Samsung BD-H6500 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Έχω καταλήξει για διάφορους λόγους στο samsung H6500 . Αν και αυτό παίζει πάνω κάτω στα 130 στον τσιγκούνη δείχνει κάποια μοντέλα αρκετά λιγότερο στα 100 περίπου σαν H6500/EN . Αν και δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια διαφορά , φοβάμαι τι σημαίνουν αυτά τα εξτρά γράμματα .Βέβαια και κάποια άλλα καταστήματα σαν το παμπλικ έχουνε το EN στα 140 .Επίσης κάποιοι αναφερουνε και τις δύο ονομασίες π.χ Η-6500 (Η-6500EN) Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ?
Ευχαριστώ ...

http://www.skroutz.gr/s/4681848/Samsung-BD-H6500.html?keyphrase=H6500

Απάντηση: Samsung BD- H6500

Και εγώ σε αυτό έχω καταλήξει. Πρέπει να είναι το ίδιο.
Στην αναζήτηση στο google βγάζει κάπου αυτό:
BD-H6500 (BD-H6500/EN) | ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ | SAMSUNG ...
και αν το πατήσεις σε πάει στη σελίδα της Samsung στο BD-H6500
Μπορείς βέβαια να ρωτήσεις και στην ίδια την Samsung
Οι διαφορές στις τιμές έχουν να κάνουν μάλλον με παραεισαγωγές

Λοιπόν το έχω στα χέρια μου μόνο δύο μέρες οπότε τα παρακάτω έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα:
Με σκληρό δίσκο wd των 2 τέρα 3,5αρι, δικής του τροφοδοσίας και με Toshiba 1 τέρα, 2,5αρι χωρίς δική του τροφοδοσία φόρτωσε ότι είχε μέσα και τα έπαιξε κανονικά.
Μόνη επιπλέον ρύθμιση ήταν η κωδικοποίηση των εξωτερικών υπότιτλων.
Σε blu ray φορτώνει γρήγορα αλλά δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω πολύ οπότε επιφυλάσσομαι.
Στο wifi συνδέθηκε αμέσως αλλά με τα υπόλοιπα δεν έχω εξοικειωθεί ακόμα , ίσως είναι πιο Smart από μένα αλλά είπαμε το παλεύω.

Re: Samsung BD- H6500

Τους Ελληνικούς υπότιτλους τους δείχνει και τους παίζει απευθείας και φυσιολογικά; Αν όχι, θέλει πολλές ρυθμίσεις; Ρωτάω γιατί σκέπτομαι να το κάνω δώρο σε κάποιον και δεν έχει πολύ πείρα από αυτά.
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Samsung BD- H6500

Καμία ρύθμιση απλά επιλογή αν έχει και άλλους εκτός των ελληνικών

Άρα από ότι καταλαβαίνω τα δείχνει φυσιολογικά τα Ελληνικά και απλά είναι θέμα επιλογής. Έτσι δεν είναι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και επίσης, υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί το cinavia ???
Ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:

Λοιπόν το έχω στα χέρια μου μόνο δύο μέρες οπότε τα παρακάτω έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα:
Με σκληρό δίσκο wd των 2 τέρα 3,5αρι, δικής του τροφοδοσίας και με Toshiba 1 τέρα, 2,5αρι χωρίς δική του τροφοδοσία φόρτωσε ότι είχε μέσα και τα έπαιξε κανονικά.
Μόνη επιπλέον ρύθμιση ήταν η κωδικοποίηση των εξωτερικών υπότιτλων.
Σε blu ray φορτώνει γρήγορα αλλά δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω πολύ οπότε επιφυλάσσομαι.
Στο wifi συνδέθηκε αμέσως αλλά με τα υπόλοιπα δεν έχω εξοικειωθεί ακόμα , ίσως είναι πιο Smart από μένα αλλά είπαμε το παλεύω.
Καλησπέρα φίλε μου. Εδώ και καιρό τό 'χω βάλει στο μάτι το εν λόγω μηχάνημα. Για δοκίμασε, εάν παίζει πλάγιους υπότιτλους και εαν έχει επιλογή χρώματος, από εξωτερικό αρχείο (κυρίως *.srt) καθώς και "idx-sub" (εαν μπορείς, βέβαια να τους μετατρέψεις).
Και, είναι γρήγορο στην πλοήγηση, στο διαδίκτυο;

nkarafo ναι
srt παίζει, έγχρωμους δεν ξέρω και δεν μπορώ να το βεβαιώσω.
Είναι γρήγορο αλλά έχει την δυσκολία της σειριακής γραφής. Δεν ξέρω αν με κάποιο συμβατό πληκτρολόγιο παρακάμπτεται το θέμα.

Re: Samsung BD- H6500

Σε ευχαριστώ Κώστα για την απάντησή σου!
Υπάρχει λύση για το πρόβλημα με το cinavia ? Δηλαδή αν κατεβάσω mkv ταινίες κλπ και τις βάζω σε usb stick, μετά από 20' θα σταματήσει να μου παίζει η ταινία; Θα κοπεί ο ήχος ή θα μου δείχνει watermark κλπ ?

Απάντηση: Samsung BD-H6500

Καλησπερα.Εχω παρει το samsung bd 5500 και εχω προβλημα με τους υποτιτλους.Παιζω mkv και σε αλλες ταινιες τους δειχνει σε αλλες οχι.Σε μερικες πεταγονται οι υποτιτλοι για κλασμα δευτερολεπτου και χανονται.Οι υποτιτλοι ειναι srt στον ιδιο φακελο με την ταινια και και το εξωφυλλο.Τι μπορει να συμβαινει?

Re: Samsung BD-H6500

Το cinavia εμφανίστηκε και σε μένα στο BD-H5500 για πρώτη φορά μετά από είκοσι λεπτά προβολής. Η ταινία ήταν σε MKV σε σκληρό δίσκο συνδεδεμένος με USB και κόπηκε η αναπαραγωγή του ήχου. Το πρόβλημα ήταν και στο DTS αλλά και στο Dolby digital. Το θέμα λύθηκε βάζοντας τον σκληρό πάνω στην ίδια την τηλεόραση.
Προσοχή όμως σε όσους έχουν τηλεόραση που δεν αναπαράγει βίντεο. Σίγουρα υπάρχει τρόπος παράκαμψης του αλλά ίσως είναι χρονοβόρος η διαδικασία και η ποιότητα του ήχου που «βγαίνει» χειρότερη.

Σχετικά με τους υπότιτλους που λέει ο φίλος παραπάνω. πράγματι το παρατήρησα σε κάποιες ταινίες αλλά με ένα κλείσιμο άνοιγμα του player το πρόβλημα λύθηκε.

Last edited:

Tελικα εχει προβλημα το BD-H6500 με τους υποτιτλους και το cinavia;

Το cinavia είναι το πρόβλημα με παραγωγές της Sony. Δεν το έχω παρατηρήσει σε άλλες παραγωγές. Δεν υπάρχει bluray player των τελευταίων ετών που να μην έχει αυτό το κλείδωμα όσο έχω ψάξει.

Το cinavia είναι το πρόβλημα με παραγωγές της Sony. Δεν το έχω παρατηρήσει σε άλλες παραγωγές. Δεν υπάρχει bluray player των τελευταίων ετών που να μην έχει αυτό το κλείδωμα όσο έχω ψάξει.

Οι υποτιτλοι ειναι ο.κ (srt και sub)

srt μόνο έχω δοκιμάσει. Είναι ΟΚ και σωστοί σε μέγεθος και δεν υπάρχουν λάθη σε στυλ το α να βγαίνει @ ή διάφορα.
Πάντως πιστεύω σε αυτά τα «μικροπροβλήματα» καλύτερη είναι η LG. Έχω ένα το φθηνό της σειράς και ίσως είναι πιό συμβατό. Δεν θυμάμαι μοντέλο. Δεν θα έχεις προβλήματα πάντως πέραν από τις παραγωγές της Sony και όχι πάντα.
Ούτως ή άλλως κατά εμέ, η εποχή του bluray πριν ακόμα αρχίσει στην Ελλάδα κοντεύει και να τελειώσει και δεν πολυ ασχολούμε μιας και οι τηλεοράσεις μου παίζουν σχεδόν τα πάντα. Δεν λέει πλέον να τα σκάσεις για ένα ακριβό μοντέλο. Ένα φθηνό μοντέλο για να βλέπεις κάνα εργάκι του εμπορίου μια χαρά είναι. Εξυπακούεται 3D αν σε ενδιαφέρει.

cinavia εχουν και καποιες ταινιες της universal οπως και της warner-http://viraltnt.blogspot.gr/2013/07/list-of-movies-that-have-cinavia-2013.html

Ευχαριστούμε. Μόνο σε sony το έχω αντιμετωπίσει. Θα δω το λινκ μετά.

Εχω το 5500 και πηγα να δω το Get on up της universal και στο 20λεπτο μου κλεισε τον ηχο..ευτυχως εχω και media player.