Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Clouding, backlight bleeding ή Ελληνικά 'Συννεφιές" ...όπως θες πέστο....

.....είναι να μην σου τύχει και δεν θεωρείται βλάβη από τους κατασκευαστές...από τα κατά των LCD...

...αντιμετωπίζεται με ρυθμίσεις και κυρίως μείωση του Backlight....το 'Σύννεφο' δεν εξαφανίζεται. απλά γίνεται από λιγότερο, έως καθόλου ενοχλητικό στην καλύτερη περίπτωση....αν δεν βελτιωθεί με τις ρυθμίσεις ζεις με αυτό...

...αλλά ίσως κάποιος με LCD να σε βοηθήσει περισσότερο...και ίσως να κάνω και λάθος......περίμενε και άλλες απαντήσεις .....-bye-

Υ.Γ.: Όπως είπα παραπάνω οι κατασκευαστές δεν το θεωρούν πρόβλημα και δεν καλύπτεται από την εγγύηση....αλλά έχουν υπάρξει και φορές που σε πολύ άσχημες περιπτώσεις, έχει γίνει αλλαγή της τηλεόρασης...αυτό όμως εκτός συνόρων...στον Φουρλή δεν ξέρω αν έχει γίνει...:nounder:

Μια χαρά είμαστε με το burn-in μας, ε Χρήστο; -bye-

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Όλα καλά αλλά για την 46άρα δεν έχει firmware στην ελληνική ιστοσελίδα, μόνο για 40αρα. Έχω κατεβάσει το τελευταίο από την διεθνή αλλά κάνει??

Το clouding φαίνεται όντως αν έχεις πάνω απ το 5 τον οπίσθιο φωτισμό αλλά δεν είναι κάτι τραγικό. Δεν το έχω εντοπίσει σε ταινία ως τώρα πχ μόνο στην κενή οθόνη του βίντεο.

Όλα καλά αλλά για την 46άρα δεν έχει firmware στην ελληνική ιστοσελίδα, μόνο για 40αρα. Έχω κατεβάσει το τελευταίο από την διεθνή αλλά κάνει??

Το clouding φαίνεται όντως αν έχεις πάνω απ το 5 τον οπίσθιο φωτισμό αλλά δεν είναι κάτι τραγικό. Δεν το έχω εντοπίσει σε ταινία ως τώρα πχ μόνο στην κενή οθόνη του βίντεο.
:idea:Το ίδιο βλέπω και εγώ:idea:

Οντως αν χαμηλωσεις τον οπισθιο φωτισμο στρωνει αρκετα , οσο για το firmware που αναφερεις λεει οτι ειναι το main το οποιο απο οτι καταλαβενω ειναι αυτο που εχει μεσα η tv απο το εργοστασιο.

Το firmware είναι ένα για όλα τα μοντέλα της σειράς 6. Επίσης με το τελευταίο (έκδοση 115.0) και με τις σωστές ρυθμίσεις στα χρώματα και στο white balance το όποιο clouding εξαφανίζεται. Όσον αφορά στο backlight η ρύθμιση του θα πρέπει να είναι μεταξύ 3 και 7 ανάλογα με το φώς που έχουμε στο δωμάτιο. Κάτω απο 3 δεν το συνιστώ καθώς έχει αρνητική επίπτωση στην θερμοκρασία του λευκού . Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ και που δίνουν εξαιρετική εικόνα, κατα την άποψή μου είναι :
σε dynamic mode

backlight 6-7
contrast 97
brightness 43
colour 50-55
sharpness 10

με εξαίρεση τα 100hz όλα τα άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι στο off καθώς περισσότερη ζημιά κάνουν στην εικόνα παρα καλό.
Βέβαια οι πιο σωστές ρυθμίσεις γίνονται στο movie mode όπου επιτυγχάνονται τιμές κοντά στο ιδανικό δηλ γάμα 2.2 και θερμοκρασία 6500Κ. Είναι και το μόνο mode όπου ρυθμίζονται τα χρώματα manual. Αν ενδιαφέρεται κανείςμπορώ να δώσω τις αναλυικές ρυθμίσεις...

Το firmware είναι ένα για όλα τα μοντέλα της σειράς 6. Επίσης με το τελευταίο (έκδοση 115.0) και με τις σωστές ρυθμίσεις στα χρώματα και στο white balance το όποιο clouding εξαφανίζεται. Όσον αφορά στο backlight η ρύθμιση του θα πρέπει να είναι μεταξύ 3 και 7 ανάλογα με το φώς που έχουμε στο δωμάτιο. Κάτω απο 3 δεν το συνιστώ καθώς έχει αρνητική επίπτωση στην θερμοκρασία του λευκού . Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ και που δίνουν εξαιρετική εικόνα, κατα την άποψή μου είναι :
σε dynamic mode

backlight 6-7
contrast 97
brightness 43
colour 50-55
sharpness 10

με εξαίρεση τα 100hz όλα τα άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι στο off καθώς περισσότερη ζημιά κάνουν στην εικόνα παρα καλό.
Βέβαια οι πιο σωστές ρυθμίσεις γίνονται στο movie mode όπου επιτυγχάνονται τιμές κοντά στο ιδανικό δηλ γάμα 2.2 και θερμοκρασία 6500Κ. Είναι και το μόνο mode όπου ρυθμίζονται τα χρώματα manual. Αν ενδιαφέρεται κανείς μπορώ να δώσω τις αναλυτικές ρυθμίσεις...

Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ και που δίνουν εξαιρετική εικόνα, κατα την άποψή μου είναι :
σε dynamic mode

backlight 6-7
contrast 97
brightness 43
colour 50-55
sharpness 10

Για τηλεοπτικο σημα η ΗD ειναι οι ρυθμισεις αυτες? Για ημερα η νυχτα?

Για τηλεοπτικο σημα η ΗD ειναι οι ρυθμισεις αυτες? Για ημερα η νυχτα?

Και για τηλεοπτικό σήμα και με λίγο φωτισμό , αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα σε τηλεοπτικό σήμα το θα το πάρουμε απο movie mode με πείραγμα στα χρώματα και στο άσπρο

Last edited:

Απο χθες εχουμε πτωση τιμων στην σειρα 6... 300-400 ευρω... παμε για αλλαγη μοντελου;

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

σε dynamic mode

backlight 6-7
contrast 97
brightness 43
colour 50-55
sharpness 10

Βέβαια οι πιο σωστές ρυθμίσεις γίνονται στο movie mode όπου επιτυγχάνονται τιμές κοντά στο ιδανικό δηλ γάμα 2.2 και θερμοκρασία 6500Κ. Είναι και το μόνο mode όπου ρυθμίζονται τα χρώματα manual. Αν ενδιαφέρεται κανείς μπορώ να δώσω τις αναλυτικές ρυθμίσεις...
Ναι, αν μπορείς, δώσ' τες...

Και για τηλεοπτικό σήμα και με λίγο φωτισμό , αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα σε τηλεοπτικό σήμα το θα το πάρουμε απο movie mode με πείραγμα στα χρώματα και στο άσπρο

Και για ποιο λόγο χρησιμοποιείς το dynamic που έχει λάθος gamma ? Επίσης με το backlight στο 6-7 σίγουρα έχεις μικρότερο dynamic range από το μέγιστο δυνατό.

300-400 ευρώ?????????

Δηλαδή που και πόσο?? :BDGBDGB53:

Παντου (δες όλα τα eshop http://www.skroutz.gr/s/42136/Samsung-LE40A656A1F-40".html). H 40άρα από 1700 έπεσε 1300 και κατι.
Ας μην το πάρουμε όμως και σαν super προσφορά. Πριν ήταν υπερτιμολογημένη. Τωρα έχει απλά την φυσιολογική τιμή, αυτή που θα έπρεπε να έχει από την αρχή. Πλέον είναι περίπου στα ίδια με την ανταγωνιστική W4000.

για την le40f86 ποο ειναι το ποιο καινουργιο firmware

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Εγώ το έβαλα... αλλά δεν είμαι και τόσο ειδικός για να καταλάβω διαφορές.

Καλησπερα.Προσφατα αγορασα και εγω την 52Α656 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση της.Αντιμετωπιζω ομως ενα προβλημα και θα ηθελα τη βοηθεια σας.Συνδεσα ενα PS3 με καλωδιο HDMI και ενω παιζει κανονικα παιχνιδια δεν μπορω να παρακολουθησω BLU-RAY.Mου βγαζει "ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΙΡΙΖΕΤΑΙ"και στο ps3 δεν μου αλλαζει το resolution απο 576p σε 720-1080i-1080p.Υπαρχει καποιος που να γνωριζει τι συμβαινει?Ευχαριστω πολυ.

Δοκιμασες σε καποια απο τις υπολοιπες θυρες? Μηπως το καλωδιο δεν ειναι καλο? Μηπως ειναι καποια ρυθμιση λαθος?