Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Και για ποιο λόγο χρησιμοποιείς το dynamic που έχει λάθος gamma ? Επίσης με το backlight στο 6-7 σίγουρα έχεις μικρότερο dynamic range από το μέγιστο δυνατό.

Σε dynamic έχεις καλύτερο contrast και λειτουργεί και το auto dimming. Αν δεν θέλει κανείς να πρηχτεί με πειράγματα στα χρώματα και στο άσπρο είναι μια χαρά. Στο movie mode μπορείς να ρυθμίσεις καθένα απο τα 6 χρώματα ξεχωριστά και να έχεις σωστότερα χρώματα.
Τί εννοείς μικρότερο dynamic range απο το μέγιστο δυνατό ? Και στο πόσο θεωρείς οτι θά επρεπε να είναι ? Πάντως πάνω απο 7
θες γυαλιά ηλίου για να δεις.

Σε dynamic έχεις καλύτερο contrast και λειτουργεί και το auto dimming. Αν δεν θέλει κανείς να πρηχτεί με πειράγματα στα χρώματα και στο άσπρο είναι μια χαρά. Στο movie mode μπορείς να ρυθμίσεις καθένα απο τα 6 χρώματα ξεχωριστά και να έχεις σωστότερα χρώματα.
Τί εννοείς μικρότερο dynamic range απο το μέγιστο δυνατό ? Και στο πόσο θεωρείς οτι θά επρεπε να είναι ? Πάντως πάνω απο 7
θες γυαλιά ηλίου για να δεις.

Με το dynamic range εννοούσα πως σε τόσο υψηλές τιμές του backlight (6-7) θα έχεις μικρότερη αντίθεση από αυτή που μπορεί να αποδώσει η τηλεόραση. Χωρίς να είμαι εξοικειωμένος με την συγκεκριμένη, αποκλείω το να βγάζει την μέγιστη αντίθεση στο dynamic με το backlight στο 6-7.

Με το dynamic range εννοούσα πως σε τόσο υψηλές τιμές του backlight (6-7) θα έχεις μικρότερη αντίθεση από αυτή που μπορεί να αποδώσει η τηλεόραση. Χωρίς να είμαι εξοικειωμένος με την συγκεκριμένη, αποκλείω το να βγάζει την μέγιστη αντίθεση στο dynamic με το backlight στο 6-7.

Δεν διαφωνώ. Σε απόλυτο σκοτάδι μπορείς να το ρυθμίσεις στο 3-4.

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Τελικά ποιές είναι κατα προσέγγιση οι "καλύτερες ρυθμίσεις που μπορεί να βάλει κάποιος άπειρος για να έχει σωστή εικόνα σε κανάλια τηλεόρασης και σε HD (ερχόμενο από HTPC) ???

Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Τελικά ποιές είναι κατα προσέγγιση οι "καλύτερες ρυθμίσεις που μπορεί να βάλει κάποιος άπειρος για να έχει σωστή εικόνα σε κανάλια τηλεόρασης και σε HD (ερχόμενο από HTPC) ???

Για υλικό HD οι ρυθμίσεις που έδωσα σε dynamic mode είναι οτι πρέπει. (Με το backlight στο 3-4 σε απόλυτο σκοτάδι)

Για τηλεοπτική λήψη πολύ καλές ρυθμισεις είναι οι ακόλουθες :

Mode: Movie
Backlight: 3
Contrast: 95
Brightness: 44
Sharpness: 0
Color: 50
Tint: G50/R50

Detailed settings submenu
Black adjust: Off
Dynamic contrast: Off
Gamma: -1
Color space: Custom
R 50 0 3
G 35 50 0
B 0 15 50
Y 50 45 0
C 25 44 50
M 45 12 50
Flesh tone: 0
Edge enhancement: Off
xvYCC: Off
White balance submenu
R-Offset: 26
G-Offset: 25
B-Offset: 19
R-Gain: 25
G-Gain: 25
B-Gain:

είναι απο το αγγλικό φόρουμ και προέρχονται απο καλιμπράρισμα με "μηχάνημα" και μετρήσεις κοντα στο ιδανικό. Προυπόθεση να έχετε απο την 1011.2 και πάνω έκδοση firmware

πως θα μπορεσω να περασω το καινουργιο firmware στην τβ μου πρεπει να το παω απο την samsung?ή μπορω μεσω ιντερνετ?

Πήγαινε εδώ στο επίσημο site της Samsung και κατέβασε τo τελευταίο firmware και τo manual που έχει εκεί που δίνει οδηγίες πως γίνετε.εγώ τo έχω κάνει δυο φορες και είναι πολυ εύκολο και αποτελεσματικό.
Samsung-bye-

Καλη μέρα σε ολους!

Eνδιαφερομαι για plasma tv 50

πια μου προτεινετε; με ενδιαφερει πρωτιστος να εχω οσο το δυνατον καλυτερη αποδοση σε αγωνες ποδοσφαιρου και μπασκετ (προκειται για
καφετερια)..

ευχαριστω εκ' των προτερων.

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Eνδιαφερομαι για plasma tv 50............. (προκειται για
καφετερια)..

Καλή σου ημέρα...-bye-

...αφού πρόκειται για καφετέρια, υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σκασμό λεφτά, οπότε...

-----------------------------------------------------
Samsung PS50C96....(αν την βρεις) περσινό μοντέλο με εξαιρετικά χαμηλή τιμή τώρα πια...και απόδοση που δεν θα απογοητεύσει..

http://www.skroutz.gr/s/34105/Samsung-PS50C96HDX-50".html

Samsung PS50Α457....φετινό μοντέλο.....

http://www.skroutz.gr/s/46616/Samsung-PS-50A457P1D-50''.html

LG 50PG6000...φετινό μοντέλο....

http://www.skroutz.gr/s/41128/LG-50PG6000.html

Φιλε czoun, σ ευχαριστω πολύ.

Μια ακομα απορια.. η samsung A457 εχει αντι burn λειτουργια η κατι τετοιο..
η lg gp6000 εχει κατι παρομοιο;

καλημερα η τιμη της 656 40´επεσε στα 1400 ευρω παν-κατω απο 05-09-08! εγω την πηρα 01-09-08 1800 ευρω! super TV!!

Picture menu
Mode: Movie
Backlight: 3
Contrast: 85
Brightness: 45
Sharpness: 5
Colour: 45
Tint: G51/R49

Detailed Settings
Black Adjust: Off
Dynamic Contrast: Off
Gamma: 0
Colour Space: Custom
Flesh Tone: 0
Edge Enhancement: Off
xvYCC: Off

Custom Colour Space Red |Green|Blue
Red: 32 | 0 | 0
Green: 21 | 27 | 0
Blue: 0 | 0 | 38
Yellow: 48 | 13 | 0
Cyan: 16 | 19 | 38
Magenta: 34 | 0 | 40

White Balance
R-Offset: 26
G-Offset: 25
B-Offset: 25
R-Gain: 13
G-Gain: 25
B-Gain: 15

Picture Options
Colour Tone: Warm1
Size: Auto Wide
Screen Mode: 4:3
Digital NR: Off
HDMI Black Level: Normal
100Hz Motion Plus: Low
Blue Only Mode: Off

Setup Submenu
Entertainment Mode: Off
Energy Saving: Off

Γεια σε ολους :smile:

ειναι η πρωτη φορα που ποσταρο εδω και θα ηθελα αν γινεται καποιος να με βοηθηση.

εχω την 46A656 (1015 firmware) και αντιμετωπιζω ενα προβλημα που παρουσιαστηκε προσφατα. οταν παταω καποιο πληκτρο στο κοντρολ για να αλλαξω καναλι,πχ το 4.. βλεπω πανω αριστερα να εμφανιζεται το P4- για 1 δευτερολεπτο αλλα δεν αλλαζει καναλι...ο μονος τροπος για να παω σε καποιο αλλο καναλι ειναι με το πληκτρο P Next/previous channel η με το one/two digit channel selection.

εχω πατηση κατα λαθος κατι και εχει μπλοκαρη το κοντρολ η ειναι κατι αλλο?

Ευχαριστω!

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Δεν έχω Α656, αλλά για δοκίμασε να πατήσεις πρώτα 0 και μετά 4....

Ευχαριστω για την απαντηση

Ναι, επιλεγωντας 0 και μετα καποιον αλλο αριθμο αλλαζει καναλι,το θεμα ομως ειναι γιατι συνεβη αυτο και δεν μπορω να αλλαξω καναλια κανονικα οπως πριν. Καποιο μηχανικο λαθος?..δικο μου λαθος?

Στο πρωτο ποστ μου ειπα οτι ενας απο το τροπους για να αλλαζω καναλια ειναι και αυτος με το πληκτρο με της παυλες που λες (one/two digit channel selection)..ειναι εκνευριστικο ομως ενω πριν αλλαζε κανονικα τωρα να χρειαζεται να παταω 2-3 πληκτρα για να διαλεξω ενα καναλι :chinscratch: