Samsung 40'' 786 led ή 856?

Τελικά να πάρω την 786 ή την 856? Με όλα αυτά που λέμε προς την 786 κλείνω, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα μου πείτε κανά πρόβλημα και θα είμαι σε δίλημμα πάλι!!!

Προσωπικά θα έλεγα σίγουρα 856...
Επίσης για μένα παίζει ρόλο κι ο MPEG-4 δέκτης που η 786 ΔΕΝ διαθέτει, κάτι σημαντικό για όποιον θέλει τηλεόραση για δέκα χρόνια κι όχι για 2...
Όσο για το input lag στο gaming, το βρήκα ανεπαίσθητο και στις δύο...
Τώρα όσον αφορά το clouding είναι γεγονός ότι οι led υπερτερούν αλλά συγκρίνοντας ευθέως τις 2 αυτές τηλεοράσεις με HD πηγές (PS3 για gaming & blu-ray disc αλλά και DM800) θεωρώ ότι απλά δεν συγκρίνονται, με την 856 να βγάζει -κατά την ταπεινή μου άποψη- πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας...
Πιθανότατα αυτό να αλλάξει στο μέλλον μιας και βρισκόμαστε στην αρχή της γενιάς των led tv και με τις μελλοντικές βελτιώσεις να είναι πολύ καλύτερες αλλά για την ώρα δεν μπορώ να πειστώ γι'αυτό!
Θα ήθελα να μάθω και τη γνώμη του Yperion γι'αυτό...

Δεν ξέρω αν τελικά έκανα τη σωστή επιλογή, αλλά σήμερα την αγόρασα την 786...το απόγευμα θα μου τη φέρουν σπίτι...Ελπίζω να ήταν καλή επιλογή...:party:

Re: Απάντηση: Samsung 40'' 786 led ή 856?

Δεν ξέρω αν τελικά έκανα τη σωστή επιλογή, αλλά σήμερα την αγόρασα την 786...το απόγευμα θα μου τη φέρουν σπίτι...Ελπίζω να ήταν καλή επιλογή...:party:

Kαλοριζικη, γραψε εντυπωσεις

Είμαι απο Μυτιλήνη, αν και σπούδασα στην Αθήνα και ξέρω από τα πολυκαταστήματα...σήμερα ρώτησα παντού...1419 το saturn, 1439 το praktiker (θα μπει προσφορά στις 03/03/09 - πληροφορία από εμένα έγκυρη και επίσημη), 1400 από πλαίσιο με 13% λόγω Μυτιλήνης... και πάω τελικά στον Κορασίδη που είναι και γνωστός μου και του λέω θέλω να την πάρω από εσένα σήμερα...του είπα τις τιμές και τελικα μου την άφησε 1380...
´Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη τιμή που θα μπορούσα να την πάρω τώρα...Ωστόσο αν και διαφωνώ με τον αδερφό μου, νόμιζω πως Pixeliazei όταν γίνονται κινήσεις γρήγορες..η ππγή είναι από nova...θα συνδέσω ps και θα σας πω...ή περίμενα κάτι τρομερό ή ακόμη δεν έχει προχωρήσει η τεχνολογία τόσο..η προηγούμενη τηλεόραση μου είναι μία 29 100hz sony trinitron...

Τι εννοείς θα μπει προσφορά στο πράκτικερ; Τόσο έχει ήδη αυτή την στιγμή.
Στα 13κάτι η 40" και στα 1749 η 46". Βέβαια είναι η Α789, και όχι η 786...

1419 έχει τώρα...η 786 Led...μετά τις 3 Μαρτίου θα είναι όσες απομείνουν στα praktiker σε τιμή 1349...

παντως εγω που τις ειδα χθες στο media market δεν ειδα καμια διαφορα στην εικονα τους και ηταν διπλα διπλα

κάτι που λέγεται ότι οι led μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις lcd ισχύει?

Απάντηση: Re: Samsung 40'' 786 led ή 856?

κάτι που λέγεται ότι οι led μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις lcd ισχύει?

Μονο στα χαρτιά, γιατι στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει...

Θεωρώ ποιο πιθανό η τηλεόραση να χαλάσει από βλάβη στα ηλεκτρονικά της ή από προβλήματα κατασκευής που θα βγούν στην επιφάνεια μετά από 4-5 χρόνια, παρά από το "καψιμο" της λάμπας ή των LED.

βασικα υπαρχει η φημολογια οτι οσες εχουν ccfl με το χρονο η φωτεινοτητα τους μετριαζεται.το ιδιο και η αντιθεση

βεβαι μιλαμε για ενα σεβαστο χρονικο διαστημα για να υπαρξει αντιληπτη διαφορα π.χ >3χρονια

Σε όλες τις τεχνολογίες πέφτει η φωτεινότητα με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι τόσο μεγάλο το χρονικό διάστημα που είτε η τηλεόραση θα έχει ξεπεραστεί και δεν θα κοστίζει τίποτα ή θα έχει παραδώσει πνεύμα από κάποια άλλη βλάβη.

Ενδεικτικά οι 60000-100000 ώρες λειτουργίας που δηλώνουν οι κατασκευαστές είναι το χρονικό διάστημα μέχρι η φωτεινότητα να πέσει στο 50% της αρχικής.

και η φωτεινότητα να πέσει στο 50% μπορείς να παίξεις με την αντίθεση...το ανθρώπινο μάτι δύσκολα αντιλαμβάνεται της διαφορές..καθόμαστε τόσες μέρες και λέμε πως δίπλα δίπλα είναι η 786 και η 856 και δεν βλέπουμε διαφορά...όπως τότε που είχαμε 50 Hz τηλεοράσεις και βγήκανε οι 100 Hz...κανείς δεν καταλάβαινε τη διαφορά...

...όπως τότε που είχαμε 50 Hz τηλεοράσεις και βγήκανε οι 100 Hz...κανείς δεν καταλάβαινε τη διαφορά...

Στην philips matchline 100hz που είχα μέχρι πριν 2 μήνες, την έβλεπες την διαφορά. Δεν είχε καθόλου τρεμόπαιγμα, και από καθαρή εικόνα στα κανάλια...τώρα με την 856 είδα καλύτερα.
Μιλάμε οτι εκείνη την εποχή (9 χρόνια πριν) και είχε ψηφιακή επεξεργασία στην εικόνα...:cool4: