Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Ξερει κανεις ποτε ερχεται και τι χαρακτηριστικα θα εχει?

Ευχαριστω και καλες διακοπες:worshippy:

Ξερει κανεις ποτε ερχεται και τι χαρακτηριστικα θα εχει?

Ευχαριστω και καλες διακοπες:worshippy:

Θα παρουσιαστούν επίσημα τέλη του μήνα στην IFA και θα έρθουν στα ράφια από Σεπτέμβριο. Αναλυτικά χαρακτηριστικά και review εδώ:

http://www.fullhd.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=97:samsung-le-46a750&catid=18:-hd-tvs&Itemid=142

Για το USΒ που ρώτησες πριν αναφέρεται:

Mέσω της θύρας USB και της λειτουργίας WiseLink Pro, μπορεί να «διαχειρισθεί» αρχεία φωτογραφιών JPEG, ήχου MP3 και βίντεο με συμβατότητα σε φορμά ΜPG-4/H.264, DiVX και VC1!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόθεσή σας να βοηθήσετε, αλλά τελικά βρήκα άκρη. Ήταν το DVI-HDMI καλώδιο. Άλλαξα και μιά κάρτα και έβαλα μιά 3870 και τώρα όλα μιά χαρά. Και ήχο και εικόνα ... όλα μιά χαρά...
Πώς μπορώ να πάρω τον ήχο από την τηλεόραση και να τον οδηγήσω στο home cinema και να εχω κανονικά εξακάναλο ήχο; Αυτή τη στιγμή η συνδεσμολογία έχει ως εξής:

HTPC (ATI 3870) -- DVI-to-HDMI --> TV (και μέσα από τα windows μου αναγνωρίζει μόνο δύο ηχεία, δηλαδή στερεοφωνικό ήχο...)

Παιδιά παρέλαβα την 46Α656 επιτέλους προχτές.Με τις εργοστασιακές ακόμα ρυθμίσεις άπαιχτη στο πρόγραμμα τις tv. Περισσότερα σε 10 μέρες φεύγω διακοπές. Αν μπορείται στείλτε τις professional ρυθμίσεις τις να τις έχω!!:ernaehrung004:

ρε παιδια τιποτα ρυθμίσεις εχει να ποσταρη κανεις?
οι δικεs μοu για SD.
TV LE40A656A1F
Energy saving Medium
Mode Standard
backlight 8
contrast 95
brightness 35
sharpness 40
color 40
tint 50-50

detailed settings
black ajust low
dinamic contrast low
gamma 0
color space native
white balance
flesh tone 0
edge enchancment off

picture options
color tone normal
size 16/9
digital NR auto
100Hz Motion plus medium
blue only mode off

Energy saving Medium
Mode Standard
backlight 8

Αυτα τα δυο ειναι αντικρουομενα. Με το energy saving μειωνει το backlight η τηλεοραση (για να κανει οικονομια) αλλα στην συνεχεια εσυ το ανεβαζεις παλι στο 8!!!

Δοκιμασε energy saving στο off και πιο χαμηλη τιμη για το backlight , κατα προτιμηση σχεδον μηδεν για νυχτερινη θεαση με σβηστα φωτα...

Σημερα θα παραγγειλω την 40''..... Πιστευω να μην το μετανιωσω και να ειναι καλη επιλογη....

Σαν εικονα ειναι μια απο τις καλυτερες τηλεορασεις που κυκλοφορουν. Ειδικα σε HD δινει ρεστα.

Οποτε μενει να σου βγει και αξιοπιστη-απροβληματιστη και θα εισαι οκ.

Σαν εικονα ειναι μια απο τις καλυτερες τηλεορασεις που κυκλοφορουν. Ειδικα σε HD δινει ρεστα.

Οποτε μενει να σου βγει και αξιοπιστη-απροβληματιστη και θα εισαι οκ.
Φιλε μου σε παρακαλω επειδη εχω κανει ποστ για αλλο θεμα σχετικα με blu-ray και δεν μου εχει απαντησει κανεις μπορεις να μου πεις αν ξερεις για το samsung 1500 αν παιζει dvd+r/rw ;

Μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω αλλα δεν το γνωριζω...

Παντως πλεον και τα DVD player των 30 ευρω παιζουν οποιοδηποτε format οποτε φανταζομαι οτι δεν θα υπαρχει πρροβλημα...

Μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω αλλα δεν το γνωριζω...

Παντως πλεον και τα DVD player των 30 ευρω παιζουν οποιοδηποτε format οποτε φανταζομαι οτι δεν θα υπαρχει πρροβλημα...
Σε ευχαριστω πολυ......

Γειά σας,

Εχω και εγώ προβεί στην αγορά της εν λόγω τηλεόρασης.

Οσον αφορά τα αναλογικά κανάλια είναι πρόβλημα, γιατί με την ποιότητα σήματος που έχω στο διαμέρισμα, αυτό που εισπράτω είναι πολλές φορές απογοητευτικό. Σαφώς και δεν φταίει βέβαια η τηλεόραση, αλλά όσο ανεβαίνεις στις ίντσες, τόσο γίνεται επιτακτική η ανάγκη για συνδρομητική.

Εγώ ώντας άσχετος από ρυθμίσεις χρησιμοποίησα αυτές που προτείνει το hdtvtest

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

Οσον αφορά τα αναλογικά κανάλια δεν είδα και καμιά σημαντική διαφορά. Όσον αφορά όμως τις ρυθμίσεις HD, τις δοκίμασα με το blu-ray "Spiderman 3" και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Η συγκεκριμένη ταινία περιλαμβάνει εκτός από πολλά εφφέ και πολύ γρήγορες κινήσεις, στις οποίες από ότι μπόρεσα με το άπειρο μάτι μου να διακρίνω δεν υπήρχαν είδωλα ή κολλήματα.

Κατά τα άλλα, γνωρίζει κανείς τι ακριβώς αναβαθμίζει το νέο firmware ; Αξίζει να το εγκαταστήσω ;

Πέτρος.

Καλησπερα

Ξερει κανεις ποτε βγαινει η 7 σειρα της samsung

Ευχαριστω

Οσον αφορά τα αναλογικά κανάλια είναι πρόβλημα, γιατί με την ποιότητα σήματος που έχω στο διαμέρισμα, αυτό που εισπράτω είναι πολλές φορές απογοητευτικό.

Ισως πρεπει να εξετασεις την τοποθετηση δικης σου κεραιας με καινουργιες καλωδιώσεις.

Μια καλη κεραια εχει 30-50 ευρω.

Κατά τα άλλα, γνωρίζει κανείς τι ακριβώς αναβαθμίζει το νέο firmware ; Αξίζει να το εγκαταστήσω ;

Αποτι βρηκα το update κανει τα παρακατω:

1) Improved channel fluidity with the remote. Previously, when changing channels there was a slight delay, which is not so apparent now

2) The SM white balance values remain the same. This has always been the case with all different versions of FW Samsung have published on their web site.

3) I've noticed a small change to colours

4) There's a notable increase in picture quality with DTV.

5) There seems to be a small increase in fluidity with 100Hz Motion Plus set to Low when playing back Blu-ray at 60Hz. It's not the actual motion, but the transition of the Motion Plus starting and finishing appears to be smoother, and it's very difficult to notice it occuring now. A big plus IMO.

5) The automatic dimming is interesting... I watched an hour of Black Hawk Down last night, before upgrading FW levels, and I then watched another hour after the FW upgrade. Not one scene displayed any automatic dimming characteristics, and this is the darkest Blu-ray film I have. When navigating in the PS3 menu, if you press the PS button which takes to a black screen with only a small amount of white writing, you can see the dimming take place, and it certainly dimms a significant amount, and this is with Energy Saving set to Off. Interestingly, the amount of dimming which takes place is proportional to the amount of brightness (I assume) currently displayed on the screen. In other words, it won't always dim say 'X' amount if that makes sense? I found this out bringing up various options menus of the TV while in the PS3's black screen. For example, brining up the Info menu, which is only a small box in the top left corner, increased the brightness of the black background and white text by a small amount. On the other end of the scale, if I brought up the Main menu, the brightness increased by a much more significant amount.

Εγω να πω την αληθεια δεν καταλαβα και πολλα!! :D
Νομιζω οτι ειναι πιο "ζωντανα¨τα χρωματα και εχει γινει ελαχιστα
πιο γρηγορη η αλλαγη καναλιων... αλλα ολα αυτα δεν τα ειχα
διαβασει δεν θα το ειχα καταλαβει :P
Αλλα εχει και την πλακα του το update... νιωθεις οτι εχεις κανει κατι
παραπανω στην lcd σου!:firstprize:

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Αφού έχουμε φτάσει σε τέτοια σημεία, δηλ. να κάνεις firmware upgrade στην τηλεόρασή σου.... χα χα χα... ποιός θα το φανταζόταν... πρίν μερικά χρόνια.

Λιγο οφφ τοπικ αλλα μηπως εχει κανεις ιδια γνωμη για την σειρα a558 της samsung (και ειδικοτερα την 37αρα)? Εχει παραπλησια χαρακτηριστικα με την a656. Ειναι και στην πραγματικοτητα ετσι? Εννοω, αποτυπωνεται στην εικονα της?

Καλησπερα με την σειρα μου και εγω ειμαι κατοχος μιας SAMSUNG LE46A656 αυτο που με προβληματιζει ειναι οταν διχνει καποιες σκηνες σκοτεινες .. εκει η οθονη ενω σε μερικα σημεια ειναι πολυ καλη σε αλλα σημεια φωτιζεται απο τις λαμπες τις περισοτερο με αποτελεσμα εκει που πρεπει κατι να ειναι σκοτεινο , διχνει μια ασπριλα ... οχι πολυ εντονη αλλα φενετε ..

Επισης αν αλλαξεις εισοδο και βαλεις ας πουμε hdmi 1 στο οποιο δεν εχεις κατι να διξει , εκει ειναι που φενετε το προβλημα ... σε μερικες μεριες ειναι μαυρη και σε αλλη προς το γκρι ... Δικαιολογητε αυτο σαν προβλημα οι ολλες ετσι ειναι ??

Απο εκει και περα σε ολλα τα αλλα εγω την βρισκω μια χαρα ... Εξαλου εχω και το projectora απο πισω και δεν με θα σκασω κιολας .

Last edited:
Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Clouding, backlight bleeding ή Ελληνικά 'Συννεφιές" ...όπως θες πέστο....

.....είναι να μην σου τύχει και δεν θεωρείται βλάβη από τους κατασκευαστές...από τα κατά των LCD...

...αντιμετωπίζεται με ρυθμίσεις και κυρίως μείωση του Backlight....το 'Σύννεφο' δεν εξαφανίζεται. απλά γίνεται από λιγότερο, έως καθόλου ενοχλητικό στην καλύτερη περίπτωση....αν δεν βελτιωθεί με τις ρυθμίσεις ζεις με αυτό...

...αλλά ίσως κάποιος με LCD να σε βοηθήσει περισσότερο...και ίσως να κάνω και λάθος......περίμενε και άλλες απαντήσεις .....-bye-

Υ.Γ.: Όπως είπα παραπάνω οι κατασκευαστές δεν το θεωρούν πρόβλημα και δεν καλύπτεται από την εγγύηση....αλλά έχουν υπάρξει και φορές που σε πολύ άσχημες περιπτώσεις, έχει γίνει αλλαγή της τηλεόρασης...αυτό όμως εκτός συνόρων...στον Φουρλή δεν ξέρω αν έχει γίνει...:nounder: