Samsung 40" C8000, Lg Infinia 42LX6500 ή Philips 40PFL9705H?

Jordan23

New member
24 October 2008
83
Γεια σας. Έφτασε η ώρα ν'αφήσω κι εγώ τα μπαούλα και να πάρω επιτέλους μία νέα τηλεόραση. Τώρα λοιπόν με τις εκπτώσεις λόγω μουντιάλ, θεωρώ ότι είναι καλή περίοδος αγοράς. Έχω καταλήξει στις 3 τηλεοράσεις του τίτλου βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά από κοντά έχω δει μόνο την πρώτη. Η Philips εξάλλου, έχει κυκλοφορήσει μόνο στις 32 ίντσες μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, αλλά ούτε αυτήν την έχω δει σε κάποιο μαγαζί, ούτε και την Lg. Η Samsung είχε πολύ καλή εικόνα, ενώ και το Avatar που το είδα σε 3d, προφανώς με μετατροπή από 2d, μου άρεσε πολύ αν και ήταν λίγο κουραστικό μετά από λίγη ώρα. Βέβαια, καθόμουν και στο 1 μέτρο, οπότε θα φταίει και αυτό. Έχετε γνώμη για τις άλλες 2, έστω από reviews και τι μου προτείνετε? Να περιμένω και τη Philips ή να προβώ στην αγορά κάποιας από τις άλλες δύο?

Η χρήση που θα κάνω είναι 40% TV, 40% Ταινίες και 20% PS3, οπότε το 3D, έστω κι αν είναι ανώριμο ως τεχνολογία ακόμα, στα παιχνίδια κυρίως θα μου φανεί χρήσιμο να το διαθέτει η τηλεόραση. Το μπάτζετ μου είναι μέχρι 1600Ε και η απόσταση θέασης είναι 2-3 μέτρα. Ευχαριστώ πολύ.

Stejo

Established Member
10 January 2010
185
οπότε το 3D, έστω κι αν είναι ανώριμο ως τεχνολογία ακόμα, στα παιχνίδια κυρίως θα μου φανεί χρήσιμο να το διαθέτει η τηλεόραση.

Μάλλον έχεις καταλάβει κάτι λάθος. Το 3D ως προς τα παιχνίδια είναι παντελώς αδιάφορο αυτή τη στιγμή, καθώς δεν υπάρχουν τίτλοι που να το υποστηρίζουν, ούτε κάποια σχέδια έτοιμα για το μέλλον. Κατά καιρούς έχουν βγει κάποιες περίεργες πατέντες για PC που το μόνο που απαιτούν είναι ένα μόνιτορ των 120Hz και την κατάλληλη κάρτα γραφικών και γυαλιά, αλλά αυτό που καταφέρνουν είναι να κάνουν το game unplayable συνηθώς και τίποτα παραπάνω.

Με το budget που διαθέτεις βέβαια, δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να μην πάρεις 3D, απλά έχε υπόψη ότι θα αφορά αποκλειστικά τις ταινίες, χωρίς πρόβλεψη για το αν θα έχει ποτέ εφαρμογή και στο gaming.

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Το PS3 φιλε μου συντομα θα υποστηριξει παιχνιδια 3D...
Kατα τα αλλα για την αποσταση , συμφωνω κι εγω οτι θες τουλαχιστον 46...

Jordan23

New member
24 October 2008
83
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όλοι επιμένετε για 46 ίντσες. Αυτήν τη στιγμή έχω μια crt 33" και δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο πρόβλημα στη θέαση, το λέτε λόγω του hd υλικού που έχει μεγαλύτερη ανάλυση, οπότε και θα χρειάζεται μεγαλύτερη οθόνη ώστε να φανεί σωστά?

Για τις διαφορές τώρα της C750 με τη C8000 της Samsung, μιας και η διαφορά τιμής τους είναι σημαντική, ο οπίσθιος φωτισμός με led που διαθέτει η δεύτερη από ό,τι έχω διαβάσει, δίνει μεγαλύτερη αντίθεση και καλύτερο μαύρο, πιο έντονα χρώματα, ενώ και το πάνελ έχει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Υπάρχουν άλλες που μου διαφεύγουν? Αξίζει η
C8000 τα 400-500Ε παραπάνω (για τις 46") ή θα είναι πεταμένα χρήματα?
Θα πάω αύριο να τις δω και από κοντά για να σχηματίσω κι εγώ όσο μπορώ μια άποψη.

@Stejo, στο ps3 θα αρχίσουν να βγαίνουν παιχνίδια σε 3D, μιας και με απλή αναβάθμιση του firmware, θα υποστηρίζει 3d, κατά τ'άλλα όπως τα λες είναι, από τη στιγμή που μπορείς να το έχεις, δεν κάνει κακό...

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Για τις διαφορές τώρα της C750 με τη C8000 της Samsung, μιας και η διαφορά τιμής τους είναι σημαντική, ο οπίσθιος φωτισμός με led που διαθέτει η δεύτερη από ό,τι έχω διαβάσει, δίνει μεγαλύτερη αντίθεση και καλύτερο μαύρο, πιο έντονα χρώματα, ενώ και το πάνελ έχει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Υπάρχουν άλλες που μου διαφεύγουν? Αξίζει η
C8000 τα 400-500Ε παραπάνω (για τις 46") ή θα είναι πεταμένα χρήματα?

Δεν πιστευω οτι τα αξιζει φιλε...
Περισσοτερο μαρκετινγκ για να ξηλωθει ο υποψηφιος αγοραστης ειναι αυτα παρα ουσια...

Jordan23

New member
24 October 2008
83
Για τη C750 διάβασα σε ξένο φόρουμ ότι έχει μεγάλο input lag το οποίο φαίνεται όχι μόνο στα παιχνίδια αλλά και στο συγχρονισμό φωνής και εικόνας όταν παίζει ταινία από εξωτερική πηγή. Έχετε παρατηρήσει τέτοιο πρόβλημα όσοι την έχετε? Επίσης, είναι συμβατή με skype ή μόνο οι C8000 και C7000 είναι?

Και γι'αυτό που με ενδιαφέρει πολύ, μιας και η τηλεόραση θα είναι πολλές ώρες ανοιχτή κάθε μέρα, όντως το πάνελ των τηλεοράσεων με led φωτισμό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής?

Last edited:

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Και γι'αυτό που με ενδιαφέρει πολύ, μιας και η τηλεόραση θα είναι πολλές ώρες ανοιχτή κάθε μέρα, όντως το πάνελ των τηλεοράσεων με led φωτισμό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής?

Σε αυτο η απαντηση ειναι οχι .

Jordan23

New member
24 October 2008
83
Σε αυτο η απαντηση ειναι οχι .

Μ'έχεις σχεδόν πείσει πριν καν πάω να δω τις τηλεοράσεις από κοντά. Τώρα, η μόνη μου ένσταση είναι το Input lag, αν όντως υφίσταται και το μέγεθος της οθόνης, μιας και θεωρώ ότι ίσως είναι υπερβολή οι 46 ίντσες (και επιπλέον, το τηλεοπτικό σήμα θα δείχνει πιο άσχημα).

Τεσπα, θα κάνω μια βόλτα να τις δω από κοντά όλες και να μπορώ να κρίνω καλύτερα...

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Μ'έχεις σχεδόν πείσει πριν καν πάω να δω τις τηλεοράσεις από κοντά. Τώρα, η μόνη μου ένσταση είναι το Input lag, αν όντως υφίσταται και το μέγεθος της οθόνης, μιας και θεωρώ ότι ίσως είναι υπερβολή οι 46 ίντσες (και επιπλέον, το τηλεοπτικό σήμα θα δείχνει πιο άσχημα).

Τεσπα, θα κάνω μια βόλτα να τις δω από κοντά όλες και να μπορώ να κρίνω καλύτερα...

Δεν θελω να σε πεισω . Απαντω σε αυτα που γνωριζω , η εχω προσωπικη εμπειρια . Αλλωστε , με βαση αυτην την εμπειρια δεν θα επαιρνα καμια απο αυτες . :ernaehrung004:
Θα εδινα κατι παραπανω και θα πηγαινα στην VT20 χωρις σκεψη...
Ειναι λαθος να παρεις μικρη τηλεοραση για να μην βλεπεις τις ατελειες του τηλεοπτικου (ψηφιακες εκπομπες δεν προβλεπονται στην περιοχη σου?) , μιας και η αποσταση σου "επιβαλλει" 46 ιντσες για να μπορεις να δεις και HD υλικο και να καταλαβαινεις καποια διαφορα .
Το lag , οσο και να ειναι , αν πας σε game mode , σιγουρα θα μειωθει πολυ και δεν θα σε προβληματισει στη συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων .
Δες απο κοντα σε οσα περισσοτερα μαγαζια μπορεις , προσπαθησε να παιξεις με τις ρυθμισεις και δωσε προτεραιοτητα στην 46C750 εναντι της 40C8000
:2thumb22sup:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Η 46C750 ειναι καλυτερη απο την 46C8000 , οι edge LED εχουν προβλημα ομοιομορφιας που γινεται πιο εντονο οσο ανεβαινει το μεγεθος...

Τσεκαρε τις φωτογραφιες στο εγκριτο site avforums και θα δεις γιατι δεν ειναι ουτε καν "recommended" η συγκεκριμενη τηλεοραση....

http://www.avforums.com/review/Samsung-C8000-UE46C8000-46C8000-8000-3DTV-HDTV-Review.html

Jordan23

New member
24 October 2008
83
Λοιπόν, πήγα και τις είδα από κοντά και προβληματίστηκα ακόμα πιο πολύ και πλέον έχω διαφορετικό δίλημμα... Plasma ή Lcd! Διάβασα λίγο εδώ στο φόρουμ για τις plasma και γενικα κατάλαβα ότι θέλει προσοχή κυρίως για το gaming, μιας και στατικές εικόνες μπορούν ν'αφήσουν είδωλα.

Κατά τ'άλλα, η πρώτη τηλεόραση που είδα ήταν η 50" vt20 και αυτό με κατέστρεψε. Καταπληκτική τηλεόραση και αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα ήταν κάτι το οποίο είχα για τελευαίο κριτήριο στην αρχή της επιλογής μου, η 3D εικόνα. Πραγματικά καταπληκττική. Και η 46" C750 δεν ήταν άσχημη, αλλά όχι τόσο φυσική όσο η Panasonic, και άφηνε και λίγα είδωλα. Βέβαια, η πρώτη κάνει 2000Ε και η δεύτερη 1350(τώρα με τις προσφορές). Η διαφορά τιμής βέβαια μειώνεται λίγο αν αναλογιστούμε ότι η Pany δίνει 2 ζευγάρια γυαλιά δώρο που για να τ'αγοράσεις στη Samsung θες άλλα 250Ε. Και είναι και κατά 4" μεγαλύτερη.
¨ομως και πάλι τα 2000Ε είναι πολλά χρήματα και παρόλο με εντυπωσίασε η τηλεόραση και με κατενθουσίασε το 3d της, ίσως ο φόβος που έχω στο συνδυασμό Plasma και Gaming, μάλλον με οδηγεί τελικά στη λύση της Samsung.

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
ίσως ο φόβος που έχω στο συνδυασμό Plasma και Gaming, μάλλον με οδηγεί τελικά στη λύση της Samsung.

τα εχουμε πει 1000 φορες τουλαχιστον ...
κι εγω εχω πλασμα και παιζω ωρες χωρις κανενα προβλημα...
Θα μπορουσα να παιξω στην lcd μου , αλλα μετα το παιχνιδι στην πλασμα , μου ειναι λιγακι δυσκολο να παιξω σε lcd..
Aν εσυ θες να παιζεις pac man και συναφη παιχνιδια με ακινητες εικονες για ωρες , μην παρεις πλασμα....
Με τα συγχρονα παιχνιδια οπου αλλαζει η οθονη καθε τοσο δεν υπαρχει προβλημα !

Last edited:

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
ίσως ο φόβος που έχω στο συνδυασμό Plasma και Gaming, μάλλον με οδηγεί τελικά στη λύση της Samsung.

Φίλε μου οι απορίες που καταθέτεις είναι απόλυτα λογικές και φυσιολογικές για κάποιον που δεν έχει/είχε plasma, ώστε να μπορέσει να κρίνει από μόνος του ορισμένα πράγματα από την λειτουργία της τηλεόρασης στο σαλόνι του. Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα περιορισμό στην χρήση που κάνω στις δύο plasma μου και ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει zoom και όσα αναφέρεις, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τον τρόπο που την χρησιμοποιώ εγώ (και τον έχω περιγράψει πολλές φορές), έτσι έκρινα και έτσι έπραξα.

Τα παραδείγματα από αναφορές μελών που έχουν πει ότι τα περί zoom κ.λ.π. τους απασχολούσαν πριν την αγορά plasma, ενώ μετά τα ξέχασαν είναι πάρα πάρα πολλά και συνεχώς επαναλαμβανόμενα.

Κατά τη γνώμη μου, το πιο σωστό θα ήταν να μας βοηθήσουν τα παιδιά που είχαν LCD και απέκτησαν plasma και συνέχισαν να κάνουν την ίδια χρήση στην plasma τους, οπότε αν υπάρχει κανένας φίλος με τέτοια εμπειρία ας την καταθέσει, θα παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον.

EDIT:

Σχετικά με τις στατικές εικόνες και την μη κάλυψη εγγύησης υπάρχει η ίδια αναφορά (απαγορευτική) και στα εγχειρίδια χρήσης των LCD (τουλάχιστον της SONY τα τελευταία χρόνια, αν θυμάμαι καλά σελ. 22 'Προφυλάξεις Οθόνης' οποιουδήποτε μοντέλου, ας το επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος γιατί μπορεί να κάνω και λάθος).

Διάβασε και το νήμα απ' όπου είναι το post.... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61282

--------------------------------------------

Και ποιος είπε ότι οι κατασκευαστές LCD -LED/LCD δεν απαγορεύουν τις στατικές εικόνες???

ΟΔΗΓΙΕΣ/ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ BURN IN ΣΕ LCD - LED/LCD

SAMSUNG 2007-2010

SONY 2007-2010

LG 2007-2010

PHILIPS 2007-2010

SHARP 2007-2010

Διάβασε και το νήμα απ' όπου είναι το post.... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1226576#post1226576

------------------------------------------------

Επίσης στατιστικά του club εδώ και 4 χρόνια....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37305&page=12

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Κατά τ'άλλα, η πρώτη τηλεόραση που είδα ήταν η 50" vt20 και αυτό με κατέστρεψε.

Που να την δεις και σε περιβαλλον με λογικο φωτισμο δηλαδη...

Καμια πλασμα δεν δειχνει πανω απο το 50% της αξιας της σε χωρο καταστηματος με απειρα φωτα να πεφτουν πανω της....

Jordan23

New member
24 October 2008
83
Που να την δεις και σε περιβαλλον με λογικο φωτισμο δηλαδη...

Καμια πλασμα δεν δειχνει πανω απο το 50% της αξιας της σε χωρο καταστηματος με απειρα φωτα να πεφτουν πανω της....

To χειρότερο ήταν ότι την είδα σε περιβάλλον με σωστό φωτισμό σε σωστή απόσταση και καλά ρυθμισμένη και είδα και τηλεοπτικό σήμα και ψηφιακό και hd και 3d από δορυφορικό κανάλι και 3d από βιντεάκι της Panasonic, οπότε είδα ακριβώς τι δυνατότητες έχει.
Αν και για να πω την αμαρτία μου αν και η Vt20 και η C750 ήταν αποκλειστικά 2D δε νομίζω να το σκεφτόμουν τόσο πολύ. Oι 3D Επιδόσεις της ήταν που με κέρδισαν περισσότερο. Όχι ότι σε 2D είχε κάποιο πρόβλημα, απλώς θεωρώ την τιμή της υπερβολικά υψηλή για τη διαφορά εικόνας σε 2D από τη Samsung, είχε πιο ζεστά χρώματα, λίγο καλύτερη ευκρίνεια στο αναλογικό σήμα αλλά πολλά χρήματα για μια τηλεόραση...
Έχω 2 μέρες ακόμα να το σκεφτώ, μιας και τότε λήγει η προσφορά, δεν ξέρω τι θα αποφασίσω μέχρι τότε, πάντως πρόκειται για 2 πολύ καλές τηλεοράσεις σίγουρα, που ξέρω ότι όποια και να παρω δε θα το μετανιώσω μετά...

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Έχω 2 μέρες ακόμα να το σκεφτώ, μιας και τότε λήγει η προσφορά, δεν ξέρω τι θα αποφασίσω μέχρι τότε, πάντως πρόκειται για 2 πολύ καλές τηλεοράσεις σίγουρα, που ξέρω ότι όποια και να παρω δε θα το μετανιώσω μετά...

Η C750 ειναι πολυ καλη για τα δεδομενα των LCD απο εκει και περα με οποιαδηποτε Panasonic πλασμα δεν υπαρχει συγκριση...

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
Η C750 ειναι πολυ καλη για τα δεδομενα των LCD απο εκει και περα με οποιαδηποτε Panasonic πλασμα δεν υπαρχει συγκριση...

συμφωνω απλα οι πλασμα σε τηλεπτικο σημα ειναι μακραν καλυτερες απο τις
LCD.

Εδω ακομα και οι crt ειναι πολυ καλυτερες απο τις LCD σε τηλεοπτικο σημα

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
συμφωνω απλα οι πλασμα σε τηλεπτικο σημα ειναι μακραν καλυτερες απο τις LCD.

Την διαφορα την κανει η αντιθεση , τα φυσικα χρωματα και η κινηση...

Οι τρεις τομεις που πασχουν οι LCD εναντι των πλασμα δηλαδη...

data

AVClub Addicted Member
17 November 2009
2,846
Enterprise
Προσωπική μου άποψη είναι να δεις τις U20-S20-G20. Το 3D θα σε ενθουσιάσει στην αρχή σίγουρα αλλά μετά δεν θα έχεις τη να το κάνεις. Ταινίες δεν έχουν κυκλοφορήσει αρκετές ακόμα. Γλίτωσε τα λεφτά σου με μια U20 στα 600e και σε 2-3 χρονάκια μπορείς άνετα με τα λεφτά που θα σου έχουν περισσέψει να πάρεις αρκετά καλύτερο 3D. Αν φυσικά μέχρι τότε έχει πιάσει. Και εγώ την C750 έβλεπα αλλά αν σκεφτείς ότι παίρνεις δύο U20 στα ίδια χρήματα ……
Υ.Γ Αν φυσικά δεν σε ενδιαφέρουν τα χρήματα τότε η VT είναι μονόδρομος.