Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Νέα Samsung LCD

Ναι Γιάννη σε ευχαριστούμε, αν και δεν προλάβαμε να κατεβάσουμε ούτε μια γουλιά καφέ .......

Γράφαμε μαζί ... αλλά έχω μια μικρή τεχνική ένσταση.

Στις LCD τα 100 Hz χρησιμευουν για να μειωσουν το response time. Aν μια τηλεοραση εχει πχ. 20 msec (πραγματικα οχι αυτα που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες) τοτε με την συνδρομη των 100 Hz επειδη αυξανεται το refresh rate πεφτει περιπου στο μισο δηλ. πχ 10 msec.

Τα 20ms και 10ms που αναφέρεις δεν είναι response time, αλλά η διάρκεια κατά την οποία ένα pixel είναι αναμμένο όταν το refresh rate είναι 50 ή 100Hz αντίστοιχα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως το response ενός πάνελ είναι fixed χαρακτηριστικό και δεν μεταβάλλεται ανάλογα με το refresh rate. Σε μία LCD όπως η Sony X3500 το response time είναι τό ίδιο όποιο ρυθμό ανανέωσης και να επιλέξεις.

Γιωργο νομιζω οτι κανεις λαθος. Θα ψαξω να σου βρω απο το TOM's hardware που ειχαν μετρησει μια τηλεοραση με και χωρις τα 100 Hz και στην δευτερη περιπτωση το response time ηταν πολυ μικροτερο.-bye-

Εδω εχει καποια στοιχεια...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=335037&postcount=27

40D3000 με 100 Hz...

latency_KDL40D3000.jpg

32D3000 χωρις 100 Ηz...

latency_KDL32D3000.gif

Aν και προκειται για δυο διαφορετικες διαστασεις του ιδιου μοντελου η διαφορα στην ταχυτητα ειναι νομιζω εμφανης.

Last edited:
Απάντηση: Νέα Samsung LCD

δηλ ο χρονος της αλλαγης απο το μαυρο στο ασπρο με 100hz μειωνεται στο μισο.

εισαι σιγουρος ρε Γιαννη οτι συμβαινει αυτο,πρωτη φορα το ακουω-διαβαζω αυτο.

...και με το MCFI συνήθως βλέπουμε άλλα προβλήματα. Οι τελευταίες LCD 50/60hz έχουν αρκετά γρήγορο response time και το smearing έχει εξαφανιστεί. Βέβαια το motion resolution παραμένει χαμηλό.

Re: Απάντηση: Νέα Samsung LCD

δηλ ο χρονος της αλλαγης απο το μαυρο στο ασπρο με 100hz μειωνεται στο μισο.

Ενταξει δεν ειναι ακριβως το μισο , χοντρικα μιλαμε αλλα μειωνεται σημαντικα.

Απάντηση: Νέα Samsung LCD

Unfortunately, manufacturers have panels which are on one hand, clearly faster across grey transitions than previous technologies, but on the other, have panels which have not improved on the black > white change which is the ISO norm for measuring “response time”.

ουσιαστικα,μικροτερο Response time σημαινει χειροτερο μαυρο οπως τα TN Panel για αυτο και τα S-PVA Panel ειναι καλυτερα.

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Γεια σας και μπραβο για την ωραια δουλεια που γινετε στο φορουμ.
Μια ερωτηση¨η SAMSUNG LE40M87 LCD TV 40'' που εχει σε προσφορα 900 το eshop αξιζει ?
Αξίζει σαν αγορά, και πολύ μαλιστα!

Όμως, σήμερα εν ετη 2008 μια τηλεοραση LCD που να ΜΗΝ εχει 100hz δεν ειναι λιγο λαθος επιλογή ???:grandpa:

ισως να μην ειναι οτι καλυτερο αλλα με 900 ευρω(και με 1500 ακομη ποια εχει 100 Hz?)

μια υπηρχε και την σταματησαν (D)

ειναι τα 900 που την κανουν αστερι

Γεια σας και μπραβο για την ωραια δουλεια που γινετε στο φορουμ.
Μια ερωτηση¨η SAMSUNG LE40M87 LCD TV 40'' που εχει σε προσφορα 900 το eshop αξιζει ?

Ναι Φίλε Αξίζει ...... και δέρνει , την πήρα πριν 15 μέρες απο Πλαισιο στα 1100 Euro, Άψογη επιλογή , το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι κάποιο είδωλο που εχει στην εικόνα μάλλον λόγω λήψης της κεραίας
Επίσης δεν εχω βρει πως λειτουργεί το PIP ( picture in picture) στο μυαλο μου ειχα την εντυπωση πως το PIP ειναι ας πουμε ενω βλέπω Mega να δω σε μικρα παραθυρα τι παιζει το ΑΝΤ1 το Star κλπ . διαβάζοντας ομως το Manual διαπίστωσα οτι το PIP λειτουργεί οταν για παράδειγμα βλέπεις DVD να μπορεσεις να δεις τι παιζει το STAR ή καποιο άλλο κανάλι. τελως παντων.

Η Τηλεόραση είναι πολύ καλή δεν ειναι 100hz όχι αλλα για 100Hz θα πας στα 1500 ευρο και πάνω

Η Τιμή της είναι 998 εuro στο Eshop όμως και όχι 900.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156533

Λοιπόν προχθές έγινα ευτυχής κάτοχος της 40Α656...:Banane0:
Η τηλεόραση είναι απίστευτη σε dvd και σε sd...Δυστυχώς ακόμα hd δεν υπάρχει πηγή να τη δοκιμάσω...Σε λίγες μέρες να ξεμπλέξω και θ ανεβάσω φωτο κτλ...

Γιωργο νομιζω οτι κανεις λαθος. Θα ψαξω να σου βρω απο το TOM's hardware που ειχαν μετρησει μια τηλεοραση με και χωρις τα 100 Hz και στην δευτερη περιπτωση το response time ηταν πολυ μικροτερο.-bye-

ΟΚ κατάλαβα τι εννοείς, αλλά είναι λίγο μπερδεμένο.

Θα ανοίξω (ελπίζω σύντομα) ένα σχετικό θέμα που θα αφορά response time - refresh rate - Motion Blur για να γράψουμε ότι γνωρίζει ο καθένας, μπας και ξεστραβωθούμε -bye-

παντως παιδια εγω που ειδα την f 86 κ την α656 απο κοντα το μαυρο της f ηταν μακραν καλητερο απο της 656....κ μαλιστα η ρυθμισεις ηταν σε εργοστασιακες ρυθμισεις....αφηστε εχω τρελο διλημα παιδες....ασε που μου κολλησε κ η philipscineow pfl7603d.....koyrastika....gia peite tpt??

παντως παιδια εγω που ειδα την f 86 κ την α656 απο κοντα το μαυρο της f ηταν μακραν καλητερο απο της 656....

Μακραν καλυτερο κιολας?

Μπα δεν θα ειδες καλα....απο την αλλη μερια 7603? Ποια ειναι αυτη , ουτε η ιδια η Philips δεν ξερει οτι βγαζει τετοιο μοντελο.:flipout:

Οποιος θελει Philips πρεπει να τα σκασει , θεωρω την 9603 το μινιμουμ μοντελο που αξιζει τον κοπο και το χρημα.

Και εγώ σου προτείνω την 40A558. Πήρα την ίδια σε 46άρα και εχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Και εγώ σου προτείνω την 40A558. Πήρα την ίδια σε 46άρα και εχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Αλλού ήθελα να κάνω post.
:chinscratch::chinscratch:

Μακραν καλυτερο κιολας?

Μπα δεν θα ειδες καλα....απο την αλλη μερια 7603? Ποια ειναι αυτη , ουτε η ιδια η Philips δεν ξερει οτι βγαζει τετοιο μοντελο.:flipout:

Οποιος θελει Philips πρεπει να τα σκασει , θεωρω την 9603 το μινιμουμ μοντελο που αξιζει τον κοπο και το χρημα.

εγω φιλε μου ειδα μια χαρα εσυ...μηπως εισαι λιγο ασχετος....λεω λιγο:violent-smiley-030:

..koyrastika....gia peite tpt??

παρε οποια σου αρεσει περισσοτερο.η διακριση των τεχνολογιων σε lcd και plasma και σε παλια-νεα ειναι για θεωρητικη κουβεντα.αν κατι το ειδες μονος σου και σε εντυπωσιασε να το παρεις.ολοι οσοι εκαναν αυτο ειναι σημερα χαρουμενοι,οσοι αγορασαν μια τηλεοραση χωρις να ξερουν τι παιρνουν η επειδη την βρηκαν σε προσφορα κλαιγονται.

εγω συμφωνω με την επιλογη σου οσο λαθος και αν φαινεται αυτη με τα δικα μου κριτηρια(παλαιοτητα του μοντελου,νεα μοντελα που ερχονται με περγαμηνες κτλ)...αυτη σου αρεσε,αυτη να παρεις.:a0210:

Περι μακραν η' οχι καλυτερου μαυρου, δεν εχω δει για να σχολιασω, αλλη η Philips που αναφερ8ηκε ειναι αυτη