SAMSUNG 32C450 ή 32C530

lionor

Established Member
12 November 2008
142
Πολυσηζητημενο το διλλημα θα ελεγα, αλλα θα θελα μια τελικη γνωμη... Την θελω για το υπνοδωματιο και κλεινω περισσοτερο προς αυτην:
http://www.techneasy.gr/index.php?target=products&product_id=33477
Αν δεν κανω λαθος, η μονη διαφορα τους ειναι το HD ready με το full HD, που νομιζω οτι ελαχιστο ρολο παιζει, σωστα; Το μαγαζι αυτο να ναι αραγε εμπιστοσυνης; Tα καινουργια μοντελα, ενδεχεται να εχουν κατι που να αξιζει η αναμονη; Με την αντιστοιχη τιμη βεβαια που εχουν αυτες οι 2 :)

Πολυσηζητημενο το διλλημα θα ελεγα, αλλα θα θελα μια τελικη γνωμη... Την θελω για το υπνοδωματιο και κλεινω περισσοτερο προς αυτην:
http://www.techneasy.gr/index.php?target=products&product_id=33477
Αν δεν κανω λαθος, η μονη διαφορα τους ειναι το HD ready με το full HD, που νομιζω οτι ελαχιστο ρολο παιζει, σωστα; Το μαγαζι αυτο να ναι αραγε εμπιστοσυνης; Tα καινουργια μοντελα, ενδεχεται να εχουν κατι που να αξιζει η αναμονη; Με την αντιστοιχη τιμη βεβαια που εχουν αυτες οι 2 :)

Εχουν διαφορετικο επεξεργαστη εικονας
η c530 hyper real engine και σειρα 5
ενω η c450 dnie+ και σειρα 4
Αρα καλυτερη ποιοτητα εικονας η c530
το μαγαζι που αναφερεις εχει γενικα καλες κριτικες

αρα καλυτερη ποιτητα εικονας

Λάθος....σε HD και οι 2 δείχνουν καλά.Όμως η 450 έχει καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό και αυτό οφείλεται στο ότι το upscale που γίνεται στην εγγενή ανάλυση του panel (720p) γίνεται αποδοτικότερα.

Λάθος....σε HD και οι 2 δείχνουν καλά.Όμως η 450 έχει καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό και αυτό οφείλεται στο ότι το upscale που γίνεται στην εγγενή ανάλυση του panel (720p) γίνεται αποδοτικότερα.

Αυτή η παραδοχή ίσχυε μόνο όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι FullHD τηλεοράσεις και στα φτηνά μοντέλα έμπαιναν οι ίδιοι επεξεργαστές που φορούσαν οι 720p.

Πλέον, η συντριπτική πλειονότητα των επεξεργαστών εικόνας των τηλεοράσεων, επεξεργάζονται όλα τα σήματα εσωτερικά σε 1080p και στη συνέχεια κάνουν downscale αν το πάνελ που φοράνε είναι χαμηλότερης ανάλυσης.

Οπότε, σε μία "720p" τηλεόραση, το τηλεοπτικό θα υποστεί δύο μεταβολές ανάλυσης, σε σχέση με μία 1080p...

Tα μόνα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει το τηλεοπτικό σε ένα πάνελ μικρότερης ανάλυσης, είναι α) ενδεχομένως να κρύβονται ατέλειες του upscaling λόγω της μικρότερης ανάλυσης (αν και το "κοτετσόσυρμα" και το "σκαλοπάτι" θα είναι πιο έντονα) και, β) το motion blur θα είναι ελαφρώς λιγότερο σε σχέση με ένα πάνελ ίδιας απόκρισης και μεγαλύτερης ανάλυσης, καθώς θα συμμετέχουν λιγότερα εικονοστοιχεία για την ίδια ταχύτητα κίνησης.

Η Samsung αναμφισβήτητα χρησιμοποιεί καλούς επεξεργαστές εικόνας αρκετά ικανούς στο upscale και downscale.Αλλά,επειδή τις έχω δει και τις 2 δίπλα δίπλα μπορώ να πω πως στο τηλεοπτικό δεν με εντυπωσίασε τόσο η 550 όσο η 450.Αλλά δεν ξέρουμε και τι επεξεργαστής χρησιμοποιείται...κάνοντας μια υπόθεση ακραία,η Samsung μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικούς για 720p panels..

Μπορώ να υποθέσω, πως μάλλον είσαι οπαδός του "κοτετσοσύρματος", Ανδρέα... :p

Τί ακριβώς σε εντυπωσίασε περισσότερο στην 450 σε σχέση με την 550;

Μπορώ να υποθέσω, πως μάλλον είσαι οπαδός του "κοτετσοσύρματος", Ανδρέα... :p

Τί ακριβώς σε εντυπωσίασε περισσότερο στην 450 σε σχέση με την 550;

:flipout::flipout::flipout: Στις 32 ίντσες που ήταν και οι δύο εάν κάτσει κάποιος στα δυο μέτρα δεν βλέπει διαφορά όσον αφορά την ανάλυση.
Στο τηλεοπτικό η 450 ήταν καλύτερη,όπως προείπα δεν υπάρχει από όσο έχω δει ένα teardown ώστε να καταλάβουμε τις διαφορές τους,όπως επίσης και οι reviewers επικεντρώνονται στα ''μεγάλα'' μοντέλα...

Μπορώ να υποθέσω, πως μάλλον είσαι οπαδός του "κοτετσοσύρματος", Ανδρέα...

Στις LCD δεν υπαρχει screendoor effect οπως στις πλασμα 1024x768.

Το διακενο μεταξυ των pixel ειναι πολυ μικρο.

Συμφωνω με τον Ανδρεα οτι σε τηλεοπτικο η C450 δειχνει καλυτερα.

Η 450 εάν δεν κάνω λάθος(με κάθε επιφύλαξη) έχει panel ανάλυσης 1366x768.

:flipout::flipout::flipout: Στις 32 ίντσες που ήταν και οι δύο εάν κάτσει κάποιος στα δυο μέτρα δεν βλέπει διαφορά όσον αφορά την ανάλυση.
Στο τηλεοπτικό η 450 ήταν καλύτερη,όπως προείπα δεν υπάρχει από όσο έχω δει ένα teardown ώστε να καταλάβουμε τις διαφορές τους,όπως επίσης και οι reviewers επικεντρώνονται στα ''μεγάλα'' μοντέλα...

Καλύτερη από ποιά άποψη; Υπήρχαν δηλαδή λεπτομέρειες στην εικόνα που δεν διακρίνονταν στην 550 και τις έβλεπες στην 450; :chinscratch:

Mια χαρά υπάρχει και στις LCD, απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να πλησιάσεις αρκετά περισσότερο για να το δεις, επειδή είναι 32άρες και μεγαλύτερης ανάλυσης... ;)

Eγώ διαφωνώ και με τους δυό σας... :p

H 550 που έχω δει, είχε πιο συμπαγή και ευκρινή εικόνα από την 450. Η τελευταία έδινε απλώς την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης οξύτητας, λόγω εντονότερου "σκαλοπατιού" και είχε ελάχιστα λιγότερο motion blur...

Καλύτερη από ποιά άποψη; Υπήρχαν δηλαδή λεπτομέρειες στην εικόνα που δεν διακρίνονταν στην 550 και τις έβλεπες στην 450; :chinscratch:

Mια χαρά υπάρχει και στις LCD, απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να πλησιάσεις αρκετά περισσότερο για να το δεις, επειδή είναι 32άρες και μεγαλύτερης ανάλυσης... ;)

Eγώ διαφωνώ και με τους δυό σας... :p

H 550 που έχω δει, είχε πιο συμπαγή και ευκρινή εικόνα από την 450. Η τελευταία έδινε απλώς την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης οξύτητας, λόγω εντονότερου "σκαλοπατιού" και είχε ελάχιστα λιγότερο motion blur...

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ 530 και 550 είναι το Ultra clear panel.Για αυτό σου φάνηκε η 550 καλύτερη.Χωρίς αυτό όμως η 530 είναι σαν μια 450 με full hd panel.
Σε κάθε περίπτωση επιμένω ότι η 450 είναι καλύτερη στο τηλεοπτικό (της Ελλάδας!)Τις έλεγξα και σε αναλογικό όπως και σε ψηφιακό σήμα...η 450 έκρυβε ατέλειες και δεν υστερούσε και σε εικόνα από BD.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ 530 και 550 είναι το Ultra clear panel.Για αυτό σου φάνηκε η 550 καλύτερη.Χωρίς αυτό όμως η 530 είναι σαν μια 450 με full hd panel.
Σε κάθε περίπτωση επιμένω ότι η 450 είναι καλύτερη στο τηλεοπτικό (της Ελλάδας!)Τις έλεγξα και σε αναλογικό όπως και σε ψηφιακό σήμα...η 450 έκρυβε ατέλειες και δεν υστερούσε και σε εικόνα από BD.

Ανδρέα, το συμπαγές της εικόνας λόγω μικρότερων εικονοστοιχείων/υψηλότερου aperture ratio και η ευκρίνεια λόγω καλύτερου upscaling, δεν είναι στοιχεία της εικόνας που επηρεάζονται από ένα γυαλιστερό φίλτρο...

Εγώ περιμένω ακόμα να ακούσω σε τί είναι καλύτερη, συγκεκριμένα, η C450...

Εγώ πάντως που είχα αγοράσει μια samsung HD ready το 2008, η εικόνα της στο τηλεοπτικό δεν συγκρίνεται με καμιά full hd. Οι full hd είναι καλύτερες σε τηλεοπτικό, κακώς έχει επικρατήσει η αντίθετη άποψη.
Προσωπική μου άποψη, αγορά hd ready στις μέρες μας δεν στέκει για κανένα λόγο...

Ανδρέα, το συμπαγές της εικόνας λόγω μικρότερων εικονοστοιχείων/υψηλότερου aperture ratio και η ευκρίνεια λόγω καλύτερου upscaling, δεν είναι στοιχεία της εικόνας που επηρεάζονται από ένα γυαλιστερό φίλτρο...

Εγώ περιμένω ακόμα να ακούσω σε τί είναι καλύτερη, συγκεκριμένα, η C450...

Αυτό το φίλτρο κάνει την εικόνα πιο glossy,έτσι η 450 σου φαίνεται πιο άτονη...Βλέποντας για 10 λεπτά 2 τηλεοράσεις δεν μπορώ να σου πω 10 προβλήματα...εάν δεν τις δω περισσότερο δεν μπορώ να εμβαθύνω τεχνικά.Ο Γιάννης πιθανώς να τις έχει παρατηρήσει καλύτερα...σε κάθε περίπτωση έστω η διαφορά στην εικόνα δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής.

Εγώ πάντως που είχα αγοράσει μια samsung HD ready το 2008, η εικόνα της στο τηλεοπτικό δεν συγκρίνεται με καμιά full hd. Οι full hd είναι καλύτερες σε τηλεοπτικό, κακώς έχει επικρατήσει η αντίθετη άποψη.
Προσωπική μου άποψη, αγορά hd ready στις μέρες μας δεν στέκει για κανένα λόγο...

Εάν δεν δεις ποτέ BD ή η ανάλυση 1920x1080 δεν είναι ''ορατή'' η διαφορά από την απόσταση θέασης σου,ποιο το προτέρημα;

Αυτό το φίλτρο κάνει την εικόνα πιο glossy,έτσι η 450 σου φαίνεται πιο άτονη...

Έγραψα πουθενά πως η 450 μου φάνηκε άτονη; Σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα αναφέρθηκα, που δεν επηρεάζονται από επιστρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί κανείς να τροφοδοτήσει και το ακόλουθο pattern σε μία 1920x1080 και σε μία 1366x768 και να δει άμεσα και πολύ εύκολα, που γίνεται καλύτερα το upscaling...

cap007-2.jpg

Και να κάτσει στο μισό μέτρο για να καταλάβει διαφορά...στα 2 μέτρα που είναι μια μέση απόσταση θέασης θα καταλαβαίνει κάποιος διαφορά;;

Και να κάτσει στο μισό μέτρο για να καταλάβει διαφορά...στα 2 μέτρα που είναι μια μέση απόσταση θέασης θα καταλαβαίνει κάποιος διαφορά;;

Aν δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την όραση του, θα τη δει τη διαφορά μέχρι τα 2,3 μέτρα περίπου. Σε PAL αναφερόμαστε...