special τεχνολογια που δεν ειχε η σειρα 4000?

Θα παω να συνδεσω laptop οταν τη βρω σε καποιο καταστημα αλλα κυριως για να ελεγξω το 1:1 pixel mapping και να δω πως μου φαινεται σε dektop γενικοτερα...αλλα input lag δε μπορω να ελεγξω με το ματι...οποτε πρεπει να περιμενω reviews :(

Χθες παρήγγειλα την Samsung b6000 από τα Public . Σήμερα με πήραν και μου είπαν , ότι η τιμή είναι λάθος στο site …Η τιμή είναι 700 ..

Τελικα επειδη ειναι η τριτη φορα μεσα σε 1 χρονο που παω να βρω lcd-tv-monitor και δεν μπορω να βρω κατι που να με ικανοποιησει 100% (παντα φοβαμαι το θεμα της χρησης σα monitor) λυγισα και αποφασισα να παω για το παρακατω :

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...81DA9505F&pa=4BD6FE9E0023DF4C903F20B665A6D6BD

που ειναι ενα εξαιρετικο monitor στα λεφτα του, και θα ασχοληθω με το θεμα console gaming χωριστα. Αποφασισα οτι δεν αξιζει να δωσω 600-700 ευρω και να μην ικανοποιηθω 100% σοτ θεμα Monitor, οταν μπορω να παρω αυτο με 350 και να ασχοληθω χωριστα με το θεμα gaming οπου μπορω να παρω και plasma και υπαρχουν αψογες 40-42" στα 500 ευρω (πχ 42U10)...
Οποτε το θεμα κλεινει για την ωρα...