Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

προσφατα αλλάζοντας το blurayplayer μου άλλαξα και τις ρυθμίσεις της τηλεορασης.
αναφέρομαι σε συνδεση HDMI και μέχρι τώρα οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιούσα ήταν απο το hdtv reviews. Χρησιμοποιήθηκε το blu ray disc Spears & Munsil και τα αποτελέσματα ήταν
mode movie
back light 3
contrast 89
brightness 46
sharpness 0
colour 54
tint G51/R49
ADVANCED SETTINGS
οτι δεν αναφέρω μπαίνει στο off
gamma -1 or 0
colour space
red 39/0/0
green 41/54/0
blue 0/15/43
yellow 49/49/0
cyan 0/54/50
magenta 47/0/54

white balance
26
25
25
13
25
15

PICTURE OPTIONS
colour tone warm2
size screen fit
100hz 8-0

πηγη το oppo 83

Μπράβο για την προσπάθεια...:a0210:

Αυτό το δισκάκι συνόδευε το ορρο 83, μέσα στην συσκευασία????

Χρησιμοποίησες και κάποιο φωτόμετρο για να πάρεις μετρήσεις, διαγράμματα, κ.λ.π.???

Re: Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Μπράβο για την προσπάθεια...:a0210:

Αυτό το δισκάκι συνόδευε το ορρο 83, μέσα στην συσκευασία????

Χρησιμοποίησες και κάποιο φωτόμετρο για να πάρεις μετρήσεις, διαγράμματα, κ.λ.π.???

το δισκάκι είναι μέσα στο oppo μαζί και με το aix records, audio calibration disc.
φωτόμετρο θα ήθελα αλλά όχι, το δισκάκι έχει μέσα γυαλιά και η τβ μπλε φίλτρο. Η βάση για την ρυθμιση των χρωμάτων ήταν οι ρυθμίσεις του hdtv reviews και εκει έκνα τις αλλαγές μου.

Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Στο τελος καποιον εκπομπων η στις ειδησεις στο κατω μερος της οθονης οταν βγαζει καποιες λεξεις που τρεχουν απο δεξια προς τα αριστερα μερικες φορες δεν μπορω να διαβασω τι γραφουν γιατι αλλες φορες χαλανε τα γραματα και γινοντε σαν μουτζουρα και αλλες φορες φτιαχνουν.
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια ρυθμιση.

Αυτό γίνεται όταν βλέπεις απ' ευθείας τηλεοπτικό σήμα; ή μήπως όταν βλέπεις μέσω κάποιου δέκτη (π.χ. Nova) ο οποίος συνδέεται με scart στην tv?

Στο τελος καποιον εκπομπων η στις ειδησεις στο κατω μερος της οθονης οταν βγαζει καποιες λεξεις που τρεχουν απο δεξια προς τα αριστερα μερικες φορες δεν μπορω να διαβασω τι γραφουν γιατι αλλες φορες χαλανε τα γραματα και γινοντε σαν μουτζουρα και αλλες φορες φτιαχνουν.
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια ρυθμιση.

δοκίμασε στο picture options->film mode->auto 2
100hz -> custom-> 8-4

το ιδιο ειναι απλα το 2 βοηθαει και οπου υπαρχει scrolling text. οπότε για sd επιλέγουμε auto2. το θέμα των 100hz πρεπει ο καθένας να δοκιμάσει τι του αρέσει. μια καλή σκηνη για να δεις μέχρι που μπορεις να φτάσεις τη ρυθμιση του είναι στο spiderman 3, η σκηνή στην αρχη στο θέατρο που η κάμερα ξεκινάει απο χαμηλά και πηγαίνει ψηλά για να δείξει τον φίλο του.

Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

το ιδιο ειναι απλα το 2 βοηθαει και οπου υπαρχει scrolling text. οπότε για sd επιλέγουμε auto2. το θέμα των 100hz πρεπει ο καθένας να δοκιμάσει τι του αρέσει. μια καλή σκηνη για να δεις μέχρι που μπορεις να φτάσεις τη ρυθμιση του είναι στο spiderman 3, η σκηνή στην αρχη στο θέατρο που η κάμερα ξεκινάει απο χαμηλά και πηγαίνει ψηλά για να δείξει τον φίλο του.

Στην επιλογή "Κινηματογραφική Ταινία" δεν πρέπει τα 100 Hz να είναι απενεργοποιημένα;

δοκίμσε και δες τι σου αρέσει περισσότερο, πάντως τα 100hz στις τελευταίες τηλεοράσεις δεν εχουν καμμιά σχέση με τις παλιότερες που περισσότερο χαλόύσαν την εικόνα.

Re: Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Στην επιλογή "Κινηματογραφική Ταινία" δεν πρέπει τα 100 Hz να είναι απενεργοποιημένα;

Και εγώ έχω γνωστούς που κάνουν παπάρα στη σαλάτα. Περί ορέξεως... Πάντως τα 100Hz μόνο σε τηλεοπτικό τα χρησιμοποιώ. Σε παιχνίδια και σε ματρόσκες στο off.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μόλις αγοράσει την 46B650 και όπως καταλαβαίνετε '' παλεύω'' με τα settings. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει στο πως μπορώ να ενεργοποιήσω το PIP ; Έχω συνδέσει το Nova μέσω scart αλλά δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το PIP.
Ευχαριστώ

μόνο όταν στο ένα παράθυρο βλέπεις μέσω hdmi (νομίζω και component και pc). Μέσω scart δεν γίνεται σίγουρα (στην 7000, άρα και στην δικιά σου)

Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Έχω από τον Απρίλιο μια B650 των 37" και είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' αυτήν. Για να απολαμβάνω την υψηλή ανάλυση Βλέπω σειρές και ταινίες μέσω του DLNA αφού δεν έχω ακόμα Blu-Ray player.

Μου σπάει τα νεύρα, όμως, η ηχώ.

Το home cinema που έχω είναι ένα ταπεινό Philips HTS 5000W. Δυστυχώς η συγκεκριμένη συσκευή δεν έχει έξοδο HDMI. Αυτή τη στιγμή έχω συνδέσει το home cinema με την τηλεόραση μ' ένα καλώδιο scart στην υποδοχή 2 (AV) της τηλεόρασης. Το home cinema έχει και έξοδο component (Y Pb Pr) αλλά δεν έχω κάνει αυτή τη σύνδεση γιατί θέλω όταν ανοίγω το home cinema για να δω DVD η τηλεόραση να γυρνάει κατευθείαν σ' αυτό, χωρίς να επιλέγω εγώ input source.

Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν παίζει DVD ή CD, δημιουργείται ηχώ, γιατί η τηλεόραση παίζει εικόνα και ήχο με καθυστέρηση σε σχέση με την πηγή. Το home cinema έχει ρύθμιση για να πειράξεις την καθυστέρηση μόνο του κεντρικού ηχείου και των δύο πίσω, και πάλι από 0 έως 15 ms που δεν αρκούν για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Προς το παρόν πατάω το mute στην τηλεόραση, αλλά αυτό έχει αποτέλεσμα να μην είναι συγχρονισμένος ο ήχος του DVD με την εικόνα.

Και κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. Έχω συνδέσει το audio out της τηλεόρασης με το audio in του home cinema. Πώς μπορώ να έχω surround ήχο; Βλέποντας περιεχόμενο από usb ή/και από dlna; Γιατί προς το παρόν, εκτός απ' την ηχώ, δεν ακούω και πολλά πράγματα...

Re: Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Για να εχεις ηχο surround θα πρεπει να συνδεσεις την τηλεοραση σου με την ψηφιακη σου εισοδο στο Philips ομως αυτη απ' οτι γνωριζω ειναι coaxial ενω της τηλεορασης ειναι optical , οποτε θα πρεπει να παρεις μετατροπεα απο optical σε coaxial

Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν παίζει DVD ή CD, δημιουργείται ηχώ, γιατί η τηλεόραση παίζει εικόνα και ήχο με καθυστέρηση σε σχέση με την πηγή.

Να το διορθώσω αυτό: έχει ηχώ γενικά!

Το home cinema, έχει επιλογή για να παίξει τον ήχο του DVD/CD που αναπαράγει, ήχο απ' την τηλεόραση, AUX και Digital In. Η τηλεόραση και το home cinema είναι συνδεδεμένα μ' ένα scart και με ένα ζευγάρι rca από το audio out της τηλεόρασης στο aux in του home cinema.

Είτε βλέπω DVD, είτε ακούω CD, είτε βλέπω κάποιο κανάλι της τηλεόρασης και πατήσω το κουμπί TV για ν' ακούω τον ήχο της τηλεόρασης απ' το home cinema, υπάρχει ηχώ.

Και άντε να δεχτώ ότι όταν στέλνει ήχο και εικόνα το home cinema στην τηλεόραση μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση λόγω επεξεργασίας της εικόνας απ' την τηλεόραση. Όταν όμως, στέλνει η τηλεόραση τον ήχο στο home cinema, πώς είναι δυνατόν να δημιουργείται ηχώ; Άλλο ήχο στέλνει στο home cinema και άλλο ήχο στα ηχεία της;