Samsung 55" VS 55" Curved Full HD

george_av

AVClub Enthusiast
6 February 2012
803
Καλημέρα,

Είμαι μεταξύ των παρακάτω 2 τηλεοράσεων:

Samsung UE55J6300

και

Samsung UE55J6200

Για 4k δεν κοιτάω... Η απόσταση θέασης είναι τα 3.2 μέτρα. Πηγές: Playstation 3, HTPC και αρκετό τηλεοπτικό. Η τηλεόραση που θα αντικατασταθεί είναι μια Samsung 40" 6ετίας.

Θα μου προτείνετε Cuved ή όχι; Πιστεύετε είναι υπερβολή οι 55" για την συγκεκριμένη απόσταση θέασης;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

για hd σήματα δεν είναι καθόλου υπερβολή και είναι και μικρή. Για sd όπως είναι το τηλεοπτικό υπάρχουν θέματα λόγω της μειωμένης native ανάλυσης και του upscale. Κάποιος κάτοχος θα μπορέσει να σε διαφωτίσει καλύτερα σε αυτό.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα να τις δείς σε τηλεοπτικό και να αξιολογήσεις μόνος σου και την καμπυλότητα του panel.

κάποιες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ

http://www.rtings.com/tv/learn/curved-vs-flat-tvs-compared

αλλά τα μάτια σου θα είναι ο καλύτερος κριτής.

Τις έχω δει σε κατάστημα και τις 2.

Η αλήθεια είναι ότι η Curved είναι πολύ εντυπωσιακή και μου άρεσε και στα μάτια μου.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως με "κουράσει" για καθημερινή χρήση, καθώς είναι τελείως πρωτόγνωρο για εμένα.

Καλημέρα στην παρέα ,
Επαναφέρω αυτό το παλιό θέμα μιας & προσανατολίζομαι σε αγορά νέας τηλεόρασης max 600€ & έχει βγεί η UE55J6300 σε πολύ καλή τιμή.
Αξίζει να πάω σε ένα σχετικά "παλιό" μοντέλο αλλά με καλά χαρακτηριστικά ή να κοιτάξω σε κάτι πιο σύγχρονο τεχνολογίας 4Κ (πχ Hisense) ;;
H χρήση προορίζεται κυρίως σε θέαση τηλεοπτικού προγράμματος - αγώνων ..