samsung 46f8000 vs 46f6740

pandomima

New member
15 July 2011
95
λοιπον μιας και εφτασα στην στιγμη για αγορα τηλεορασης θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για την 46f8000 και την 46f6740 (πιο "φθηνη" επιλογη)
χρηση gaming,pc,ταινιες.
αποσταση θεασης 2,5 μετρα

οι ερωτησεις μου ειναι

1.clouding,bleeding κτλπ σε τι βαθμο υπαρχει; (ξερω οτι παιζει η τυχη ρολο για το τι κομματι θα σου κατσει απλα σαν γενικη εικονα ρωταω)
2.απο μαυρο σε τι επιπεδα κυμαινοντε; το "micro dimming" (στην f6740) και το "micro dimming ultimate" (f8000) εχουν μεγαλη διαφορα στην αποδοση του μαυρου;
3.οσον αφορα τα hz να υποθεσω οτι τα 600hz (f6740) ειναι πραγματικα 100 και τα 1000hz (f8000) ειναι πραγματικα 200;
4.η χρηση που θα κανω οπως ανεφερα θα ειναι πιο πολυ gaming οποτε τι input lag(m/s) εχει η καθεμια; "αξιζουν" για gaming;
5.τελος αξιζει να δωσω καποια χρηματα παραπανω για αγορα της f8000 σε συγκριση με τη f6740;

υγ: οποιος μπορει ας μου απαντησει να εχω καποια γνωμη!

50 ιντσες για 2μιση μετρα δεν ειναι πολλες yperion;
βλεπω οτι απαντησατε με 2 διαφορετικες tv οποτε καμμια απο τις 2 που επελεξα δεν μου προτεινετε :P

Πολλές δεν είναι και για τη χρήση που την προορίζεις είναι μια χαρά. Αφού είναι και αρκετά φθηνότερη από την F8000 πάρε την F6800.

50 ιντσες για 2μιση μετρα δεν ειναι πολλες yperion;

Για να βλέπεις ταινίες είναι καλό μέγεθος για την απόσταση αυτή , και σε 55" θα μπορούσες να πας άνετα , μόνο το τηλεοπτικό σήμα μπορεί να σε προβληματίσει γιατί τα Ελληνικά κανάλια δεν φημίζονται για την εικόνα τους.

Η συγκεκριμένη είναι σε ορισμένα πράγματα ίσως η καλύτερη της αγοράς και μιλάω βέβαια για το smart tv , voice/gesture control , σχεδιασμό κτλ.

Σε εικόνα δεν θα έλεγα ότι είναι κορυφαία , σε σκοτεινό χώρο δεν έχει τόσο καλή αντίθεση. Σε φωτεινό χώρο όμως (όπως την βλέπουμε πχ. σε ένα κατάστημα) είναι πολύ καλή.

Σαν value for money καλύτερη επιλογή είναι η σειρά 6.

Last edited:
yperion σαν συγκριση με την f6740 η 6800 ειναι καλυτερη; οσο για την αντιθεση σε σκοτεινο χωρο με προβληματιζει λιγο που δεν ειναι τοσο καλη γιατι ο χωρος μου δεν ειναι φωτεινος επισης και σε πλασμα δεν μπορω να παω καθως το gaming ειναι βασικο στην χρηση που θα κανω.

επισης βλεπω πως η 6740 εχει micro dimming ενω η 6800 οχι αυτο δεν παιζει ρολο στο μαυρο που αποδιδει; εννοω πως λογικα η 6740 δεν θα εχει καλυτερο μαυρο;

Το micro dimming είναι επεξεργασία εικόνας που μεταβάλει τοπικά το gamma , δηλαδή software και όχι hardware για να μιλήσουμε με ορολογία PC.

Άλλος μπορεί να πει ότι βελτιώνει την εικόνα , άλλος ότι την κάνει "κουκουρούκου" , και οι δύο από την σκοπιά που το βλέπουν θα έχουν δίκιο.

Το μαύρο σε απόλυτα νούμερα δεν βελτιώνεται με τέτοια τρικ αλλά μπορεί να ξεγελαστεί το μάτι από την αλλαγή στο gamma και να το βλέπει πιο σκούρο.

καταλαβα σε ευχαριστω για την βοηθεια σου αλλη μια φορα! θα τις δω και απο κοντα και θα κινηθω σε καποια απο τις δυο η 6800 η 6740 τελος σκεφτομουν μεχρι 46αρα αλλα με εβαλες σε διλλημα τωρα με τις 50 και τις 55!! απλα με "φοβιζει" μηπως ειναι υπερβολη τοσες ιντσες σε ενα δωματιο!

Αν έχεις τα λεφτά πήγαινε σε UE46F7000 για το UltraClearPanel.
Αν όχι πήγαινε για την UE46F6500 , η μόνη διαφορά της UE46F6500 και της UE46F6800 είναι στο design, τα specs είναι ολόιδια. Η UE46F6500 μου αρέσε καλύτερα απο την UE46F6740 όταν τις είδα live να παίζουνε 1080p....

Απλά UE46F6500 με UE46F7000 είναι κανα 800αρι ευρω διαφορά ;/

@panosp1 αδερφε σε ευχαριστω για την απαντηση τελικα αυτο που ειπες καταλαβα πως η μονη "πραγματικη" διαφορα τους ειναι καθαρα το design!θα ξαναριξω αλλη μια ματια απο κοντα σε καποιο καταστημα! οσο για την 7000 η τιμη της ειναι αρκετα κοντα με την 8000 δεν ξερω αν αξιζει να αγορασει καποιος την 7 απο την 8

ενωλιγοις συμπερασμα : σειρα 6 αποφασηστηκε :P

Αφου αρχικα πηγαινες για μια ακριβη TV και εκτος αν το μετανιωσες... εγω θα περιμενα μεχρι τον Σεπτεμβη-Οκτωβρη να παρω την LG 47LA860v...

Εξαλλου γιατι βιαζεσαι να παρεις TV το καλοκαιρι... ειναι εποχη που αναβει λιγοτερο η TV λογο καιρου... "ξεχασε" το λοιπον κανοντας βολτες εξω... και περιμενε λιγο να πεσουν οι τιμες και τσιμπα μια καλη...

Με τα λεφτά που έχει η 47LA860 αγοράζει κάποιος μια αρκετά καλή 55"...

H διαφορά των δυο φαίνεται εδώ....

47-inch-16x9-vs-55-inch-16x9.png

Με τα λεφτά που έχει η 47LA860 αγοράζει κάποιος μια αρκετά καλή 55"...

H διαφορά των δυο φαίνεται εδώ....

47-inch-16x9-vs-55-inch-16x9.png

Και η δικη μου και η δικη σου ειναι προσωπικη αποψη. Εκτος οτι η διαφορα στο οπτικο πεδιο ειναι πραγματικα αστεια, ξεφευγει σε μεγεθος σαν συσκευη σε ενα σαλονι. Ειτε μινιμαλ, ειτε κλασικο, ειτε αστα να πανε!
Εγω θελω TV μεχρι 47" γιατι δεν βλεπω ταινιες αλλα, χαζευω συγκεκριμενα προγραμματα, βλεπω καμια σειρα ξενη, συγκεκριμενες ειδησεις και καμια ενημερωτικη εκπομπη (οποτε δεν θελω μια τεραστια κεφαλα ενος εγκεφαλου ή ανεγκεφαλου μεσα στο σαλονι μου). Η 55αρα TV για μενα ειναι οτι πιο κακο μπορει να αγορασει κανεις. Εχω τον προτζεκτορα με τις 110" για ταινιες, που εκτος οτι ειναι incognito σπιτι μου, πραγματικα ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ...
και οχι αυτο το αστειο διαγραμμα που εβαλες παραπανω...

55vs110"

55-inch-16x9-vs-110-inch-16x9.png

Η αποψη μου ειναι λοιπον οτι, με τα λεφτα αυτης της 47αρας λοιπον παιρνεις μια περσινη ή μετρια φετινη 55αρα. (για μενα παντα).
Και μετα απο αυτα που ειδα οτι κανει/προσφερει η φετινη 860, πραγματικα θα τα εσκαγα αντι οποιασδηποτε 55αρας...

Προσωπικα θεωρω αηδια οταν βλεπω σε σαλονια +50" τηλεορασεις. Ειναι αχαρες, τεραστιες, δεν ταιριαζουν με τον χωρο και συνηθως παιζουν αηδιες απο τους κατοχους τους...

Last edited:
Δηλαδή τι ακριβώς κάνει που δεν το κάνει πχ. μια Samsung σειρά 6 ή LG σειρά 7?

Βέβαια οι LG σειρά LA είναι ακόμη πανάκριβες στην Ελλάδα , πχ. η 47LA740 (το πιο φτηνό μοντέλο της LG με 100 Hz) έχει 1400 ευρώ.

Προσωπικα θεωρω αηδια οταν βλεπω σε σαλονια +50" τηλεορασεις. Ειναι αχαρες, τεραστιες, δεν ταιριαζουν με τον χωρο και συνηθως παιζουν αηδιες απο τους κατοχους τους...

Δεν βλέπω Ελληνικά κανάλια ούτε το 1% του χρόνου που είμαι μπροστά στην τηλεόραση. Μόνο σειρές και ξένες ταινίες. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Πάλι καλά που κυκλοφορούν κάποιοι άσχετοι που τα σκάνε για πανάκριβες 47" που δεν αξίζουν ούτε στην μισή τιμή και ανεβαίνουν τα κέρδη της κάθε LG.

Last edited: