Samsung 40F86 VS Sony 40X3500

Re: Απάντηση: Samsung 40F86 VS Sony 40X3500

Δεν μίλαγα γενικά για τις τιμές. Ναι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είμαστε πιο ακριβοί και αν λάβεις υπόψη και το κατά κεφαλή εισόδημα είμαστε πολύ πίσω. Απλά εννοούσα να μην κολλάμε αν κάποιο μοντέλο που μας ενδιαφέρει είναι πιο ακριβό από ότι θα θέλαμε.

Να στο πω και αλλιώς. Αν η X3500 είχε τα ίδια χρήματα με την F86 θα την έπαιρνες ? Αν η απάντηση είναι "ναι" πάει να πει πως κατά την γνώμη σου είναι καλύτερη άρα αξίζει το κάτι παραπάνω. Αν η απάντηση είναι "όχι" τότε ισχύει αυτό που είπα πριν και αισθάνεσαι μάγκας για την επιλογή σου.

Εννοείται φιλικά. Απόψεις ανταλλάσσουμε, δεν έχει κανείς το αλάθητο.-bye-

Μαζι σου 1000%

εγω ειδα την 40χ3500 σε σχεση με την 40χ2000 και η διαφορα ηταν απιστευτη.κριμα που δεν ειχε την 40f86 να δω διαφορες.την επομενη βδομαδα μου ειπαν οτι θα τις εχουν ολες μαζι να κανω συγκριση για να αποφασισω ποια θα παρω!μια βδομαδα υπομονη λοιπον για εμενα!!!

Σήμερα είδα και τις δύο δίπλα δίπλα και ομολογώ πως ενθουσιάστηκα και από τις δύο! Το βιντεάκι που έπαιζε από πίσω είναι το γνωστό της Sony που διαφημίζει τα Hi-def καλούδια της. Μπορώ να πω ότι η εικόνα που έβλεπα ήταν σχεδόν η ίδια! Προσπαθούσα πόση ώρα να ξεχωρίσω τις διαφορές ανάμεσά τους και το μόνο που κατάφερα να καταλάβω είναι ότι ΙΣΩΣ τα χρώματα της Sony είναι πιο κορεσμένα. Πολύ μικρή όμως διαφορά εικόνας σε σχέση με τη διαφορά τιμής, της τάξης των 600 ευρώ. Αν και οπαδός της Sony εντυπωσιάστηκα από το θηριάκι της Samsung. Oι τηλεοράσεις ήταν και οι 2 με τις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις, σε μια στιγμή που έμεινα μόνος τις έβαλα ο ίδιος σε default!:award: Eυτυχώς που δεν με πήρε κανένας πωλητής χαμπάρι! Το μόνο που με χάλασε λιγάκι από την F86 ήταν η glossy επιφάνειά της,κάπως με κούρασε. Ίσως η Sony θα πρέπει να βάλει γρήγορα μυαλό και να αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ ΙΣΧΥΡΟΣ!:ernaehrung004:

Εχθές τις είδα και τις δύο στο ΠΛΑΙΣΙΟ της Καλαμαριάς, όπου έπαιζε το ίδιο βίντεο με σύνδεση μέσω HDMI (υποθέτω στα 720 ή 1080i μιας και έπαιζαν όλες οι τηλεοράσεις το ίδιο!)
Και η δική μου προτίμηση είναι για την F86.
Μάλιστα αποφάσισα γρήγορα ότι την προτιμώ από την sony και μετά ασχολήθηκα να τη συγκρίνω με τις δύο panasonic (PX70 & PZ70) που έπαιζαν κάπου κοντά και από τις οποίες νομίζω ότι υστερεί ελάχιστά στην κίνηση (μα πολύ ελάχιστα!) χωρίς να με πειράζει καθόλου.
Είμαι περίεργος για το τι κάνει σε τηλεοπτικό σήμα (SD).
Πάντως, νομίζω ότι αν η F86 τα πηγαίνει καλά και στο τηλεοπτικό σήμα, τότε έχει αποκτήσει αντίπαλο η PZ70 (γιατί νομίζω ότι η Χ3500 είναι πίσω και η PX70 εκτός συναγωνισμού λόγω τιμής - εφόσον καλύπτονται οι λοιπές προϋποθέσεις).

την f86 δεν την εχω δει ακομα. η χ3500 μου φανηκε απιστευτη σαν τηλεοραση εχω ακουσει απο ολους σχεδον οτι η f86 ειναι καλυτερη.εσεις τι λετε να αγορασω την f86 και να μην περιμενω την χ3000 που ποιοτικα θα ειναι λιγοτερο καλη απο την χ3500?

Απάντηση: Re: Samsung 40F86 VS Sony 40X3500

την f86 δεν την εχω δει ακομα. η χ3500 μου φανηκε απιστευτη σαν τηλεοραση εχω ακουσει απο ολους σχεδον οτι η f86 ειναι καλυτερη.εσεις τι λετε να αγορασω την f86 και να μην περιμενω την χ3000 που ποιοτικα θα ειναι λιγοτερο καλη απο την χ3500?

Τις έχω δεί να παίζουν δίπλα-δίπλα.Το μαύρο της F86 δέν έχει καμία σχέση με αυτό της Sony η οποία κοστίζει 600+ Ευρώ περισσότερα :rifle:

Σάν design προτιμώ όμως τη Sony.Για την F86 με προβληματίζει και πώς είναι γυαλιστερή.Μάλιστα ο πωλητής στο Πλαίσιο μου είπε πώς άν δέν είχε την γυαλιστερή επιφάνεια τα χρωματά της δέν θα είχαν καμία σχέση με αυτά των X3500 - 9732 :chinscratch:.Θα ήθελα την αποψή σας επ' αυτού.

Απάντηση: Re: Samsung 40F86 VS Sony 40X3500

Ακριβώς :music-smiley-005:.

Δέν νομίζω να είναι θέμα ρυθμίσεων καθώς το μαύρο της X3500 είναι ίδιο με αυτό της D3000 που έχω εδώ :smash:.

εγω τιποτα δεν ηθελα να ακουσω.

εξ' αλλου εγω δεν κολλαω σε εργατηριακες μετρησεις και τοσα nits τοσοι βαθμοι kelvin λεει το λευκο και ενα σωρο κινεζικα...

ο φιλος το ειπε...

διαφωνεις?

αρκετα καλη αναλυση για εναν μη επαγγελματια. Απο τις φωτο δεν μπορεις να βγαλεις παντα σωστα συμπερασματα. Αυτο που μπορεις να δεις απο τις φωτο του backlight ειναι οτι η samsung φαινεται να εχει μεγαλυτερο προβλημα με το screen uninformity.

Στα δικα μου ματια παντως η samsung δεν με χει πεισει μεχρι σημερα οτι εχει βρει τη καλυτερη συνταγη στα skin tones.

αρκετα καλη αναλυση για εναν μη επαγγελματια. Απο τις φωτο δεν μπορεις να βγαλεις παντα σωστα συμπερασματα. Αυτο που μπορεις να δεις απο τις φωτο του backlight ειναι οτι η samsung φαινεται να εχει μεγαλυτερο προβλημα με το screen uninformity.

Στα δικα μου ματια παντως η samsung δεν με χει πεισει μεχρι σημερα οτι εχει βρει τη καλυτερη συνταγη στα skin tones.

Η Samsung δείχνει λες και έχει σποτάκια πάνω στις γωνίες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα είναι εμφανές σε normal θέαση. Ίσως το φαινόμενο να τονίζεται παραπάνω από ότι είναι πραγματικά, λόγω της ανακλαστικής επίστρωσης του πάνελ.

Οι πιο πολλοί που έχουν δει και τις δύο μιλάνε για υπεροχή της Sony στην φυσικότητα των χρωμάτων και της Samsung σε μαύρο-αντίθεση.

Η Samsung δείχνει λες και έχει σποτάκια πάνω στις γωνίες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα είναι εμφανές σε normal θέαση. Ίσως το φαινόμενο να τονίζεται παραπάνω από ότι είναι πραγματικά, λόγω της ανακλαστικής επίστρωσης του πάνελ.

Οι πιο πολλοί που έχουν δει και τις δύο μιλάνε για υπεροχή της Sony στην φυσικότητα των χρωμάτων και της Samsung σε μαύρο-αντίθεση.
:SFGSFGSF:Σωστό!!!!!!Και επίσης έχει η Samsung πιό φυσική κίνηση!!!

εγω δεν εχω δει καθολου τετοιο φαινομενο με το backlight.

και βλεπω σε σκοταδι με αρκετο backlight.

Eγω ειμαι σιγουρος οτι η X3000/X3500 ειναι (εστω και ελαφρα) καλυτερη σαν εικονα αλλα με δεδομενη την διαφορα στην τιμη θα αγοραζα την F86.

To μαυρο δεν νομιζω να εχει σημαντικη διαφορα στις δυο τηλεορασεις , η Μ86 ηταν ελαχιστα καλυτερη απο την W2000 στον τομεα αυτο.

Επισης οι Sony δεν ειναι ακριβες στην Ελλαδα αφου εχουμε σχεδον τις ιδιες τιμες με την υπολοιπη Ευρωπη (μιλαω για κανονικα καταστηματα και οχι online τιμες) , οι Samsung αντιθετα στην Ελλαδα ειναι αρκετα ακριβες , η M86 για παραδειγμα ειχε 2000 ευρω πριν κανα διμηνο ενω σε αλλες χωρες ειχε γυρω στα 1750 ευρω.

Last edited:
Επισης οι Sony δεν ειναι ακριβες στην Ελλαδα αφου εχουμε σχεδον τις ιδιες τιμες με την υπολοιπη Ευρωπη (μιλαω για κανονικα καταστηματα και οχι online τιμες) , οι Samsung αντιθετα στην Ελλαδα ειναι αρκετα ακριβες , η M86 για παραδειγμα ειχε 2000 ευρω πριν κανα διμηνο ενω σε αλλες χωρες ειχε γυρω στα 1750 ευρω.

Γιάννη η τιμή των M86 προ διμήνου οφείλεται στο κλασσικό Ελληνικό lag στην αντίδραση κατά την άφιξη νέων μοντέλων. Με το που έφεραν όλα τα καταστήματα την F86 η τιμή της Μ86 έπεσε αρκετά.

Το ίδιο γίνεται αυτή την στιγμή με την Sony X2000 που είναι αρκετά ακριβότερη εδώ από ότι στο εξωτερικό, αλλά πλέον θα πάρει την κατιούσα.

Γενικά θα έλεγα πως η διαφορά στην ελληνική τιμή μεταξύ των F86-X3500 είναι παρόμοια με την διαφορά που έχουν στο εξωτερικό.