Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Quote:
Originally Posted by nikoska
Δε ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο φαινόμενο, αλλά αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει είναι ιδιαίτερα εμφανές στους κυλιόμενους τίτλους.
Βλέπεις στην αρχή (1-2 δευτερόλεπτα) να κυλούν με μικρά κολήμματα/σπασίματα και μετά σαν να ξεμπλοκάρουν και κυλάνε ομαλά και όμορφα.
Έχω την εντύπωση ότι πριν αρχίσω τις αλλαγές firmware αυτό δεν γινόταν (δεν είμαι σίγουρος όμως)...

δοκίμασε στο picture options->film mode->auto 2
200hz -> custom-> 8-4

Το δοκίμασα, αλλά δεν νομίζω ότι διορθώθηκε. Μετά διάλεξα από τις έτοιμες επιλογές που έχει το 200hz > "ομαλή εικόνα" και νομίζω ότι διορθώθηκε...

δεν έχω ακούσει κάποιο σχόλιο για το νέο firmware, όλα καλά?παρατηρήσατε κάποια διαφορά?αξίζει να το βάλουμε?

Παιδες μια ερωτηση κι απο μενα αν και δεν εχω παραλαβει ακομα (ελπιζω αυριο...) αλλα προετοιμαζω κανα 2-3 ταινιες για δοκιμη με το στικ...
Mεχρι ποσα γιγα στικ αναγνωριζει η τηλεοραση?
Και...αναγνωριζει και εξωτερικους σκληρους?

Και...αναγνωριζει και εξωτερικους σκληρους?

Ναι αναγνωριζει , ομως καποιους που δεν εχουν τροφοδοτικο δικο τους δεν τους βλεπει λογω ανεπαρκειας ρευματος απο την Usb αν δεν κανω λαθος...
Στικ , εχει αναφερθει απο φιλους που εχουν δοκιμασει αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι 8 η 16...

Με το καλο να παραλαβεις...
Πολυ καλη τηλεοραση !

Last edited:
Δε ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο φαινόμενο, αλλά αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει είναι ιδιαίτερα εμφανές στους κυλιόμενους τίτλους.
...

Οι κυλιομενοι τιτλοι μπερδευουν και μπλοκαρουν το συστημα βελτιωσης κινησης το οποιο φαινεται οτι δουλευει οριακα και εχει δυσκολιες "προσαρμογής" και μειωμενα ανακλαστικα. Καταχωρειται κι αυτο στα bugs της τηλεορασης.

Οι κυλιομενοι τιτλοι μπερδευουν και μπλοκαρουν το συστημα βελτιωσης κινησης το οποιο φαινεται οτι δουλευει οριακα και εχει δυσκολιες "προσαρμογής" και μειωμενα ανακλαστικα. Καταχωρειται κι αυτο στα bugs της τηλεορασης.

Επετρεψε μου να σου πω οτι και η πλασμα πανασονικ που παρελαβα προχθες , το ιδιο φαινομενο παρουσιαζει ...
Συνεπως δεν ειναι μπαγκ της τηλεορασης αλλα γενικοτερο...
-bye-

Δεν είναι μπαγκ αυτό...απλά ο αλγόριθμος που κάνει interpolate και δημιουργεί τα ψευδο-frames ώστε να επιτευχθούν τα Hz της τηλεόρασης, είναι βελτιστοποιημένος για εικόνα και όχι για κείμενο...Μην ανησυχείτε καθόλου λοιπόν!!!

Όσο για τον φίλο που την περιμένει, να του ευχυθώ καλορίζικη και σε USB να πω ότι εγώ έχω μόνιμα συνδεδεμένο επάνω έναν 750ρη WD Elements σκληρό δίσκο, αλλά όπως είπε και ο άλλος φίλος με δικό του τροφοδοτικό!
Και σε φορμά NTFS παρακαλώ! Παίζει τα πάντα, χωρίς το παραμικρό κολληματάκι, μοναδικό μείον για μένα ότι δεν μου παίζει τους .idx/.sub υπότιτλους παρά μόνον τους .srt καθώς και ότι σε 4:3 φορμά δεν έχει δυνατότητα ζουμαρίσματος μέσα από το media player (πχ όπως θα έχανες σε ένα κανάλι wide zoom) και έτσι αναγκάζεσαι να το βλέπεις με πλάγιες κάθετες μπάρες, χαλώντας το panel εν γνώση σου! (το ίδιο και για τις ταινίες ευρύτερες του 16:9, με οριζόντιες μπάρες πάνω κάτω)
Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το διορθώσουν!

Bug επίσης θεωρώ την πολύυυυ αργή απόκριση του remote!
Η LE22A656 που έχω στο δωμάτιο έχει κι αυτή αργή απόκριση, αλλά συνηθίζεται! Η Β750 τί πράμα είναι αυτό ρε παιδάκι μου!!!

Αν ο αλγοριθμος ηταν βελτιστοποιημένος για εικόνα και όχι για κείμενο το τρεμοπαιγμα που παρουσιαζεται στην αρχη του σκρολινγκ δεν θα σταματουσε μετα Αρα ο αλγοριθμος στη συνεχεια λειτουργει κανονικα, απλως αργει να ενεργοποιηθει.

Για τον φιλο με την πανασονικ: Επειδη το προβλημα εμφανιζεται σε μια η δυο μαρκες ακομα δεν σημαινει ετσι θα επρεπε να ειναι. Και ενταξει να μην πω τη λεξη bug αλλα θα πω αδυναμια του συστηματος βελτιωσης. Δες την αψεγαδιαστη κινηση των τιτλων (και οχι μονο) σε μια σονυ 5500 -εστω και στα 100Hz- για να καταλαβεις τι εννοω.

Last edited:
....

Παίζει τα πάντα, χωρίς το παραμικρό κολληματάκι, μοναδικό μείον για μένα ότι δεν μου παίζει τους .idx/.sub υπότιτλους παρά μόνον τους .srt καθώς και ότι σε 4:3 φορμά δεν έχει δυνατότητα ζουμαρίσματος μέσα από το media player (πχ όπως θα έχανες σε ένα κανάλι wide zoom) και έτσι αναγκάζεσαι να το βλέπεις με πλάγιες κάθετες μπάρες, χαλώντας το panel εν γνώση σου! (το ίδιο και για τις ταινίες ευρύτερες του 16:9, με οριζόντιες μπάρες πάνω κάτω)
Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το διορθώσουν!

Αυτό που λες είναι αρκετά σοβαρό. Δηλαδή δεν μπορεί να μου δείχνει σε ολόκληρη την οθόνη ότι ταινία έχω σε avi/mkv αν δεν είναι 16:9???
Σίγουρα δεν έχει λυθεί το συγκεκριμένο θέμα με κάποιο firmware που δεν έχεις βάλει;

Αν ο αλγοριθμος ηταν βελτιστοποιημένος για εικόνα και όχι για κείμενο το τρεμοπαιγμα που παρουσιαζεται στην αρχη του σκρολινγκ δεν θα σταματουσε μετα Αρα ο αλγοριθμος στη συνεχεια λειτουργει κανονικα, απλως αργει να ενεργοποιηθει.

Για τον φιλο με την πανασονικ: Επειδη το προβλημα εμφανιζεται σε μια η δυο μαρκες ακομα δεν σημαινει ετσι θα επρεπε να ειναι. Και ενταξει να μην πω τη λεξη bug αλλα θα πω αδυναμια του συστηματος βελτιωσης. Δες την αψεγαδιαστη κινηση των τιτλων (και οχι μονο) σε μια σονυ 5500 -εστω και στα 100Hz- για να καταλαβεις τι εννοω.

Το εχω δει επισης σε philips , lg kai sony ...
στη samsung μου το φαινομενο παρατηρειται μονο οταν οι κυλιομενοι τιτλοι ειναι εκτος εικονας (στις μαυρες μπαρες δηλαδη)
-bye-

Παιδια οσοι εχετε την 52Β750,η τηλεοραση ειχε πανω αυτοκολλητα (Series 7/LCD κτλ) ή όχι; Η δικη μου ηρθε με κατι απλα αυτοκολλητα γυρω-γυρω,ενω οσες ειδα σε καταστηματα ειχαν πανω τα αυτοκολλητακια με τα γραμματα και τα χαρακτηριστικα.
Πολυ φοβαμαι οτι μου εδωσαν καποια απο επιστροφη...Ελπιζω να κανω λαθος.

Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια οσοι εχετε την 52Β750,η τηλεοραση ειχε πανω αυτοκολλητα (Series 7/LCD κτλ) ή όχι; Η δικη μου ηρθε με κατι απλα αυτοκολλητα γυρω-γυρω,ενω οσες ειδα σε καταστηματα ειχαν πανω τα αυτοκολλητακια με τα γραμματα και τα χαρακτηριστικα.

Για να σε καθησυχάσω η δικιά μου δεν έφερε ούτε ένα αυτοκόλλητο πάνω της...
Και μάλιστα ήταν ολοκαίνουρια, τσεκαρισμένο πλέον!
Τα αυτοκόλλητα, συγνώμη που το λέω, έχω την εντύπωση ότι τα φέρουν οι τηλεοράσεις εκθέσεως...χωρίς να το ξέρω με σιγουριά...
Απλά, με μια βόλτα σε δεκάδες καταστήματα της περιοχής μου, οι περισσότερες τηλεοράσεις που είδα είχαν και κάποιο αυτοκόλλητο πάνω τους...
Η αλήθεια είναι ότι με το που πήρα και τη δικιά μου μου έκανε μια μικρή εντύπωση ότι δεν έφερε κανένα αυτοκόλλητο αλλά το ξεπέρασα δια της άτοπου απαγωγής και με τον παραπάνω λογισμό!
Σε κάθε περίπτωση φίλε depmode, κοίτα να τσεκάρεις εάν η τηλεόρασή σου πάει καλά και μην ασχολείσαι με τις λεπτομέρειες...
Μια συμβουλή....
Υπάρχουν δεκάδες άλλα πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να σε απασχολούν με την τηλεόραση (ρυθμίσεις-καλώδια-σήμα-ρεύμα-κ.τ.λ.) από τα αυτοκόλλητα που φέρει πάνω της...

Υ.Γ. ...όχι ότι δεν θα με απασχολούσαν κι εμένα τα συγκεκριμένα.....

Ουτε η δικη μου Β650 ειχε και ηταν σιγουρα του κουτιου...
-bye-

Ευχαριστω για τις απαντησεις.:smile1:
Με καθησυχασατε...
Η ερωτηση προηλθε απο το γεγονος οτι πηρα ταυτοχρονα και μια Β7000 η οποια εφερε κανονικα τα αυτοκολλητα.
Τελος παντων.Αγορασα και τα καταλληλα,ποιοτικα καλωδια,τη συνεδεσα με το TViX και με το δικτυο του σπιτιου και ειδα απο BDRip το Dark Night και εμεινα ..λακας.Δεν περιμενα τοσο καλη αποδοση και σιγουρα ανωτερη απο την αναπαραγωγη της αντιστοιχης ταινιας στην... led Β7000 μου.
Kuro δεν ειναι βεβαια,αλλα προσφερει μια απο τις καλυτερες εικονες στην κατηγορια της χωρις να με δεσμευουν οι περιορισμοι που θα ειχα αν επαιρνα plasma (την οποια σημειωτεον θα ειχε καψει η γυναικα μου απο την πρωτη βδομαδα συμφωνα με τη χρηση που βλεπω οτι κανει)
Clouding ελαχιστο (καμια σχεση με τη led),το auto dimming (αν και ορατο) δεν ειναι τοσο αντιληπτο ή ενοχλητικο οσο περιμενα και γενικοτερα νομιζω οτι τελικα εκανα την all around καλυτερη επιλογη για μενα και τις αναγκες μου.

Αυτα τα ολιγα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις.:smile1:
Με καθησυχασατε...
Η ερωτηση προηλθε απο το γεγονος οτι πηρα ταυτοχρονα και μια Β7000 η οποια εφερε κανονικα τα αυτοκολλητα.
Τελος παντων.Αγορασα και τα καταλληλα,ποιοτικα καλωδια,τη συνεδεσα με το TViX και με το δικτυο του σπιτιου και ειδα απο BDRip το Dark Night και εμεινα ..λακας.Δεν περιμενα τοσο καλη αποδοση και σιγουρα ανωτερη απο την αναπαραγωγη της αντιστοιχης ταινιας στην... led Β7000 μου.
Kuro δεν ειναι βεβαια,αλλα προσφερει μια απο τις καλυτερες εικονες στην κατηγορια της χωρις να με δεσμευουν οι περιορισμοι που θα ειχα αν επαιρνα plasma (την οποια σημειωτεον θα ειχε καψει η γυναικα μου απο την πρωτη βδομαδα συμφωνα με τη χρηση που βλεπω οτι κανει)
Clouding ελαχιστο (καμια σχεση με τη led),το auto dimming (αν και ορατο) δεν ειναι τοσο αντιληπτο ή ενοχλητικο οσο περιμενα και γενικοτερα νομιζω οτι τελικα εκανα την all around καλυτερη επιλογη για μενα και τις αναγκες μου.

Αυτα τα ολιγα...

Οσες φορες και αν ειδα τις 650/750 να παιζουν διπλα σε led 6000/7000 , τις εβρισκα καλυτερες ...
Αλλα , το μαρκετινγκ και το design βλεπεις ....
-bye-

Απο τότε που την ρύθμισα για ιντερνετ (εξ' αρχής δηλαδή) δεν μου δουλεύει το youtube widget, ενώ όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά. Το μήνυμα είναι "service unavailable, try again at a later time".
Το περίεργο είναι πως ενώ βλέπω όλα τα thumbnails, κάνω search, χρησιμοποιώ τα μενού κανονικά, όταν πάω να δω κάποιο βίντεο βγαίνει το παραπάνω μήνυμα. Μια μέρα μόνο μου είχε δουλέψει και μάλιστα χωρίς να αλλάξω τίποτα.
Μήπως φταίνε οι αρχικές ρυθμίσεις; Στην επιλογή χώρας έβαλα UK γιατί δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές...
Ιδέες;

Εγω παντως με την ιδια Panasonic με τον Ισοκρατη δεν εχω δει ποτε να "κολλάνε" οι τιτλοι , αντιθετα ειναι πεντακαθαροι στην κινηση τους...

Ισως παμε μετα σε θεματα ληψης η δορυφορικου δεκτη...

Εγω παντως με την ιδια Panasonic με τον Ισοκρατη δεν εχω δει ποτε να "κολλάνε" οι τιτλοι , αντιθετα ειναι πεντακαθαροι στην κινηση τους...

Ισως παμε μετα σε θεματα ληψης η δορυφορικου δεκτη...

Δεν μιλαω για κολλημα ...
Νερακι κυλανε και στις 2 , αλλα κανουν γραμμωσεις και γινονται δυσαναγνωστοι καποια στιγμη , μετα στρωνουν και μετα το ξανακανουν.
Στη samsung μου παραμορφωνονται λιγο περισσοτερο σε σχεση με τη U10 σε ευκρινεια , διατηρει ομως ομαλη τη ροη τους , ενω στην πανασονικ , μου δινουν μια αισθηση κυματισμου προς το βαθος ...