Αναλυση Full HD, tuner DVB-T HD και ηχος SRS TruSurround HD. Πολλες λειτουργιες βελτιωσης ηχου και εικονας. Motion Plus 200Hz. 24p Real Movie. Προσβαση σε on line υπηρεσιες (για Ελλάδα προς το παρόν μόνο YouTube, το οποίο είναι όμως και το πιο ενδιαφέρον από τα widgets). Διαδραστικα περιεχομενα. 2 θυρες USB, δέχονται και στικάκια και σκληρούς δίσκους, παίζουν σχεδόν τα πάντα. 4 εισοδοι HDMi. DLNA για προσβαση στο περιεχομενο του PC σας μεσω ΛΑΝ ή ανταπτορα WiFi. Φινιρισμα Crystal Gloss μαυρο πλατινενιο και Eco Flower για το περιβαλλον
Μέγεθος οθόνης : 46 ίντσες (116 cm)
Φωτεινότητα (σε cd/m² ) :
Κόντραστ : 150.000/1
Χρόνος ανταπόκρισης (σε ms) : 2ms
Ανάλυση (οριζόντια x κάθετη - σε pixels) : 1920 x 1080
Γωνίες θέασης (σε %) : 170/170
Αudio : 2 x 10 Watts RMS
Μείωση του θορύβου : Ναι
Ηχος Mono/Stereo : Tuner NICAM/Ηχος SRS TruSurround HD συμβατός με Dolby Digital Plus
Ηχεία : Αόρατα
Συνδέσεις : 4 x HDMi1 x Scart1 x Component1 x Composite2 x Είσοδοι RCA Stereo1 x Jack Stereo2 x USB 2.01 x Δίκτυο ενσύρματο Ethernet1 x RS2321 x Κεραία TV
Υποδοχές video : 1
Είσοδος DVI : Όχι
Είσοδος HDMI : 4
Είσοδος PC : Όχι
Εξοδοι audio : RCA Stereo Ψηφιακή οπτικήΑκουστικά Stereo
Διπλό Tuner : Ναι (όχι όμως για δύο κανάλια ΤV)
Τηλεκείμενο : 1 000 σελίδες
Αλλες λειτουργίες : Τεχνολογία Motion Plus 200HzLCD Crystal FHD Engine Progressive Scan/Εξιδανίκευση χρώματος III/24p Real Movie/Ultra Clear Panel/Internet @ TV (Widgets)/Δίκτυο συμβατό με DLNA (Digital Living Network Alliance)/Αυτόματος έλεγχος έντασης/Αυτόματη εγκατάσταση καναλιών/Game mode/USB Video HD/Χειριστήριο του περιεχομένου multimedia/Anynet+ (HDMI-CEC)/Βελτιστοποιημένο περιεχόμενο BD Wise/Λειτουργία απεικόνισης εικόνας/Ανάγνωση καρτών PCMCIA
Τηλεχειριστήριο φωτιζόμενο!
Γλώσσες εσωτερικών μενού : 25 γλώσσες
Εγχειρίδιο σε USB stick (παρέχεται λέμε)
Διαστάσεις (χιλ.) : 1115 x 78,6 x 702,5 (χωρίς τη βάση)1115 x 275 x 766 (με τη βάση)
Βάρος (κιλά) : 19,7 (χωρίς τη βάση)/24,6 (με τη βάση)
Αυτά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Από προσωπική άποψη τώρα για τις θεάσεις:
Σούπερ σε SD απλά κανάλια, εξαιρετική στα ψηφιακά. Πολύ, πολύ καλύτερη από ότι την περίμενα, καλύτερη λήψη και απεικόνιση και από την CRT Sony που είχα πριν.
Hi def: :-οοοο Επαθα πλάκα. Πολύ καλύτερη επίσης από ότι την περίμενα. Βελτιωμένη απεικόνιση ακόμη και στα divx. Σούπερ αίσθηση στα 720p σχεδόν τρισδιάστατη. Σου πέφτει το σαγώνι και ξεχνάς ότι έχεις δει στα 1080p.
Και το κλου: Ολα αυτά που σου λέω είναι από θεάσεις μέσω DLNA από δίκτυο LAN. Ολα έπαιξαν από το PC μου απευθείας: Divx, Xvid, avi, mkv (μόνο πρόβλημα στο mkv δέχεται ήχο AC3 οπότε ίσως χρειαστεί να μετατρέψεις μερικά αρχεία). Και μάλιστα το PC ήταν 3 δωμάτια μακρυά, κατέβαζε torrents και η σύνδεση ήταν με δίκτυο Ethernet over Power. Και όμως, κανένα σπάσιμο.
Από εκεί και πέρα, έχω ακούσει ότι με το wireless DLNA (το USB dongle της Samsung δεν παρέχεται, είναι προαιρετικό και πωλείται προς €60) όλα παίζουν επίσης καλά, εκτός από τα βαριά mkv, όπου παρατηρούνται σπασίματα. Δεν ασχολήθηκα, γιατί εγώ την έχω καλωδιωμένη.
Ολα τα παραπάνω παίζουν επίσης απευθείας από τις 2 USB της τηλεόρασης.
Δέχεται flash, sticks και σκληρούς με ή χωρίς ρεύμα. Και κανένα πρόβλημα με τους υπότιτλους, τα βλέπει όλα κανονικά. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις τη γλώσσα και το μέγεθος των υπότιτλων από τα μενού της TV!!!
Και τέλος στο υπέρτατο αγαθό, το FULL HD.
Δεν έχω λόγια να σου πω για τα blu ray. Δεν μπορώ να στο περιγράψω. Συγκινήθηκα. Τέλειο, απλά τέλεια εικόνα, τρισδιάστατη. Ηταν ότι καλύτερο έχω δει, και πίστεψέ με ενάμισι χρόνο το παλεύω και ψάχνω τηλεόραση με υψηλά στάνταρτ. Καταπληκτική.
Αααα, και παιχνίδια: Εχω βάλει πάνω το Playstation 3 και δεν πίστευα τα μάτια μου. Εδώ και ενάμισι χρόνο άλλα έπαιζα και άλλα νόμιζα ότι βλέπω. Πρέπει να ξαναπαίξω όλα τα παιχνίδια μου φαίνεται, γιατί δεν έβλεπα ούτε το 30% από αυτό που απεικονίζουν τα παιχνίδια. Επαθα μεγάλη ήττα. Σοκ. Τέλεια λεπτομέρεια, τέλεια, τέλεια. Βγάζω και τον ήχο στο στερεοφωνικό (έπεται και αγορά home cinema της προκοπής) και είναι απόλαυση.
Οσο για το lag, σε κανονικο mode είναι ανεπαίσθητο (κυριολεκτικά). Εάν ενεργοποιήσεις δε το game mode τότε εξαφανίζεται. Νο problem, όλα όσο καλά μπορεί να τα θέλεις.
PC δεν έχω συνδέσει ακόμη, αλλά ετοιμάζομαι. Γενικώς δεν έχω διαβάσει ή ακούσει για σοβαρά προβλήματα. Μόνο, και το τονίζω, μόνο σε κάποιες περιπτώσεις μερικοί κάτοχοι βλέπουν είδωλα στις γραμματοσειρές. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, ίσως παίζουν ρόλο τα PC, κάρτες γραφικών και ρυθμίσεις. Δεν έχω ιδίαν άποψη...
Τέλος, για τη βάση που με ρωτάς, αν θυμάμαι καλά οι προδιαγραφές είναι τυπικές VESA (νομίζω 40Χ40), οπότε αν η βάση σου πληρεί το πρότυπο δεν θα έχεις πρόβλημα. Googlάρισέ το και ίσως βγάλεις άκρη.
Αυτά και ελπίζω πρώτον να βοήθησα και δεύτερον να μην κούρασα...