Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δε ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο φαινόμενο, αλλά αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει είναι ιδιαίτερα εμφανές στους κυλιόμενους τίτλους.
Βλέπεις στην αρχή (1-2 δευτερόλεπτα) να κυλούν με μικρά κολήμματα/σπασίματα και μετά σαν να ξεμπλοκάρουν και κυλάνε ομαλά και όμορφα.
Έχω την εντύπωση ότι πριν αρχίσω τις αλλαγές firmware αυτό δεν γινόταν (δεν είμαι σίγουρος όμως)...

Αυτο το παρατηρησα κι εγω στους κυλιομενους υποτιτλους (στην 650) και επισης δεν θυμαμαι να το ειχα δει στην αρχη ...
Λες το αρχικο της firmware να μην το παρουσιαζε?
:chinscratch:

Όλα όσα περιγράφετε, συμβαίνουν. Λύση υπάρχει; Να επαναλάβω ότι η δική μου tv υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνο για την ώρα από αναμεταδότη εικόνας nova.

Αυτο το παρατηρησα κι εγω στους κυλιομενους υποτιτλους (στην 650) και επισης δεν θυμαμαι να το ειχα δει στην αρχη ...
Λες το αρχικο της firmware να μην το παρουσιαζε?
:chinscratch:

Ολα τα firmware το παρουσιαζαν. Το συστημα βελτιωσης της κινησης αλλοτε αργει λιγο να ενεργοποιηθεί και αλλοτε ψιλομπερδευεται. (δεν ειναι και bravia engine)-bye-

Να βάλω στην εξίσωση ότι το σύστημα βελτίωσης κίνησης σε κάθε τηλεόραση εξετάζει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. ανά 1 δευτερόλεπτο) να δει τι υλικό προβάλεται στην οθόνη; Αυτό σε μερικές μάρκες εμφανίζεται σαν "κόμπιασμα" σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όταν υπάρχουν κυλιόμενοι υπότιτλοι...

Δε ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο φαινόμενο, αλλά αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει είναι ιδιαίτερα εμφανές στους κυλιόμενους τίτλους.
Βλέπεις στην αρχή (1-2 δευτερόλεπτα) να κυλούν με μικρά κολήμματα/σπασίματα και μετά σαν να ξεμπλοκάρουν και κυλάνε ομαλά και όμορφα.
Έχω την εντύπωση ότι πριν αρχίσω τις αλλαγές firmware αυτό δεν γινόταν (δεν είμαι σίγουρος όμως)...

δοκίμασε στο picture options->film mode->auto 2
100hz -> custom-> 8-4

αγαπητοι φιλοι εχω αποφασισει εδω κ λιγο καιρο διαβαζοντας κ τα σχολια σας ν προμηθευτω την 40 β 750 για το υπνοδωματιο μου η οποια θα κρεμαστει στον τοιχο απεναντι απο το κρεβατι σε αποσταση 2.8 μ οπως εχω ξαναπει σε παλαιοτερο σχολιο κ περιμενα μηπως πεσουν οι τιμες διοτι στη Λαρισα οπου ζω παιζει απο 1200 κ κατι στο μετρητοις εως 1330 με οιστωση ή καρτα .Το πλαισιο αυτη την εβδομαδα την εχει 1329 σε 40 ατοκες + 100 για μια μετρια βαση μας κανει 1330 σε 40 ατοκες δλδ35,75 ανα μηνα (- αναλογως μια προκαταβολη). Μιλαμε δλδ για μια <ατοκη > επιβαρυνση σε εησια βαση της ταξεως των 60 περιπου ´´δλδ 5% ετησιο επιτοκιο χοδρα-χονδρα
αν λαβουμε υποψη οτι στο διαδικτυο εχει μια μεση τιμη στα 1130 (μ@μω τα μαθηματικα μου lol) .Θα ηθελα να ακουσω αποψεις μια κ αυριο ειναι η τελευταια ημερα αγορας .ΤΗ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΚΥΡΙΩΣ.

ΝΑ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΣΩ Ή ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ

ευχαριστω εκ των προτερων

ΒΑΣΙΛΗΣ

Last edited by a moderator:
Για πρώτη φορά σήμερα, συνέβη το εξής: Η τηλεόραση "ανοίγει" 9 - 10'' μετά την εντολή του τηλεκοντρόλ. Όταν δε την κλείνω στο χαρακτηριστικό "κλίκ" της απενεργοποίησης, μου φαίνεται ότι ακούγεται και κάτι σαν buzzing. Τι να παίζει;
Υ.Γ. Είναι συνδεδεμένη από την πρώτη στιγμή με πολύπριζο ασφαλείας...

Ερωτηση σε οποιον φιλο εχει συνδεσει το PC με την TV μεσω HDMI:
Ειναι ενεργοποιημένη σε αυτο το mode η λειτουργια ρύθμισης των 100hz?

Επιτρέψτε μου να επιμείνω γιατί η κατάσταση μάλλον χειροτερεύει. Πατώντας το "on", επί 8 δευτερόλεπτα (χρονομετρημένα!) ακούγεται έντονα ένα "buzzing" και μετά από ακόμη δύο δευτερόλεπτα, ανοίγει ο δέκτης. Το φαινόμενο παρατηρείται για ελάχιστο χρόνο και μόλις απενεργοποιώ τη συσκευή.
Για μένα προφανώς και τίθεται θέμα καλής λειτουργίας, έπειτα από μια εβδομάδα μόλις. Για το service θα ισχύσει το ίδιο, τι λέτε;

Όρκο δεν πέρνω αλλά μοιάζει με βλάβη.

Κάποιος μετασχηματιστής ίσως. Θα σου πρότεινα να μην την λειτουργείς και να φωνάξεις τεχνικό να δεί τι παίζει. Μιας εβδομάδας είναι, εγγύηση έχεις όλα καλά.

Ερωτηση σε οποιον φιλο εχει συνδεσει το PC με την TV μεσω HDMI:
Ειναι ενεργοποιημένη σε αυτο το mode η λειτουργια ρύθμισης των 100hz?

Αν εννοείς των 200Hz νομίζω ναι. Θα το κοιτάξω όμως πάλι το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι και θα ποστάρω.

Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επιτρέψτε μου να επιμείνω γιατί η κατάσταση μάλλον χειροτερεύει. Πατώντας το "on", επί 8 δευτερόλεπτα (χρονομετρημένα!) ακούγεται έντονα ένα "buzzing" και μετά από ακόμη δύο δευτερόλεπτα, ανοίγει ο δέκτης. Το φαινόμενο παρατηρείται για ελάχιστο χρόνο και μόλις απενεργοποιώ τη συσκευή.
Για μένα προφανώς και τίθεται θέμα καλής λειτουργίας, έπειτα από μια εβδομάδα μόλις. Για το service θα ισχύσει το ίδιο, τι λέτε;

Να καλέσεις το service, έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα, δεν νομίζω να αρνηθούν ότι πρόκειται για κακή λειτουργία.

Η tv παρελήφθη το πρωί από το συνεργείο του service. Με ενημέρωσαν πως επισκευάστηκε και το πρόβλημα αφορούσε το τροφοδοτικό το οποίο και αντικαταστάθηκε. Θα μου επιστραφεί (ελπίζω όπως την παρέδωσα κατά τα άλλα, γιατί αγχώθηκα έτσι όπως τη "σβέρκωσαν" για να τη βάλουν στο φορτηγό...) αύριο.

Να ρωτησω κατι μιας και μολις παρελαβα.
Η βαση σε σας ηταν συναρμολογημενη ή μου εδωσαν κομματι απο επιστροφη;

Από την επιστροφή της tv και το χρόνο ανταπόκρισης του service είμαι ικανοποιημένος. Ένα μόνο δεν θυμάμαι καλά. Έκανε πάντα τόση ώρα να ανταποκριθεί στις εντολές του remote (ακόμη και η έναρξη παραμένει τραγικά αργή, τέσσερις φορές αναβοσβήνει το λαμπάκι του stand by μέχρι να πάρει μπροστά...) ή ισχύει για όλους σας;
Μια ερώτηση για τους πιο πρόσφατους κατόχους. Σκέφτομαι να περάσω κάποιο firmware, να το κάνω; Θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά σε κάτι;

Στη δική μου 46Β750 η διαφανής "κολώνα" και η βάση ήταν ήδη συνδεδεμένες στο κουτί, χρειάστηκε απλά να κάνω τα υπόλοιπα (βίδες πίσω και εφαρμογή) πριν λειτουργήσει.

Αν εννοείς των 200Hz νομίζω ναι. Θα το κοιτάξω όμως πάλι το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι και θα ποστάρω.
είναι ενεργοποιημένο αλλά δε λειτουργεί το ίδιο καλά με το να αναπαράγεται το αρχείο στο media player της τηλεόρασης.Δηλαδή μεγάλο ρόλο παίζει το codec του media player του pc.Το διαπίστωσα αναπαράγοντας αρχείο ειδικό για να δείχνει τη διαφορά των 200 από τα 50 hz από demo disc..

είναι ενεργοποιημένο αλλά δε λειτουργεί το ίδιο καλά με το να αναπαράγεται το αρχείο στο media player της τηλεόρασης.Δηλαδή μεγάλο ρόλο παίζει το codec του media player του pc.Το διαπίστωσα αναπαράγοντας αρχείο ειδικό για να δείχνει τη διαφορά των 200 από τα 50 hz από demo disc..

Ευχαριστω. Xθες δοκιμασα 15μετρο φτηνο HDMI καλωδιο και η εικονα ανοιγε μονο σε πολυ χαμηλη αναλυση και ηταν "μπιμπικιασμενη". Παραμενω λοιπον στη VGA συνδεση, που δεν υποστηριζεται απο την λειτουργια 200Ηz, αλλα κατα τα αλλα εχει εξαιρετικη εικονα.