Samsung 40'' 786 led ή 856?

depal

New member
9 February 2009
24
Γεια σε όλους!!
έχω διαβάσει αρκετές φορές posts αλλά δεν ήμουν μέλος μέχρι πριν λίγα λεπτά. Θέλω να με βοηθήσετε να αποφασίσω ποια τηλεόραση να αγοράσω από τις δυο. Η 786 είναι Led αλλά η 856 έχει πολύ καλές κριτικές που με έχουν βάλει σε σκέψεις. Η τιμή είναι ίδια, οπότε δεν είναι κάτι που θα με βοηθήσει να διαλέξω. Αν δεν ήταν Led η 786 θα έπαιρνα την 856 που έχει ωραιότερο φινίρισμα και η usb θύρα της είναι συμβατή με αναπαραγωγή και αρχείων βίντεο. Όμως ¨κολλάω¨που η 786 είναι Led. Ποια είναι η γνώμη σας?
Σας ευχαριστώ

η γνωμη μου ειναι 786....

Αποκει και περα αν δε σε ενδιαφερει τοσο το θεμα LED (για να σκεφτεσαι και την 856....) δες και την 656....ειναι λιγακι χειροτερι απο την 856, αλλα ΛΙΓΟ, και ειναι 400 ευρω κατω...ουκ ολιγα...

δεν περίμενα ότι θα απαντούσε κάποιος τόσο γρήγορα... θέλω να πάρω led άλλα κόλλησα που προχτές σε μία συζήτηση μου είπαν πως η 856 είναι εξίσου καλή και αν δεν ήξερες πως δεν είναι led δεν θα το καταλάβαινες.. και πρόσθεσε, ότι είναι πιο όμορφη εξωτερικά, αν και εγώ δεν βλέπω διαφορές μεγάλες (εκτός του πάχους) και το usb που έχει τη λειτουργία με το βίντεο..

Το LED πρακτικα σου δινει απολυτο μαυρο, αυτη ειναι η μονη διαφορα. Αποκει και περα η 856 εχει ηδη πολυ καλο μαυρο (και λογω της γυαλιστερης επιστρωσης) αρα η διαφορα δεν ειναι ευκολα αντιληπτη αν δε τις δεις διπλα διπλα και με καταλληλο υλικο. Οταν μιλαμε για τα ιδια λεφτα ομως, το LED ειναι ξεκαθαρη επιλογη κατα τη γνωμη μου...και δε θα εδινα βαση στην εμφανηση και το USB.

Την 656 την εχω δει διπλα με την 856 και εχει λιγακι χειροτερο μαυρο, αυτη ειναι ολη η διαφορα. Αν δε τις δεις διπλα διπλα δε νομιζω να το καταλαβεις οπως αντιστοιχα δε θα καταλαβεις ευκολα και τη διαφορα της 856 με την 786 σε αυτο το θεμα αν δε τις δεις διπλα.
Μιλαμε δηλαδη για 3 τηλεορασεις με αποδοση που κυμενεται παρα πολυ κοντα μεταξυ τους, θα μπορουσε ας πουμε η 656 να παρει βαθμολογια 80, η 856 να παρει 82 και η 786 να παρει 85, για τετοιες διαφορες μιλαμε. Αρα για μενα ή πας για το "απολυτο" αμα δεν εχεις προβλημα με τα λεφτα (δηλαδη την 786) ή παιρνεις την 656 που εχει πολυ καλο value4money και αποκλειεται να σε απογοητευσει...

Yπάρχει και η ενδιάμεση λύση της 756 που έχει ίδιο design και χαρακτηριστικά (με μικροδιαφορές) με την 856, αλλά δεν είναι slim. Πως και δεν έγινε λόγος από κανέναν?

Yπάρχει και η ενδιάμεση λύση της 756 που έχει ίδιο design και χαρακτηριστικά (με μικροδιαφορές) με την 856, αλλά δεν είναι slim. Πως και δεν έγινε λόγος από κανέναν?

γιατι αν ειανι να μην παρεις τη LED, θα το κανεις για να γλιτωσεις χρηματα, οποτε καλυτερα να πας στην απολυτα συμφερουσα 656 παρα σε κατι πιο ενδιαμεσο. Η εμφανηση ειναι υποκειμενικο θεμα, εμενα πχ η 656 μου αρεσει πιο πολυ απο τισ αλλες 3...και μετα βαζω την 856 σε αυτο το θεμα.

πηρα την 856 πριν 20 ημερες και ενω ημουν ικανοποιημενος απο την εικονα που ειχε μετα 10 ημερες παρουσιασε καθετες πρασινες και κοκκινες γραμμες .Η samsung βεβαια μεσα σε μια βδομαδα την αλαξε αλλα δυστηχως η καινουρια τηλεοραση που μου εφεραν παρουσιαζει clouding κατι που οι κατασκευαστες δεν θεωρουν προβλημα αλλα ειναι πολυ ενοχλητικο (πρεπει να ειμε μεγαλος γκαντεμης η το συγκεκριμενο μοντελο παρουσιαζει αρκετα προβληματα)

Είναι κρίμα να αγοράζεις κάτι καινούριο και να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον προϊόν και ο κατασκευαστής να το θεωρεί οκ. Είναι κάτι παρόμοιο με τις οθόνες που είχαν βγεί και αναγνώριζε ο κατασκευαστής κάποια καμμένα pixel.
Από ότι καταλαβαίνω καλύτερα είναι να πάρω τη LED ανεξαρτήτως εμφάνισης και Usb (που ακριβώς ποιες μορφές αρχείων βίντεο αναγνωρίζει δεν ξέρω). Την 656 την έχω αποκλείσει αν και ήταν η πρώτη μου επιλογή γιατί εμφανισιακά είναι πρωτοπώρα στο design και επειδή βγήκε η LED με διαφορά όχι τραγική (όντως 400 ευρώ δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι διαφορά τεράστια. Αν ήταν 800 δεν θα κοιτούσα καν για τη LED και θα έπαιρνα την 656).
Σε ένα κατάστημα μου είπαν πως η LED παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα συνδεσιμότητας με pc. Δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί δεν έδωσα και πολύ σημασία, αφού είναι μία εφαρμογή που δεν με ενδιαφέρει

stauros καλεσες τους τεχνικους? σε ειπε η εταιρεια οτι δεν την αλλαζουν για το clouding? σε μενα που παρουσιασε στην 756 την αλλαξανε..

serreos73 επιγραμματικά ποιές είναι οι εντυπώσεις σου απο την 756; Γιατι μετά τη πιθανή κατάργηση της w4500, την έχω πρώτη υποψήφια για αγορά.

πολυ καλη..δυνατο της σημειο θεωρω την πολυ καλη ευκρινια και την κινηση της...εκει που σε παιδευει λιγο ειναι να ρυθμισεις τα χρωματα αλλα εχει πολλες ρυθμισεις γιαυτο και επειδη στο τηλεοπτικο σημα..απο καναλι σε καναλι και απο προγραμμα σε προγραμμα αλλαζουν ολα.. δυσκολευεσαι να βρεις μια μεση χρωματικη αποδοση... σε dvd ειναι υπεροχη.

το Input lag με προβληματιζει αλλιως θα την ειχα παρει την 786 τοσο καιρο.. Ξερετε αν η 856 φτιαχνει το εν λογω προβλημα? αν κατεβαινε στα 20 ms θα ηταν καλη επιλογη..

Last edited by a moderator:
Σήμερα είδα να παίζει η 856...δεν μπόρεσα να διακρίνω clouding...μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων? Αν όχι νομίζει πως η εταιρεία οφείλει να σου την αντικαταστήσει..Όπως βλέπω clouding είχε και η 756.Είναι θέμα που δεν αφορά τη LED? έχει κανείς ακούσει κάτι?

Απάντηση: Re: Samsung 40'' 786 led ή 856?

το Input lag με προβληματιζει αλλιως θα την ειχα παρει την 786 τοσο καιρο.. Ξερετε αν η 856 φτιαχνει το εν λογω προβλημα? αν κατεβαινε στα 20 ms θα ηταν καλη επιλογη..
τί είναι το input lag και τι παίζει με την 786?

Και εγώ καινούργιος στο forum όπως ο depal και έχοντας μάλιστα σταμπάρει προς αγορά την 756. Η 656 αποκλείστηκε λόγω έλειψης mpeg4, για την ώρα απλώς περιμένω να πέσουν οι τιμές (περιμένω πτώση την άνοιξη).
Δεν βιάζομαι, τόσα χρόνια περάσαμε με crt, δυό τρεις μήνες ακόμα υπομονή δεν θα πάθουμε τίποτα.
Θα περάσει ο χρόνος ευχάριστα αφού για την ώρα περιμένω τον AV ενισχυτή και τα ηχεία που παρείγγειλα από Γερμανία.
Όσον αφορά την 856, είδα μια προσφορά στο Praktiker που την είχε σε καλή τιμή γύρω στα 1200 αν θυμάμαι καλά...

Re: Απάντηση: Samsung 40'' 786 led ή 856?

Σήμερα είδα να παίζει η 856...δεν μπόρεσα να διακρίνω clouding...μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων? Αν όχι νομίζει πως η εταιρεία οφείλει να σου την αντικαταστήσει..Όπως βλέπω clouding είχε και η 756.Είναι θέμα που δεν αφορά τη LED? έχει κανείς ακούσει κάτι?

ειναι θεμα που αφορα την lcd τεχνολογια.οι μονες που δεν εχουν ειναι οι led με local dimming

Re: Απάντηση: Samsung 40'' 786 led ή 856?

ειναι θεμα που αφορα την lcd τεχνολογια.οι μονες που δεν εχουν ειναι οι led με local dimming

Το clouding οφειλεται στην συναρμολογηση του πανελ οποτε και αυτες μπορει να εχουν clouding απλως δεν φαινεται γιατι σβηνουν τα LED στο μαυρο.

Τελικά έμαθα ακριβώς τι ισχύει με το input lag αλλά πιστεύω πως δεν είναι πρόβλημα για μένα, αφού την tv δεν θα τη χρησιμοποιήσω για gaming. Δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάζει αν θα βλέπω ταινία μέσω του pc στην tv. Το practiker τα Χριστούγεννα είχε προσφορά και τη LED στα 1210 ευρώ.