Samsung 55F7000

Δεν μειωνεται με το backlight γινεται λιγο πιο ατονο μικρη διαφορα ακομα και με 0 απισθιο φαινεται

Στην F7000 ενός φίλου και το backlight στο 10, το clouding ήταν αρκετά περιορισμένο. Βέβαια υπάρχει διαφορά από panel σε panel. Ας δοκιμάσει ο φίλος να μας πει αν είναι αισθητό. Βασικά σε εμένα, και το λίγο μου χτυπάει κατακούτελα...

Μετα απο 2 μερες που εχω την τηλεοραση, νομιζω οτι τελικα δεν ειναι τοσο τραγικο ή εχει αρχισει να το συνηθιζει το ματι μου, τι να πω! Την μερα δεν μπορω να το καταλαβω, μονο βραδυ.
Το οτι εχει εστω και λιγο σου τη σπαει, ομως απ'οτι μου ειπατε μπορει να πεσω σε χειροτερη. Βεβαια το "λιγο" ή "πολυ" ειναι σχετικο, εγω δεν εχω εμπειρια αλλης τηλεορασης, οποτε μπορει εμενα να μου φαινεται λιγο και σε αλλον πολυ ή ισως και το αντιθετο.
Δοκιμασα το backlight, οσο το μειωνεις τοσο καλυτερα ειναι, και στο 0 δεν φαινεται σχεδον καθολου.
Γενικοτερα ποιες ειναι οι ιδανικες ρυθμισεις για τη συγκεκριμενη τηλεοραση; Επισης τι ακριβως ειναι το calibration και πως γινεται;
Sorry για τις πολλες και μαλλον χαζες ερωτησεις, αλλα ειμαι αρκετα ασχετη απ' οτι καταλαβατε! Βεβαια τι την ηθελα την f7000 και μαλιστα 55αρα αυτο ειναι αλλη ιστορια!
Παντως δεν ξερω τι λετε εσεις εδω, εμενα η τηλεοραση που την εχω στα 4 μετρα μου φαινεται τερας και αρκετα απιθανο να την συνηθισω, προς το παρον νομιζω οτι εχω ενα alien στο σαλονι μου!
Σας ευχαριστω και παλι...

Oταν καταλαβεις μετα απο καιρο τα σημεια που εχει περισσοτερο clouding και με οπισθιο στο 0 θα τα βλεπεις.Στο κρυφο μενου υπαρχει καποιο led level που ακομα και στο 0 να μπει ο οπισθιος απο το κανονικο μενου τα led μενουν αναμμενα αλλιως θα μαυριζε το πανελ σου.

Μιλαω για την κνηματογραφικη ρυθμιση εικονας που το πανελ μενει παντα φωτισμενο.Στις αλλες θεσεις βγαζει καλυτερο μαυρο αφου εφαρμοζει δυναμικη αντιθεση.Calibration θα κανει καποιος επαγγελματιας με το αναλογο ποσο φυσικα.Απο την αλλη σε led lcd εγω δεν θα εκανα ,προσωπικα αξιζει σε πλασμα για ταινια.Ειμαι της αποψης αφου δεχομαι τα κουσουρια της τεχνολογιας clouding χαμηλοτερη αντιθεση απο πλασμα και μαυρο με ασπριλες το calibration με μαρανε.Τα λαθος χρωματα δεν ειναι και τοσο προβλημα δεν ειναι κατι που ενοχλεi οπως το clouding ή μειωμενη αντιθεση, εκτος και αν ειναι οτι να ναι που οι φετινες 7αρες και 8αρες δεν εχουν και τοσο θεμα.Και εγω που στα γραφω αυτα με led lcd samsung ειμαι.Moνη σου αν θες υπαρχουν πατερνακια να φερεις μαυρο και λευκο στο 16-235,για τα χρωματα θελεις οργανο.Και βαλε σε λειτουργεια rgb το player αναλογα πιο εχεις για να ξελειδωσει το hdmi μαυρο απο την tv γιατι ειναι στην θεση κανονικο κλειδωμενο για pc level να το βαλεις στην θεση χαμηλο.

Last edited by a moderator:
Μιλαω για την κνηματογραφικη ρυθμιση εικονας που το πανελ μενει παντα φωτισμενο.Στις αλλες θεσεις βγαζει καλυτερο μαυρο αφου εφαρμοζει δυναμικη αντιθεση.Calibration θα κανει καποιος επαγγελματιας με το αναλογο ποσο φυσικα.Απο την αλλη σε led lcd εγω δεν θα εκανα ,προσωπικα αξιζει σε πλασμα για ταινια.Ειμαι της αποψης αφου δεχομαι τα κουσουρια της τεχνολογιας clouding χαμηλοτερη αντιθεση απο πλασμα και μαυρο με ασπριλες το calibration με μαρανε.Τα λαθος χρωματα δεν ειναι και τοσο προβλημα δεν ειναι κατι που ενοχλεi οπως το clouding ή μειωμενη αντιθεση, εκτος και αν ειναι οτι να ναι που οι φετινες 7αρες και 8αρες δεν εχουν και τοσο θεμα.Και εγω που στα γραφω αυτα με led lcd samsung ειμαι.Moνη σου αν θες υπαρχουν πατερνακια να φερεις μαυρο και λευκο στο 16-235,για τα χρωματα θελεις οργανο.Και βαλε σε λειτουργεια rgb το player αναλογα πιο εχεις για να ξελειδωσει το hdmi μαυρο απο την tv γιατι ειναι στην θεση κανονικο κλειδωμενο για pc level να το βαλεις στην θεση χαμηλο.
Και όμως δε μπορείς να φανταστείς, τη διαφορά και στις Led Lcd. Το είδα και στη Samsung 46C8000 & στη Sony 55W905, κυριολεκτικά τεράστια η διαφορά και στις δύο περιπτώσεις και δεν είμαι και άσχετος από το άθλημα. Επίσης να πω ότι στις Samsung είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις << φέρεις >> στα ίσα τους με το μάτι, γιατί έχουν και πολύ περισσότερες ρυθμίσεις και γενικώς είναι πιο δύστροπες στη ρύθμιση, πρέπει να ξέρεις και να έχεις και το κατάλληλο εξοπλισμό για να πάρεις το ότι καλύτερο μπορούν να δώσουν.