samsung 46 ES5500 ή46EH6030?

radagast

New member
4 January 2013
33
Ενδιαφερομαι να αγορασω τηλ. για το σαλονι, 2,5 - 3 μετρα, ταινιες τηλ. και απο λαπτοπ κυριως και κανονικη τηλ.

Any help...

Για τηλεοπτικο σημα και αναλογως τι θα εχει ο καθενας DIGEA, ΝΟΒΑ ή ΟΤΕ TV και επιπλεον για διαφορες ταινιες HD και μη ποια ειναι καλυτερη επιλογη αναμεσα στις 2?

Τελος αν προσθεσουμε και τον παραγοντα PS3 για κανενα παιχνιδι αλλαζουν τιποτα τα δεδομενα?

H διαφορά είναι στην γρήγορη κίνηση πχ. στα σπορ όπου οι τηλεοράσεις 100 Hz δείχνουν πιο καθαρή την κίνηση. Για gaming οι τηλεοράσεις με 50 Hz έχουν μικρότερο lag οπότε σε αυτό τον τομέα η ES έχει πλεονέκτημα.

Δηλαδη αν καποιος που η χρηση της τηλεορασης δεν απαιτει gaming παει κατευθειαν για την 6030 σε σχεση με την 5500 αν καταλαβα καλα.
Τωρα αν ειναι τουλαχιστον το 50% η χρηση για παιχνιδια θα ειναι καλυτερα να παει προς την 5500.

Παντως καθαρα για τηλεοπτικο και ταινιες πιστευεις οτι σε αυτα τα χρηματα η 6030 ειναι μονοδρομος ετσι?

Για τηλεοπτικό και ταινίες πάρε καλύτερα μια 50" plasma, εκτός αν έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

Παντως καθαρα για τηλεοπτικο και ταινιες πιστευεις οτι σε αυτα τα χρηματα η 6030 ειναι μονοδρομος ετσι?

Αν δεν θέλεις χρήση ως μόνιτορ/gaming πάρε την Samsung 51E530 ή την 51Ε550 (επιπλέον έχει smart tv και 3D). Για ακόμη πιο value for money την LG 50PA5500 στα 562 ευρώ.

Δεν μ'αρεσουν οι plasma και δεν υπαρχει περιπτωση να κατσω εγω ή καποιος αλλος απο την οικογενεια ν'ασχοληθει με στρωσιμο ή με οτιδηποτε χρειαζεται μια plasma.Επειδη τις τηλεορασεις σπιτι δεν τις κλεινουμε σχεδον ποτε(εκτος απο το βραδυ φυσικα)μπορει να μεινουν και σ'ενα καναλι ολη μερα ή ακομα και σε στατικες εικονες οταν προκειται για παιχνιδι σε μια εξ'αυτων.
Οποτε γι'αυτους τους λογους αλλα και επειδη τις περισσοτερες ωρες τις ημερας υπαρχει φως στο σπιτι δεν κοιταω καν για plasma.

Να ρωτησω κατι επειδη ενδιαφερομαι για μια απο τις 2 αλλα στις 32 ιντσες?
Βλεπω οτι η 6030 λεει 200hz και η 5500 100hz... Εσεις λετε για 100hz και 50hz αντιστοιχα...
Χανω κατι?? Τι γινετε?

Γενικα το smart δεν με ενδιαφερει, ουτε το 3D με ενδιαφερει. Θελω καλη ποιοτητα εικονας σε απλο 2D και εχω κολλησει αναμεσα σε αυτες τις 2...
Ευχαριστω.

Οκ, νομιζω μου απαντηθηκε μεσα απο αλλα ποστ που ειδα σε αλλα τοπικ του φορουμ.

Νομιζω πως η 6030 φανταζει η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λεφτα (380 ευρο..)..

Αν υπαρχει κατι αλλο μεχρι αυτα τα λεφτα με 100hz και καλυτερη απο την συγκεκριμενη, ας κανει ενα ποστ :)

Να ρωτησω κατι επειδη ενδιαφερομαι για μια απο τις 2 αλλα στις 32 ιντσες?
Βλεπω οτι η 6030 λεει 200hz και η 5500 100hz... Εσεις λετε για 100hz και 50hz αντιστοιχα...
Χανω κατι?? Τι γινετε?

MCI , CMR , XR , PMR κτλ είναι νούμερα "μαϊμού".

Μια τελευταια ερωτηση μιας και οι ιντσες μεγαλωσαν και κοιταω την Samsung UE40EH5000.
Διαβαζω στα καταστηματα 50Hz CRM... Αυτα τωρα τι ειναι? ειναι 50hz ή μηπως ειναι τπτ 25 ξερω γω....

Η εναλλακτικη μου ειναι η LG 42LS5600 που αναφερετε ως 100Hz MCI...

Ευχαριστω πολυ.

Καλημέρα σόρρυ που επεμβαίνω αλλά για να καταλάβω: όπου οι εταιρείες λένε συχνότητες και έχουν cmr, mci, pmr κτλ είναι μούφα ενώ όπου είναι σκέτα είναι όλα οκ και σωστά;
Πώς μπορείς να το τσεκάρεις αυτό ώστε αυτή που θα πάρεις να είσαι σίγουρος ότι είναι ότι λέει;

Αν βρεις κάπου σκέτη την συχνότητα , ή την συχνότητα του πάνελ τότε είσαι τυχερός. Μόνο Sony και Toshiba έχω δει να το κάνουν αυτό. Ειδικά οι Κορεάτες έχουν αντικαταστήσει το σωστό με το "μαϊμού".

ΥΓ. Δες και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100362-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΗΖ

Last edited: