samsung 42q96h ή Hitachi 4d9700????

Φίλος θέλει να διαλέξει μια από τις δυο για απλή θέαση tv, Nova και ολίγον από DVD.

Η samsung ψιλοφρεσκαδούρα, η Hitachi παλιά καραβάνα...

Τι θα παίρνατε???

Εγώ εξέφρασα μια προτίμηση προς τη samsung γιατί σε αυτά τα πράματα το νέο είναι...ωραίο.

Και αυτό το 4000:1 της Hitachi με χάλασε ιδιαίτερα...

Για πείτε, για πείτε...

Φίλος θέλει να διαλέξει μια από τις δυο για απλή θέαση tv, Nova και ολίγον από DVD.

Η samsung ψιλοφρεσκαδούρα, η Hitachi παλιά καραβάνα...

Τι θα παίρνατε???

Εγώ εξέφρασα μια προτίμηση προς τη samsung γιατί σε αυτά τα πράματα το νέο είναι...ωραίο.

Και αυτό το 4000:1 της Hitachi με χάλασε ιδιαίτερα...

Για πείτε, για πείτε...

Στέργιο,
το θέμα είναι που θα πάει ο φίλος να τις δεί να παίζουν μαζί, με ίδιο "φαί", διότι ίσως μόνο έτσι να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
Σίγουρα η νέα Samy, πρέπει να είναι πολύ αλλα.....

Στέργιο,
το θέμα είναι που θα πάει ο φίλος να τις δεί να παίζουν μαζί, με ίδιο "φαί", διότι ίσως μόνο έτσι να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
Σίγουρα η νέα Samy, πρέπει να είναι πολύ αλλα.....
Επειδή εγώ είμαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος και δεν μπορώ πουθενά μέχρι στιγμής να δώ τη SAMSUNG live δεν μπορώ να έχω ασφαλή συμπεράσματα άλα πρέπει να στηριχτώ σε reviews και πιθανούς χρήστες των συγκεκριμένων μοντέλων.
Τη HITACHI την είδαμε σήμερα με τον Στέργιο αλλά περισσότερο μας μπέρδεψε και λιγότερο βοήθησε στο να πάρω μια απόφαση.

Επειδή εγώ είμαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος και δεν μπορώ πουθενά μέχρι στιγμής να δώ τη SAMSUNG live δεν μπορώ να έχω ασφαλή συμπεράσματα άλα πρέπει να στηριχτώ σε reviews και πιθανούς χρήστες των συγκεκριμένων μοντέλων.
Τη HITACHI την είδαμε σήμερα με τον Στέργιο αλλά περισσότερο μας μπέρδεψε και λιγότερο βοήθησε στο να πάρω μια απόφαση.
Υ.Σ και η απόφαση πρέπει να ληφθεί μέχρι αύριο γιατί πρέπει να την calibrarουμε με τον Στεργιο το ΣΚ

Re: Απάντηση: samsung 42q96h ή Hitachi 4d9700????

Kαι εγω Samsung λεω.

Oι Ηitachi εχουν τα δικα τους πανελ τεχνολογιας ALiS (Αlternate Lighting of Surfaces) που εχει δυο χαρακτηριστικα:
1-Δειχνει Interlaced και οχι progressive οπως ολες οι υπολοιπες πλασμα (και LCD). Αυτο συμβαινει γιατι για λογους επξοικονομησης χωρου (βλεπε 1024x1080 pixel αντι για 1024x768) τα ηλεκτροδια τροφοδοτουν τις μονες γραμμες και τις ζυγες γραμμες εναλλαξ. Δηλαδη ενα ηλεκτροδιο αντιστοιχει σε δυο σειρες pixel.
2-Λογω του παραπανω σχεδιασμου υπαρχει απωλεια φωτος απο το ενα Pixel στο διπλανο με αποτελεσμα να μην εχουν καλο μαυρο και κατα συνεπεια contrast. Επισης αυξανεται η καταναλωση.

Ελπιζω να βοηθησα.-bye-

Kαι εγω Samsung λεω.

Oι Ηitachi εχουν τα δικα τους πανελ τεχνολογιας ALiS (Αlternate Lighting of Surfaces) που εχει δυο χαρακτηριστικα:
1-Δειχνει Interlaced και οχι progressive οπως ολες οι υπολοιπες πλασμα (και LCD). Αυτο συμβαινει γιατι για λογους επξοικονομησης χωρου (βλεπε 1024x1080 pixel αντι για 1024x768) τα ηλεκτροδια τροφοδοτουν τις μονες γραμμες και τις ζυγες γραμμες εναλλαξ. Δηλαδη ενα ηλεκτροδιο αντιστοιχει σε δυο σειρες pixel.
2-Λογω του παραπανω σχεδιασμου υπαρχει απωλεια φωτος απο το ενα Pixel στο διπλανο με αποτελεσμα να μην εχουν καλο μαυρο και κατα συνεπεια contrast. Επισης αυξανεται η καταναλωση.

Ελπιζω να βοηθησα.-bye-
thanks

Για panasonic 42PX70E δεν το σκεφτεσε καθολου?

Πάνω που σκεφτόμουν πώς ακόμα δεν το έχει προτείνει κάποιος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: samsung 42q96h ή Hitachi 4d9700????

Παντως συμφωνα με καποιους η Q96 ειναι ανωτερη απο την Panasonic:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14772&page=4

Αλλο φρουτο αυτο τωρα !!! Το ειχα διαβασει απο εχθες και δεν το πιστευα. Εχω διαβασει ολο το forum απο το Α εως το Ω και αν υπηρχε μια τηλεοραση για την οποια συμφωνουσαν ολοι, αυτη ηταν η 42PX70E :award:

Τωρα ξαφνικα η Q96 ειναι και καλυτερη και εφαμιλλη των pioneer G7. Και δεν ειναι ακριβοτερη καν απο την panny.

Ρε σεις θα μας τρελανετε τελειως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: samsung 42q96h ή Hitachi 4d9700????

Αλλο φρουτο αυτο τωρα !!! Το ειχα διαβασει απο εχθες και δεν το πιστευα. Εχω διαβασει ολο το forum απο το Α εως το Ω και αν υπηρχε μια τηλεοραση για την οποια συμφωνουσαν ολοι, αυτη ηταν η 42PX70E :award:

Τωρα ξαφνικα η Q96 ειναι και καλυτερη και εφαμιλλη των pioneer G7. Και δεν ειναι ακριβοτερη καν απο την panny.

Ρε σεις θα μας τρελανετε τελειως.

Διαβασε αυτο το παλιο thread:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8722&page=13

Δεν ειπε κανεις οτι η Panasonic δεν ειναι καλη. Απλως καποιοι που εχουν δει και τις δυο λενε οτι η Samsung ειναι εξισου καλη , ισως και καλυτερη σε εικονα.
Βεβαια υπαρχουν και αλλες παραμετροι , σε ποιοτητα κατασκευης για παραδειγμα η PX70 φαινεται πιο "στιβαρη".

Το εχω διαβασει το παραπανω (και θα το ξαναδιαβασω) αλλα το παρακατω εγω το καταλαβαινω τελειως διαφορετικα:

Γιάννη εαν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην Q96 και στην PX70 η πρώτη θα ήταν η επιλογή μου και με διαφορά.

"Και με διαφορα" -bye-

Το εχω διαβασει το παραπανω (και θα το ξαναδιαβασω) αλλα το παρακατω εγω το καταλαβαινω τελειως διαφορετικα:

"Και με διαφορα" -bye-

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα-δύο λόγους για την διαφορά?
(κατά προτίμηση ο Μανώλης που το έγραψε κιόλας)
Ευχαριστώ.
-bye-