Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Πρόσεξε όμως, αυτό που κάνουν ορισμένοι που μετατρέπουν ένα lossy αρχείο (dts) σε άλλου τύπου lossy (ac3) είναι εξίσου λανθασμένο, γιατί κατά τη μετατροπή αυτή χάνεται πληροφορία.
[/QUOTE]

Για να καταλαβεις την διαφορα μεγεθους και πληροφοριας παρε ενα dvd με dts και ενα dvd με AC3 περιπου ιδιας δειαρκειας και χρησιμοποιησε το nero για να τα συμπιεσεις και να τα βαλεις σε ενα dvd-5.εκει 8α δεις την τεραστια διαφορα του αρχειου σε mb.

Χρησιμοποιω το κλασσικο πρόγραμμα popcorn κατι...
Η επιλογη για την αφαιρεση του DTS ηχου ειναι ενεργη...
Εαν καποιος εχει να μου προτεινει καποιο αλλο προγραμμα
για μετατροπη DTS σε AC3 ας απαντησει παρακαλω.
Επισης εχω παρατηρησει οτι αρχεια μετα απο την μετατροπη σε AC3
η ενταση μετα απο καποιο σημειο παραμενει ιδια... και τερμα να το πας τπτ.
Σε αρχεια mkv που ειναι σε AC3 απο την μανα του δεν συμβαινει το ιδιο.
Εκτος αν κανω εγω κατι λαθος με τις ρυθμισεις του popcorn...

Το έχουμε αναφέρει ξανά.
XviD4PSP 5.036
http://www.winnydows.com/

Πάντως και στο δικό μου σύστημα (ενισχυτής Harman Kardon, ηχεία Teufel) η διαφορά DTS με ac3 είναι μέρα με την νύχτα.
Οπότε ελπίζω κάποτε να βγάλει η tv το dts στην οπτική.

Δεν μου πάει η καρδιά να δώσω τώρα 200-300 ευρώ για κάποιο nmt, κρίμα είναι και δεν συμφωνώ με τον φίλο που έγραψε "αφού έδωσες 1000 για την tv δώσε και άλλα για nmt".

Θα κανω μια ερωτηση κρισεως ....
Υπαρχει καποιος που επελεξε την οποια B650 και εκ των υστερων μετανοιωσε που δεν πηρε την αντιστοιχη Β750 ?
:grinning-smiley-043

Θα κανω μια ερωτηση κρισεως ....
Υπαρχει καποιος που επελεξε την οποια B650 και εκ των υστερων μετανοιωσε που δεν πηρε την αντιστοιχη Β750 ?

Ποσο ειναι η διαφορα στην τιμη? Αν ειναι καμια 200 ευρω μην το σκεφτεσαι καθολου...-bye-

Για να καταλαβεις την διαφορα μεγεθους και πληροφοριας παρε ενα dvd με dts και ενα dvd με AC3 περιπου ιδιας δειαρκειας και χρησιμοποιησε το nero για να τα συμπιεσεις και να τα βαλεις σε ενα dvd-5.εκει 8α δεις την τεραστια διαφορα του αρχειου σε mb.[/QUOTE]

Γιατί να θέλω να το κάνω αυτό και ειδικά με τους τραγικούς αλγόριθμους που χρησιμοποιούν οι γερμανοί? Πάντως για extract του ac3 όλοι προτείνουν το nero. Εγώ χρησιμοποιώ τη βιβλιοθήκη του ac3. Είμαι 100% σίγουρος ότι στα αυτιά μου θα ακούγονται το ίδιο.

200-300 ευρώ για κάποιο nmt

Και με 100 βρίσκεις. Περισσότερο θέμα ευκολίας είναι.

αλλα ειναι κριμα να αχρηστευσυμε κατι που εχουμε ηδη πληρωσει για κατι που πιθανον αλαζει με ενα firmware καινουργιο.

Μα δεν το αχρηστεύεις. Ετσι κι αλλιώς πάλι τη Β650 δε χρησιμοποιείς?

Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

θα ηθελα να δουμε λιγο ποιες ρυθμισεις χρησιμοποιει ο καθενας στην τηλεοραση του (τηλεοπτικο-ταινιες-pc-console games)

Τα 100 hz τα δουλευεται σε ολες τις κατηγοριες ? Στις "ετοιμες" επιλογες που δινει η tv η' στην "προσωπικη" ρυθμιση ?

Την εξοικονομηση ενεργειας την χρησιμοποιειτε ? και που ?

"Κολληματα" εχετε δει στην τηλεοραση και ποιες ρυθμισεις προτεινετε προκειμενου να να παρουμε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα ?

Τις προτασεις σας παρακαλω.... :grandpa:
Αν εφτιαχνε ο καθενας ενα πινακα με τις ρυθμισεις, αιτιολογοντας τις κιολας, θα ηταν οτι καλυτερο :grinning-smiley-043

Δεν είναι οφ-τοπικ. Απασχολεί πολλούς κατόχους της συγκεκριμένης tv. Mην κοιτάς τους αριθμούς Γιατί η μεν πρώτη εταιρεία ισχυρίζεται ότι πετυχαίνει το βέλτιστο σε χ bitrate και η άλλη σε y. Οχι δεν έχει κανει κάποιο μαγικό απλά έχει χρησιμοποιήσει καλύτερο αλγόριθμο. Αλλο παράδειγμα. To m2ts και το mkv είναι και τα δυο containers. Ομως το mkv (που δημιουργείς από το m2ts) έχει πάντα μικρότερο μέγεθος και αυτό γιατί έχει μικρότερο overhead. Μια βόλτα σε algorithm efficiency στη wikipedia θα σε πείσει. Πρόσεξε όμως, αυτό που κάνουν ορισμένοι που μετατρέπουν ένα lossy αρχείο (dts) σε άλλου τύπου lossy (ac3) είναι εξίσου λανθασμένο, γιατί κατά τη μετατροπή αυτή χάνεται πληροφορία.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις......:hmmmm2:
Τι σχέση έχoυν τα αρχεία m2ts και mkv με την διαφορά AC3 - dts? Ασφαλώς και τα mkv έχουν μικρότερο μέγεθος απ' τα αντίστοιχα m2ts αφού προκύπτουν από απόπλεξη (demux) επανασυμπίεση (AVC / Η264) και επανάπλεξη (σε mkv).
Από εκεί και πέρα δες τα properties των αρχείων mkv που έχεις. Θα δεις ότι αυτά που έχουν ήχο dts έχουν bitrate 1,509 Μbps ενώ τα αντίστοιχα με ήχο Dolby Digital έχουν bitrate 640Kbps. H διαφορά στον ήχο των μεν και των δε είναι παραπάνω από εμφανής, κάτι που το αντιλαμβάνονται όλοι.
Τόσο απλά....

Δεν μου πάει η καρδιά να δώσω τώρα 200-300 ευρώ για κάποιο nmt, κρίμα είναι και δεν συμφωνώ με τον φίλο που έγραψε "αφού έδωσες 1000 για την tv δώσε και άλλα για nmt".

Και εγώ ακριβώς στην ίδια φάση είμαι..μόλις πήρα onkyo και tefeul και τελικά ενέδωσα και πήρα και egreat...κρίμα...μια οπτική θέλουμεεε τη ζητήσαμεεεε!!!

Εγω μόλις έστειλα email στην samsung Hellas και αύριο θα στείλω και στης Κορέας για το θέμα του dts.

Re: Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

θ Τις προτασεις σας παρακαλω....

100Hz off Backlight για μπάλα και κανά history στο 3. Οταν βλέπω ταινίες στο 0. Βλέπω με κλειστά τα φώτα. HDMI black level στο low. Και αυτό γιατί χρησιμοποιώ είτε htpc είτε egreat. Αν χρησιμοποιείς ps3 ή το usb της τιβί τα αφήνεις στο normal. Τσέκαρε και αυτό http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le46b750-le40b750-20090526151.htm

Εγω μόλις έστειλα email στην samsung Hellas και αύριο θα στείλω και στης Κορέας για το θέμα του dts.

Καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις για την απάντηση που θα λάβεις.
Πάντως δεν πίστευω να σου απαντήσουν τίποτα άλλο από αοριστίες...-bye-

Και εγώ ακριβώς στην ίδια φάση είμαι..μόλις πήρα onkyo και tefeul και τελικά ενέδωσα και πήρα και egreat...κρίμα...μια οπτική θέλουμεεε τη ζητήσαμεεεε!!!

Εγώ ακόμα κρατάω και ελπίζω -bye-

Και μια πληροφορία για τους φίλους που έχουν πρόβλημα στο dnla.
Εδώ και λίγες μέρες άρχισα να έχω κάτι προβλήματα στο dnla και συγκεκριμένα να μην βλέπει η TV τον server wiselink του PC και όταν το βλέπει να κάνει διακοπές στο παίξιμο των αρχείων σε τυχαίες στιγμές και να χάνεται η σύνδεση.

Απόρησα, τι γίνεται τόσους μήνες δεν είχα πρόβλημα, τι άλλαξε τώρα;
Μετά από αρκετό ψάξιμο hardware και software, εντοπίστηκε το πρόβλημα.

Είχα κάνει update και είχα προσθέσει κάποιες λίστες στο Peerquardian, με αποτέλεσμα ενώ router και firewall επέτρεπαν την σύνδεση PC με TV, το peerquardian έκοβε τα πακέτα από την TV και το PC στην IP 239.255.255.250. Τελικά χρειάζεται αυτή η IP για το DNLA.

Όσοι έχεται πρόβλημα στο dnla για δείτε μήπως έχετε και το Peerquardian και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα σας.-bye-

απορια...

χθες καθως εβλεπα τον παναθηναικο στον αντενα αν και σαν εικονα ο πιανω πολυ καλα δυστυχως εβλεπα τους παιχτες διπλους, τις γραμμες του γηπεδου διπλες καθως και το σημα του καναλιου με σαν σκια τον εαυτο του πισω απο αυτο.
η απορια μου ειναι τι φταιει για αυτο; πως διορθωνεται;
υπαρχει θεμα clouding;

δεν γινεται σε ολα τα καναλια τα οποια γενικα τα λαμβανω με την ιδια ποιοτητα. επισης δεν μου το εχει κανει ποτε ουτε σε dvd, ουτε σε αλλα αρχεια video που παιζει η τηλεοραση

ευχαριστω εκ των προτερων

Έτσι όπως το περιγράφεις, φίλε strikal, μοιάζει με πρόβλημα που αφορά την εγκατάστση κεραίας και όχι την τηλεόρασή σου.

Στο κάνει γενικότερα στον ANT1 ή πρώτη φορά χθες;

Η σειρα B650 τι αποκριση ms εχει?.Εχει ο αδερφος μου την 32B651 και δεν μπορώ να βρω την τιμη του response time

Καλησπέρα σε όλους.Παρακολουθώ το forum αρκετούς μήνες ειναι ομως το πρώτο μου post με αφορμή την αγορά νέας τηλεόρασης που έκανα σήμερα το πρωί.Πήρα την SAMSUNG 40'' B651 με εγγύηση φουρλής απο το electroword της Λ.συγγρού 679 ευρώ.Η προσφορά ισχύει για λίγες ημέρες ακόμη οσο υπάρχουν αποθέματα απο την συγκεκριμένη τηλεόραση.Πιστεύω ειναι μια καλή αγορά για τα λεφτά της και για την χρήση που προορίζεται 60% τηλεοπτικό και αθλητικά και 40% για ταινίες απο internet,avi,mkv.Θα επανέλθω με εντυπώσεις απο την συγκεκριμένη τηλεόραση όταν παραλάβω την επόμενη εβδομάδα.Ευχαριστώ για την υπομονή σας .

Συγνώμη ξέχασα να γράψω στο προηγούμενο post οτι η απόσταση θέασης μου ειναι απο 2,3μ εως 2,8μ.