Samsung 40D6000 ή Lg 42LW4500;

sodhad

New member
16 January 2011
6
Ποια από τις δύο θεωρείτε καλύτερη και ποια τα πλεονεκτήματα της καθεμιάς;
Η τηλεόραση προορίζεται για τοποθέτηση σε έπιλο στο σαλόνι-τραπεζαρία.
Η απόσταση θέασης είναι μεταβλητή καθόσον πολυθρόνες και καναπέδες είναι σε διάταξη Π. Μίνιμουμ περίπου 1 μέτρο και μαξιμουμ κάτι περισσότερο από 3 μέτρα.
Προσωπικά θα προτιμούσα τη Σαμσούνγκ αλλά με δελεάζουν οι δύο επιπλέον ίντζες στην οθόνη, τα passive γυαλάκια που συνοδεύουν την LG που είναι αρκετά για μια ολόκληρη παρέα (7 στον αριθμό), είναι φτηνά και έχω την εντύπωση ότι είναι κατάλληλα ακόμα και για μικρά παιδάκια. Με χαλούν στην Samsung τα active γυαλιά τα οποία πολύς κόσμος τα βρίσκει αρκούντως ενοχλητικά.
Από την άλλη στην LG με χαλά η αδυναμία απευθείας σύνδεσης στο διαδίκτυο(αν έχω αντιληφθεί σωστά), ενώ η Σαμσούνγκ είναι Smart TV.
Βλέπω επίσης ότι η LG είναι 100Hz έναντι 200Ηz του έτερου
Κορεάτη.
Η τηλεόραση προορίζεται κάτά πρώτο λόγο για τηλεοπτικό σήμα (αθλητικά, ντοκιμαντέρ, ταινίες κυρίως) και κατά δεύτερο για ταινίες. Μάλλον καθόλου gaming.
Tέλος, όσον αφορά το μπάτζετ ψυχολογικό όριο έθεσα τα χίλια ευρώ.
Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο πέραν των 2 αυτών μοντέλων, είμαι ανοικτός σε προτάσεις.

Απορία αδαούς: όταν μιλάμε για δυνατότητα μετατροπής από 2D σε 3D τι ακριβώς εννοούμε; Μπορώ δηλαδή να παρακολουθήσω μια εκπομπή που προβάλλεται από τα κοινά κανάλια σε 3D;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μπορείς να μετατρέψεις οτιδήποτε επιθυμείς, από διαφημίσεις μέχρι ταινίες.
Αλλά μην το μετρήσεις και πολύ σαν feature προκειμένου να επιλέξεις τηλεόραση. Δεν κάνει και τρελή δουλειά, εκτός και αν το υλικό είναι κάνα καλό hd κλπ. Αλλά και πάλι δεν είνια ιδιαίτερα σημαντικό σαν λειτουργία και στο λέει αυτό ένας φανατικός 3dάκιας, Lol.

Λίγη βοήθεια βρε παιδιά.
Από βδομάδας πρέπει να κλείσω τηλεόραση.

Βλεπω οτι κοιτας για smart TV , 3D , wifi και αλλες μαρκετινιστικες χαζομαρες και θυσιαζεις την βασικη χρηση που ειναι πως δειχνει μια τηλεοραση σε 2D.

Last edited:
Βλεπω οτι κοιτας για smart TV , 3D , wifi και αλλες μαρκετινιστικες χαζομαρες και θυσιαζεις την βασικη χρηση που ειναι πως δειχνει μια τηλεοραση σε 2D.

Smart tv και wifi δεν τα θεωρώ απαραίτητα. Το 3d θα ήθελα να υπάρχει ως δυνατότητα, αν και λίγο απίθανο να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.
Η 2d χρήση της tv εννοείται ότι είναι σημαντική.
Αν όχι αυτές τις δύο που ξεχώρισα ποιες άλλες προτείνετε;

Τις plasma της Πανασόνικ τις σκεφτόμουν μέχρι που είδα μια σε ένα κατάστημα με αρκετό φωτισμό και απογοητεύτηκα πλήρως από την εικόνα που αντίκρυσα υπό αυτές τις συνθήκες σε σχέση με την D6000 που ήταν ακριβώς από πάνω της και έδειχνε ακριβώς την ίδια εικόνα εκείνη τη στιγμή. Απέκλεισα τις πλασμα με το σκεπτικό ότι ο χώρος όπου θα τοποθετησω την τηλεόραση έχει αρκετά παράθυρα και ο φυσικός φωτισμός είναι πολύ έντονος. Αρα θεωρώ ότι οι LCD και οι LED είναι πιο κατάλληλες για την περίπτωσή μου. Αν σκέφτομαι λανθασμένα παρακαλώ διορθώστε με.

Εσυ αγοραζεις και εσυ κρινεις.

Παντως στο νημα της D7000 υπαρχει μελος που λεει οτι βλεπει την ημερα το προσωπο του στην οθονη και το βραδυ μολις κλεινει τα φωτα βλεπει clouding αρα ουτε μερα ουτε νυχτα υπαρχει σωτηρια.

Παρολα αυτα για 2D θεωρω καλυτερη την Samsung απο τις δυο που αναφερεις , ενω για διαφορους λογους θεωρω το παθητικο 3D της LG καλυτερο (ειδικα επειδη ειναι πιο ξεκουραστο για τα ματια).

Απο εκει και περα κρινε και αποφασισε.

Εσυ αγοραζεις και εσυ κρινεις.

Παντως στο νημα της D7000 υπαρχει μελος που λεει οτι βλεπει την ημερα το προσωπο του στην οθονη και το βραδυ μολις κλεινει τα φωτα βλεπει clouding αρα ουτε μερα ουτε νυχτα υπαρχει σωτηρια.

Παρολα αυτα για 2D θεωρω καλυτερη την Samsung απο τις δυο που αναφερεις , ενω για διαφορους λογους θεωρω το παθητικο 3D της LG καλυτερο (ειδικα επειδη ειναι πιο ξεκουραστο για τα ματια).

Απο εκει και περα κρινε και αποφασισε.

Για μένα λέει ο φίλος (κάτοχος D7000).Τι μέρα μια χαρά παίζει η τηλεόραση αλλα όντως όταν βλέπεις με φώς καλο είναι να μην είναι μπροστά η πάνω από την tv γιατί όντως το τζάμι είναι γυαλιστερό και κάνει αντανάκλαση.....Όσο για το clouding είναι να μη σου τύχει και που θα σου τύχει. Εγώ ήμουν έτοιμος να την επιστρέψω την tv αλλα είδα σε πολλά reviews ότι όλοι είχαν clouding και από φωτό που είδα παίζει να είμαι και τυχερός γιατί όταν κλείνουν τα φώτα υπάρχει λίγο πιο πολύ φως στη κάτω δεξιά γωνια που για να το βλέπεις πρέπει να κοιτάς εκεί και όχι την ταινία, όλη η άλλη οθόνη είναι μια χαρά και είπα άσε μην την αλλάξω και πέσω σε χειρότερα. Αλλα για να μην λέμε μονο τα αρνητικά η σειρά D τις samsung τουλάχιστον η 7000 που έχω εγώ έχει μια από τις καλύτερες (μπορεί και καλύτερη)2D και 3D εικόνες σε lcd τηλεοράσεις. Συν ότι δεν είναι και άσχημα που προσφέρει ασύρματη σύνδεση και μπαίνεις youtube, κατεβάζεις εφαρμογές και γενικός μπαίνεις στο internet. Βεβαια αν δεν παίζεις παιχνίδια θα σου πρότεινα και εγώ σίγουρα να πας σε πλάσμα. Εγώ κατέληξα σε lcd γιατί έχω και τις τρείς κονσόλες και δεν μπορώ να κάθομαι να στρώνω τηλεοράσεις και να ζω με το φόβο να μην μου κάτσει καμια στραβή άσε που είμαι και τσαπατσούλης ξεχνάω στατικές εικόνες ανοιχτές και τέτοια.

Γνώμη μου πάνε για την LG, το παθητικό 3D είναι ότι πιο ξεκούραστο και οικονομικό έχω δει, εκεί που δεν σκεφτόμουνα 3D άρχισα να ψήνομαι επικίνδυνα...Όπως καταλαβαίνεις αρνητικά μόνο για την LG δεν έχεις ακούσει και πιστεύω ότι ειναι σιγουρα μια πολύ καλή τηλεόραση.