Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ok σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα κάνω partition σ'εναν εξωτερικό που έχω γιατί για να τον κάνω ολόκληρο format δε παίζει, δεν έχω που να μεταφέρω τα αρχεία. Έχει σημασία αν το partition είναι NTFS ή FAT32? Φαντάζομαι όχι για να αναγνωρίζει το USB καί τα δύο συστήματα.
κοιτα , ετσι κιαλλιως η τιβι φορμαρει το partition με δικο της τροπο. για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι πως με fat32 και άδειο το δεχτηκε ενω με fat32 και ενα φακελο μεσα(το clone tv to usb) ΔΕΝ το δεχτηκε.... τωρα αν ηταν κολλημα και ηταν τυχαιο...δεν ξερω... δεν εκατσα να παιξω κ πολυ... οποιος ανακαλυπτει κατι , καλο ειναι να το μοιραζεται...

Last edited:
δεν ξερω για ποιο λογο ουτε εγω κανουμε το clone tv to usb αλλα ειναι απαραιτητο για τη διαδικασια. κρατα το φακελο που θα σου δημιουργησει στο pc μηπως χρειαστει(δεν το νομιζω). pvr μπορεις να κανεις οποιοδηποτε στικακι ή partition δισκου αλλα θα λειτουργει ολοκληρωτικα μονο γιαυτη τη δουλεια. σιγουρα καλυτερα ειναι ενα partition σκληρου απο σκικακι στο οποιο διαπιστωσα κολληματακια(ισως επειδη το γεμισα πληρως. 4gb εγραψαν 1ωρα κ 50λεπτα)

Δε τη χάλασε καθόλου πραγματικά. Μόλις είδα το videaki σου, μπράβο για τη προσπάθεια. Το θέμα είναι πως έκανα ακριβώς ό,τι κι εσύ, αλλά τζίφος. Δεν προστίθεται καν εικονίδιο για pvr στον media player. Φοβάμαι πως δεν υποστηρίζει την αλλαγή η TV μου. Έχω την LE37C630 με firmware 2010/09/18__001014.

Δε τη χάλασε καθόλου πραγματικά. Μόλις είδα το videaki σου, μπράβο για τη προσπάθεια. Το θέμα είναι πως έκανα ακριβώς ό,τι κι εσύ, αλλά τζίφος. Δεν προστίθεται καν εικονίδιο για pvr στον media player. Φοβάμαι πως δεν υποστηρίζει την αλλαγή η TV μου. Έχω την LE37C630 με firmware 2010/09/18__001014.

....ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα ξενερωσα αν οντως δε γινεται στο δικο σου μοντελο... ισως να δουλευει στις c65x... ας περιμενουμε μηπως καποιος μας φωτισει για την 630...

Όχι δε δουλεύει, το δοκίμασα και με σκληρό εκτός από φλασάκι. Είναι μάλλον θέμα firmware παρά μοντέλου πιστεύω. Δε πειράζει ούτως ή άλλως θα έπαιρνα κάποια εξωτερική συσκευή για pvr.

Όχι δε δουλεύει, το δοκίμασα και με σκληρό εκτός από φλασάκι. Είναι μάλλον θέμα firmware παρά μοντέλου πιστεύω. Δε πειράζει ούτως ή άλλως θα έπαιρνα κάποια εξωτερική συσκευή για pvr.

θες να πεις πως εχεις παλιο firmware? γιατι δεν κανεις ενα ωραιο update? (μπορεις να βαλεις κ firmware αλλων μοντελων αλλα δεν το συνιστω γιατι υπαρχουν αλλα θεματα μετα...) αν δε σου βγαζει εικονιδιο στον player, δεν εχει καμια σχεση αν χρησιμοποιεις σκληρο ή στικακι... anyway...

Last edited:
θες να πεις πως εχεις παλιο firmware? γιατι δεν κανεις ενα ωραιο update? (μπορεις να βαλεις κ firmware αλλων μοντελων αλλα δεν το συνιστω γιατι υπαρχουν αλλα θεματα μετα...) αν δε σου βγαζει εικονιδιο στον player, δεν εχει καμια σχεση αν χρησιμοποιεις σκληρο ή στικακι... anyway...

Ναι έχεις δίκιο, θα έπρεπε να βγάζει το εικονίδιο, όπως και να'χει. Έχω το τελευταίο firmware, μήπως θα έπρεπε να έχω παλαιότερο για να λειτουργήσει! Από άλλα μοντέλα πως θα δεχτεί τα firmware? Δε νομίζω να υπάρχει δυνατότητα, εκτός κι αν μπλέξουμε με hacking και ιστορίες που δεν έχω καμία όρεξη.

AVSINGER, εισαι θεος!!!
Δεν το εχω δοκιμασει ακομα,αλλα πιστευω σε συντομο διαστημα θα κανω μια προσπαθεια.
Εχω καποιες ερωτησεις αν μπορεις να μου απαντησεις.
1) Σε περιπτωση που ενεργοποιησω το pvr, ξερεις αν χανουμε την εγγυηση? Ρωταω γιατι εχω ενα καμμενο πιξελ, αν καουν κι αλλα θελω να την στειλω για επισκευη.
2) Σε καποιο ξενο φορουμ εγραφαν οτι μειωνεται αρκετα η ποιοτητα της εικονας. Ισχυει κατι τετοιο? (αυτο βεβαια γινοταν στην περιπτωση που στο κρυφο μενου διαλεγες αλλο μοντελο τηλεορασης πχ c6800).
3) Σου αλλαξε καθολου τις ρυθμισεις της εικονας σου ή εμειναν αθικτες?
4) Μπορουμε με αυτο το τροπο να γραψουμε και αλλο υλικο εκτος απο ψηφιακα καναλια? πχ μπορω να γραψω ενα παιχνιδι στο ΧΒΟΧ που παιζω (συνδεση με hdmi) ή είπα λαλακια?
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Λοιπόν κατάφερα μέσω μιας LiveCD έκδοσης Linux ubuntu να δω και να μεταφέρω τα αρχεία που εγγράφηκαν με το PVR της TV από το partition που δεν διαβάζουν τα windows σε άλλο δίσκο φορμαρισμένο σε NTFS. Μετά μέσα απο τα windows βλέπω τα αρχεία εγγραφής αλλά δεν έχω βρει ακόμα τρόπο για αναπαραγωγή, επεξεργασία, μετατροπή τους στο PC. Είδωμεν...

koslol8:
1. δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερωτηση σου αφού ανα πάσα στιγμή μπορείς να ξαναρυθμίσεις το pvr στο off και πάπαλα. σε κάθε περίπτωση ενοείται ότι δεν θα το παίξεις έξυπνος να πας στο service της samsung με ενεργοποιημένο pvr γιατί άνετα μπορούνε να σου κάνουνε τους δύσκολους.
2. τα προβλήματα στην εικόνα τα γράφανε στο SamyGo για ενεργοποίηση του PVR μέσω αλλαγής του μοντέλου σε C750 κλπ, λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων του panel.

kandilak τι extention έχουν τα αρχεία που δημιουργεί; ακόμα καλύτερα θα ήταν να μας ελεγες τα properties του αρχείου μέσω κάπιου tool όπως το mkvinfo.

Το μόνο που δεν έχω καταφέρει είναι να γράψω σε flash. Στο Samyo έχουν ποστάρει ένα link με δοκιμασμένα συμβατά flash.

AVSINGER, εισαι θεος!!!
Δεν το εχω δοκιμασει ακομα,αλλα πιστευω σε συντομο διαστημα θα κανω μια προσπαθεια.
Εχω καποιες ερωτησεις αν μπορεις να μου απαντησεις.
1) Σε περιπτωση που ενεργοποιησω το pvr, ξερεις αν χανουμε την εγγυηση? Ρωταω γιατι εχω ενα καμμενο πιξελ, αν καουν κι αλλα θελω να την στειλω για επισκευη.
2) Σε καποιο ξενο φορουμ εγραφαν οτι μειωνεται αρκετα η ποιοτητα της εικονας. Ισχυει κατι τετοιο? (αυτο βεβαια γινοταν στην περιπτωση που στο κρυφο μενου διαλεγες αλλο μοντελο τηλεορασης πχ c6800).
3) Σου αλλαξε καθολου τις ρυθμισεις της εικονας σου ή εμειναν αθικτες?
4) Μπορουμε με αυτο το τροπο να γραψουμε και αλλο υλικο εκτος απο ψηφιακα καναλια? πχ μπορω να γραψω ενα παιχνιδι στο ΧΒΟΧ που παιζω (συνδεση με hdmi) ή είπα λαλακια?
Ευχαριστω εκ των προτερων!

φιλε μου μπορεις να το απενεργοποιησεις παλι οπως εκανα εγω για να γυρισω το video... κανεις τα ιδια θετοντας το prv support στο off...απλο. οποτε δε θα το μυριστει κανεις.... η ποιοτητα της εικονας κι εγω διαβασα πως χαλαει αν ονομασεις ενα μοντελο με ενος αλλου..οποτε εκει ειναι αλλο μπερδεμα...(δεν το συνιστω). οι ρυθμισεις αλλαξαν.... αλλα τις ξαναφιαχνεις... οχι! δεν μπορεις να γραψεις απο αλλη πηγη εκτος απο DTV.

koslol8:

kandilak τι extention έχουν τα αρχεία που δημιουργεί; ακόμα καλύτερα θα ήταν να μας ελεγες τα properties του αρχείου μέσω κάπιου tool όπως το mkvinfo.
Στο Root του δίσκου που φορμάρει για PVR η TV δημιουργούνται δύο φάκελοι
jfjio2.jpg

Στο φάκελο "CONTENTS" και μετά από μία εγγραφή υπάρχουν τα παρακάτω αρχεία

141igch.jpg

Στο φάκελο "database" υπάρχουν τα παρακάτω

e9zy12.jpg

Τώρα οι πληροφορίες από το mediainfo για το αρχείο "20101212181823.srf" που λόγω μεγέθους φαίνεται να είναι το αρχείο video είναι

35jezcl.jpg

Καλησπέρα αν και παρακολουθώ το συγκεκριμένη συζήτηση αρκετό καιρό μιας και κατέχω εδώ και λίγο καιρό την Samsung LE37C650 δεν είχα γίνει μέλος. Λοιπόν έχω κατεβάσει από το site της Samsung και έχω περάσει στο flashaki μου (Kingston Data Travelon 16 Giga) το τελευταίο firmware 3003.0 αλλά μου εμφανίζει ότι δεν υπάρχει αρχείο για αναβάθμιση όταν πάω να κάνω την διαδικασία (Έχω την έκδοση 2010/08/31_002001). Σήμερα διάβασα για την διαδικασία ενεργοποίησης του pvr την έκανα μου εμφανίζει το νέο εικονίδιο για εγγραφή αλλά δεν προχωράει η διαδικασία. Δοκίμασα και με ένα άλλο flashaki πάλι τα ίδια. Με τα ίδια flashakia έχω δεί ταινίες κανονικά εννοείται ότι είναι σε fat32, δοκίμασα και σε ntfs αλλά τίποτα. Καμμιά ιδέα κανείς ?

Last edited:
Παιδιά 2 ερωτήσεις. Συνδέω το LAPTOP και το PLAYSTATION με την τηλεοραση για gaming και ταινίες.
1) Υπαρχει διαφορα σε ποια θυρα HDMI τα συνδέω;;; (HDMI IN, HDMI1 ή HDMI2)
2) Πρέπει την θύρα να την μετονομασω απο το μενου της τηλεορασης αναλογα με την χρήση που κάνω (τηλεοραση, παιχνιδι κτλ) ή δεν έχει διαφορά;;;

Τελικά μετά από format σε NTFS-3G (έχω mac) κατάφερα να γράψω στο flashaki μου αφού χρειάστηκε να το κάνει διαμόρφωση πάλι η tv. Ήτανε άδειο, είχα αντιγράψει τον φάκελο που είχε δημιουργήσει το clone tv to usb. Σημειωτέον πλέον στο mac δεν διαβάζει το flashaki πρέπει να το ξαναφορμάρω για να το δεί φαντάζομαι.

Παιδιά 2 ερωτήσεις. Συνδέω το LAPTOP και το PLAYSTATION με την τηλεοραση για gaming και ταινίες.
1) Υπαρχει διαφορα σε ποια θυρα HDMI τα συνδέω;;; (HDMI IN, HDMI1 ή HDMI2)
2) Πρέπει την θύρα να την μετονομασω απο το μενου της τηλεορασης αναλογα με την χρήση που κάνω (τηλεοραση, παιχνιδι κτλ) ή δεν έχει διαφορά;;;

Όχι φίλε δε νομίζω πως πρέπει να μετονομάσεις τις εισόδος απ'το μενού. Μόνο αν απ'το laptop σου φέυγει από θύρα DVI το καλώδιο, θα πρέπει να το συνδέσεις στη θύρα HDMI1/DVI της TV. Αν και στο laptop έχεις HDMI, το συνδέεις σ'οποιαδήποτε θύρα της TV.

Μετά από τις πρώτες δοκιμές γράφει μόνο τα ψηφιακά κανάλια, είτε πρόκειται για τηλεοπτικό σήμα, είτε για ραδιοφωνικό, Mpeg2 (Κανάλια της Ερτ) και Digea, δεν μπορείς να αλλάξεις κανάλι την στιγμή που κάνεις εγγραφή, σου δίνει επιλογή αν θες να σταματήσεις την εγγραφή και να αλλάξεις κανάλι.

Μετά από τις πρώτες δοκιμές γράφει μόνο τα ψηφιακά κανάλια, είτε πρόκειται για τηλεοπτικό σήμα, είτε για ραδιοφωνικό, Mpeg2 (Κανάλια της Ερτ) και Digea, δεν μπορείς να αλλάξεις κανάλι την στιγμή που κάνεις εγγραφή, σου δίνει επιλογή αν θες να σταματήσεις την εγγραφή και να αλλάξεις κανάλι.

Φίλε πως αναπαραγάγεις τα γραμμένα ? Πας στον Media player και επιλέγεις αναπαραγωγή video αφού πρώτα επιλέξεις με το Α σαν πηγή τον δίσκο που τα έχεις γραμμένα?

Παίδες τι έγινε ? Τέθηκε θεματάκι ωραίο και ξύπνησε ξανά το νήμα ? Καλή φάση ! Λοιπόν όποιος δεν έχει ακόμα digea του είναι Παντελής άχρηστο το pvr. Όταν φτάσει η Digea με το καϊκι (με κουπιά κιόλας) στην Κρήτη θα το εγκατασήσω κι εγώ. Στο μεταξύ εσείς θα έχετε παιδευτεί να προσπεράσετε όλα τα κολλήματα κι εγώ θα τα βρω όλα στρωμένα !
Χωρίς παρεξήγηση μάγκες χαβαλέ κάνω!

Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

.......Ενεργοποίηση PVR (Timeshifting και Recording) σε Samsung σειράς C650
(όποιος έχει C630 δοκιμάζει και μας λέει)

1. Ανοίγουμε την τηλεόραση (Power On), Πατάμε στο τηλεκοντρόλ: MUTE-1-1-9-ENTER, επιλέγουμε HOTEL MODE ON (πατάμε πάνω του και δεξιά για να γυρίσει στο On) και την κλείνουμε (Power Off).

2. Είσοδος στο Service Menu: Με κλειστή την τηλεόραση πατάμε διαδοχικά στο τηλεκοντρόλ INFO-MENU-MUTE-POWER. (Εναλακτικά αν ο συνδυασμός δεν λειτουργήσει δοκιμάστε MUTE-1-8-2-POWER )
.........
Καλές εγγραφές!

Πολύ καλή εξήγα έκανες που έκατσες και μας τα έγραψες, να' σαι καλά.