Samsung 50 F6400 ή Panasonic 55 ET60 ή Sony 50 w829B

Feregorn

Established Member
27 February 2014
153
Καλησπέρα παιδιά! Ψάχνομαι για νέα τηλεόραση και έχω προς το παρόν "κλείσει" προς αυτές τις τηλεοράσεις. Η απόσταση είναι 3+ μέτρα, το κόστος πρέπει να είναι κοντά στα 1300 ευρώ και θα τις αγοράσω αναγκαστικά από Κωτσόβολο. Θέλω μια τηλεόραση με φωτεινή και πολύχρωμη εικόνα, καλό μαύρο (με τη καλύτερη κατασκευαστικά ποιότητα για ελαχιστοποίηση του clouding, flashlighting, κτλ),καλό 3D και καλό smart κομμάτι και (ίσως) δυνατότητα για flash στον browser. Τι γνώμη έχετε για αυτά τα μοντέλα; Έχουν κάποιο μεγάλο αρνητικό; Υπάρχει κάποιο που υπερέχει ξεκάθαρα; Ή έχετε κάποιο άλλο κατά νου που μπορείτε να προτείνεται που να μην ξεφεύγει πολύ σε τιμή;

Για τις νέες LG ξέρουμε τίποτα, πχ LB650, LB730; Ενδιαφέρουσες φαίνονται αλλά reviews δεν έχω βρει ακόμα;!

Δεν υπάρχει κανείς που να τις έχει δει ή να έχει διαβάσει κάτι; Η LG 730 μου αύξησε το ενδιαφέρον, καθώς διάβασα σε γαλλικό site (http://www.hdfever.fr/2014/03/31/lg-lb730v/) ότι διαθέτει και local dimming!

Αν κατάλαβα καλά η lb730 είναι 200 Hz στο panel?

'' Affichage natif 200/240 Hz, et compensation de mouvement MCI 800''

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αρκεί να μην έχει τα προβλήματα που είχαν παλιότερα οι Nano LED της LG.

Πως σου φαίνονται λοιπόν, οι καινούργιες LG; Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από 2 βίντεο, αλλά με βάση όπως φαίνονται στα βίντεο, δείχνουν καλή εικόνα; Επίσης για την νέα Samsung UE55H6200, έχετε άποψη; Είναι στα τετραπύρινη μεν αλλά είναι σε παρόμοια επίπεδα εικόνας με τις περσινές F6400-6500;

Να προσθέσω ότι τείνω τελευταία με διάφορα review που διάβασα όπως (http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2419153,00.asp) και από τα παιδιά στο αντίστοιχο νήμα, στην Panasonic L55ET60 καθώς φαίνεται πολύ τίμια τηλεόραση για τα λεφτά της...Πιστεύω ότι άμα βρω την ST60 σε παρόμοια τιμή, αξίζει το μπλέξιμο με τις ιδιαιτερότητες των plasma και την πιθανότητα να μείνω χωρίς ανταλλακτικά στο άμεσο μέλλον; Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στη ποιότητα/κίνηση/φωτεινότητα/αντίθεση της εικόνας;

Δεν ξέρω τι κάνουν οι νέες LG αλλά όσοι αγόρασαν πέρυσι τηλεοράσεις με IPS (βλέπε ET60 , LA660 , W805A) είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ομοιομορφίας , βάλε και την χαμηλή αντίθεση σε σκοτάδι και δεν αξίζει τον κόπο για εμένα. Πάντως η LG εδώ και απεριόριστα χρόνια που είμαι στο forum μέλος όλο θα βγάλει τα super μοντέλα υποτίθεται και όλο μετριότητες μας εμφανίζει στο τέλος. Γι' αυτό βλέπεις μέλη με εμπειρία στις τηλεοράσεις να μην σου προτείνουν την συγκεκριμένη εταιρεία. Όσο αφορά την ST60 , σε σκοτεινό χώρο έχει την μεγαλύτερη αντίθεση και το καλύτερο μαύρο μακράν. Αν βλέπεις κυρίως χωρίς φώτα ίσως αξίζει το "μπλέξιμο" (αλλιώς σε φωτεινό χώρο λειτουργεί ως καθρέπτης) αλλά και αυτή όπως και η ET60 σαν smart tv (επειδή είχες αναφερθεί εκτενώς στο κομμάτι αυτό) πολύ λίγα πράγματα (ούτε browser με flash δεν έχει).

Άρα με δεδομένη την αγορά όπως έχει τώρα, τι μου προτείνεις; Οι Samsung είναι πιο σταθερή αξία αλλά κοστίζουν παραπάνω, ειδικά τα νέα μοντέλα από όλες τις μάρκες γενικά και βγαίνουν μόνο στις 50 τα περισσότερα... Και στις 55 δεν βρήκα από τον Κωτσόβολο σε τιμή κάτω από 1500 γενικά πάρα μόνο στην ΕΤ60...

Σαν value for money αυτή την στιγμή θεωρώ ότι η Sony W805B δεν έχει αντίπαλο από τα μοντέλα του 2014 (αγοράζεις και ένα android media player με κανένα κατοστάρικο για να καλύψεις τις αδυναμίες σε smart tv). Όταν οι Samsung σειρά Η πέσουν σε νορμάλ τιμές με δεδομένο ότι έχουν καλύτερο 3D και smart tv θα είναι πιο ελκυστικές αλλά αυτό μπορεί να πάρει μερικούς μήνες. Και η 55F6500 που αγόρασα είχε αρχικά όταν βγήκε 1799 ευρώ και εγώ την πήρα στο εξάμηνο 1260 φαντάσου ενώ φίλος μου πήρε την 50F6800 στα 999 ευρώ την ίδια περίπου εποχή (Αύγουστο). H σειρά F της Samsung επίσης θα άξιζε αν την έβρισκες σε παρόμοια τιμή με την Sony αλλά από ότι βλέπω στο skroutz έχουν εξαφανιστεί από την αγορά.

Last edited:
Τελικά βρήκα σε Κωτσόβολο την 55" F7000 της Samsung. Ήταν εκθεσιακή (λίγων μηνών) και την πήρα πακέτο με 5χρονη εγγύηση στα 1500 ευρώ. Δεδομένου του γενικού επιπέδου της, των δυνατοτήτων και των κριτικών που είχα διαβάσει για αυτή, θέλω να πιστεύω ότι έκανα καλή αγορά... Θα αναφέρω εντυπώσεις σύντομα...

Είδα κάτι βιντεοκασέτες που είχε τραβήξει ο πατέρας με κάμερα DV πριν 15 χρόνια. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της εικόνας, τη ζωντάνια των χρωμάτων και την και την καθαρότητα της κίνησης (και χωρίς να πειράξω τίποτα ακόμα από τις ρυθμίσεις που είχαν κάνει στο κατάστημα)! Βελτιώνει την εικόνα ή είναι ιδέα μου;!

Είδα κάτι βιντεοκασέτες που είχε τραβήξει ο πατέρας με κάμερα DV πριν 15 χρόνια. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της εικόνας, τη ζωντάνια των χρωμάτων και την και την καθαρότητα της κίνησης (και χωρίς να πειράξω τίποτα ακόμα από τις ρυθμίσεις που είχαν κάνει στο κατάστημα)! Βελτιώνει την εικόνα ή είναι ιδέα μου;!
Αρχικά καλοθέατη και απροβλημάτιστη.
Τώρα σε αυτό που ρωτάς, είναι πραγματικά μια πάρα πολύ καλή τηλεόραση, δε κάνει όμως και θαύματα όταν είναι και εντελώς αρύθμιστη, άντε και ρυθμισμένη, αλλά λίγο η χαρά του καινούργιου, λίγο να τη συνηθίσεις, λίγο να μάθεις να βλέπεις ακόμα πιο σωστά, έ όλα από λίγο και σιγά σιγά σιγά..... χα!χα!χα!
Με γειές και πάλι!

Ευχαριστώ πολύ. Μπορεί να μην έχεις και άδικο αλλά προσπαθώ να μιλάω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ δεδομένης της περιορισμένης εμπειρίας μου. Είδα πάντως εγγραφή που είχα κάνει τηλεοπτικού προγράμματος από παλιό dvd recorder σε LP ποιότητα και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν σε να βλέπεις βίντεο στο YouTube σε ποιότητα 360 σε τηλεόραση 55"! Με λίγα λόγια τρισάθλιο! Πάντως σε σύγκριση με αυτή που γύρισα πίσω, τη Sony 805A το μαύρο, σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Απόλυτη ομοιομορφία και πολύ καλύτερο γενικά. Δεν θα πω ότι είναι τέλειο, αλλά την έχω σε οπίσθιο φωτισμό στο 12 σε κλίμακα με μέγιστο το 20 και είναι πάρα πάρα πολύ καλό! Κατά πολύ ανώτερο, χωρίς flashligthing και clouding...

Σιγουρα η 805 σε σχεση με την 7000 δεν εχει καμια σχεση,κυριως λογω διαφορετικου πανελ.Πηρες μια πολυ καλη τηλεοραση,παραλιγο να καταληξω και εγω σε αυτη,αλλα πηγα τελικα αλλου.Με γεια φιλε και να εισαι καλα,να τη χαρεις!

Σιγουρα η 805 σε σχεση με την 7000 δεν εχει καμια σχεση,κυριως λογω διαφορετικου πανελ.Πηρες μια πολυ καλη τηλεοραση,παραλιγο να καταληξω και εγω σε αυτη,αλλα πηγα τελικα αλλου.Με γεια φιλε και να εισαι καλα,να τη χαρεις!

Ευχαριστώ φίλε μου! Επίσης και εσύ να απολαύσεις τη δική σου TV. Ποια προτίμησες;

Ευχαριστώ φίλε μου! Επίσης και εσύ να απολαύσεις τη δική σου TV. Ποια προτίμησες;

Tην sony 55w905.Tις θεωρω ισαξιες τηλεορασεις,η sony υπερτερει για μενα στην ποιοτητα εικονας και στο χαμηλοτερο input lag για gaming και η samsung σε smart εφαρμογες.Επειδη εμενα με ενδιεφερε περισοτερο η ποιοτητα εικονας πηγα στην sony.

Tην sony 55w905.Tις θεωρω ισαξιες τηλεορασεις,η sony υπερτερει για μενα στην ποιοτητα εικονας και στο χαμηλοτερο input lag για gaming και η samsung σε smart εφαρμογες.Επειδη εμενα με ενδιεφερε περισοτερο η ποιοτητα εικονας πηγα στην sony.

και καλα εκανες!!!!το πρωτο που πρεπει να ζηταμε σε μια τηλεοραση ειναι η ποιοτητα της εικονας

και καλα εκανες!!!!το πρωτο που πρεπει να ζηταμε σε μια τηλεοραση ειναι η ποιοτητα της εικονας

Εγώ ζητάω το συνολικό πακέτο. Εξάλλου σε αυτό το επίπεδο, οι διαφορές παύουν να είναι μεγάλες στη ποιότητα και βρίσκονται πλέον μόνο στα πρόσθετα χαρακτηριστικά όπου και προσπαθούν να διαφοροποιηθούν τα διάφορα μοντέλα. Αν έβρισκα την 905 σε παρόμοια τιμή...ίσως το σκεφτόμουν, αλλά δεν νομίζω να την επέλεγα και πάλι.

Εγώ ζητάω το συνολικό πακέτο. Εξάλλου σε αυτό το επίπεδο, οι διαφορές παύουν να είναι μεγάλες στη ποιότητα και βρίσκονται πλέον μόνο στα πρόσθετα χαρακτηριστικά όπου και προσπαθούν να διαφοροποιηθούν τα διάφορα μοντέλα. Αν έβρισκα την 905 σε παρόμοια τιμή...ίσως το σκεφτόμουν, αλλά δεν νομίζω να την επέλεγα και πάλι.
Σε αυτά τα επίπεδα οι λεπτομέρειες στην εικόνα κάνουν τη διαφορά, που αρκετές φορές είναι πολύ ουσιαστικές.
Την εικόνα να την κάνεις καλύτερη από όσο μπορείς με τα ρυθμιστικά της, δε γίνεται, και την όποια έλλειψή της δεν την καλύπτεις.
Τα υπόλοιπα όλα τα αναβαθμίζεις όσο και να υπολοίπονται και πολύ μάλιστα περισσότερο από οτιδήποτε ενσωματωμένο έχει η καλύτερη τηλεόραση σε αυτό το τομέα.