Samsung C530 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος εδώ και λίγους μήνες της 32C530 αλλά ο περιορισμένος χρόνος δεν μου έχει επιτρέψει να ασχοληθώ με την TV και τις ρυθμίσεις της. Βέβαια θα μου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να διαβάσω όλες τις σελίδες του thread...

Πρώτη κίνηση να κάνω αναβάθμιση στο firmware. Βλέπω ότι στο site της Samsung έχει δύο αρχεία αναβάθμισης: το Τ-MSX5DEUC_2011.0.exe και το T-TDT5DEUC_1024.1.exe και τα δύο αναφέρονται ως "Αναβάθμιση αρχείου USB" με ημερομηνία 16 Απριλίου 2011. Με ποιο αρχείο πρέπει να κάνω την αναβάθμιση;

Μπορείς να δεις τον τύπου του αρχείου που έχει η tv και να κατεβάσεις το αντίστοιχο. Αλλιώς κατέβασέ τα και τα δύο και θα βρεί η tv μόνη της πιο είναι το σωστό.

Re: Απάντηση: Samsung C530 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορείς να δεις τον τύπου του αρχείου που έχει η tv και να κατεβάσεις το αντίστοιχο. Αλλιώς κατέβασέ τα και τα δύο και θα βρεί η tv μόνη της πιο είναι το σωστό.
Και έτσι ακριβώς έγινε. Έβαλα και τα δύο αρχεία στο USB και η TV έτρεξε εκείνο που έπρεπε. Ευχαριστώ συντοπίτη...

ήγα και πήρα την συγκεκριμένη τηλεόραση με 480E για σαλόνι σπιτιού.

Η χρήση της θα είναι:

Τηλεόραση (:P)
Ταινίες
Αθλητικά (nova)
Και κάνα παιχνίδι του στυλ NBA 2k και PES

Αξίζει για τα λεφτά που έδωσα? Θα έχω κάποιο σημαντικό (τονίζω το σημαντικό γιατί το να μην έχω extra super τέλεια εικόνα σε 1-2 ταινίες δεν έγινε και tpt) μειονέκτημα με άλλες πιο ακριβές?
Και γενικός θα έχω κάποιο θέμα με τα νέα σήματα και τάσεις της αγοράς?
Επίσης κάπου άκουσα ότι είναι κακό που είναι στα 50hz και ότι έχει hdmi 1.2 και έχει βγει 1.4 και αυτό είναι κακό επίσης. Το ποσο κακά και τα 2 περιμένω να μου τα πείτε εσείς :)
Από όσα έχω διαβάσει το μονο αρνητικό είναι τα 50Hz . Τα οποια θα έχουν πρόβλημα μονο σε περιπτώσεις γρηγορης κίνησης όπως τα αθλητικά (δυστυχώς) και θα δημιουργούν ένα motion blur.

Το θέμα είναι στις παλιές τηλεοράσεις που είχαμε τις |γκουμουτσες"...εκεί που δεν είχαμε ούτε HD ούτε tpt γιατί βλέπαμε μια χαρά?

Ευχαριστώ!

Να προσθέσω ότι μιλάω για την LE40C530 LCD (δεν πρόλαβα να κάνω edit )

Και να ρωτήσω κάτι ακόμα που ξέχασα:

Διάβασα διαφορα για panels. Την πήρα από το Πλαίσιο μήπως ξέρετε τι panel έχουν εκεί?

Σας ευχαριστώ!

Μια χαρά είναι η t.v. και τα λεφτά που έδωσες επίσης. Οι "γκουμούτσες" λόγω τεχνολογίας (crt) ήταν εξαιρετικές για την εποχή τους. Τώρα όμως με 1080 γραμμές σήμα και διάφορα άλλα.......Δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τα 50hz , εγώ δεν καταλαβαίνω τη διαφορά αλλά είμαι στις 32 ίντσες. Τώρα για το panel απλά μην ασχολείσαι!!!!

......
Και γενικός θα έχω κάποιο θέμα με τα νέα σήματα και τάσεις της αγοράς?
Επίσης κάπου άκουσα ότι είναι κακό που είναι στα 50hz και ότι έχει hdmi 1.2 και έχει βγει 1.4 και αυτό είναι κακό επίσης. Το ποσο κακά και τα 2 περιμένω να μου τα πείτε εσείς :)
Από όσα έχω διαβάσει το μονο αρνητικό είναι τα 50Hz . Τα οποια θα έχουν πρόβλημα μονο σε περιπτώσεις γρηγορης κίνησης όπως τα αθλητικά (δυστυχώς) και θα δημιουργούν ένα motion blur......

Με 480 να υποθέσω οτι πήρες τιν 37αρα...Αυτήν έχω και εγώ....

Ποδόσφαιρο και γενικά σε σπόρ απο Digea δεν έχω παρατηρήσει κανένα Motion Blur. Ακομά και το τένις στο ERT HD ήτανε καμπάνα!!!
Αυτό με το 1.2 HDMI και οτι τα καινούρια είναι 1.4 να το ξεχάσεις.... Διαφορά δεν προκείται να καταλάβεις....

Περιέργως το Motion Blur το έχω παρατηρήσει μονο σε κάποια .mkv και .avi και όχι πάντα. Έχω καταλήξει οτι οφείλετε στο συγκεκριμένο rip και όχι στην TV.

Την 37c530 την αγόρασα το Γενάρη και μπορώ να σου πώ οτι αν και είχα τις ίδιες αμφιβολίες με σένα (για τα 50hz) τις έχω ξεπεράσει και δεν το έχω μετανιώσει ουτε μια στιγμή.
Ο ενσωματομένος media player , γ**μει+δέρνει, παίζει το 98% (.avi .wmv .mkv .mp4 και ελληνικά .srt) απο ότι έχω δοκιμάσει (δεν έπαιξε ένα .mkv που ήταν γύρω στα 1080π 9-10GB και ενα .mp4 που και το PC το έπαιζε με δυσκολία...)

Πολύ καλό value-for-money η σειρά c530, προσπαθώ να μαζέψω λεφτά να πάρω και την 32αρα για τους γονείς μου. :grinning-smiley-043

Aαα, και μίας είμαστε στο θέμα. θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς απο ποιά σειρά "αντικαθίστατε" η σειρα C530 ?

Σημερα μετα απο ενα χρονο συμβιωσεις με την 32c530 συνδεσα εναν εξωτερικο αποκωδικοποιητη για pvr και επι της ευκαιριας ελεγξα και τα καναλια και ειδα οτι ο εξωτερικος αποκωδικοποιητης δινει λιγο καλυτερη εικονα(πιο ζωντανη) απο οτι της τηλεορασης, το εχει παρατηρησει κανεις αλλος, υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα η τηλεοραση;

Σημερα μετα απο ενα χρονο συμβιωσεις με την 32c530 συνδεσα εναν εξωτερικο αποκωδικοποιητη για pvr και επι της ευκαιριας ελεγξα και τα καναλια και ειδα οτι ο εξωτερικος αποκωδικοποιητης δινει λιγο καλυτερη εικονα(πιο ζωντανη) απο οτι της τηλεορασης, το εχει παρατηρησει κανεις αλλος, υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα η τηλεοραση;

φίλε μου και εγω το έχω παρατηρήσει αυτό....
Ο Αποκωδικοποιήτης f&U που έχω συνδέσει έχει πολύ καλύτερη εικόνα από την εικόνα της τηλεόρασης.

Γεια σας παιδιά είμαι καινούριος στο φορουμ και με τράβηξε η συζήτηση για την συσκευή αυτή την οποία σκοπεύω να αγοράσω αύριο καθώς έχει κατέβει αρκετά η τιμή πλέον για την 37αρα.

Μια τελευταία ερώτηση προς διευκρίνιση.
Πως τα πάει η τηλεόραση με τα αθλητικά (ποδόσφαιρο, μπάσκετ)?
Τα 50 hz δημιουργούν πρόβλημα ή υπάρχουν σπασίματα?
Διάβασα όλες τις προηγούμενες σελίδες και είδα ότι δύο φορές απαντήθηκε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα και άλλη μία ότι υπήρχαν σπασίματα. Μήπως αυτό οφείλεται στην κακή λήψη?
Τα περί σπασιμάτων τα διάβασα και σε άλλο σαιτ αλλά το άτομο που τα έγραφε μάλλον τα προέβλεπε χωρίς να τα έχει διαπιστώσει κρίνοντας μόνο από την συχνότητα χωρίς να λέει αν είναι κάτοχος της τηλεόρασης.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αύριο είναι η μεγάλη μέρα.

Λοιπον περιμενα την απαντηση σας και αφου δεν ηρθε δεν αντεξα και πηγα στο public και την πηρα στα 399.
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα πρωτον ασχοληθηκα ελαχιστα μαζι της και δευτερον ειμαι ασχετος με το θεμα τεχνολογια τηλεορασης οποτε η αποψη μου δεν εχει βαρυτητα.

Μια ερωτηση : δεν γινεται τα καναλια ψηφιακα και αναλογικα να τα βαλω αναμεικτα σε μια κοινη σειρα ετσι ωστε οταν παταω το επομενο να βγαινουν με τη σειρα που θελω και οχι τα ψηφιακα πρωτα και μολις τελειωσουν τα αναλογικα;

...και τελευταια ερωτηση, η βαση περιστρεφεται;
Γιατι αν και προσπαθησα δεν το καταφερα

Μα πως περιστρεφεται αφου ειναι πολλη σκληρη η βαση. Μηπως πρεπει να ξεσφιξω καμια βιδα;

Μα πως περιστρεφεται αφου ειναι πολλη σκληρη η βαση. Μηπως πρεπει να ξεσφιξω καμια βιδα;
OXI, απλώς δώσε λίγο δύναμη, έτσι ήταν και στην δίκια μου

Κανω μια κουβεντα εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74704&page=3
κι εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78188&page=7
για το ποσο ενοχλητικες ειναι οι μαυρες μπαρες (πανω κατω) στις ταινιες, καθως στην δικη μου c530 (φανταζομαι και στις δικες σας)
δεν εμφανιζονται, πιθανως γιατι καποιο συστημα της samsung κανει αυτοματο crop.

Επειδη εγω ισχυριζομαι οτι δεν καταλαβαινω παραμορφωση στην εικονα, αλλα ουτε οτι κοβει πληροφορια,
μπορειτε να μου πειτε τις δικες εντυπωσεις.
Μιλαω για αναπαραγωγη ταινιων απο τον media player της τηλεορασης.

Βάζοντας τον ενσωματωμένο media player της τηλεόρασης μπορείς να κάνεις τα εξής:
Ενώ ξεκινάει να παίζει η ταινία πατάς tools και μέγεθος εικόνας :Λειτ.1 (στην περίπτωση αυτή παρακολουθείς την ταινία στο πραγματικό κάδρο που έχει γυριστεί με τις γνωστές μαύρες μπάρες πάνω κάτω).
Σε Λειτ.2 η τηλεόραση μετατρέπει όλες τις ταινίες σε φορμά 16:9 καταργώντας έτσι τις μαύρες μπάρες αλλά παραμορφώνοντας την εικόνα στο φορμά 2,35:1.