Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συμφωνώ με εσένα φίλε μου...
Τα κανάλια φαίνονται τόσο μαύρα που αδυνατώ μερικές φορές να ξεχωρίσω το πρόσωπο από το φόντο...
Μόνο με brightness στο 75 κάτι γίνεται...αλλά μετά η τηλεόραση είναι σαν προβολέας....καμία χρωματική παλέτα εξαιτίας του brightness...
Για αυτό καμία λύση;
Εννοώ για το κατάμαυρο των τηλεοπτικών καναλιών!

Ακύρωσε το dynamic dimming απο το service menu και βάλε τις ρυθμίσεις από το http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le46b750-le40b750-20090526151.htm. Eπίσης κατά βούληση παίξε λίγο με το gamma (+1 or +2) και μάλλον κατέβασε το contrast 75 - 80 γιατί αλλιώς καίει λίγο τα λευκά (τουλάχιστον στο τηλεοπτικό σήμα - γιατί στα υπόλοιπα πχ bluray δείχνει να έχει περισσότερες ανοχές και πληροφορία). Επίσης μπορείς να παίξεις με τη θερμοκρασία χρώματος αν δεν σου αρέσει το warm2 όπως επίσης και να μειώσεις το "χρώμα - color" αν σου φαίνεται πολύ έντονο

Θα αποκτήσεις άλλη τηλεόραση με πολύ περισσότερη πληροφορία στα μαύρα και σταθερότητα στη φωτεινότητα στις σκοτεινές σκηνές. Το μόνο αρνητικό ότι σε κάθε αναβάθμιση firmware πρέπει να κάνεις την ίδια δουλειά και να ξαναπερνάς τις ρυθμίσεις.
icon10.gif

icon12.gif

Χμμμ ωραία τα παραπάνω θα τα κάνω...
Άλλη ερώτηση, επειδή ακόμα δεν έχω προλάβει να παίξω με την τηλεόραση, αλλά θέλω να ψάξω κατά πόσο είναι εφικτό το εξής:

Σύνδεση με Η/Υ μέσω Ethernet και αναπαραγωγή DVD από εκεί...

Με το προγραμματάκι της Samsung γίνεται αυτό; Ή με κάποιο άλλο, δεν με πειράζει!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ακύρωσε το dynamic dimming απο το service menu και βάλε τις ρυθμίσεις από το http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le46b750-le40b750-20090526151.htm. Eπίσης κατά βούληση παίξε λίγο με το gamma (+1 or +2) και μάλλον κατέβασε το contrast 75 - 80 γιατί αλλιώς καίει λίγο τα λευκά (τουλάχιστον στο τηλεοπτικό σήμα - γιατί στα υπόλοιπα πχ bluray δείχνει να έχει περισσότερες ανοχές και πληροφορία). Επίσης μπορείς να παίξεις με τη θερμοκρασία χρώματος αν δεν σου αρέσει το warm2 όπως επίσης και να μειώσεις το "χρώμα - color" αν σου φαίνεται πολύ έντονο

Θα αποκτήσεις άλλη τηλεόραση με πολύ περισσότερη πληροφορία στα μαύρα και σταθερότητα στη φωτεινότητα στις σκοτεινές σκηνές. Το μόνο αρνητικό ότι σε κάθε αναβάθμιση firmware πρέπει να κάνεις την ίδια δουλειά και να ξαναπερνάς τις ρυθμίσεις.
icon10.gif

icon12.gif

Δυστυχώς οι τιμές που μου δίνεις δεν μπορώ να τις περάσω, καθώς το advanced menu από το SM μου είναι κλειδωμένο...
Καμία άλλη ιδέα φίλε μου;

Μάλλον ανακάλυψα την αιτία που τα αναλογικά κανάλια (συν ταινίες από DVD σε AV) εμφανίζονται τόσο μαύρα και γενικά χάλια...
Κατά την περιήγησή μου στο SM πάτησα κατά λάθος (δεν ήξερα ότι το menu πηγαίνει πάνω-κάτω και μόνο) το AV Calibration (ADC/WB > ADC > AV Calibration = Sucess) και τώρα μου βγάζει μήνυμα Failure...
Γνωρίζει κάποιος από εσάς πώς θα την επαναφέρω στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις του AV Calibration;

εχει παρατηρησει κανεις αλλος σπασιματα στην γρηγορη κινηση στα mkv, με τον νεο firm 2005?
και κατι αλλο που μου εχει σπασει τα νευρα.... ενταξη μετατρεπω τα dts σε dolbydygital αλλα ο ηχος ειναι χαμηλος και τα εφε ακουγοντε πολυ περισσοτερο απο τις συνομιλιες και πρεπει να ανεβοκατεβάζω τον ηχο. ειναι καποια ρυθμιση στο προγραμμα που τα μετατρέπει
(popcorn audioconverter)που μπορει να αλλαχτει διωρθονοντας το;

Παραθέτω ένα link σε thread που άνοιξα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με ένα τροποποιημένο service menu και συγκεκριμένα με AV Calibration Failure...
Παρακαλώ η συνδρομή σας θα είναι πολύτμη εάν γνωρίζεται κάτι επί του συγκεκριμένου θέματος!
http://avclub.gr/forum/showthread.ph...23#post1015423
Σας ευχαριστώ...

Να πω και τιμή: 1399 - Πλαίσιο.
Νομίζω ότι έκανα καλή αγορά...αν και περίμενα πολύ, άξιζε τον κόπο!!!:award:

Στο σαιτ του Πλαισου δεν υπαρχει καθολου σε 46 ιντσες και στο σκρουτζ δεν το βγαζει καν το Πλαισιο....Ειχαν παραλαβες και δεν εχουν ανανεωσει αραγε? Γιατι απο τιμη σκιζει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς οι τιμές που μου δίνεις δεν μπορώ να τις περάσω, καθώς το advanced menu από το SM μου είναι κλειδωμένο...
Καμία άλλη ιδέα φίλε μου;

το advance menu ξεκλειδώνει πατώντας "0000"
Οι τιμές που δίνω δεν είναι για το σερβισ μενου.
Στο σερβις μενού το μόνο που κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις το auto dimming.

οι τιμές που υπάρχουν στο λινκ (κατά την άποψή μου είναι ικανοποιητικές) για σύνδεση bluray με hdmi.

Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα ψηφιακά με μόνες αλλαγές τον οπίσθιο φωτισμό στο 4-5 το κοντραστ στο 70 και τη θερμοκρασία χρώματος στο normal ή στο warm1.

Για τα αναλογικά κανάλια δοκίμασε τα εξής

Λειτουργία κινηματογραφική ταινία
οπίσθιο φωτισμό στο 4-5
αντίθεση 75
φωτeiνότητα 44
χρώμα 50
τόνος χρώματος κανονικός
γάμα +1
Χρωματική περιοχή auto
ισορροπία λευκού 25 - 24 - 24 - 22 - 28 - 5

Re: Απάντηση: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μάλλον ανακάλυψα την αιτία που τα αναλογικά κανάλια (συν ταινίες από DVD σε AV) εμφανίζονται τόσο μαύρα και γενικά χάλια...
Κατά την περιήγησή μου στο SM πάτησα κατά λάθος (δεν ήξερα ότι το menu πηγαίνει πάνω-κάτω και μόνο) το AV Calibration (ADC/WB > ADC > AV Calibration = Sucess) και τώρα μου βγάζει μήνυμα Failure...
Γνωρίζει κάποιος από εσάς πώς θα την επαναφέρω στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις του AV Calibration;

Πήγαινε στο ADC Results και στις δυο πάνω τιμές βάλε 245.

Καλησπέρα. Μια βοήθεια για την καλύτερη λειτουργία και της δικής μου 46Β750, που από χθες μου παραδόθηκε. Λειτουργεί για την ώρα μόνο μέσω του αναμεταδότη εικόνας, από τη νόβα άλλου δωματίου. Αν κάποιος γνωρίζει (ενδεχομένως την χρησιμοποιεί αντίστοιχα) θα ήθελα προτεινόμενες ρυθμίσεις, καθώς όσες προηγήθηκαν στο νήμα δεν με ικανοποίησαν απόλυτα.

Δορυφορικη ρυθμιση: (νοβα δεν εχω)

ΕΙΚΟΝΑ τυπικη
ΟΠΙΣΘΙΟΣ 9
ΑΝΤΙΘΕΣΗ 87
ΦΩΤΙΣΜΟΣ 42
ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ 40
ΧΡΩΜΑ 52

ΤΟΝΟΣ ΜΑΥΡΟΥ σκουρο
ΔΥΝ. ΑΝΤΙΘΕΣΗ μετρια
GAMMA +2
ΧΡΩΜ. ΠΕΡΙΟΧΗ πληρες

ΑΠΟΧΡ. ΔΕΡΜΑΤ. -2
ΒΕΛΤ. ΑΚΡΩΝ οn

ΤΟΝ. ΧΡΩΜΑΤΟΣ ψυχρος
ΜΕΙΩΣΗ ΘΟΡΥΒ. υψηλη
ΛΕΙΤ. ΤΑΙΝΙΑΣ off
100 Hz 8-8

Last edited:
εγώ έχω αυτές που προτάθηκαν από φίλο στο θέμα της b650:

κηνηματογραφικη ταινια
οπισθιο φωτισμο 4
αντιθεση 90
φωτεινοτητα 42
ευκρινεια 0
χρωμα 45
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
τονος μαυρου off
δυναμικη αντιθεση off
gamma +1
χρωματικη περιοχη auto
αποχρωση δερματος 0
βελτιωση ακρων off
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
τονος χρωματος Θερμο2
μεγεθος αυτοματη ευρεια
λειτ. οθονης 16:9
μειωση θορυβου off
λειτουργια ταινιας auto2
100hz motion plus personal στο πρωτο 8 και στο αλλο 0

εγώ έχω αυτές που προτάθηκαν από φίλο στο θέμα της b650:

κηνηματογραφικη ταινια
οπισθιο φωτισμο 4
αντιθεση 90
φωτεινοτητα 42
ευκρινεια 0
χρωμα 45
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
τονος μαυρου off
δυναμικη αντιθεση off
gamma +1
χρωματικη περιοχη auto
αποχρωση δερματος 0
βελτιωση ακρων off
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
τονος χρωματος Θερμο2
μεγεθος αυτοματη ευρεια
λειτ. οθονης 16:9
μειωση θορυβου off
λειτουργια ταινιας auto2
100hz motion plus personal στο πρωτο 8 και στο αλλο 0

Στο σαιτ του Πλαισου δεν υπαρχει καθολου σε 46 ιντσες και στο σκρουτζ δεν το βγαζει καν το Πλαισιο....Ειχαν παραλαβες και δεν εχουν ανανεωσει αραγε? Γιατι απο τιμη σκιζει...

Φίλε την είχα παραγγείλει από 20 Σεπτέμβρη, αλλά δεν υπήρχε πουθενά στην αγορά λόγω της απεργίας στο λιμάνι.
Μάλλον παρέλαβαν όσες παρέλαβαν, τις έστειλαν στις παραγγελίες που είχαν κλείσει, και πλέον λογικά θα είναι διαθέσιμες με τις νέες παραλαβές.
Εγώ με την αγορά μου είμαι ευχαριστημένος πάντως!!!
Επίσης αξίζει και η σειρά 650, δείχνουν τα ίδια αλλά εγώ δεν την επέλεξα λόγω design γούστα είναι αυτά!!!

Να ρωτήσω κάτι; Έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές σε κοντινά πλάνα κυρίως σε πρόσωπα, μάλλον όταν υπάρχει κάποια κίνηση τους, στιγμιαία αυτά θολώνουν και μετά φαίνονται καθαρά και πάλι. Έχει παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο από κάποιο φίλο;
Και αν ναι υπάρχει κάτι (ρύθμιση;) που το αντιμετωπίζει;

Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να ρωτήσω κάτι; Έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές σε κοντινά πλάνα κυρίως σε πρόσωπα, μάλλον όταν υπάρχει κάποια κίνηση τους, στιγμιαία αυτά θολώνουν και μετά φαίνονται καθαρά και πάλι. Έχει παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο από κάποιο φίλο;

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα είδη σήματος (τηλεοπτικό,dvd,bluray);
Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στο κέντρο της οθόνης;

Kάτι σαν αυτό στην παρακάτω φωτογραφία;
Deinterlacing, και είναι πιό εύκολα αντιληπτό σε συγκεκριμένες σκηνές που περιλαμβάνουν έντονη κίνηση...

Αυτό οφείλεται στο deinterlacing:

Weaving.jpg

...

Αναλογα με την ποιοτητα σηματος που αναπαραγεται, ναι, υπαρχει ενιοτε αυτο το θολωμα στα προσωπα, σε SD, και γενικα μια σκληραδα στο περιγραμμα των προσωπων σε συνδιασμο με αρκετο κοκκο, ειδικα οσο μικραινουν τα προσωπα. Εχει αναφερθει και σε ξενα φορα.

Ηταν η πρωτη σοβαρη (και απογοητευτικη, για να λεω την αληθεια) διαφορα που ειδα στην εικονα σε σχεση με την σονυ, η οποια σονυ επαιζε τα Avi σαν 720p.

H επεξεργασια του SD σηματος, (αποπλεξη?) ειναι αληθεια οτι δεν ειναι το δυνατο σημειο της Σαμσουνγκ. Παρεχει μεν ευκρινεστερα περιγραμματα, χανει ομως λεπτομερειες στο φοντο.

Last edited:
Δε ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο φαινόμενο, αλλά αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει είναι ιδιαίτερα εμφανές στους κυλιόμενους τίτλους.
Βλέπεις στην αρχή (1-2 δευτερόλεπτα) να κυλούν με μικρά κολήμματα/σπασίματα και μετά σαν να ξεμπλοκάρουν και κυλάνε ομαλά και όμορφα.
Έχω την εντύπωση ότι πριν αρχίσω τις αλλαγές firmware αυτό δεν γινόταν (δεν είμαι σίγουρος όμως)...