Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σας φίλοι ξέρει
με ποια ρύθμιση αλλαζει αυτοματα η φωτεινοτητα της οθονης; σιγουρα ειναι κτι ευκολο αλλα ειμαι λιγακι μεγαλος και ασχετος με την τεχνολογια, ας απαντήσει κανένας λεβέντης

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σας φίλοι ξέρει
με ποια ρύθμιση αλλαζει αυτοματα η φωτεινοτητα της οθονης; σιγουρα ειναι κτι ευκολο αλλα ειμαι λιγακι μεγαλος και ασχετος με την τεχνολογια, ας απαντήσει κανένας λεβέντης

Εννοείς να αυξομειώνεται η ένταση του backlight αναλόγως του φωτισμού του δωματίου? Είναι στο picture-->eco solution-->eco sensor.

Ξερει κανεις αν οι θυρες HDMI της τηλεόρασης μας υποστηρίζουν Audio Return Channel?

Όχι δεν υποστηρίζουν. Η C750 έχει. Αν είναι για ήχο από την TV στο Home Cinema βαλε οπτική ίνα.

Ξέρει κανείς εαν ο ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής MPEG4 της C650 είναι Ηigh Definition ? Με πιο απλά λόγια το καναλι ΕΡΤ HD που θα βγεί σε μια εβδομάδα θα μπορούμε να το δούμε;

Ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης της C650 είναι mpeg-4, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με την λήψη της ΕΡΤ HD.

Αλλωστε πως βλέπατε τα κανάλια της Digea μέχρι σήμερα; ;)

Τα κανάλια της DIGEA δεν μεταδιδονται σε High Definition

Και τι με αυτό; Δεν παίζει ρόλο αν η εκπομπή είναι SD ή HD. Το πρότυπο μετάδοσης είναι το mpeg4. Το ίδιο θα χρησιμοποιήσει και η ERT HD. Aν αύριο αποφάσιζαν όλοι οι σταθμοί να εκπέμψουν σε HD, πάλι η τηλεόρασή σου δεν θα είχε πρόβλημα στη λήψη των HD σημάτων.

Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοείς να αυξομειώνεται η ένταση του backlight αναλόγως του φωτισμού του δωματίου? Είναι στο picture-->eco solution-->eco sensor.
οταν ενεργοποιω το eco sensor με βαζει να κανω μια ρυθμιση απ το 1 μεχρι το 20 αν δεν κανω λαθος , τι να επιλεξω;

Ερώτηση κρίσεως τα αρχεία της εγγραφής μπορώ να τα δώ στον υπολογιστή μου και όχι μόνο στην τηλεόραση; Οταν συνδέω το στικάκι ή τον εξωτερικό σκληρό που έχω εγγράψει στον υπολογιστή μου ζητάει να τον κάνω φορμάτ πρώτα ετσι ωστε να τον διαβάσουν τα windows.

Ερώτηση κρίσεως τα αρχεία της εγγραφής μπορώ να τα δώ στον υπολογιστή μου και όχι μόνο στην τηλεόραση; Οταν συνδέω το στικάκι ή τον εξωτερικό σκληρό που έχω εγγράψει στον υπολογιστή μου ζητάει να τον κάνω φορμάτ πρώτα ετσι ωστε να τον διαβάσουν τα windows.
Τις εγγραφές μπορείς να τις δείς (ακόμα) μόνο στην TV. Χρησιμοποίησε ξεχωριστό δίσκο για τις εγγραφές γιατί για να γίνουν εγγραφές στην TV η τηλεόραση ζήτάει να φορμάρει το δίσκο σε σύστημα αρχείων ext3 (αν θυμάμαι καλά), το οποίο μάλιστα δεν διαβάζουν τα windows (με κάποια διανομή linux μπορείς να δεις τα περιεχόμενα), όποτε καταλαβαίνεις πως ότι δεδομένα είχε πριν ο δίσκος θα τα χάσεις.

οταν ενεργοποιω το eco sensor με βαζει να κανω μια ρυθμιση απ το 1 μεχρι το 20 αν δεν κανω λαθος , τι να επιλεξω;
Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη!
Σε ρωτάει ποια θες να είναι η ελάχιστη φωτεινότητα που θα δίνει η τιβι. Αν π.χ. το ορίσεις στο 3 (εκεί το έχω εγώ) τότε η τιβι θα αυξομειώνει την φωτεινότητα της αναλόγως του φωτισμού του δωματίου αλλά η χαμηλότερη φωτεινότητα που θα παίρνει θα είναι η ένταση 3.
Ο αισθητήρας φωτισμού είναι κάτω δεξιά παραδίπλα από το κόκκινο λεντάκι που αναβοσβήνει οταν αλλάζεις κανάλια.

να σας κανω και εγω μια ερωτηση..

θελω να αγορασω εναν εσωτερικο σκληρο (καπου στο 1TB) για αποκλειστικη χρηση με την τηλεοραση και φυσικα την αναπαραγωγη ταινιων..

τα αρχεια θα ειναι ογκωδη και κατα κυριο λογο mkv των 15+GB.. αρκει ενας απλος δισκος των 5400 στροφων ή να προτιμησω καποιο γρηγοροτερο στις 7200 στροφες?

επισης ο player της tv μπορει να χειριστει ανετα αρχεια των 30-40GB?

ευχαριστω και καλες γιορτες..

θελω να αγορασω εναν εσωτερικο σκληρο (καπου στο 1TB) για αποκλειστικη χρηση με την τηλεοραση και φυσικα την αναπαραγωγη ταινιων..

τα αρχεια θα ειναι ογκωδη και κατα κυριο λογο mkv των 15+GB.. αρκει ενας απλος δισκος των 5400 στροφων ή να προτιμησω καποιο γρηγοροτερο στις 7200 στροφες?

Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του αρχείου, αλλά με τα encoding χαρακτηριστικά της ταινίας.

1.Και ο 5400 μια χαρά κάνει δουλειά.
2. Το μεγαλύτερο αρχείο που έχω αναπαραγάγει είναι 13 γίγα και το έπαιζε όλη την ώρα τέλεια χωρίς ούτε ένα κόλλημα, απλά θυμάμαι οτι στην αρχή για να το φορτώσει έκανε 3-4 δευτερόλεπτα παραπάνω.

Συνδέω την τηλεόραση με οπτική ίνα στο στερεοφωνικό μου και η ενταση ειναι σχετικά χαμηλή εαν βάλω την ένταση στο τέρμα απο το στερεοφωνικό .
Αντίθετα το XBOX που έχω πάνω με HDMI στην τηλεόραση και απο εκεί δίνει η οπτική στο στερεοφωνικό εχει απιστευτα δυνατή ενταση..
Δοκίμασα 2 διαφορέτικά καλώδια διαφορετικής εταιρίας (hama και οlembach ) παρατήρησα οτι δεν κουμπώνουν γερά πάνω στην υποδοχή παρα μόνο μπαίνει δίνοντας σου την αίσθηση οτι εαν το τραβήξεις λίγο θα βγεί με ευκολία.Ενω σε οποιαδήποτε αλλη οπτική υποδοχή αλλης συσκευής θυληκώνει γερά.Καμιά ιδέα;Ειναι εργοστασιακό φταίνε και τα 2 καλωδία;

Επίσης μετα την αναβάθμιση στο 3008 firmware κάθε φορά που ανάβει η τηλεόραση βλέπει τον σκληρό δίσκο που έχω συνδέσει πάνω για εγγραφή και εμφανίζει το γνωστό μνμα οτι συνδέθηκε στην τηλεόραση media player ..Δεν θυμάμαι να το έκανε πρίν ..Αυτα τα ολίγα.. :)

Last edited:
Συνδέω την τηλεόραση με οπτική ίνα στο στερεοφωνικό μου και η ενταση ειναι σχετικά χαμηλή εαν βάλω την ένταση στο τέρμα απο το στερεοφωνικό .
Αντίθετα το XBOX που έχω πάνω με HDMI στην τηλεόραση και απο εκεί δίνει η οπτική στο στερεοφωνικό εχει απιστευτα δυνατή ενταση..
Δοκίμασα 2 διαφορέτικά καλώδια διαφορετικής εταιρίας (hama και οlembach ) παρατήρησα οτι δεν κουμπώνουν γερά πάνω στην υποδοχή παρα μόνο μπαίνει δίνοντας σου την αίσθηση οτι εαν το τραβήξεις λίγο θα βγεί με ευκολία.Ενω σε οποιαδήποτε αλλη οπτική υποδοχή αλλης συσκευής θυληκώνει γερά.Καμιά ιδέα;Ειναι εργοστασιακό φταίνε και τα 2 καλωδία;

Επίσης μετα την αναβάθμιση στο 3008 firmware κάθε φορά που ανάβει η τηλεόραση βλέπει τον σκληρό δίσκο που έχω συνδέσει πάνω για εγγραφή και εμφανίζει το γνωστό μνμα οτι συνδέθηκε στην τηλεόραση media player ..Δεν θυμάμαι να το έκανε πρίν ..Αυτα τα ολίγα.. :)

Πάντως η χαμηλή ένταση σίγουρα δεν έχει να κάνει με το γεγονός οτι δεν κουμπώνει γερά.

Αντί να πατήσεις 4 πατάς 004, για το 5 πατάς 005... κλπ.

Επίσης μπορείς να πατήσεις τον αριθμό του καναλιού και μετά το κέντρο του σταυρού ανάμεσα στα βελάκια...

Πάντως η χαμηλή ένταση σίγουρα δεν έχει να κάνει με το γεγονός οτι δεν κουμπώνει γερά.
Σίγουρα δεν λέω αυτο απλά εαν μπορεί κάποιος ας δοκιμάσει στην οπτική του πισω να μας πεί..Βεβεαια παρατηρώ οτι ειναι αρκετά θέμα σταθμού.Σε μερικους ακουγεται καλά ο ήχος σε αλλους χαμηλά..Για παράδειγμα το MAD ακουγεται απο ένταση οπως θα πρέπε ενω το MTV χαμηλά.τι να πώ.

Last edited: