Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Kαλά συγγνώμη, δεν έχετε δει καθόλου αντανακλάσεις? Η πλάκα μου κάνετε ή δεν έχετε παράθυρα.

Μηπως μιλαμε για τοποθετηση της TV με την οθονη απεναντι στο παραθυρο? Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορω να παρω θεση, αλλα βεβαιως δεν την λαμβανω υπ'οψη μου γιατι ειναι εξ αρχης λαθος η τοποθετηση της TV απεναντι απο την φωτεινη πηγη του παραθυρου.
Στην δωματιο μου η TV ειναι τοποθετημενη υπο γωνια 90 μοιρων σε σχεση με το παραθυρο, και πραγματικα δεν παρατηρησα την παραμικρη αντανακλαση.
Φιλαω σταυρο.-bye-

Και σε μένα το ίδιο. Κάθετα και λειτουργεί ως καθρέφτης. Να μου πεις, εμένα είναι μπαλκόνι, αλλά τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται. Επίσης, το βράδυ, αν ανάψω πορτατίφ που βρίσκεται 5μ μακριά (ευθεία) και μεσολαβούν καναπέδες πολυθρόνες πάλι, υπάρχουν αντανακλάσεις.

Καταλαβα. Αρα εγω που εχω ειδικο φωτισμο πισω απο την TV δεν προκειται να δω τιποτα, αν και απο το κεντρικο πολυελαιο του σαλονιου δεν βλεπω παλι αντανακλαση. (μαλλον λογω γωνιας)

sammy.jpg

Last edited:

Θεωρώ τον εαυτό μου ψείρα. Στην εποχή των CRT monitor έβλεπα τα 60hz όχι μόνο σε desktop αλλά ακόμη και σε game από χιλιόμετρα και έσπαγα αρχίδια στο netcafe γιατί πήγαινα και τους τα άλλαζα.

Έχω δεξιά της τηλεόρασης δύο μπαλκονόπορτες. Με την CRT τη μέρα δεν μπορούσα να δω τίποτα.
Με την 650 τώρα βλέπω ακόμη και με ανοιχτές κουρτίνες αρκετά καλά (που είναι παράλογο και είναι σαν να προκαλώ το να μη βλέπω τίποτα), πρέπει να ψάξω σχεδόν με το ζόρι για να βρω αντανάκλαση στο σαλόνι μου.
Με νορμάλ φωτισμό δεν έχω δει αντανάκλαση... μπορεί να είναι προσωπικής αντίληψης το θέμα τι να πω.

Και σε μένα το ίδιο. Κάθετα και λειτουργεί ως καθρέφτης. .

Κατσε γιατι τωρα το καταλαβα. Πλαγια ως προς την μπαλκονοπορτα και παλι αντανακλα?

Ανεξηγητο το φαινομενο και με τους νομους της φυσικης εκτος και αν ισως βλεπεις και εσυ απο πλαγια θεση, πραγμα απιθανο.

Βλεπεις ειδωλο η απλως καποιο φως? Εχεις δει καποια αλλη 650 αν εχει αυτο το προβλημα? Μπορεις να ανεβασεις καμια φωτο -αν βεβαια φωτογραφιζεται το φαινόμενο-?

Επειδη οπως ειπα, δεν παρατηρω απολυτως τιποτα στη δικια μου, (μαυρη-μαυριλα σου λεω ειτε ανοιχτη ειτε κλειστη) ελπιζω οτι οι αντανακλασεις σου δεν οφειλονται σε προβλημα επιστρωσης της οθονης στη συγκεκριμενη παρτιδα. (δεν ειδα και κανενα αλλο στο thread να αναφερει το προβλημα)

Last edited:

Πάντως οι 650 κυκλοφορούν με ποικίλα πάνελ (spva, CMO, AUO) οπότε πιθανολογώ ότι αναλόγως το πάνελ που σου έτυχε ενδέχεται να έχεις μεγάλο ή μικρό βαθμό ανακλάσεων. Δεν ξέρω αν εχει ιδιαίτερη βάση αυτό που λέω...

@skysound Θα ανεβάσω αύριο φωτογραφία (αν φαίνεται κάτι). Αλλά για να σου δώσω μια ιδέα, είναι σαν να βάλεις βάθος κανά 2 μέτρα στο χώρο σου και άκρη αριστερά να βάλεις τηλεόραση.
Oταν εννοώ τη λέξη καθρέφτης κυριολεκτώ. Σε κλειστή τηλεόραση και με το μισό πατζούρι αναμμένο, βλέπεις το χώρο. Με κλειστά φώτα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Kαλά συγγνώμη, δεν έχετε δει καθόλου αντανακλάσεις? Η πλάκα μου κάνετε ή δεν έχετε παράθυρα.
Ειναι δεδομενο οτι οι samsung εχουν αντανακλασεις, ευκολα παρατηρισιμες, απο τον καθενα. Απλα θεωρώ οτι αυτη η μικρη αδυναμια των εν λογω τηλεορασεων, δεν ειναι δα και τοσο σημαντικη. Παντως ισχυει...

Κατσε γιατι τωρα το καταλαβα. Πλαγια ως προς την μπαλκονοπορτα και παλι αντανακλα?

Ανεξηγητο το φαινομενο και με τους νομους της φυσικης εκτος και αν ισως βλεπεις και εσυ απο πλαγια θεση, πραγμα απιθανο.

Βλεπεις ειδωλο η απλως καποιο φως? Εχεις δει καποια αλλη 650 αν εχει αυτο το προβλημα? Μπορεις να ανεβασεις καμια φωτο -αν βεβαια φωτογραφιζεται το φαινόμενο-?

Επειδη οπως ειπα, δεν παρατηρω απολυτως τιποτα στη δικια μου, (μαυρη-μαυριλα σου λεω ειτε ανοιχτη ειτε κλειστη) ελπιζω οτι οι αντανακλασεις σου δεν οφειλονται σε προβλημα επιστρωσης της οθονης στη συγκεκριμενη παρτιδα. (δεν ειδα και κανενα αλλο στο thread να αναφερει το προβλημα)
Αν μιλησουμε για φυσικη, πρεπει να ξεκινησουμε απο τα πιο απλα πραγματα.
Χωρις φως δεν υπαρχει εικονα, αρα ουτε και το ειδωλο της. Αρα, οσο πιο πολυ φωτιζεται το περιβαλλον μπροστα απο τον καθρεπτη, τοσο πολυ θα προβαλεται το ειδωλο του(περιβαλλοντος), σε αυτον. Βλεπουμε λοιπον οποιαδηποτε πηγη φωτος ευκολα σε εναν καθρεπτη, αλλα και καθε τι που φωτιζεται, ειτε πολυ ,ειτε λιγοτερο...
Στη δικη μου περιπτωση, η TV μου ειναι τοποθετημενη με φοντο τη μιση απο την 3μετρη μπαλκονοπορτα. Στο φως της ημερας, το σαλονι μου φωτιζεται, και μπορεις να διακρινεις στην 650, τον καναπε γωνια, το τραπεζακι, το φραπεδακι, την μαρκα απο τα τσιγαρα μου, την αφεντομουτσουναρα μου, κλπ. Ευτυχως, οταν απολαμβανω ταινίες, φροντιζω ούτως η αλλως, να εχω συσκότιση, αφου παντα αυτο εκανα για να δω τα εργακια μου.
Με λιγα λογια, αυτη η αδυναμια της 650, ειναι κατι που μπορω να ζησω με αυτο...-bye-

Κσλημερα σας...Νεο Firmware 2001 για την τηλεορασουλα μας...Changelog δεν υπαρχει κλασσικα...ΘΑ το δοκιμασω οταν παω σπιττι....

Samsung 37B 650-Ακουστικά

Ως νέο μέλλος, χαιρετώ τους φίλους και συγχαίρω τους ιδρυτές του forum.

Ως υποψήφιος αγοραστής της 37B 650 και μετά από μελέτη του owners manual που κατέβασα από το site της SAMSUNG αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Η τηλεόραση θα είναι επιτοίχια. Σε αυτήν την περίπτωση όμως καταργείτε η χρήση ακουστικών λόγο σχεδιαστικής ατέλειας διότι υποδοχή ακουστικών υπάρχει μόνο στο πίσω μέρος.
Παράλληλα δεν είναι δυνατόν να έχεις μόνιμα συνδεδεμένα τα ακουστικά και να μπορείς να μπορείς να τα χειρίζεσαι on/off μέσο του menu, όπως ανταγωνιστές της SAMSUNG καθώς με την εισαγωγή του βύσματος των ακουστικών στην τηλεόραση απενεργοποιούνται άμεσα τα μεγάφωνα.

Μια λύση που σκέφτηκα και θέλω να την επιβεβαίωση κάποιος φίλος του forum είναι τα ακουστικά να συνδεθούν μόνιμα στα AUDIO OUT L&R. Σε αυτήν την περίπτωση όμως αν κάνουμε mute τα μεγάφωνα, είναι ανεξάρτητο το AUDIO OUT?

Δυστυχωσ ναι...Δλδ...Αν απενεργοποιησεισ απο την τηλεοραση τα ενσωματομενα ηχεια...οπως και αν κανεισ mute η εξοδος βγαζει κανονικα ηχο σταθερης εντασης,,,δεν ξερω βεβαια ποσο βολευει με ακουστικα.,...γιατι αν βαλεισ ενισχυτη εκει,,ελεχεισ την ενταση απο τον ενισχυτη,,,αν τα ακουστικα εχουν ροοστατη πανω τους κομπλε...αλλιως problem...

Κσλημερα σας...Νεο Firmware 2001 για την τηλεορασουλα μας...Changelog δεν υπαρχει κλασσικα...ΘΑ το δοκιμασω οταν παω σπιττι....

Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεορασούλα σου και καθώς δεν ξέρεις τι "διορθώνει" το update, θα σε συμβούλευα να μη το πειράξεις.
Σε απλά Eλληνικά: If it ain't broke, don't fix it... :grandpa:

.....και ισχυει και για ολες τις συσκευες που δεχονται αναβαθμιση λογισμικου αν δεν εχουμε προβλημα. :grinning-smiley-043

Δυστυχως ανοικω στη κατηγορια των ανθρωπων που τους τρωει ο κολος του που λεμε(οχι δεν ειμαι GAY...Μην παρεξηγηθω...:BDGBDGB53::BDGBDGB53::BDGBDGB53::BDGBDGB53::BDGBDGB53::grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:
Παντα δοκιμαζα τα παντα..Και ειχα την τιμη,να ειμαι ο πρωτος που προγραμματισε Renault Megane II to 2004(μιλαμε παντα για κατεγγεγραμμενο ιντερνετικα κοσμο)
Απο τα πρωτα hacked
Ν95 και γενικα πολλα καλα απο ολη αυτη την ιστορια,,,Διαφορες παντως δεν ειδα...κατι διαφορετικα μενου βεβαια..Δεν δοκιμασα να δω αν στο DLNA στελενει DTS...

Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Samsung LN46B650 REVIEW:
Προκειτε για το Αμερικανικο μοντελο.
http://reviews.cnet.com/flat-panel-...3544741.html?&subj=re&tag=centerColumnArea1.1

Ρυθμισεις που χρησιμοποιησε ο Reviewer :

--Picture menu
Mode: Movie
Backlight: 3
Contrast: 91
Brightness: 45
Sharpness: 0
Color: 46
Tint: G48/R52

Advanced settings submenu
Black tone: Off
Dynamic contrast: Off
Gamma: +2
Color space: Auto
Flesh tone: 0
Edge enhancement: Off
xvYCC: Off

White balance submenu
R-Offset: 24
G-Offset: 24
B-Offset: 25
R-Gain: 25
G-Gain: 19
B-Gain: 16

Picture options submenu
Color tone: Warm2
Size: Screen Fit
Digital NR: Off
HDMI black level: Normal [grayed out]
Film mode: Auto 1
Blue only mode: Off
Auto motion plus 120Hz: Custom
Custom settings:
Blur reduction: 10
Judder reduction: 0

--Setup menu
Game Mode: Off
Energy saving: Off

Re: Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Samsung LN46B650 REVIEW:
Προκειτε για το Αμερικανικο μοντελο.
http://reviews.cnet.com/flat-panel-...3544741.html?&subj=re&tag=centerColumnArea1.1

Ρυθμισεις που χρησιμοποιησε ο Reviewer :

--Picture menu
Mode: Movie
Backlight: 3
Contrast: 91
Brightness: 45
Sharpness: 0
Color: 46
Tint: G48/R52

Advanced settings submenu
Black tone: Off
Dynamic contrast: Off
Gamma: +2
Color space: Auto
Flesh tone: 0
Edge enhancement: Off
xvYCC: Off

White balance submenu
R-Offset: 24
G-Offset: 24
B-Offset: 25
R-Gain: 25
G-Gain: 19
B-Gain: 16

Picture options submenu
Color tone: Warm2
Size: Screen Fit
Digital NR: Off
HDMI black level: Normal [grayed out]
Film mode: Auto 1
Blue only mode: Off
Auto motion plus 120Hz: Custom
Custom settings:
Blur reduction: 10
Judder reduction: 0

--Setup menu
Game Mode: Off
Energy saving: Off
Ευχαριστουμε Γιωργο. Τα προηγουμενα settings που δοκιμασα (απο HDTVtest) δεν με ικανοποιησαν παντως. Δηλαδη εκανα επαναφορα, και out of the box, μου αρεσε περισσοτερο. Θα τα δοκιμασω σημερα του Cnet και θα σας πω τη γνωμη μου.

Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεορασούλα σου και καθώς δεν ξέρεις τι "διορθώνει" το update, θα σε συμβούλευα να μη το πειράξεις.
Σε απλά Eλληνικά: If it ain't broke, don't fix it... :grandpa:
Μην λέτε ιστορίες.... βάλε το νέο firm.. έχει αναβάθμιση σε y...ο!!!

Χθές παρέλαβα το Wireless Lan Adapter (WIS09ABGN-G). Εύκολη και πρακτική λύση για ασύρματη δικτύωση. Υποστηρίζει ΙΕΕΕ 802.11 a/b/g/n (2.4/5 GHz)

Για τον φίλο που είχε ενδοιασμούς σχετικά με το μήκος, πράγματι εξέχει μερικά χιλ. από το πλαίσιο της οθόνης αν το καρφώσεις κάθετα. Η συσκευασία όμως περιέχει και έναν πρακτικό γωνιακό αντάπτορα με τον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ως προς το επίπεδο της οθόνης. Στην περίπτωση αυτή, δεν φαίνεται ούτε εξέχει από το πλαίσιο της οθόνης.

Το ίδιο stick μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε BR της Samsung.

Προσοχή: Είναι συμβατό μόνο με νέες συσκευές (2009)